IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

    Нали за това говоря

    Чърчил и Рузвелт не те искат ти се сърдиш че Сталин те взел

    Що не мразите Чърчил че не се е застъпил за БГ като за Гърция???
    И аз това казвам- за англичаните е било важно СССР да няма излаз на средиземно море и са дали България и Румъния за Гърция. Просто си гледат интереса, това е, не че са се загрижили за гърците или нас. В английския парламент имаш надпис който гласи" Великобритания няма вечни приятели, а вечни интереси" това трябва да е водещо и за нас. За нас случая е Bit of bad luck

    Коментар


    • Взимащите минимална заплата в САЩ не могат да живеят никъде в Америка под наем


      Няма щат, окръг или град в САЩ, където работник с минимална заплата на пълен работен ден, работещ 40 часа седмично, да си позволи наем с две спални, това сочи доклад на Националната коалиция за жилища с ниски доходи.

      Работник на минимална работна заплата на пълен работен ден може да си позволи наем с една спалня само в 7% от всички окръзи на САЩ – 218 окръга от над 3000 в цялата страна. Федералната минимална заплата е 7,25 долара.

      Но докладът показва, че работникът ще трябва да печели $ 24.90 на час, за да си позволи дом с две спални в Fair Market Rent. И ще е необходима $ 20,40 „заплата за жилище“ за една спалня.


      „Тези суми са далеч по-високи, отколкото много американци – включително възрастни хора, хора с увреждания и работещи семейства – могат да харчат за жилища“, пише Марсия Л. Фъдж, секретар на Министерството на жилищното строителство и градското развитие на САЩ, в предговора към Доклада. В цялата страна средният наем на пазара е 1 061 долара на месец за една спалня и 1 295 долара на месец за две спални, пише докладът.


      Междувременно средната почасова заплата на наемателя е 18,78 долара, доход, който може да поеме само 977 долара месечно под наем, без това да обременява жилищата. Домакинството, живеещо с един доход с минимална заплата, може да си позволи дори по-малко, 377 долара на месец, показва докладът.

      Средният наемател В 17 щата – включително Калифорния, Флорида и Ню Йорк – печели поне $ 5.00 под средната заплата за жилище с две спални в щата. Най-голямата разлика е в Хаваите, където разликата между това, което печели средният наемател, и заплатата за жилище с две спални в щата е 20,13 долара.

      И дори окръг Колумбия и няколко десетки окръга и общини, които имат минимални заплати, по-високи от федералните минимални заплати, не стигат летвата.

      В Калифорния, където минималната заплата е 14 долара на час, цената на жилището е толкова висока, че все е недостижима за човек на минимална заплата: Човек в Калифорния трябва да печели 39,03 долара на час, за да си позволи апартамент с две спални и 31,06 долара за една спалня. Човек с минимална заплата ще трябва да работи 89 часа всяка седмица, само за да си позволи едностаен и 112 часа, за да си позволи двустаен.

      Западна Вирджиния има сред най-ниските цени за жилища. Но с минимална заплата от 8,75 долара на час, работниците все пак ще трябва да печелят 14,83 долара на час, за да си позволят апартамент с две спални и 12,12 долара за едностаен. Докладът включва интерактивна карта, която показва колко трябва да спечелите във вашия район, за да си позволите наем. Последствия от пандемията

      Пандемията създаде още по-нестабилна ситуация за жилищата, а местните, щатските и федералните правителства въведоха защити, за да предотвратят приливна вълна от изселвания. Безпрецедентен размер на федералното облекчение за спешни наеми – 46 милиарда долара – беше заделено, за да осигури облекчение за наетите наематели и техните разочаровани хазяи.

      Но въпреки това мнозина все още ще се борят да плащат наем в бъдеще, без да се заемат с по-дългосрочната достъпност на жилищата.

      Има 7,5 милиона наематели с ниски доходи, които са „изключително“ затормозени с разходи – което означава, че харчат повече от половината от доходите си за жилища, пише докладът. Това може да изложи наемателите на риск от това да останат без дом. Според HUD над 580 000 души са останали без дом по време на пика на коронавирусната криза миналата година.

      Да имаш достъп до жилище е по-голямо предизвикателство за чернокожите и латиноамериканските домакинства, установява докладът, като тези групи са по-склонни да бъдат обременени с разходи за жилища. По време на пандемията чернокожите и латиноамериканците отчитат по-високи нива на безработица, което води до по-голяма вероятност тези групи да изостанат при плащането на наема, сочи анализ на данните от Бюрото за преброяване на населението от Центъра за бюджетни и политически приоритети

      NLIHC, защитник на политиката с нестопанска цел за отглеждане и подобряване на достъпни жилища, препоръчва да се разшири помощта за отдаване под наем на всички допустими наематели, които се борят, и да се инвестира в националния жилищен доверителен фонд и обществени жилища, за да се създадат, запазят и възстановят домовете на достъпни цени.

