IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Абе вече не съм сигурен.
    Потомците на шаха са в САЩ. Ще сложат внука му и както е било до 1979 г. - мир и любов с евреите под шапката на американците. Не знам как са проспали Хомейни, който бе на отглеждане във Франция и дойде оттам. Подозирам пак някакви игри с далечен във времето прицел и сега си скубят брадите заедно с аятоласите.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Това е мъчно за разбиране. Светски Иран ще продължава да отмъщава за обидите и униженията нанесени на пророка от евреите? Ядреното оръжие все пак има една единствена цел, нали?
      Абе вече не съм сигурен.

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

1. Радвам се, че си оценил усилието ми да коментирам Европа ресор по ресор.

2. Също така пак наскоро бях и във Видин. Улиците на Амстердам са Европа, но и бул. "Панония" е Европа. Има разлика голяма и моята кауза и мечта е тази разлика да се стопи. Просто няма как да мине тезата, че в Нидерландия е зле. Дори и във Видин не е зле на фона например на отсрещния Зайчар. Лошото е, че друг отстрещен град като Калафат е обидно добре...

3. Тотална пропагандна лъжа. Напротив. Европа проспа заграбването на Крим и 8 години финансиране на сепаратизъм в Донбас. Интересите на Русия бяха задоволявани щедро и щателно в този период, включително и с проект като Турски поток, платен от България. Реваншизмът на неонацисткия режим обаче нямаше как да бъде задоволен.

4. Виждам я и не спирам да я повтарям. Европа трябваше да се милитаризира по този начин през 2014 г., не през 2025 г. Липсата на милитаризация доведе до рухването на системите за сдържане. Респект (или ако искаш страхопочитание) се губи лесно, а след това трудно се печели. НАТО трябваше да има капацитет да спре Русия през 2022 г., за да има стратегически опции.

През есента на 2021 г. 120,000 руси правят учение в Гомел, Беларус. В Ново Село, Ямболско, има 3,500-4,000 човека контингент преко сили. В Михаил Когълничану са има - няма 8-10,000, по толкова са и край Сувалки. Нелепи бройки, но поне снимките от ученията ни са HD.

Неизбежният сблъсък го предопредели Русия. Тя е тази, която не се засити с Крим. Историята със Судетите от 1938 г. се повтори едно към едно.
        Нямаме кой знае какви разминавания в разбиранията. Единствено по точка 3 е големият разлом, защото там потъват всички наративи на ЕС. Лъжата за международното право е стръв за наивници. Същото международно право третира и зоните на интереси в областта на сигурността, най-вече на Големите. Е, те бяха нарушени и това доведе и до целия срив на тези норми. Няма как да отделиш едното от другото, вървят заедно. Да, Русия е агресор по силата на международното право, но и НАТО е агресор по силата на същото това международно право и първото е следствие на второто. Друг е въпросът, че за наивни наблюдател остава илюзията, че само Русия е агресор и това бе използвано в максимална степен от одиозните пропагандатори. Има документирани записи за развитието на историята, като се започне от Мюнхенската конференция от 2007 година насам, когато Русия и Западът все още общуваха. Сега приказките, как Украйна била свободна държава и имала своя избор могат да бъдат разглеждани само и единствено в контекста на зачитане на тези зони на интереси, залегнали, пак повтарям, в същото това международно право. Ние можем да си приказваме колкото искаме, въпросът е какво се случва. Случва се точно това, което трябва да се случи и се е очаквало да се случи. Мога да ти кажа и какво ще се случи занапред. Русия ще си вземе Източна Украйна, а Западна Украйна ще превърне в мирно оряща популация от униати - поляци, унгарци, румънци, словаци и още всякакви, които освен трактори, няма да имат нищо друго на въоръжение. После ще посегне и на Прибалтика по линия на защита на половината рускоезично население там. Може да размаха пръст и на Финландия - да си разкара мините от границата. И това не е пропаганда , а нещо, което предстои. И най-интересното, забележи, това не е толкоз трудно да се види. Е, ако това се вижда и с просто око, къде дремеха европейските служби, та се нагърбиха с непосилната задача да занимават с Украйна, която както е била създадена, така и ще приключи своята държавност. Та може един ден улиците на Айндховен наистина да заприличат на тези на Видин и така най-сетне да ги стигнем европейците.
        Ако има някой виновен за изчезването на Украйна, то това е Европа, която провали една държава под благовидния предлог, че я защитава. За Судетите също не си прав. Причините за двете събития са коренно различни, макар и резултатите да са сходни. Германците прибраха Судетите като реванш, а Русия си прибира Източна Украйна като отговор на провокацията на НАТО да легне на черджето пред вратата й.
        Last edited by pinoccio; 17.06.2025, 14:58.

Коментар

• Има умни баби меци къде "мислят", че железен купол тряя пази от дъжд.

Коментар

• Израел видимо се оля и сега американците прекарват кораби и самолети натам да помагат. Железният купол стана на решето и дори от дъжда няма да може да ги пази

Коментар

• В Иран изглежда управляват някакви съвсем млади, на около 40 години. Много млади хора има там, ние сме направо геронтокрация. Не знам какви ръководни фактори убиват всеки ден Израел, но пързалката по която ги пускат е голяма.
              D.Y.F-091066

Коментар

• хи хи хи, гузния негонен бяга

"Усилить охрану президента, решили в связи с войной Израиля против Ирана."

"В Кремле усилили охрану из-за возможных угроз на фоне военных действий на Ближнем Востоке и опасений относительно "внутренних врагов"

Коментар

• Pyramid, сигурно знаят те кои са малки и кои големи, май ще ударят с нещо щом предупреждават цивилните да бягат далеч от военните обекти в Израел. Не знам, може да имат нещо мощно, нали бяха ударили една американска база и имаше снимки. Те Биби не го вземат нещо насериозно.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение

Не си поплюват! Надявам се като приключат с арабите да ударят едно рамо и на украинците!
                    Иранците НЕ СА араби. А евреите НИКОГА няма да помогнат на когото и да е било ако нямат собствен интерес.
                    3 години и половина ако искаха щяха да помогнат на Украйна. Какво толкова ги превъзнясате?
                    Last edited by mirodes; 17.06.2025, 12:12.

Коментар

Не си поплюват! Надявам се като приключат с арабите да ударят едно рамо и на украинците!
                      Мдам, то с координати да помогнат, май ще е достатъчно. И както знаем - в русия везде евреев

пп
                      и много правилна тактика, проблемите не се създават от държавите, а от мизерниците с власт!

Коментар

Не знам защо не знаеш но, иранците, НЕ СА араби.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                          Между другото, аз също мисля че, теократичната власт СПЪВА развитието на Иран но, не съм сигурен че, ако дойде изцяло светска, Иран ще стане по-сговорчив и ще свали гарда по ядрената линия. По-скоро, тъкмо обратното.
                          Това е мъчно за разбиране. Светски Иран ще продължава да отмъщава за обидите и униженията нанесени на пророка от евреите? Ядреното оръжие все пак има една единствена цел, нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                            Израиль ликвидировал нового начальника Генштаба вооруженных сил Ирана Шадмани, - Times of Israel

Коментар

• Между другото, аз също мисля че, теократичната власт СПЪВА развитието на Иран но, не съм сигурен че, ако дойде изцяло светска, Иран ще стане по-сговорчив и ще свали гарда по ядрената линия. По-скоро, тъкмо обратното.

Коментар

Working...
                              X