Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
"църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
- 1 like
-
Първоначално изпратено от DeBeers Разгледай мнение
А случайно да си чувал за Lightning Network? Все повече борси, започват да добавят поддръжка. Транзакциите ще са бързи и евтини.
Та кои борси казваш я ползват?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Много програмисти по света създават алткойни, опитвайки се в тях да решат един или друг технологичен проблем на Биткойна. Такива технологични проблеми има много, така че програмистите имат поле за изява. И наистина някои от алткойните започнаха да набират популярност и да се борят за царската корона.
Тепърва в бъдещето ще има ожесточена борба за тази царска корона, и е почти 100% сигурно, че рано или късно някой ще свали Биткойна от престола. Прехода обаче ще бъде бавен, ще трае години наред, и инвеститорите ще имат предостатъчно време да си прехвърлят авоарите към новия цар.
Към днешна дата, пък и в обозримо бъдеше, няма такава заплаха. Пазарната капитализация на всички алткойни, взети заедно, няма и 1/3 от пазарната капитализация на Биткойна. Явно инвеститорите обръщат повече внимание на доказалия се цар, а не на параметрите на койна, които едва ли не във всеки един алткойн са по-добри от тези на Биткойна.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Това на тоя етап няма как да се случи.
Транзакцията на биткоина е много скъпа откъм ток. Съответно със сегашния биткоин да минават всичките транзакции дето минават на ден през банковата система Света ще трябва да произвежда към 10-20-50 пъти повече ток отколкото сега. И тоя ток да отива единствено за удоволствието да се разплащаме чрез блокчеин, а не централизирано. Нито е практично, нито е осъществимо на този етап.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ov4ar4eto_KaliTko Разгледай мнениеАко работодателите направят това, какво ще се случи с $$$ и ФЕД например?
Така или иначе парите на хората дори и сега са някакви цифри в нечий компютър. В началото банките си разменяха тези цифри, но впоследствие като преносител на тези цифри се намесиха дебитните и кредитните карти. Какъв е проблемът да се намесят и криптокартите, както и криптосметките по банки, борси, магазини и къде ли не още. Просто още една алтернатива, пък нека пазара с неговото търсене и предлагане да реши съдбата на тази алтернатива.
Предвид бързото развитие на цифровите технологии аз съм склонен да си мисля, че в едно по-далечно бъдеще всичко ще се опрости от към потребителска гледна точка. Например вашето лично богатство ще е заключено в нечий компютър, и достъпа до него ще се извършва с пръстов отпечатък, сканиране на ретината на очите, или дори бърз ДНК анализ. Така цялата сложност на двойката Private/Public Key ще бъде скрита от потребителя, и той дори няма да се досеща за тях.
Просто влиза в банката или в магазина, взема си каквото му трябва, и компютъра гледайки го през камерата учтиво му казва, че от неговата сметка са взети еди колко си пари или койни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ov4ar4eto_KaliTko Разгледай мнениеАко работодателите направят това, какво ще се случи с $$$ и ФЕД например?
Транзакцията на биткоина е много скъпа откъм ток. Съответно със сегашния биткоин да минават всичките транзакции дето минават на ден през банковата система Света ще трябва да произвежда към 10-20-50 пъти повече ток отколкото сега. И тоя ток да отива единствено за удоволствието да се разплащаме чрез блокчеин, а не централизирано. Нито е практично, нито е осъществимо на този етап.
- 1 like
Коментар
-
А ако ме питате кога Биткойна ще придобие огромна популярност - ами когато работодателите раздадат на служителите си крипто-карти, и започнат да им превеждат заплатите в Биткойни.
Това беше доказал се начин за експанзия на кредитни и дебитни карти, като тази експанзия я организираха банките. Същата експанзия може да се повтори и с крипто-картите, по които да се плаща заплата в криптокойни.Last edited by Mateev; 17.02.2021, 16:45.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ov4ar4eto_KaliTko Разгледай мнениеСериозен въпрос към Матеев: Как си обяснявате цената на всички останали алткойнове?
Аз съм съгласен, че ако сме приели биткойнът да бъде златото - ОК, така да бъде. Но каква е причината например PancakeSwap да има капитализация над $1 млрд??
Тепърва в бъдещето ще има ожесточена борба за тази царска корона, и е почти 100% сигурно, че рано или късно някой ще свали Биткойна от престола. Прехода обаче ще бъде бавен, ще трае години наред, и инвеститорите ще имат предостатъчно време да си прехвърлят авоарите към новия цар.
Към днешна дата, пък и в обозримо бъдеше, няма такава заплаха. Пазарната капитализация на всички алткойни, взети заедно, няма и 1/3 от пазарната капитализация на Биткойна. Явно инвеститорите обръщат повече внимание на доказалия се цар, а не на параметрите на койна, които едва ли не във всеки един алткойн са по-добри от тези на Биткойна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Пазарната капитализация на Биткойна скоро ще стане 1 Билион долара (1000 милиарда). И вие ми твърдите, че с тези пари нищо не може да се купи?
Биткоина не създава благосъстояние. Той е игра с нулев резултат. Биткоина преразпределя благосъстояние (поне текущата схема).
Това че някой може да си купи нещо благодарение на биткоина, значи единствено че някой друг е загубил тези пари и не може да си го купи.
Единствено може да създава благосъстояние за тея дето произвеждат копачките, щото те винаги ще са на плюс.
- 1 like
Коментар
-
Съвсем уместно е, копаенето на биткойни е на пазарен принцип, стане ли скъпо, хората изключват копачките, за справка - Матеев. В момента, някои централи започват да използват свободните си мощности за копаене, той тока така или иначе се губи, дори има идеи, а може и да се прилагат вече, природният газ при добива на нефт да се използва за криптоминиране, а не да се изгаря.
По въпроса какво ще се случи, когато се изкопаят всичките 21 милиона биткойна?
Ами нищо няма да се случи. Копачите ще продължат да си копаят, като тяхното възнаграждение ще бъдат таксите за транзакциите, които хората доброволно ще ги дават на копачите. Тоест протокола е добре измислен така, щото ако потрябва, да може да просъществува още един милион години в бъдещето. Не че точно това ще се случи, но по принцип критикарите се чудят какво още да измислят, и поради некомпетентноста си измислят проблеми, които всъщност не съществуват.
А това че биткойна нямал стойност - ами как тогава ще ми обясните факта, че с няколко клика мога да си купя нова луксозна лека кола, а Мъск да си купи десетина ракети и няколко хиляди спътника?.
Пазарната капитализация на Биткойна скоро ще стане 1 Билион долара (1000 милиарда). И вие ми твърдите, че с тези пари нищо не може да се купи?Last edited by Mateev; 17.02.2021, 16:25.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ov4ar4eto_KaliTko Разгледай мнение
Сравнението ти е неуместно. Едното е хабене на ток, за да се свърши нещо - дори гледането на клипчета си е индустрия - хората се забавляват и си плащат. Докато при биткойна става въпрос за непрекъснато нарастващ постоянен разход просто за да се поддържа една система. Като изключим, че е хабене на мощности, замърсяване и т.н. този модел неминуемо води до точка, в която всичко трябва да се сгромоляса, защото вече няма откъде да дойде свеж ресурс, а сметката за тока трябва да се плаща всеки ден. Разбира се, че това може да е доста далеч във времето и наистина преди да се случи окончателният крах да достигне и 100 милиона за 1бтк.
Коментар
-
Какъв проблем с тока? Защо тока е проблем само за биткойна? Ами гледането на клипчета с кученца и котенца, знаеш ли колко ток хаби? Или пък гладенето на дрехи? Аз съм с две ръце за кампания, да се спре гладенето на дрехи и да не те гледат подозрително, ако си със смачкана риза.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар