Първоначално изпратено от Forex Master
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Войната за биткойн изглежда навлиза в нова фаза. Все повече банки отказват да правят преводи към биткойн борсите. Все още няма отчетен такъв случай за европейска банка, но вече има документирани откази в САЩ, Израел, Австралия и Великобритания. Текстът с който се уведобява клиентът на банката е горе-долу сходен с този:
From a check made in the bank it seems that your account contains activity involved with virtual currency.
The activity is characterized by issuing wire transfer to a company called MTGOX, through which this currency is purchased.
Virtual currency is anonymous and unregulated. Trading them is not regulated and thus poses a high risk for the bank.
Therefore, the bank has decided not to allow such activity for our customers, until guidance/clarifications are issued by the Israel Central Bank.
You are requested to stop any such activity.
We inform you that if you do not comply, we will have to refuse any activity directly or indirectly related to this area of activity.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеМерси за съвета, но ако ми говориш за тия usb-боклуци,
не виждам никакъв смисъл от тях. Хаш-рейта им отново е 300, следователно за тях с пълна сила важи таблицата, която съм дал по-долу.
Парите набити в тях ще се избият само СЛЕД 12 МЕСЕЦА(ако въобще се избият някога). Така че, купувай си ги ти! Щом като имаш излишни пари за глупости...
В момента наливането на маса пари в чипове за копаене е безсмислена глупост. А и не е необходимо да давам толкова пари за чипове, след като през есента със 100 лева директно ще мога да си купя 200 биткойна, които някой друг услужливо ще е изкопал за мене...
Тогава може да изпратя 100 биткойна подарък за ФорексМайстора, да се прехласва по тях...
Коментар
-
Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнениеДействителен случай... шиткам едно коинче през иБея, байъра ми мета 100-на $ в ПейПал-а и вика тенкю, пия 2 бири с кеф и си легамСедерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Действителен случай... шиткам едно коинче през иБея, байъра ми мета 100-на $ в ПейПал-а и вика тенкю, пия 2 бири с кеф и си легам
След 2 дена - кейсче... оплакал се пича - PayPal is notified of a potentially unauthorized transaction.. некой му бил хакнал акаунта и гушнал коина
Братята от ПП, мислиха, чудиха се.. май,. и му върнаха зеленките. Що бе ахмаци, викам им аз, де е моя гаф.. а те - сори, наш'та застраховка не покрива нематериални активи..
Та така.. може да ме броите за инвеститор в хамериканската икономикс с цял коин..
Коментар
-
Не, аз питам за биткойните как са заведени, не хардуерът - той е компютърно оборудване, това е ясно. Но от съответната категория активи следва тяхното счетоводно третиране. Предполагам, че са заприходени на базата на разходите за тяхното получаване - това е електроенергията (която не знам как сте разпределили освен ако не знаете кой компютър колко е изхарчил и дали се използва само за копаене на биткойни) и амортизацията на оборудването, която ще е висока, ако счетоводно амортизирате компютрите за 2 години както е по ЗКПО. Като нищо може да се окаже, че правилно изчислената стойност на 1 BTC е по-висока от неговата цена и при продажбата да се реализира загуба, която да намалява финансовия резултат - ето тук вече данъчните няма да са доволни, независимо за какъв актив става дума
Счетоводно биткойните не могат да са пари (трагедия за някои тук), защото сам си ги създал и имат себестойност. Ако са финансов актив, трябва да се определи каква категория финансов актив - в края на годината ако са още налични, ще трябва да се прави преоценка по пазарна стойност. НАИВНИК вика биологични активи - с това ще влезеш в историята на счетоводството като легенда! Изобщо категоризацията е трудна, точно защото счетоводно такъв клас активи към момента няма. В най-простия случай приходите от продажба на биткойни са там някъде заврени в други приходи, а себестойността им отписана като себестойност на продадени активи и пак в някаква графа "други".
И последно - едно от задълженията на един управител е да намали данъчните си плащания без да е в нарушение на законите. Ти си направил обратното - гледал си как да ги увеличиш, без това да се изисква от някого. Също така един мениджър трябва да може да цени собственото си време и това на неговите служители, а не да създава излишна работа на счетоводството със странни казуси.
