По едно време се говореше за едни общи еврооблигации, които правителствата емитират, ЕЦБ ги купува, правителствата с парите издържат държавите. Облигациите лихви нямат, никога не се осребряват, просто си стоят в ЕЦБ да си ги притежава - има. Още по добре е да са по области за държавите, т.е. всяка област да получи пропорционална част от облигациите за конкретната държава и ЕЦБ да ги осребри. Защото знаем как държавата разпределя пари, свършват в София предимно и България се обезлюдява, а софиянци се оплакват от провинциалисти че са ги превзели. Да и още една функционалност, ако някоя държава реши да напусне ЕС трябва да върне парите с лихвите за времето си от престоя в него или облигациите се продават на лоши хора които ще търсят парите срещу тях.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Roanoke Разгледай мнениеМладежи, това е инвеститорски форум. Ако смяттатяе че сте добри в прогнозите, залагайте и печелете.
Но ми се струва, че сте прекалено подвластни на емоциите, което автоматично ви прави не особено добри инвеститори.
Европа е прекалено богата, а блядовете издържат на глад... Ха познайте кой първи ще кандиса?
- 1 like
Коментар
� -
+++
най смисленото мнение в последните 500 страници от темата
Първоначално изпратено от Roanoke Разгледай мнениеМладежи, това е инвеститорски форум. Ако смяттатяе че сте добри в прогнозите, залагайте и печелете.
Но ми се струва, че сте прекалено подвластни на емоциите, което автоматично ви прави не особено добри инвеститори.
Европа е прекалено богата, а блядовете издържат на глад... Ха познайте кой първи ще кандиса?
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Roanoke Разгледай мнениеа блядовете издържат на глад
Коментар
� -
Младежи, това е инвеститорски форум. Ако смяттатяе че сте добри в прогнозите, залагайте и печелете.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнениехаха, пълен
леш си баце, сори че тряя да влеза в лични квалификации…,
за разлика от теб, аз помня кога доларесте беше 2,20DEM , ама ти тогава сигурно си бил пети клас
също помня кога доларесте удари 1,25bgn , най-готените времена, ама тогава ти сиг си бил млат абитурент
с две думи , да чакаме , да чакаме , колко да чакаме , че тия кърлежи еврото и доларесте да си идат, та той живота си отиде, е така - 50 години чакаме, хахаха
аз видях и преживях няколко краха на левчето, и още толко на рублата, ама на мазния зелен франклин нема да доживея
Коментар
� -
Започват интересности:
""Неизвестные в Судаке избили военнослужащего, контрактника. Поводом для нападения стала его одежда с символами Z", – рассказал Крючков.
По его словам, на российского военного, проходившего лечение в местном санатории, напали в районе набережной, нападавших якобы было трое"
- 2 Харесвания
Коментар
� -
еврото е прокси на долара, за мен на този етап - това е факт, някой ако има доводи, че това не е истина, ще ги прочета с интерес…,
още веднъж, бавно и разбираемо: последните 20 дни долара поскъпна спрямо всичко: злато, петрол, метали, всякакви валути,дори храни
това в никакъв случай, не означава същото за еврото, макар че е прокси на долара
за мен спреда usd-eur , си е част от глобалната война, която фед играе с техните проксита в европа. даже си мисля, че точно в този момент ефтино евро е с положителен знак за България
Коментар
� -
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
Още по-бавно:
имам 5000 рубли, Може ли да ми дадете 100000€ за тях, Ето глупак съм, ще те уредя с рубли, а аз ще се набълбукам с умряло евро
Коментар
� -
Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение@ от 15 години чета в инвесторския форум за загниващо-умиращ евро/долар
естествено, при силно евро се говори за умиращ долар, а при силен долар - за умиращо евро
няма как да отрека, че в дадени моменти и аз съм се подлъгвал и съм изгубил време да чета , кога ще изчезнат еврото/долара
с днешна дата имаме поскъпващ долар спрямо ВСИЧКО , и веднага изкараха на показ умиращото евро , ха ха
сори, не казвам, че еврото ще бъде вечно..,ама кремълските тарикатчета имат точно НУЛА влияние върху този процес…, а зеления империалистически гущер ше бъде последната хартийка на планетата във вида в който я познаваме..,
Коментар
� -
хаха, пълен
леш си баце, сори че тряя да влеза в лични квалификации…,
за разлика от теб, аз помня кога доларесте беше 2,20DEM , ама ти тогава сигурно си бил пети клас
също помня кога доларесте удари 1,25bgn , най-готените времена, ама тогава ти сиг си бил млат абитурент
с две думи , да чакаме , да чакаме , колко да чакаме , че тия кърлежи еврото и доларесте да си идат, та той живота си отиде, е така - 50 години чакаме, хахаха
аз видях и преживях няколко краха на левчето, и още толко на рублата, ама на мазния зелен франклин нема да доживея
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Аз констатирам факти, тълкувам явления и правя прогнози.Last edited by barovec; 12.07.2022, 00:58.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение...
Да ти го напиша бавно, барем ти стане ясно.
1. констатация на факт: еврото умря. Мъртво е, почина, предаде Богу дух, гушна букета, опъна петалата, хвърли топа, гътна се, пукна, обърна корема и т.н.
2. тълкуване на явление: причините за смъртта на еврото са изцяло в действията на подкупения от САЩ европейски "елит"
3. прогноза: САЩ ще извлекат само временна изгода, защото не прецениха докрай икономическата сила на Русия и готовността на Китай да скъса търговските връзки
имам 5000 рубли, Може ли да ми дадете 100000€ за тях, Ето глупак съм, ще те уредя с рубли, а аз ще се набълбукам с умряло евро
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение@ от 15 години чета във инвесторския форум за загниващо-умиращ евро/долар
естествено, при силно евро се говори за умиращ долар, а при силен долар - за умиращо евро
няма как да отрека, че в дадени моменти и аз съм се подлъгвал и съм изгубил време да чета , кога ще изчезнат еврото/долара
с днешна дата имаме поскъпващ долар спрямо ВСИЧКО , и веднага изкараха на показ умиращото евро , ха ха
сори, не казвам, че еврото ще бъде вечно..,ама кремълските тарикатчета имат точно НУЛА влияние върху този процес…, а зеления империалистически гущер ше бъде последната хартийка на планетата във вида в който я познаваме..,
Да ти го напиша бавно, барем ти стане ясно.
1. констатация на факт: еврото умря. Мъртво е, почина, предаде Богу дух, гушна букета, опъна петалата, хвърли топа, гътна се, пукна, обърна корема и т.н.
2. тълкуване на явление: причините за смъртта на еврото са изцяло в действията на подкупения от САЩ европейски "елит"
3. прогноза: САЩ ще извлекат само временна изгода, защото не прецениха докрай икономическата сила на Русия и готовността на Китай да скъса търговските връзки
Коментар
� -
@ от 15 години чета в инвесторския форум за загниващо-умиращ евро/долар
сори, не казвам, че еврото ще бъде вечно..,ама кремълските тарикатчета имат точно НУЛА влияние върху този процес…, а зеления империалистически гущер ше бъде последната хартийка на планетата във вида в който я познаваме..,Last edited by barovec; 12.07.2022, 00:25.
- 3 Харесвания
Коментар
�
Коментар