      Той също така иска от Конгреса да създаде постоянен Национален фонд за стабилизиране на жилищата, който да предоставя временна помощ за домакинствата, изложени на риск от изселване, и да засили и приложи защитата на наемателите, за да може може наемателите да бъдат за по-дългосрочно ползване в жилищата.
      Last edited by markov; 17.01.2022, 18:08.
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

      Коментар


      • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

        Има. Такива неща дето не ти трябват - като елда и хайвер. Ама наемите са 30% по-скъпи, а жилищата с 60%. А лихвата им е 3 пъти по-висока.
        https://www.numbeo.com/cost-of-livin...ayCurrency=EUR
        Пък ел.енергията им, горивата , комуналните разходи и т.н. са в пъти по евтини.....имат северни райони в които отоплението е безплатно даже !

        Ценовите им нива са средно с десетина % по-ниски от Българските. Това е факт !
        Last edited by markov; 17.01.2022, 17:57.
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение

          фейк
          ама вече ти свикаваме
          Царя на Фейк-а си ти!

          Като не можеш да кажеш нищо смислено защо изобщо се обаждаш да се чуди човек ?
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

          Коментар


          • Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

            Въпроса е и какво можеш да купиш с тия 665 евро

            В БГ не ти стигат за 600 литра бензин в Русия можеш да купиш с тях над 1000 литра

            ето и много други сигурно има нещо дето е по скъпо от в БГ ако ви се търси намерете го

            https://www.numbeo.com/cost-of-livin...country=Russia
            Има. Такива неща дето не ти трябват - като елда и хайвер. Ама наемите са 30% по-скъпи, а жилищата с 60%. А лихвата им е 3 пъти по-висока.
            https://www.numbeo.com/cost-of-livin...ayCurrency=EUR

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

              Да, има разлика между средна и медианна.
              Медианна означава че половината вземат до тази сума.

              Тоест, половината руснаци (50%) взимат максимум 35000 рубли.
              Така че средната заплата не е кой знае какъв ориентир. За пропаганда обаче става.

              В България според НСИ медианната заплата е 442 евро...............

              Значи половината българи вземат под 864,48 лева бруто .....е и ???
              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                Нема да спреш да лъжеш. Разбира се само руски тролове се съгласяват с теб. Не вярват, ама не смеят да си кажат.

                Медианная зарплата в массовых профессиях в 2021 г. увеличилась на 17% и составила в среднем 35 000 руб., передает ТАСС со ссылкой на исследование аналитического центра «Авито Работа».

                Но ако отидете там, със сигурност ще ви дадът по 54 649 рупела заплата.

                много им е!!!!
                младите и умните ДА СЕ МАХАТ от севернаМонголия-разпада да се случи по скоро

                Коментар


                • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                  Пак си далеч от истината , Вероятно в Монголия и в северна и в Южна е 100 евро но в Русия средната заплата за октомври 2021 е 54 649 рубли което по куса към 31,10,2021 е 664,50 евро.

                  https://www.gks.ru/bgd/free/b00_24/i...0/i000050r.htm

                  п.п.
                  Когато се лъже у добре да е покрай истината щото ако се лъже с много лесно те хващат !
                  фейк
                  ама вече ти свикаваме

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                    Аре поредния с дислексия се включи. Цитирам те какво си качил: "Медианная зарплата в массовых профессиях.............." тоест не във всички професии а в избрани такива!
                    Тоест от тази сметка са изключени незнайно какви професии от по-високо доходните категории. Отделно на това медианата заплата не е средна заплата а образно казано някакво възнаграждение което изключва от сметките по - високо платените професии.

                    Както ти казах средната заплата на човек от населението , подкрепено с данни от сайта на Руската статистика е за октомври 2021 е 54 649 рубли което по куса към 31,10,2021 е 664,50 евро. Отделно разходите за живот в Русия са по ниски с поне десетина процента от в България !

                    https://www.gks.ru/bgd/free/b00_24/i...0/i000050r.htm

                    Разбирам че на всичките козяшки клонинги и ботове истината не им пасва на опорките но това е НЕуспоримия факт !
                    Да, има разлика между средна и медианна.
                    Медианна означава че половината вземат до тази сума.

                    Тоест, половината руснаци (50%) взимат максимум 35000 рубли.
                    Така че средната заплата не е кой знае какъв ориентир. За пропаганда обаче става.

                    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                      Геро, много интересно нещо ни показа. Аха.
                      трудно ще го разбереш
                      така си е

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                        Нема да спреш да лъжеш. Разбира се само руски тролове се съгласяват с теб. Не вярват, ама не смеят да си кажат.

                        Медианная зарплата в массовых профессиях в 2021 г. увеличилась на 17% и составила в среднем 35 000 руб., передает ТАСС со ссылкой на исследование аналитического центра «Авито Работа».

                        Но ако отидете там, със сигурност ще ви дадът по 54 649 рупела заплата.

                        Аре поредния с дислексия се включи. Цитирам те какво си качил: "Медианная зарплата в массовых профессиях.............." тоест не във всички професии а в избрани такива! От тази сметка са изключени незнайно какви професии от по-високо доходните категории.

