Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнениеЕлектронните (крипто) валути на бъдещето ще могат да работят във офлайн режим без задължителна нужда от интернет. С това ще се гарантира че те ще работят навсякъде и по всяко време без да се хабят излишни ресурси и време.
Няма да има нужда нито от миньори, нито от блокчейн в сегашния му недодялан вид.
Транзакциите ще се извършват за милисекунди и няма да струват абсолютно нищо без значение дали става въпрос за транзакция на стойност 1 долар или 1 милион или 1 милиард.
Ако искате да платите нещо или просто да дадете пари на някого транзакцията ще може да се осъществи директно между две свързани устойства на които има инстралиран специален софтуер.
Коментар
-
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнениеЕлектронните (крипто) валути на бъдещето ще могат да работят във офлайн режим без задължителна нужда от интернет. С това ще се гарантира че те ще работят навсякъде и по всяко време без да се хабят излишни ресурси и време.
Няма да има нужда нито от миньори, нито от блокчейн в сегашния му недодялан вид.
Транзакциите ще се извършват за милисекунди и няма да струват абсолютно нищо без значение дали става въпрос за транзакция на стойност 1 долар или 1 милион или 1 милиард.
Ако искате да платите нещо или просто да дадете пари на някого транзакцията ще може да се осъществи директно между две свързани устойства на които има инстралиран специален софтуер.
Коментар
-
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнениеГлей как пак се обърнаха нещата, кило злато стана $62к, пък биткойна - $36к.
Това може и да се използва за някакъв еквивалент на Биткоина в злато.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнениеТо и затова не случайно се навъдиха над 5000 крипто валути.Това дава възможност да се надува изкуствено цената и да се симулира някакво търсене,което в по голямата си част не е подплатено с истински кеш.
П.П.Само не мога да разбера,как я докара тази средна покупна цена от $10к,като ти купуваше дори и на цена от $58к
А, на Матейчо средните покупни са такива защото той добива без разходи за ток, понеже централата му от панели е дотирана легално със евро средства отдавна, изплатена е също отдавна, копачките му са със сглобени от него стари карти, сървъри и компютри дето пак са се изплатили отдавна, така че, разходите му са сандвичите с луканка които нагъва пред екраните.
Глей как пак се обърнаха нещата, кило злато стана $62к, пък биткойна - $36к.Last edited by hazard; 31.05.2021, 04:07.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Кюлчета злато купува само този, който е отписал Биткойна като инвестиция, и от 100% средногодишна печалба се прехвърля на 2-3%, които освен всичко друго също не са гарантирани.
При мене сметките са прости - средната ми покупна цена е под 20к. Може би 15к или дори 10к (през цялото време на срива не спирах да копая). Все още съм на печалба 200-300% и няма за какво да се безпокоя. Преживях един срив до 3к, ще преживея и втори, трети или колкото там предстоят в близкото или далечното бъдеще.
Ще продам койните само тогава, когато ми дотрябва кеш за харчене, но по всичко изглежда, че този момент се отлага за далечното бъдеще. Дотогава - ами дотогава ще гледам сеира отстрани и се подсмихвам под мустак, какъвто всъщност нямам ...
Допълнително товарене на влака - ами ако имам излишен кеш и се появи изгодна възможност - ами ще товаря пак, и пак и пак ... Всичко изкопано по други криптовалути ще го прехвърлям във Биткойн пак и пак и пак ...
П.П.Само не мога да разбера,как я докара тази средна покупна цена от $10к,като ти купуваше дори и на цена от $58к"църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Не е опит за вменяване на вина, по-назад писах още 1 подобен пост с подобни разсъждения.
Поинта е, че без тези пари биткоина ще потъва бавно и лека полека надоле.
В крайна сметка, сметката за ток се плаща от някой - очевидно от тези дето са се включили в пирамидата по един или друг начин.
Коментар
-
Електронните (крипто) валути на бъдещето ще могат да работят във офлайн режим без задължителна нужда от интернет. С това ще се гарантира че те ще работят навсякъде и по всяко време без да се хабят излишни ресурси и време.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеДа се върнем на консумацията на ток от биткоина, че темата ми стана интересна, ама тоя път изразена в пари.
Като пуснете някакво търсене в Гугъла излизат разни числа от 120 TW на година.
120 TW = 120000000000 kW за година.
Като пуснете някакво търсене за цена на тока или по държави излиза това
https://www.globalpetrolprices.com/electricity_prices/
Китай за домакинства - 0.085, за бизнес - 0.104, да кажем че има и по-евтин ток и по-скъп, средно да го кажем 0.08 долара за kW.
