IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Е, днес заплахите и пенсиите са по-високи номинално. И? Няма мизерия ли? Че то, ТОК НЯМА на много места вече...
    И вода, да не говорим за училища.
    Ей го един 3-ти братчед, купи селското основно училище и го бутна. Викам му как мое да го бутнеш като и ти и баща ти и брат ти завършиха в него ,..
    Вдига рамене - е ами ....
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Веднага признавам! По-хубаво от България няма!!!

Сега ти трябва да признаеш, че няма емигранти и местни. Има българи .
      Да но, едните гърбят тук, а другите - създават БВП на други страни. Разбира се, не от хубаво е така, ама кой да признае, че и други имат право на достоен живот.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

и всеки шапкар - цар с жилище от държавата
        тогава беше рай за настоящите лузъри, но лузъри държава на правят, а са паразит.
        Раздавали са. Само да слушат. То и сега дават за партийна вярност, цяла каста си отгледаха. Ама днес, не са "шапкари", ами "администрация". И не за служба, ами за послушание.
        ...и да доведеш на избори фамилията!
        Че може, както дали, тъй и взели.

Прочее, "жилищата" във военния жилищен фонд, какви бяха?
        -Панелени гарсониери. Качество (МИНУС)3, ръзди отвсякъде, лоша изолация, течащи тръби, абе строени от "частните" строителни войски. Ама за без пари -толкова...
        Last edited by Pyramid; 23.03.2025, 11:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

никак не е под въпрос.
          но след като признаеш, че по-'убаво от българия няма
          Веднага признавам! По-хубаво от България няма!!!

Сега ти трябва да признаеш, че няма емигранти и местни. Има българи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение
            Старшината съди от своята кула. На него му е било добре. Даже са го пратили да учи в съюза. Кой можеше да иде да учи там, само си спомнете. Как очаквате, да каже че не му е харесвало?
            Ох, недей. Пратили го. Ако не беше комбатът "Каяка", "квадратният Мъш", тогава майор, а днес ген.о.р.Иван Борисов Илевски (дето се беше зарекъл на уволнението да ме остриже и почти 2 год.ме гони "като империалист" БУКВАЛНО за простотии) и една писмена "мръсна" заповед на командира Моно Монов в поделението че, отиващите да учат в чужбина НЕ СЕ СТРИЖАТ дори в ареста да влязат, т.нар. "старшината" (тогава, варшавски редник) нямаше да ходи по света. НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ЗАМЕНИ ЛИЧНОТО ТИ ЖЕЛАНИЕ. "Пращат", АКО САМ ПОЖЕЛАЕШ. Пък дали тогава е имало проблеми за други, аз наистина не знам. Така казвате вие. Бях "маса дОбър", не знаех прегради и най-добре и лесно правех отлично впечатление. Балът ми във факултета беше най-добър (първи) - избирай, каквото искаш - навсякъде приемаха първенците с отворени обятия. Най-забавното е ... знаеш ли кое? Само ден преди уволнението, стара пушка майор от свръзките УБО ме навиваше са съм останел на служба, понеже "Майстор съм бил"...и му отказах най-убедено. А после - още 11 год. "пак там", ама вече по мое си решение. Както и да е. Та, дори и тогава, ако човек е искал нещо нещо силно и наистина, КЪМ НЕГО се е стремял И Е ИМАЛ СПОСОБНОСТИТЕ ЗА ТОВА, постигал го е. А, негодници, педерасти по пътя, дал Господ. Или Дяволът, знам ли.
            Last edited by Pyramid; 23.03.2025, 11:52.

Коментар

Е да де. Ама токът беше 2 ст.дневна и 1 ст.нощна тарифа, бензинът беше 27 ст, нафтата 9, билет за кино 25 ст, скъп филм -35...
              и всеки шапкар - цар с жилище от държавата
              тогава беше рай за настоящите лузъри, но лузъри държава на правят, а са паразит.
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Пич, сравняваме и пътуваме. Не всичко навсякъде е ок. Що, ти на Мирчо откъде му взе илача когато го закъса?

Колкото до стандартите - забрави за фактура
                Забрави за постоперационен контрол при проблем

В добавка - ако го закъсаш и тук при мен е налице по-добър вариант, ще ти го кажа и ще ти бутна едно рамо.
                Не издребнявай.

Дали ти на мен ще помогнеш ако го закъсам ми е сериозно под въпрос .
                никак не е под въпрос.
                но след като признаеш, че по-'убаво от българия няма
                препоръка е

Коментар

• Още нещо, социалистически или комунистически строй без авторитарен режим, не може да съществува. Просто хората не го искат, в момента в който почувстват, че имат възможност за избори и го отхвърлят. Не че не го харесват, а защото предпочитат свободата на избор, пред ограниченията на авторитарния режим. Ако можеше двата режима да се отделят, сигурно, щяха да предпочетат социализма. Обаче той не може да съществува в чист вид

Коментар

Е да де. Ама токът беше 2 ст.дневна и 1 ст.нощна тарифа, бензинът беше 27 ст, нафтата 9, билет за кино 25 ст, скъп филм -35...
                    За съжаление системата не издържа. Защо не издържа - чети тук:

https://www.thetransitionthatneverha...an-English.pdf

Коментар

Лъжеш като дърта циганка. След 1985г бензин А 86 беше 90 стотинки,а А 93 1 лв.Тока може и да беше по-евтин,ама редовно имаше режим на тока.А и като платиш тока пак заплатата ти си остава ниска,а сега токът не е кой знае какъв разход.Аз за 140 квадратни метра жилище плащам по стотина лева ток извън зимните месеци. А у нас ползваме доста електроуреди.
                      Last edited by mirodes; 23.03.2025, 11:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Средната пенсия за стаж и възраст сега е 1100 лв.По времето на комунизма беше 60 лв.Средната заплата е 2000 лв при 200 лв по времето на комунизма. Даже и 200 не беше,ама нека я закръглим.И сега се купуват много повече неща отттогава.

Коментар

• Не бъркайте понятията. Комунизъм в България не е имало! Автокрация или тоталитаризъм под руско васалство по може да се каже.

Коментар

Ще ги разкарат всички тези ексцесии. То натам е тръгнало, но те са най-малкия проблем. Важното е да има стабилни правила, стабилни администарция, полиция, съдебна система и нормални свободи за гражданите. Не го виждам това при руски модел - сега гледах по нова тв Ксения какво са я правили.
                            В Русия ако си против властта те отравят с полоний или Новичок. Или директно те трепят като Немцов и Навални.Дори и журналистите не пощадяват като Политковская и Магнитски. Огромна безконтролна корупция, неспазване на законите. Типичен пример е Кадиров-тоя не спазва никакви закони ,праща мутрите си да тормозят и убиват хора и никой в Русия нищо не му казва.
                            Last edited by mirodes; 23.03.2025, 11:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

ей, това емигрантите
                              като почнете да давате оценки по стандартизацията
                              най ме радвате
                              Пич, сравняваме и пътуваме. Не всичко навсякъде е ок. Що, ти на Мирчо откъде му взе илача когато го закъса?

Колкото до стандартите - забрави за фактура
                              Забрави за постоперационен контрол при проблем

В добавка - ако го закъсаш и тук при мен е налице по-добър вариант, ще ти го кажа и ще ти бутна едно рамо.
                              Не издребнявай.

Дали ти на мен ще помогнеш ако го закъсам ми е сериозно под въпрос .
                              Last edited by Selena2024; 23.03.2025, 11:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Естествено нашата ориентация трябва да е на Запад.Още повече с идването на Тръмп се надявам и в Западна Европа да намалят либерстията,която е пагубна.И която копейките използват,за да представят Русия като нещо положително, каквото не е.
                                Ще ги разкарат всички тези ексцесии. То натам е тръгнало, но те са най-малкият проблем. Важното е да има стабилни правила, стабилни администарция, полиция, съдебна система и нормални свободи за гражданите. Не го виждам това при руски модел - сега гледах по нова тв Ксения какво са я правили.
                                Last edited by Selena2024; 23.03.2025, 11:06.

Коментар

Working...
                                X