IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение

Айдеее пак споменаваме другата мантра едната е,че биткойна е ограничен брой и тази,че на всеки четири години се съкращава изкопаното наполовина.То това е целта да се подържа достатъчно дълго време илиюзията,че тези цифри са нещо,щото ако не беше халвинга най вероятно досега койните да беха изкопани и схемата щеше да бъде забравена.А така до 2140г. все ще има какво да се копа.То това си е чисто пазарен трик,на борсата в Дружба днес има 100кг.Утре решават търговците да унищожат или скрият 50кг.ми то е ясно,че цената ще се вдигне
    Ми не е ли тай?

Коментар

• Боко я кажи намазали филията след тва W?

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Да си чувал за халвинг?
        Айдеее пак споменаваме другата мантра едната е,че биткойна е ограничен брой и тази,че на всеки четири години се съкращава изкопаното наполовина.То това е целта да се подържа достатъчно дълго време илиюзията,че тези цифри са нещо,щото ако не беше халвинга най вероятно досега койните да беха изкопани и схемата щеше да бъде забравена.А така до 2140г. все ще има какво да се копа.То това си е чисто пазарен трик,на борсата в Дружба днес има 100кг.Утре решават търговците да унищожат или скрият 50кг.ми то е ясно,че цената ще се вдигне
        "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение
          Леко си се объркала,това не са мои думи,никога не съм казвал,че биткойна е инвестиция.Винаги съм гледал на него като на спекулативен инструмент,от който могат да се изкарат много пари,но и много могат да се изгубят.
          Относно забавлението мисля,че във форума има и сериозни хора и не е хубаво така да гледаш на техните постове като забавление.Това предполагам от висотата на твоите три висши образования го пишеш,надявам се не го мислиш сериозно.Ако между многото постове не можеш да намериш нещо полезно,ми повредата си е в твоя телевизор.Но недей така от "високата камбанария" като г-н Матеев,да се изказваш.И след като никовете за теб са НИКОИ,що постоянно търсиш съвети от тези НИКОИ.
          П.П.Няма нужда да се мъчиш да ми отговаряш,съвсем доброжелателно ти цитирах поста.
          Много интересен въпрос, и аз се питам след като тези, които са спечелили от крипто благодарение на "късмета си" защо търсиш съвет от "късметлии" ?
          П.С Днес пак попита "накъде" "късметлиите" ?
          Last edited by better; 24.05.2021, 23:46.

Коментар

• Тук много хора се опитват да изтъкнат волатилността на Биткойн, няма спор че е така, но я да видим при златото как е?

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

Пред кой се доказвам? Пред никове, които за мен не са НЯКОЙ, а НИКОЙ ? И за кво ми е? Казах безброй пъти, че се забавлявам. Ама като не вервате ваше право си е да си живеете в заблуда.

И не се излагай да говориш за биткойн като за инвестиция. Както казах умните го ползват за спекулации да оберат парите на глупавите - без значение дали те са пишман спекуланти или заблудени и наивни хорица наричащи себе си инвеститори. Нещо, чиито курс се регулира от няколко кита няма как да е инвестиция. И още по-малко ще се осмеля да си поверя имането на тях.

Но съм поласкана, че приемаш брака с датчанин за голям късмет. Принципно не е ама като гледам нивото на нашенците тук (па и не само) вече и аз почвам лееекинко да си завиждам

Леко си се объркала,това не са мои думи,никога не съм казвал,че биткойна е инвестиция.Винаги съм гледал на него като на спекулативен инструмент,от който могат да се изкарат много пари,но и много могат да се изгубят.
              Относно забавлението мисля,че във форума има и сериозни хора и не е хубаво така да гледаш на техните постове като забавление.Това предполагам от висотата на твоите три висши образования го пишеш,надявам се не го мислиш сериозно.Ако между многото постове не можеш да намериш нещо полезно,ми повредата си е в твоя телевизор.Но недей така от "високата камбанария" като г-н Матеев,да се изказваш.И след като никовете за теб са НИКОИ,що постоянно търсиш съвети от тези НИКОИ.
              П.П.Няма нужда да се мъчиш да ми отговаряш,съвсем доброжелателно ти цитирах поста.
              "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
                Има една тотална заблуда при криптоманиаците.
                Никой не оспорва полезноста на блокчейн технологиите.
                Незнам обаче защо се слага знак за равенство със днешните цени и очакванията за увеличаване.
                Някой умник ще каже, че разходите по копаене на биткойни сега са към $25к в Китай и това трябва да е дъното.
                Глупости, преди две години цената на биткойна беше $5к, значи разходите не играят роля.
                Ама имало много купувачи и малко продавачи .... е това не е ли презумция за манипулация ???
                С две думи, винаги цената ще зависи от желанията на китовете.
                Пак повтарям, в темата се спори само за цената, всеки е наясно за полезноста.
                Сходна е историята със петрола, СА го добива на 2$, ама запасите в САЩ били намалели, нигерийците нарочно гръмнали две тръби и хоп цената нагоре с 2% и исторически се движи във $35-70.
                Златото също.
                Страх, алчност и манипулатори движат тези активи.
                Поне при акциите имаше фундаментален анализ, което даваше база за прогнозируема цена през повечето време.
                Обаче тука вече имаме FAАNG+Microsoft дето отговарят за 17% за капитализацията на СИП500.
                Е, засилваш петте компании и индекса расте щото другите акции ги следват.
                Да си чувал за халвинг?

