Интересен факт е ,че хората в БГ трудно си намират работа с финанси и икономика.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво да уча - финанси или счетоводство?
Collapse
X
-
95% счетоводство...но го учи с желание и практика (хвани се на работа в някоя читава счетоводна къща или практика в сериозна фирма) ..
финансите са си финанси, но счетоводството е занаят, който ще те храни и ако си поне малко амбициозен(а) ще ти даде независимост няколко години след като започнеш практика.
ако искаш да си 'импортант' с костюми, надувки, интриги, схеми, кариеризъм - тогава финансите са за теб.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Аз имам едно питане което е по темата.
Ако приемем, че в курса по Корпоративни финанси се учи за варант, конвертируема облигация, и т.н. до колко има смисъл при положение, че всички инструменти освен акция в България са табу и едва ли за вбъдеще ще станат по-популярни.
От тази гледна точка, питам не е ли по-добре да залагаш на счетоводството за да може да си намериш после по лесно работа и да трупаш стаж, пък финанси може да учиш колкото си искаш, но за тях в бг пазар за тях много не виждам.
Коментар
-
в УНСС с матура не става. има изпит в 2 части. първа е тест български и математика. втора по избор между математика ,български, история , география и мисля икономика ама не съм сигурен за последния. виж сайта.
http://www.unwe.bg/
Коментар
-
Първоначално изпратено от selvie Разгледай мнениеИскам да ви попитам-искам да запиша да уча финанси и счетоводство,но мога ли да влезна с матура или ако имам приемен изпит какво точно ще включва?Благодаря,предварително
Коментар
-
Абе колко трябва да си зле за да питаш в някакъв форум какво да учиш ?!!? Ми каквото искаш учи,където искаш го учи бе галфон ,кво занимаваш с простотиите и спама си тука някви глупсоти !!! Той не знай ,пикай ли му се или е гладен тръгнал да затормозява тука , акъл да иска !!Ако аз съм твоят втори шанс - ще го пропилееш или ще го оползотвориш ?!?
Коментар
-
Първоначално изпратено от lookff Разгледай мнениеНаблюденията ми са, че в УНСС програмите са зле структурирани (тази по финанси не прави изключение), а преподаването куца. Т.е. нивото е ниско. В останалите университети обаче, нивото е отчайващо ниско.
Все пак, ако оставаш в България, за тази специалност няма по-добър избор от УНСС. Повечето студенти записали финанси са умни, талантливи и мотивирани, а средата е много важно нещо.Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАко ще е да се избяга от глада най-добре готвач, сладкар, хлебарThe best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Indipendent Разгледай мнениеАз исках да попитам, тъй като казвате, че финансите в УНСС не стават (което ако е така, то УНСС като цяло не би трябвало да става), значи имате някакви впечатления... Та въпросът ми е за човек, решил да следва финанси, къде според вас би било най-добре да го направи?
Все пак, ако оставаш в България, за тази специалност няма по-добър избор от УНСС. Повечето студенти записали финанси са умни, талантливи и мотивирани, а средата е много важно нещо.
Коментар
Коментар