IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение

С нарастването на мрежата ще стане невъзможно да разчиташ да вкараш блок и ще трябва да се включиш в пул. Текущия формат на плотовете не поддържа пулове, т.е ще трябва да ре-плотнеш всичко наново или да минеш към оня китайския пул (hpool).
    Аз не мисля, че мрежата ще нараства с много. В момента, в който печалбата стане съизмерима с цената на тока, мрежата ще се самоограничи. Нови миньори няма да се появяват, а част от старите ще започнат да се отказват. То дори и в момента в мрежата има 16 милиона терабайта, като кривата на нарастване вече се забавя в логаритмичен мащаб, а скоро ще започне да се забавя и в линеен. Повече от 50 милиона терабайта едва ли някога ще стане. На който му излиза сметката на това ниво, ще може да копае дълго време, като печалбата му ще е някъде 1.5 пъти цената на тока, а инвестицията в сървъри и дискове никога няма да се избие.

При мене имах даденост от 500 TB излишни дискове, но ако трябваше да ги купувам, въобще нямаше да се захващам. Всъщност сега си осребрявам тази даденост - ще си въстановя стойноста на тези дискове и най-накрая пак ще си ми останат тези дискове, за да си правя фирмени архиви на тях.... .
    Last edited by Mateev; 04.06.2021, 17:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Ми Store of value малко ли му е? Нямало приложение, дрън дрън, защо гледате само то вашата си камбанария която е в т.нар Бял свят, където Еврото Долара и още някоя валута стоят относително стабилно. Питайте останалата част от света, питайте тези почти 5 млрд. човека, които живеят в нестабилни или диктаторски режими? Ами страни с ужасяваща инфлация, я да видим една съседна Турция. Валутата им само за година се е сринала с 30% а Биткойн само за този период е нарастнал с 300+%, а Аржентина, ми Боливия? Венецуела? Сирия? Иран?
      То на тоя висок стандарт в тия изброените държави на края на месеца остава прилична сума сигурно за инвестиране в биткойн балоняка, който апропо се държи основно от китове и чат пат ви пускат фандък, за да ви оберат парите после!

Валута на минус 30% в комбинация с биткойн на минус 50% е един наистина летящ старт за всички крипто ентусиасти от развиващите се държави... какво по-хубаво от това!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Имам малко над 500TB, от които са плотнати 330TB. Плотвам със скорост около 200 файла на ден, така че до 9-10 дена ще плотна всичките 500TB. Повече от това няма да разширявам.

Основното количество дискове е съсредоточено в 3 Supermicro сървъра, всеки един от които има по 36 диска. Има разбира се и десетина други компютъра, вътре в които или на техните USB 3.0 интерфейси са набити по 5-6 диска на компютър. Има и около 30 други сървъра, които ги използвам само за плотване, но след като приключи офанзивата по плотването, ще ги спра, за да не горят ток.

Инвестицията ми до момента е около 3600 лв. за 3-те SuperMicro сървъри, както и закупени около 20 бр. NVME SSD-та за около 2500 лв.

Вече имам изкопани 2 Chia, с които съм си изплатил половината от инвестицията. Според калкулациите трябва средномесечно да изкопавам по 5.5 Chia. Вярно е, че нараства сложноста, но паралелно с това ми нарастват и плотнатите файлове. Така тази прогноза за 5-6 изкопани Chia на месец я съхранявам почти непроменена вече 20 дена. Ще я съхранявам още 10 дена, докато продължавам да плотвам, и горещо се надявам дотогава да изкопая още малко Chia, за да си избия инвестицията на 100%. След това каквото и да се случва, аз вече ще съм на печалба, която разбира се ще намалява с времето. Ще прекратя цялата операция когато ми стане неизгодна сметката на тока, но това може да се случи чак след 5-6 месеца.

Само за информация - един Supermicro сървър с 36 диска консумира около 600W мощност, което прави около 15kWh на ден или 3 лева разходи за ток на ден. Трите сървъра - 9 лева на ден. Всички останали компютри - още толкова. Равносметката - разходи за ток от порядъка на 500-600 лв. на месец. Ще продължавам да копая Chia дотогава, докато средномесечната печалба от нея падне под тази цифра. Към днешна дата обаче печалбата е повече от 10 пъти по-голяма.
        С нарастването на мрежата ще стане невъзможно да разчиташ да вкараш блок и ще трябва да се включиш в пул. Текущия формат на плотовете не поддържа пулове, т.е ще трябва да ре-плотнеш всичко наново или да минеш към оня китайския пул (hpool).

Коментар

• Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение
          Много точно казано,и всеки решил да търгува биткойн,и всякакво крипто,а и не само трябва да разбере и преосмисли написаното,защото този евтин кредит в един момент ще престане да бъде евтин и тогава целият апетит за риск,ще претърпи огромни загуби.Най добрата стратегия при повишеният апетит за риск е краткосрочната.Накрая единствените печеливши,могат да се окажат само копачите на крипто и тези,които търгуват краткосрочно.Всички съхранители на стойност могат да пият по една ледена вода в даден момент.
          Това което си го написал важи за абсолютно всяка едно начинание, независимо какво е. Дали ще е собствен бизнес или някаква друга инвестиция, винаги можеш да пиеш "една студена вода", а който ти каже че има нещо гарантирано на този свят със сигурност лъже.

Коментар

• "Дори ентусиастите относно политиката на Фед трябва да се замислят дали стотиците криптовалути или бумът на компаниите за придобиване със специално предназначение (SPACs) са резултат от продължаващи финансови иновации или продукт на евтин и изобилен кредит"
            "Много наблюдатели се чудят как финансовото ведомство на САЩ и други глобални суверени могат да търгуват при доходности, които са толкова ниски, а в някои случаи и отрицателни."
            "Такива спекулации обаче зависят от стабилността на долара и ангажимента на Пауъл да запази непроменени краткосорчните лихви в обозримо бъдеще. В даден момент през следващите няколко месеца надеждите за това вероятно ще избледнеят, тъй като инфлационният натиск създава нарастващи ценови рискове и за ДЦК, и за акциите.
            Фед не може дълго да поддържа текущите лихвени проценти и да разширява собствения си баланс, и следователно частните банкови резерви, с темп от 120 млрд. долара месечно."
            "Кешът беше избягван години, но скоро може да е единственото убежище за инвеститорите, преситени отвъд разумното от постоянно ниски доходности и подкрепящи облигационни крале и кралици."

Много точно казано,и всеки решил да търгува биткойн,и всякакво крипто,а и не само трябва да разбере и преосмисли написаното,защото този евтин кредит в един момент ще престане да бъде евтин и тогава целият апетит за риск,ще претърпи огромни загуби.Най добрата стратегия при повишеният апетит за риск е краткосрочната.Накрая единствените печеливши,могат да се окажат само копачите на крипто и тези,които търгуват краткосрочно.Всички съхранители на стойност могат да пият по една ледена вода в даден момент.

Истинските крале на облигациите през последния половин век са председателите на Фед
            "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

Имам малко над 500TB, от които са плотнати 330TB.
              Основното количество дискове е съсредоточено в 3 Supermicro сървъра, всеки един от които има по 36 диска. Има разбира се и десетина други компютъра, вътре в които или на техните USB 3.0 интерфейси са набити по 5-6 диска на компютър. Има и около 30 други сървъра, които ги използвам само за плотване, но след като приключи офанзивата по плотването, ще ги спра, за да не горят ток.
              Инвестицията ми до момента е около 3600 лв. за 3-те SuperMicro сървъри, както и закупени около 20 бр. NVME SSD-та за около 2500 лв
              .
              При такива ресурси само "Internet Computer" са на нивото ти

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

Браво 560 ТераБайта дискова памет
                Но лошото е, че Daily Earnings пада главоломно към 23 долара на ден !
                Каква ти е конфигурацията?
                Имам малко над 500TB, от които са плотнати 330TB. Плотвам със скорост около 200 файла на ден, така че до 9-10 дена ще плотна всичките 500TB. Повече от това няма да разширявам.

Инвестицията ми до момента е около 3600 лв. за 3-те SuperMicro сървъри, както и закупени около 20 бр. NVME SSD-та за около 2500 лв.

Вече имам изкопани 2 Chia, с които съм си изплатил половината от инвестицията. Според калкулациите трябва средномесечно да изкопавам по 5.5 Chia. Вярно е, че нараства сложноста, но паралелно с това ми нарастват и плотнатите файлове. Така тази прогноза за 5-6 изкопани Chia на месец я съхранявам почти непроменена вече 20 дена. Ще я съхранявам още 10 дена, докато продължавам да плотвам, и горещо се надявам дотогава да изкопая още малко Chia, за да си избия инвестицията на 100%. След това каквото и да се случва, аз вече ще съм на печалба, която разбира се ще намалява с времето. Ще прекратя цялата операция когато ми стане неизгодна сметката на тока, но това може да се случи чак след 5-6 месеца.

Само за информация - един Supermicro сървър с 36 диска консумира около 600W мощност, което прави около 15kWh на ден или 3 лева разходи за ток на ден. Трите сървъра - 9 лева на ден. Всички останали компютри - още толкова. Равносметката - разходи за ток от порядъка на 500-600 лв. на месец. Ще продължавам да копая Chia дотогава, докато средномесечната печалба от нея падне под тази цифра. Към днешна дата обаче печалбата е повече от 10 пъти по-голяма.
                Last edited by Mateev; 03.06.2021, 14:40.

Коментар

Аз пък копая Chia с минимални начални разходи, и там също имам съизмерими с твоите месечни печалби.
                  Браво 560 ТераБайта дискова памет
                  Но лошото е, че Daily Earnings пада главоломно към 23 долара на ден !
                  Каква ти е конфигурацията?
                  Last edited by barbaron; 03.06.2021, 14:13.

Коментар

Не са голями печалбите, но на мен 6571,63 USD месечно ми стигат
                    BTC Th/s ETH Mh/s Monthly Yearly
                    880 275 EUR 5390,78 64689,33
                    USD 6571,63 78859,54
                    Аз пък копая Chia с минимални начални разходи, и там също имам съизмерими с твоите месечни печалби.

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
                      .....
                      Пълен провал на идеята.
                      Идеята с криптовалутите не е провалена. Иска се време, за да се доразвие и да получи масово приложение.

Да ти припомням ли, че каменната ера не сме я напуснали само за 10 години. Не сме я напуснали и защото камъните са се свършили ....

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                        Големи философи сте - уж толкова знания демонстрирате, ама къде са ви печалбите?
                        Не са голями печалбите, но на мен 6571,63 USD месечно ми стигат
                        BTC Th/s ETH Mh/s Monthly Yearly
                        880 275 EUR 5390,78 64689,33
                        USD 6571,63 78859,54

Коментар

Такова чудо не сте виждали
                          Мемпула на BTC (опашката за блокчейна) е почти празен,
                          транзакциите са почти безплатни
                          Така започва всеки един ръст нагоре. Празният мемпул говори за изчерпване на транзакциите на паникьорите, искащи да се оттърват от наличните си Биткойни. От тука нататък няма кой да пречи на поредния възход, който го очакваме да стигне 200к.

Коментар

Ами просто явно почти никой не му се занимава да ползва BTC като валута за разплащния и преводи. Тези които купуват са 99.9% спекуланти които се надяват цената да расте още и още и те да спечелят от това.

От ясно по ясно е че Биткойн в този му вид няма никакво бъдеще в реалния свят където да допринася стойност. Няма никакво практично приложение освен като "електронно злато" и средство за временно съхранение на стойност. Но това ще работи само докато има вярващи. После заминава.
                            Много е далече от златото. Много.

Айде сега да се върнем през 2008г и да си припомним каква беше идеята на Биткойн! Какво пишеше в документацията на "Сатоши Накамото"?

Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System
                            https://bitcoin.org/bitcoin.pdf

А в това което имаме днес не виждаме нито Peer-to-Peer, нито Electronic Cash System. Виждаме, едни борси, едни търговии, едни спеклулации с въздух под налягане. И хиляди форкнати клонинги които се състезават да обират парите на "инвеститорите".
                            Пълен провал на идеята.
                            Ми Store of value малко ли му е? Нямало приложение, дрън дрън, защо гледате само то вашата си камбанария която е в т.нар Бял свят, където Еврото Долара и още някоя валута стоят относително стабилно. Питайте останалата част от света, питайте тези почти 5 млрд. човека, които живеят в нестабилни или диктаторски режими? Ами страни с ужасяваща инфлация, я да видим една съседна Турция. Валутата им само за година се е сринала с 30% а Биткойн само за този период е нарастнал с 300+%, а Аржентина, ми Боливия? Венецуела? Сирия? Иран?

Коментар

Ами просто явно почти никой не му се занимава да ползва BTC като валута за разплащния и преводи. Тези които купуват са 99.9% спекуланти които се надяват цената да расте още и още и те да спечелят от това.

От ясно по ясно е че Биткойн в този му вид няма никакво бъдеще в реалния свят където да допринася стойност. Няма никакво практично приложение освен като "електронно злато" и средство за временно съхранение на стойност. Но това ще работи само докато има вярващи. После заминава.

Айде сега да се върнем през 2008г и да си припомним каква беше идеята на Биткойн! Какво пишеше в документацията на "Сатоши Накамото"?

А в това което имаме днес не виждаме нито Peer-to-Peer, нито Electronic Cash System. Виждаме, едни борси, едни търговии, едни спеклулации с въздух под налягане. И хиляди форкнати клонинги които се състезават да обират парите на "инвеститорите".
                              Пълен провал на идеята.
                              Пълни глупости, относно сравнението с конвенционалното злато

Къде ще го държиш? Под дюшека като баба ти ли? Ами като дойде бай мангау, какво правим? Или бачи те Беко прати народната милиция да те види как си?

Проблема е че все още не е изградена мрежата, но хубавите неща узряват бавно ;-)

Коментар

Такова чудо не сте виждали
                                Мемпула на BTC (опашката за блокчейна) е почти празен,
                                транзакциите са почти безплатни

Пълен провал на идеята.

Коментар

Working...
                                X