Коментар

• В днешно време S&P 500 e технологичен индекс с 26.33% Info Tech компании

Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
                  Обаче тука вече имаме FAАNG+Microsoft дето отговарят за 17% за капитализацията на СИП500.

Коментар

• еврейчета купувайте за нагоре . ще направите много пари от еверйския убиткойн . хяхяхяхяхяхяяяяяяяяяяяяя

Коментар

• Има една тотална заблуда при криптоманиаците.
                      Никой не оспорва полезноста на блокчейн технологиите.
                      Незнам обаче защо се слага знак за равенство със днешните цени и очакванията за увеличаване.
                      Някой умник ще каже, че разходите по копаене на биткойни сега са към $25к в Китай и това трябва да е дъното.
                      Глупости, преди две години цената на биткойна беше $5к, значи разходите не играят роля.
                      Ама имало много купувачи и малко продавачи .... е това не е ли презумция за манипулация ???
                      С две думи, винаги цената ще зависи от желанията на китовете.
                      Пак повтарям, в темата се спори само за цената, всеки е наясно за полезноста.
                      Сходна е историята със петрола, СА го добива на 2$, ама запасите в САЩ били намалели, нигерийците нарочно гръмнали две тръби и хоп цената нагоре с 2% и исторически се движи във $35-70.
                      Златото също.
                      Страх, алчност и манипулатори движат тези активи.
                      Поне при акциите имаше фундаментален анализ, което даваше база за прогнозируема цена през повечето време.
                      Last edited by hazard; 24.05.2021, 23:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                        Койнаджиите натовариха ли вагоните, или пак изпуснаха момента?

Комитет на Държавния съвет, ръководен от вицепремиера Лю Хъ, обяви репресиите в петък късно вечерта. За първи път Държавният съвет противодейства на добиване на виртуални валути, което представлява значителна по обем дейност в Китай, достигаща до 70 на сто от световното предлагане на криптовалути.

Биткойнът понесе силен удар след тези мерки на Пекин и в момента е изгубил близо 50 процента спрямо историческия си максимум от април. Вчера биткойнът спадна с до 17 на сто, след което намали загубите и се стабилизира в Азия.

https://business.dir.bg/banki-i-fina...tkoynat-potana
                        Репресиите са само срещу мините на "въглища" зелените си бачкат. Моите миньори в Китай си бачкат, банката в Китай която ми обменя за евраци - също си бачка .
                        Общо взето кучИтата си лаят криптото си вЪри

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                          Койнаджиите натовариха ли вагоните, или пак изпуснаха момента?

Комитет на Държавния съвет, ръководен от вицепремиера Лю Хъ, обяви репресиите в петък късно вечерта. За първи път Държавният съвет противодейства на добиване на виртуални валути, което представлява значителна по обем дейност в Китай, достигаща до 70 на сто от световното предлагане на криптовалути.

Биткойнът понесе силен удар след тези мерки на Пекин и в момента е изгубил близо 50 процента спрямо историческия си максимум от април. Вчера биткойнът спадна с до 17 на сто, след което намали загубите и се стабилизира в Азия.

Предполагам си наясно че природата не търпи празно, особено природата на биткойн....следва регулиране на трудност...живота продължава...

Коментар

• Койнаджиите натовариха ли вагоните, или пак изпуснаха момента?

( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                              Отделно от това, тука всички сме цаца.

Цаца, цаца... ама риба.

Предпочитам да съм цаца в океана, отколкото шаран в тигана.

Трябва да се има предвид, че 95% от БГ инвеститорите, най-добрата инвестиция им е някой селски имот. (повечето пъти по наследство от някоя баба или дядо... т.е. смятат се за инвеститори само защото не са го продали). Та сравнени с тях, ние сме като "извънземни" в тая тема. Дори инвестицията на БФБ е по-добра от тази в селски имот... но Българина го е "страх от такива работи", защото вярва, че на "борсата" (независимо коя борса) ще му вземат (оберат) парите.

П.С. Очаквам вълна от огън и жупел срещу мен от точно такъв тип "инвеститори"... след: 10, 9, 8, 7, 6....
                              Last edited by Xman1; 24.05.2021, 21:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от forexboy Разгледай мнение

И двете се използват за едно и също в общи линии....ДИВА СПЕКУЛА!!!
                                То много неща се използват и за спекула. Аз лично го ползвам като запас на стойност и както споменах осен че си запази стойността за посл. 4-5 год съм и на 350% +

Коментар

Working...
                                X