If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ивеленче стига избива комплекси,как да нямаш късмет омъжила си се за "възможен "датчанин,свекъра ти е мастит инвеститор,радвай се на живота.За какво си тръгнала да се доказваш пред някой.Приеми нещата такива каквито са от "всяко дърво свирка не става" в инвестирането,може би имаш други предимства.Да не се засегнеш,щото уважавам жените и не ми се влиза в безсмислени спорове.
Пред кой се доказвам? Пред никове, които за мен не са НЯКОЙ, а НИКОЙ ? И за кво ми е? Казах безброй пъти, че се забавлявам. Ама като не вервате ваше право си е да си живеете в заблуда.
И не се излагай да говориш за биткойн като за инвестиция. Както казах умните го ползват за спекулации да оберат парите на глупавите - без значение дали те са пишман спекуланти или заблудени и наивни хорица наричащи себе си инвеститори. Нещо, чиито курс се регулира от няколко кита няма как да е инвестиция. И още по-малко ще се осмеля да си поверя имането на тях.
Но съм поласкана, че приемаш брака с датчанин за голям късмет. Принципно не е ама като гледам нивото на нашенците тук (па и не само) вече и аз почвам лееекинко да си завиждам
Сега пък и акция стана това ще е докато стане пари.Докато стане пари приемайте го за акция,дигитално злато,и за каквото още се сетите,но не и за схема изтегляща от обръщение трилионите напечатани дойлери
"Рационалните хора обаче трябва да се съгласят, че биткойн технологията все още не работи. Това би трябвало да е очевидно. Днешните колебания в цената на дигиталната валута показват, че тя е твърде волатилна, за да бъде пари. Засега, ако се наложи да бягам, ще пресека мексиканската граница с нещо различно от биткойни.
Също толкова важно е, че транзакционните разходи на биткойна обикновено са високи, като крипто валутата се приема само на няколко места. Биткойнът не е пари, но идеята, че един ден ще се превърне в нещо такова, е източникът на сегашната му стойност."
"Има лесен начин за обясняване на това противоречие: като се приеме, че голяма част от текущата цена на биткойна е чиста, неограничена спекулация, без никаква връзка с фундаменталната стойност на технологията."
И там не знаят какво е, но искат да му сложат Данък и Контрол.
Барба Китайците май ще теглят ножа на копачите - засега тез на кюмюр, но няма да се учудя скоро да почнат да натискат и тези от ВЕИ. Китайката (юбавата) къде ще ни мести, имаш ли инфо?
От сигурен източник знам че златото по Коледа ще гравитира около 1600 ,
да предадеш на твойте ,,Акули,, че требва да почнат да постят от по рано за празниците.
Аха както и с гапа при биткойна на 50 000дойлери
"църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
Права си в разсъжденията за цирози или други болести, при които даден начин на живот повишава вероятноста за едно и намалява вероятноста за друго. Това обаче не означава, че теорията на вероятностите не работи. Точно обратното - именно теорията на вероятностите би обяснила всичко това.
Най-голямата интуитивна заблуда на всяко едно живо същество (хора и животни) е, че те си вадят заключения за дадена вероятност само от 2-3 наблюдавани случая. Истината е, че са необходими стотици случаи за по-точното изясняване на всяка една вероятност. От тука идват и самозаблудите - хората вземат решения, включително и инвестициони, на базата на недостатъчен обем информация, и от тука идват и грешките в преобладаващ процент от случаите.
Най-голямата изненада за един мозък е тогава, когато осъзнае реалната вероятност на нещо, за която вероятност довчера той си е мислил, че е с друга коренно различна вероятност. Затова и аз призовавам човек повече да вярва на математиката и по-малко на емоциите, именно защото неговата машина (мозъка) поддържа множество самозаблуди по тези вероятности и по тези емоции. Просто природата е направила мозъка такъв, щото той да не може да работи с вероятности. Съвременните изкуствени невронни мрежи имат същият недостатък - не могат да работят с вероятности.
Именно,защо тогава си правиш заключения от само един единствен случай,че биткойна е паднал от 20000 на 3000,след това се е вдигнал на 60 000 и при следващото падане отново ще направи ATH,като нямаш статистическо изследване за достатъчно дълъг период както сам казваш
Можеш да си правиш всякакви каламбури с теорията на вероятностите,и пак можеш да се окажеш прав.
"църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
От сигурен източник знам че златото по Коледа ще гравитира около 1600 ,
да предадеш на твойте ,,Акули,, че требва да почнат да постят от по рано за празниците.
Ако е толкова сигурен източникът, що не си заложиш апартамента и не го отиграеш на късо?
Коментар