Коментар
-
Първоначално изпратено от -i Разгледай мнениеБиткойн като явление има предимства и недостатъци, а дали ще се установи като платежно средство е обект на спорове (според мен няма). Ти доброволно си елиминирал едно от главните му предимства - анонимността, без логична причина. Пак казвам, че в тази ситуация светло и тъмно, законно и незаконно от данъчна гледна точка няма. Като какъв актив ти стои в отчета? Краткосрочни финансови инструменти ли?
Вече като ЕООД разсъждавам без личните ми симпатии. Имам хардуер, в най-общи линии сметнат период на възвращаемост и след като се изплати ще мисля дали да държа койни или да продължавам да ги продавам всяка седмица.
Не мога да ти отговоря точно как са осчетоводени машините, защото нищо не разбирам от счетоводство, но знам че са по същия начим както машините в цеха ми.
Предпочитам инвестицията ми да се връща в сметката на фирмата, защото още раста, трябват ми средства и така ми е по-удобно отколкото да си давам заеми.
Коментар
-
Разплащанията с биткойн не са незаконни, просто са с незначителен оборот към момента. Конспиративните теории са за тези, които си мислят, че Бернанке по цял ден си търка брадата и се чуди как да им открадне парите по банковата сметка.
Биткойн като явление има предимства и недостатъци, а дали ще се установи като платежно средство е обект на спорове (според мен няма). Ти доброволно си елиминирал едно от главните му предимства - анонимността, без логична причина. Пак казвам, че в тази ситуация светло и тъмно, законно и незаконно от данъчна гледна точка няма. Като какъв актив ти стои в отчета? Краткосрочни финансови инструменти ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тялото Разгледай мнениеЗавел съм ги като актив. Ако се интересувах от незаконни разплащания и конспиративни теории щях да си ги кътам, но като инвеститор предпочитам да съм на светло когато данъка е 10% и да мога да реинвестирам, или пренасочвам към други проекти. Ако реша че пак ми трябват койни пак ще си купя. Колкото повече хора мислят като мен, толкова по-здраво ще се установи биткойн икономиката.
Други с идеи за данъчната декларация?
От там нататък ми е интересно като какъв актив аджеба са заведени?
Коментар
-
Завел съм ги като актив. Ако се интересувах от незаконни разплащания и конспиративни теории щях да си ги кътам, но като инвеститор предпочитам да съм на светло когато данъка е 10% и да мога да реинвестирам, или пренасочвам към други проекти. Ако реша че пак ми трябват койни пак ще си купя. Колкото повече хора мислят като мен, толкова по-здраво ще се установи биткойн икономиката.
Други с идеи за данъчната декларация?
Коментар
-
Е кога започнахте и да декларирате биткойни? Цялата тема е посветена на предимството им да са анонимни, вие гледате как да ги вкарате в данъчната декларация
Данъчно третиране на биткойн няма, следователно няма "на светло" и "на тъмно". Това, че хардуерът е на фирмата, няма никакво значение. Просто имаш по-високи разходи за електроенергия (освен ако не си ги завел вече като някакъв актив). Вече обърнати в долари по лична сметка ги вкарай във фирмата под каквато форма искаш. Примерно като увеличение на капитала - ще е култово.
Коментар
-
А някой дали има опит с декларирането на "изкопани" койни пред НАП?
Мен ми се натрупаха вече някакви и мисля да обръщам в долари, а те ще влязат по фирмена сметка. Ще ми се всичко да си е на светло и да си платя данъците, но моя счетоводител така и не го измисли.
Целия хардуер се води на фирмата ми.
Коментар
-
Мерси за съвета, но ако ми говориш за тия usb-боклуци,
не виждам никакъв смисъл от тях. Хаш-рейта им отново е 300, следователно за тях с пълна сила важи таблицата, която съм дал по-долу.
Парите набити в тях ще се избият само СЛЕД 12 МЕСЕЦА(ако въобще се избият някога). Така че, купувай си ги ти! Щом като имаш излишни пари за глупости...
В момента наливането на маса пари в чипове за копаене е безсмислена глупост. А и не е необходимо да давам толкова пари за чипове, след като през есента със 100 лева директно ще мога да си купя 200 биткойна, които някой друг услужливо ще е изкопал за мене...
Тогава може да изпратя 100 биткойна подарък за ФорексМайстора, да се прехласва по тях...Last edited by Frosty; 09.06.2013, 01:38.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
Коментар