Първоначално изпратено от Pyramid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
Това е мъчно за разбиране. Светски Иран ще продължава да отмъщава за обидите и униженията нанесени на пророка от евреите? Ядреното оръжие все пак има една единствена цел, нали?
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
1. Радвам се, че си оценил усилието ми да коментирам Европа ресор по ресор.
2. Също така пак наскоро бях и във Видин. Улиците на Амстердам са Европа, но и бул. "Панония" е Европа. Има разлика голяма и моята кауза и мечта е тази разлика да се стопи. Просто няма как да мине тезата, че в Нидерландия е зле. Дори и във Видин не е зле на фона например на отсрещния Зайчар. Лошото е, че друг отстрещен град като Калафат е обидно добре...
3. Тотална пропагандна лъжа. Напротив. Европа проспа заграбването на Крим и 8 години финансиране на сепаратизъм в Донбас. Интересите на Русия бяха задоволявани щедро и щателно в този период, включително и с проект като Турски поток, платен от България. Реваншизмът на неонацисткия режим обаче нямаше как да бъде задоволен.
4. Виждам я и не спирам да я повтарям. Европа трябваше да се милитаризира по този начин през 2014 г., не през 2025 г. Липсата на милитаризация доведе до рухването на системите за сдържане. Респект (или ако искаш страхопочитание) се губи лесно, а след това трудно се печели. НАТО трябваше да има капацитет да спре Русия през 2022 г., за да има стратегически опции.
През есента на 2021 г. 120,000 руси правят учение в Гомел, Беларус. В Ново Село, Ямболско, има 3,500-4,000 човека контингент преко сили. В Михаил Когълничану са има - няма 8-10,000, по толкова са и край Сувалки. Нелепи бройки, но поне снимките от ученията ни са HD.
Неизбежният сблъсък го предопредели Русия. Тя е тази, която не се засити с Крим. Историята със Судетите от 1938 г. се повтори едно към едно.
Ако има някой виновен за изчезването на Украйна, то това е Европа, която провали една държава под благовидния предлог, че я защитава. За Судетите също не си прав. Причините за двете събития са коренно различни, макар и резултатите да са сходни. Германците прибраха Судетите като реванш, а Русия си прибира Източна Украйна като отговор на провокацията на НАТО да легне на черджето пред вратата й.Last edited by pinoccio; 17.06.2025, 14:58.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Pyramid, сигурно знаят те кои са малки и кои големи, май ще ударят с нещо щом предупреждават цивилните да бягат далеч от военните обекти в Израел. Не знам, може да имат нещо мощно, нали бяха ударили една американска база и имаше снимки. Те Биби не го вземат нещо насериозно.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение
Не си поплюват! Надявам се като приключат с арабите да ударят едно рамо и на украинците!
3 години и половина ако искаха щяха да помогнат на Украйна. Какво толкова ги превъзнясате?Last edited by mirodes; 17.06.2025, 12:12.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение
Не си поплюват! Надявам се като приключат с арабите да ударят едно рамо и на украинците!
пп
и много правилна тактика, проблемите не се създават от държавите, а от мизерниците с власт!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнениеНе си поплюват! Надявам се като приключат с арабите да ударят едно рамо и на украинците!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеМежду другото, аз също мисля че, теократичната власт СПЪВА развитието на Иран но, не съм сигурен че, ако дойде изцяло светска, Иран ще стане по-сговорчив и ще свали гарда по ядрената линия. По-скоро, тъкмо обратното.
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеИзраиль ликвидировал нового начальника Генштаба вооруженных сил Ирана Шадмани, - Times of Israel
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар