If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Дневната цена на златото и месечние CPI ги има във FRED. Можеш и сам лесно да си сметнеш каква е била цената на златото при пика от началото на 1980г. преизчислена спрямо инфлацията на база CPI в днешни цени
В златата тема съм пускал това инфо (актуално към момента на постването). Сега не си спомням точната цифра ама беше нещо от сорта на $2400. Т.е. мнооооого далече от твоята графика
Може ли някой да обясни случая с тези тетери и какъв е проблемът това същото ли е като USDT в бинанс например и другите борси? Че нещо се притесних
Иначе аз още преди съм се чудел как така бай-*** решава, че ще си направи "стейбълкойн", който да е вързан за долара, един вид са си направили частна бретънуудска система...
Същото е, USDT е тетър. Това е схема на Bitfinex, чрез друга тяхна фирма. Правят валута вързана към долара, като твърдят, че за всеки пуснат от тях тетър имат сложен в резерв един долар. Демек един тетър=един долар. После викат, да ама то обезпечението може да е друго, а да не е долари, демек всичко може да е обезпечение и никога не са показали това обезпечение. Демек има ли, няма ли - гаранция няма. И тетърите се появяват ей така изведнъж по няколко стотин милиона накуп. Съответно вдигат пазара. Днес обаче САЩ са решили, че няма кой знае каква драма и е имало само случай в които обезпечението било спаднало временно под броя тетъри. Тия плащат 18 милиона глоба, не признават вина и влака си върви.
Аз никога не съм търгувал през тетър и няма да го направя, за мен е много, много съмнително.
Разликите с USDC (стеибъл коина на Коинбеис) е от небето до земята.
Може ли някой да обясни случая с тези тетери и какъв е проблемът това същото ли е като USDT в бинанс например и другите борси?
Да, същото е. Tether е нещо като тумор за криптото. Зад всеки тетер трябва да стои 1 щатски долар, но това е толкова достоверно, колкото и твърдението, че аз ще пилотирам следващия космически кораб на SpaceX.
Може ли някой да обясни случая с тези тетери и какъв е проблемът това същото ли е като USDT в бинанс например и другите борси? Че нещо се притесних
Иначе аз още преди съм се чудел как така бай-*** решава, че ще си направи "стейбълкойн", който да е вързан за долара, един вид са си направили частна бретънуудска система...
Коментар