If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ванка, Ванка, не стига че не можеш да смяташ ами и използваш източници - ум да ти зайде ......
май само от твоите кески разбираш ..... https://www.cia.gov/library/publicat.../2214rank.html
само на пъвите 10 страни да събереш и да разделиш на 21 Милиона Биткоина = над 1.370.000 $
П.С. със над 121 трильона $ пазарна капитализация Биткоина се нарежда на 32-ро место, между Финландия и Сингапур, имаме още доста път до 1-вото, път който ще бъде извървян за 1, 2, 10 или 20 години, НО ЩЕ СЕ СЛУЧИ!!!
Aми тъй ги изкарах. Вземаш всичкия кеш на света и го делиш на броя хойни. 21 милиона ли бяха, не ми се търси. Това трябва да му е граничната цена. Може и да бъркам, поправяй ме!
Ванка, Ванка, не стига че не можеш да смяташ ами и използваш източници - ум да ти зайде ......
май само от твоите кески разбираш ..... https://www.cia.gov/library/publicat.../2214rank.html
само на пъвите 10 страни да събереш и да разделиш на 21 Милиона Биткоина = над 1.370.000 $
П.С. със над 121 МИЛИЯРДА $ пазарна капитализация Биткоина се нарежда на 32-ро место, между Финландия и Сингапур, имаме още доста път до 1-вото, път който ще бъде извървян за 1, 2, 10 или 20 години, НО ЩЕ СЕ СЛУЧИ!!!
Математиката не ти е сред любимите предмети - нали?
Aми тъй ги изкарах. Вземаш всичкия кеш на света и го делиш на броя хойни. 21 милиона ли бяха, не ми се търси. Това трябва да му е граничната цена. Може и да бъркам, поправяй ме!
Зa пypиcтитe, ĸoитo вяpвaт, чe тepминът ce oтнacя eдинcтвeнo дo вaлyти ĸaтo бaнĸнoти, мoнeти и дeпoзиpaни cpeдcтвa в cпecтявaния или paзплaщaтeлни cмeтĸи, oбщaтa cyмa e няĸъдe oĸoлo 80,9 тpилиoнa щaтcĸи дoлapa.
Ако броим само парите в обръщение под формата на банкноти и монети, които се наричат парична маса М0, то сумарно в света се въртят еквивалента на около 4,5 трилиона долара.
Гледам скептично цената с най - тъпата си физиономия и си викам - "не може да бъде" !!!
Браво на смелите ! Честито !
пп Не 10 К а 110 К да стане, пак ще гледам....
Аз гледам от 7 Никакъв спор няма, интересно си става. Дал съм им 200 кинта и се почесвам на неква борса с една камара койни. Ако успея да си ги кеширам като станат 1 мио - еваларка.
Биткойн, който обещаваше да "премахне" "лошата банкова система" в момента взима по-големи такси за превод от същата тази "лоша банкова система". И да, никой не прехвърля биткойни, всеки седи и си ги държи и се услушва като диво прасе в тръстика чакайки да стане $1000000, и тогава ще чака да стане $2000000000
Самата цел на създателите на биткойна, Сатоши накамото,Насакото Яката и други подобни хубосници е тази - да лапнат колкото може повече кинти от продажби и преводи на такива като бай марин и ексмен дето вярват в бъдещето на койна. Ей сега ще обръщам долари в койни за да пазарувам....глупост на квадрат. На всяка борса има такса да си закупя коините, после пак такса за превод после пак и така отиват три пъти повече пара отколкото ако си набутам в дебитната карта и си напазарувам директно
Биткойн, който обещаваше да "премахне" "лошата банкова система" в момента взима по-големи такси за превод от същата тази "лоша банкова система". И да, никой не прехвърля биткойни, всеки седи и си ги държи и се услушва като диво прасе в тръстика чакайки да стане $1000000, и тогава ще чака да стане $2000000000
„Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот”
Иначе веднъж си дадох труда да сметна колко трябва да е един хойн, ако трябва да замени всичкия кеш на света, и ако няма други криптоси
Към 300 000 $ на хойн ги изкарах.
Математиката не ти е сред любимите предмети - нали?
Аз предпочитам исторически монети, по няма нужда човек да ги пази и да ги държи само в капсулките, дукатът е секси и е сгоден като цена.
Аз си имам и сребърце за целта - антибактерицидно е - ама златцето е полезно за кокълите и за имунната система - пробвай го - при това е с по-добър вкус - златцето де - има канелен вкус, а среброто - бие на изхабена батерия. Имам си за близане едно сребърно левче с Фердинанд и един златен дукат.
На тия кде им изчезна вестничето? Май много вече набиват във физ зло и няма нужда от пропаганда.
http://zamunda.net/banan?id=523792&p...#startcomments
E тука е обяснението на дивотията. Таксиджиите и мамите се надпреварват за кески...
Иначе веднъж си дадох труда да сметна колко трябва да е един хойн, ако трябва да замени всичкия кеш на света, и ако няма други криптоси
Към 300 000 $ на хойн ги изкарах.
XMan1 да ме захапва, че верно веднъж вече направих левашка грешка.
Та, колко са всички пари на света, разделени на 21 милиона?
Xman1 - разбирам, но нищо от обещаното полезно до сега не се е случило и понеже е минало доста време вероятността да не стане клони към безкрайност вече. Единственното което се случва е някакви нови криптоси чиято цена се очаква да клони също към безкрайност. Довършването на блокверигата вече е отложено за неопределено безкрайно време. Резултата за сега е - потрошена енергия, свръхконцентрация на актива и съответно спорна децентрализация вече. Парадоксално е че дори създателите на поредния клонинг твърдят че последните две при биткойна вече са факт. Не храня абсолютно никакви надежди за полезността на технологията, не мисля че хората ще имат полза от нея скоро и това че се забранява в някои държави е много силен индикатор. За мен случая с криптосите е приключен - цените са фалшиви а лъжите големи, не стават за нищо.
В дигиталния свят той е изключително много валиден - победителя обира всичко. И няма да е на 80-20, ами на 90-10 или още по-лошо 98% - 2%.
Другите ще продължат да си съществуват, но капитализацията и евентуалната бъдеща употреба ще е пренебрежително малка. Най-вероятно ще пускат се пускат и нови.
До тази година Биткойн почти винаги е бил 90 на 10 спрямо останалите. Всъщност едва тази годна Етера можеше да обърне нещата но не се случи, защото и той по някое време се "задръсти", те после миньорите вдигнаха обема на транзакциите, но беше изгубен момента. След това беше първата "вилица" и Биткойн полудя, вместо да се срути, започна да чупи рекорди. След това всички очакваха, че Китай като го забрани, ще се срути, но той се изстреля нагоре.
Криптовалутите са различни... т.е. няма една която да може да прави всичко накуп, защото става много тежка. Както да речем има разлика между Гугъл, Фейсбук и Амазон... така има разлика и между различните монети.
Директно като пример може да вземем първите три. Биткойн може да заеме мястото на златото, Етера ще е за "умни" договори, а Биткойн Кеш, за разплащания на дребно. Разбира се всяка една от тях си има и конкуренция... а има и такива които са специализирани само в една област... например проследяване на пратки.
Цялата финансова сфера може да бъде автоматизирана посредством блоквериги... и не само... всичко което късае някакъв вид организация, може да се автоматизира. Днес имаме централизирани корпорации... утре може да имаме децентрализирани такива, метода на управление ще е посредством блокверига, така наречените DAO (decentralized autonomous organization).
Коментар