                        Отделно на това медианата заплата не е средна заплата - тя представлява средата между най-високата и най-ниската заплата у нас. Казано с други думи, медианата разделя горните 50% по възнаграждение и долните 50% по размер на заплащането. В България според НСИ медианната заплата е 442 евро...............

                        Най общо казано медиананта заплата не отразява коректно благосъстоянието на цялото общество.
                        Давам средния пример в едно семейство от трима човека - единия съпруг работи за 700 лева на ниско платена длъжност даваща много свободно време необходимо домакинство, детето е в началото на трудовия си път и работи за 900 лева , другия съпруг е добре реализиран професионално и концентриран в професията си като получава 5400 лева. В този случай средната заплата в домакинството би била 2 333 лева , а медианната само 900 лева. На всякъде по света медианната заплата е значително по ниска от средната !



                        Както ти казах средната заплата на човек от населението , подкрепено с данни от сайта на Руската статистика е за октомври 2021 е 54 649 рубли което по куса към 31,10,2021 е 664,50 евро. Отделно разходите за живот в Русия са по ниски с поне десетина процента от в България !

                        https://www.gks.ru/bgd/free/b00_24/i...0/i000050r.htm

                        Разбирам че на всичките козяшки клонинги и ботове истината не им пасва на опорките но това е НЕуспоримия факт !
                        Last edited by markov; 17.01.2022, 17:38.
                        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                          И ти не владееш четене с разбиране.

                          Цитирам дословно писанието му : "..........a заплатата в севернаМонголия е 100 евро"

                          ТА СРЕДНАТА ЗАПЛАТА В РУСИЯ Е КАКТО СЪМ ПОСОЧИЛ: - за октомври 2021 е 54 649 рубли което по куса към 31,10,2021 е 664,50 евро.

                          https://www.gks.ru/bgd/free/b00_24/i...0/i000050r.htm

                          Не виждам някъде да е написал " минималната заплата е ......"
                          друг е въпроса че дори и минамалната заплата не е 100 евро дори и тук лъжете!

                          Ти виждаш ли че се включваш в троленето , или пак въображението ти работи на пълни обороти ?
                          Нема да спреш да лъжеш. Разбира се само руски тролове се съгласяват с теб. Не вярват, ама не смеят да си кажат.

                          Медианная зарплата в массовых профессиях в 2021 г. увеличилась на 17% и составила в среднем 35 000 руб., передает ТАСС со ссылкой на исследование аналитического центра «Авито Работа».

                          Но ако отидете там, със сигурност ще ви дадът по 54 649 рупела заплата.

                          Last edited by X_Y; 17.01.2022, 17:04.
                          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                            И ти не владееш четене с разбиране.

                            Цитирам дословно писанието му : "..........a заплатата в севернаМонголия е 100 евро"

                            ТА СРЕДНАТА ЗАПЛАТА В РУСИЯ Е КАКТО СЪМ ПОСОЧИЛ: - за октомври 2021 е 54 649 рубли което по куса към 31,10,2021 е 664,50 евро.

                            https://www.gks.ru/bgd/free/b00_24/i...0/i000050r.htm

                            Не виждам някъде да е написал " минималната заплата е ......"
                            друг е въпроса че дори и минамалната заплата не е 100 евро дори и тук лъжете!

                            Ти виждаш ли че се включваш в троленето , или пак въображението ти работи на пълни обороти ?
                            Въпроса е и какво можеш да купиш с тия 665 евро

                            В БГ не ти стигат за 600 литра бензин в Русия можеш да купиш с тях над 1000 литра

                            ето и много други сигурно има нещо дето е по скъпо от в БГ ако ви се търси намерете го

                            https://www.numbeo.com/cost-of-livin...country=Russia
                            Last edited by X_Y; 17.01.2022, 17:04.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                              На Запад пък не ми вярват като им обяснявям, че у нас има едни русофили с отрицателен мозък.
                              За Русофилите не е сигурно ама със сигурност при Русофобите е така гледайки ви изявите в инвестора!
                              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                                Човекът изобщо не лъже. Я кажи колко е минималната заплата в Русия? 13 890 рубли гледам днес са 159 евро. ..............
                                И ти не владееш четене с разбиране.

                                Цитирам дословно писанието му : "..........a заплатата в севернаМонголия е 100 евро"

                                ТА СРЕДНАТА ЗАПЛАТА В РУСИЯ Е КАКТО СЪМ ПОСОЧИЛ: - за октомври 2021 е 54 649 рубли което по куса към 31,10,2021 е 664,50 евро.

                                https://www.gks.ru/bgd/free/b00_24/i...0/i000050r.htm

                                Не виждам някъде да е написал " минималната заплата е ......"
                                друг е въпроса че дори и минамалната заплата не е 100 евро дори и тук лъжете!

                                Ти виждаш ли че се включваш в троленето , или пак въображението ти работи на пълни обороти ?
                                Last edited by X_Y; 17.01.2022, 17:04.
                                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                                Коментар

                                Working...
                                X