120000000000 * 0.08 = 9 600 000 000 - 10 милиарда долара на година се хаби ток
На ден прави
9 600 000 000 / 365 = 26 301 369 = 26 милиона долара на ден
Найс а
Това е само за цена на тока, без цена на техника, интернет, охлаждания, центрове, заплати на персонал и пр.
Те така уважаеми държатели на биткоини - всеки ден трябва да вкарвате по 26 милки в зелено иначе цената почва да пада свободно.
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Demertsel Разгледай мнение
"Хабят". Чудесен опит за вменяване на вина. То и ти с този коментар "хабиш" 30 ст. ток за един пост без добавена стойност, ама никой не ти вменява вина, нали?
Поинта е, че без тези пари биткоина ще потъва бавно и лека полека надоле.
В крайна сметка, сметката за ток се плаща от някой - очевидно от тези дето са се включили в пирамидата по един или друг начин.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Демек за да се менкат 500 милиона се хабят 26 милиона само за ток, без да брои такси на борси, техника и пр.
Апропо, слагам пари, че след една година от днешният ден нататък, ще си най-големият защитник Биткойн и ще убеждаваш хората, колко добра инвестиция е
Иначе съм съгласен, че по-добре е да се следят твийтовете на Мъск, отколкото графиките (освен логартимичната, заради цялата картинка)Last edited by Demertsel; 30.05.2021, 18:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Кюлчета злато купува само този, който е отписал Биткойна като инвестиция, и от 100% средногодишна печалба се прехвърля на 2-3%, които освен всичко друго също не са гарантирани.
При мене сметките са прости - средната ми покупна цена е под 20к. Може би 15к или дори 10к (през цялото време на срива не спирах да копая). Все още съм на печалба 200-300% и няма за какво да се безпокоя. Преживях един срив до 3к, ще преживея и втори, трети или колкото там предстоят в близкото или далечното бъдеще.
Ще продам койните само тогава, когато ми дотрябва кеш за харчене, но по всичко изглежда, че този момент се отлага за далечното бъдеще. Дотогава - ами дотогава ще гледам сеира отстрани и се подсмихвам под мустак, какъвто всъщност нямам ...
Допълнително товарене на влака - ами ако имам излишен кеш и се появи изгодна възможност - ами ще товаря пак, и пак и пак ... Всичко изкопано по други криптовалути ще го прехвърлям във Биткойн пак и пак и пак ...
Аха. Средната. Усредняваш, щото си на минус - класика Утре като ти ги прибере някой, както вече и ти се е случвало - ще си средна на нула. Или като ги пратиш на грешен адрес, понеже те знам че си много способен. За събития от класа държавно крипто и забрана на бития даже да не говорим
Имам кофти новина за теб - времето на евро-парите в БГ изтича
ПП: средната ти при покупката на копачки колко е, 7000 лв бройката? При пазарна цена в момента 600 лева на същите. Нещо като минус 90% печалба виждам аз тук ...
- 1 like
Коментар
-
Да се върнем на консумацията на ток от биткоина, че темата ми стана интересна, ама тоя път изразена в пари.
Като пуснете някакво търсене в Гугъла излизат разни числа от 120 TW на година.
https://www.bbc.com/news/technology-56012952
https://www.forbes.com/sites/lawrenc...h=68cc7c7c7e78
120 TW = 120000000000 kW за година.
Като пуснете някакво търсене за цена на тока или по държави излиза това
https://www.globalpetrolprices.com/electricity_prices/
Китай за домакинства - 0.085, за бизнес - 0.104, да кажем че има и по-евтин ток и по-скъп, средно да го кажем 0.08 долара за kW.
120000000000 * 0.08 = 9 600 000 000 - 10 милиарда долара на година се хаби ток
На ден прави
9 600 000 000 / 365 = 26 301 369 = 26 милиона долара на ден
Найс а
Това е само за цена на тока, без цена на техника, интернет, охлаждания, центрове, заплати на персонал и пр.
Те така уважаеми държатели на биткоини - всеки ден трябва да вкарвате по 26 милки в зелено иначе цената почва да пада свободно.
Тези 26 милки служат за да може да се осъществява преразпределението на останалите .
А от тази графика се вижда колко биткоина в долари се търгуват дневно. Стигало е до 3 милиарда, но в момента е 500 милиона на ден.
https://www.blockchain.com/charts/trade-volume
Демек за да се менкат 500 милиона се хабят 26 милиона само за ток, без да брои такси на борси, техника и пр.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар