Първоначално изпратено от r22
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Last edited by Mateev; 05.06.2021, 16:36.
-
Без да се излеят една камара пари отново в криптото, няма да има ход на горе. Многото мераклии за бързо забогатяване се опариха вече (справка предишния ми пост), нови едва ли ще тръгнат, остава някой подобен на Мъск да пусне някой туит как е купил биткойни за поне 3-4 млрд (големия ефект е само първия път, сега за подобен трябва доста по-голяма сума). И евентуално тогава след пробив на предишния връх от 42к да тръгне пак нагоре увличайки нови мераклии и старите продали на печалба/загуба.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение
Абсолютни аматьорски глупости .....................................
Нито пробива на контурите на триъгълника , би показал със сигурност, посоката на бъдещо значимо движение на цената , нито дори пробив на върха или дъното на триъгълника би дал такава увереност още повече пък и за 2-3 месеца ................
Не ми се обясняват възможните варианти , но един най предполагаемите , е точно обратния на горенаписаната глупост....................
пп Иначе се кефя много на последната си ''картинка '' , направена в/у картинката на better .............. Дотук - като под конец ................
Ама то е ....... защото при мен винаги е така .........................................
Ще се спукам от смех ако слезе под 20 К .......... И намазаната филия за +7 % на 56500 'фане мухъл и плесеняса ......
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеХубав триъгълник се заформи по Биткойна. Важното е сега в каква посока ще бъде направен пробив за изход от този триъгълник. Посоката на пробива ще предопредели и посоката на движение в следващите 2-3 месеца.
Нито пробива на контурите на триъгълника , би показал със сигурност, посоката на бъдещо значимо движение на цената , нито дори пробив на върха или дъното на триъгълника би дал такава увереност още повече пък и за 2-3 месеца ................
Не ми се обясняват възможните варианти , но един най предполагаемите , е точно обратния на горенаписаната глупост....................
пп Иначе се кефя много на последната си ''картинка '' , направена в/у картинката на better .............. Дотук - като под конец ................
Ама то е ....... защото при мен винаги е така .........................................
Ще се спукам от смех ако слезе под 20 К .......... И намазаната филия за +7 % на 56500 'фане мухъл и плесеняса ......
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
Щото преди бяха отказвали да приемат биткоини на конференцията в Маями за биткоина, щото транзакциите били скъпи, по-евтино било да плащаш с долари.
Разбирам ги хората - теорията си е теория, ама все пак практиката спестява пари.
https://news.bitcoin.com/miami-bitco...nd-congestion/
Miami Bitcoin Conference Stops Accepting Bitcoin Due to Fees and Congestion
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Досега не се случвало тва нещо, край, умря, ко шЪ прайм сиА? Как е възможно само 392% на година, няма друг актив с такъв мижав ръст, умряла работа.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение
Биткойна вече губи почти половината си стойност не само на месечна база ,но и на годишна,като вече плюса е близо 392%. 35940-7306=+392% Да не се окаже към края на годината да е загубил и другите 50%
П.П.Щом даден актив губи само за месец половината си стойност,трупана цяла година за какъв съхранител на стойност става дума Чиста спекулаLast edited by better; 05.06.2021, 01:48.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Щом в Турция 23% казват, че имат критпо значи им остават. Биткойн е -50% последния месец, преди това беше на 700%+ на годишна база, но ти това не го знаеш
П.П.Щом даден актив губи само за месец половината си стойност,трупана цяла година за какъв съхранител на стойност става дума Чиста спекулаLast edited by bokogega; 05.06.2021, 00:43."църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение
То на тоя висок стандарт в тия изброените държави на края на месеца остава прилична сума сигурно за инвестиране в биткойн балоняка, който апропо се държи основно от китове и чат пат ви пускат фандък, за да ви оберат парите после!
Валута на минус 30% в комбинация с биткойн на минус 50% е един наистина летящ старт за всички крипто ентусиасти от развиващите се държави... какво по-хубаво от това!
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
мдаааа, идеални ще са за фирмени архиви точно
SAS дисковете са нещо повече. Те по презумпция са правени да имат изключително дълго време на живот. Повечето от тях ще ме надживеят, дори и да се въртят денонощно. Такива дискове по-скоро остаряват морално, отколкото да се повредят физически.
А ето и малко статистическа информация на базата на моя натрупан опит:
1. SATA дискове, предназначени за лаптопи или за работни станции се повреждат средно след около 25-30 хиляди часа (3-4 години денонощно въртене).
2. SATA дискове, предназначени за сървъри, се повреждат средно след 60-70 хиляди часа (7-8 години).
3. SAS дискове - единични бройки се повреждат след 7-8 години, но болшинството си работят и до ден днешен (13-14 години откакто водя тази статистика).
За архивни дискове стават както едните, така и другите, стига човек да има оборудване, което да може да работи както с едните, така и с другите. Например работната станция DELL Pecision T7500 има на дъното си контролери както за едните, така и за другите дискове.Last edited by Mateev; 04.06.2021, 19:06.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
мдаааа, идеални ще са за фирмени архиви точноНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Аз не мисля, че мрежата ще нараства с много. В момента, в който печалбата стане съизмерима с цената на тока, мрежата ще се самоограничи. Нови миньори няма да се появяват, а част от старите ще започнат да се отказват. То дори и в момента в мрежата има 16 милиона терабайта, като кривата на нарастване вече се забавя в логаритмичен мащаб, а скоро ще започне да се забавя и в линеен. Повече от 50 милиона терабайта едва ли някога ще стане. На който му излиза сметката на това ниво, ще може да копае дълго време, като печалбата му ще е някъде 1.5 пъти цената на тока, а инвестицията в сървъри и дискове никога няма да се избие.
При мене имах даденост от 500 TB излишни дискове, но ако трябваше да ги купувам, въобще нямаше да се захващам. Всъщност сега си осребрявам тази даденост - ще си въстановя стойноста на тези дискове и най-накрая пак ще си ми останат тези дискове, за да си правя фирмени архиви на тях.... .
Коментар
Коментар