mitaka7, в САЩ от природен газ правят 40% от тока. Ако решат да спрат въглищата, те няма да имат газ за износ въобще. Ако Русия спре да продава обогатен уран, защото не и е изгодно - не получава пари които може веднага да харчи, 20% им е дела на атомната енергетика и пак ако ги заместят с газ, пак няма да имат за износ. Ще кажеш занапред могат без газ, без ток, без работещи атомни централи които се оказва че май единственно не емитират въглерод в атмосферата.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Tepix, българите които работят в ЕС по някое време ще почнат да се връщат, защото са останали без работа и тук работа няма на която да се устроят. В Европа, а сега чета и в САЩ тръгва лавина от съкращения. Санкциите удрят по силно тези които ги налагат. За ЕС е пълна мъгла, но за САЩ вече срещам две много впечатляващи числа, от едното загубата им е 10-15 трилиона, не може да се изчисли, от другото 7.5 трилиона. На европейците не им вярвам, кой знае какви са загубите. Украйнците ще ходят в ЕС, една украинка нали ги праща там от едно видео, но тя безработицата скача, а те нали трябва да работят тези хора. Те загиналите може да са отишли на по добро място.
Коментар
-
Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнениеТази война няма да промени нищо, ще стане това което и без нея би се случило.
Сърцето ми се къса и за двете страни - абсолютно честен съм. По обясними причини ми попадат само украински клипчета на загинали войници, изписване на техните деца, сватбите им, екскурзиите им, купони с приятели, танци с жените... и от другата страна със сигурност има прекалено много загинали, които са живеели живот като нашия. Не мога да понасям мъка и страдание, човешко - особено, а пък безсмислено - съвсем. Загиналите отдавна минаха 100 000... ами ранени, осакатени, бездомни, без работа?!? Абсурден кошмар.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Споко, не се тревожи за мен.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнениеPyramid, може разбира се и с гориво за атомни реактори може . Не виждам как ще стане да има ток на добра цена за да навлязат електромобили, да навлязат синтетични горива и индустрия да се създаде, енергия от къде ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнениеРусия обаче губи статута си на държава, която да може да ги снабдява с енергийни суровини. Те със сигурност ще искат да се върнат, но няма да го има това нещо вече за тях с евтините суровини и енергия.
Важното е, че Руски стандарт и Пломбира засега са налични у нас. Имам проблем и с двете...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнениеPyramid, може разбира се и с гориво за атомни реактори може . Не виждам как ще стане да има ток на добра цена за да навлязат електромобили, да навлязат синтетични горива и индустрия да се създаде, енергия от къде ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss. Разгледай мнение
Не всичко е пълен тумбак и газовото котле да бумти. Ако си с тези разбирания явно не си за ЕС, а за дълбоките азиатски провинции на мурзиландия. Там обаче нямаше газ за бита, а само дърва.
Коментар
-
Pyramid, може разбира се и с гориво за атомни реактори може . Не виждам как ще стане да има ток на добра цена за да навлязат електромобили, да навлязат синтетични горива и индустрия да се създаде, енергия от къде ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Дани, нека сме прецизни: Русия МОЖЕ И СЕГА да ги снабдява европейците но, благодарение на тяхното поведение, ВЕЧЕ НЕ ЖЕЛАЕ. МОЖЕ НО, НЕ ИСКА, Т.К.СЕ ЕБАВАТ.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнениеPyramid, нали виждаш, Индия ще има суровини от Русия. Дефакто Русия губи статута си към Европа в това отношение. Тя търговията има две страни, една да продава и друга да купува. Сега продавача отива в Индия, за Украйна ще има суровини от друго място, но на други цени. Те както са свикнали на ниски, не знам как ще скочат на високи. Зеленски ще трябва да направи някакви неща, които той едва ли ги разбира или може.
-ТОВА - за ниските цени. На изцяло пазарни - винагиLast edited by Pyramid; 08.12.2022, 16:39.
Коментар
-
Pyramid, нали виждаш, Индия ще има суровини от Русия. Дефакто Русия губи статута си към Европа в това отношение. Тя търговията има две страни, една да продава и друга да купува. Сега продавача отива в Индия, за Украйна ще има суровини от друго място, но на други цени. Те както са свикнали на ниски, не знам как ще скочат на високи. Зеленски ще трябва да направи някакви неща, които той едва ли ги разбира или може.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнениеmitaka7, някаква лелка която не е опитвала нещо го знае предварително какво ще е . Сега си мислят че нямат газ, защото Русия им я спира и не се досещат въобще че после няма да имат защото няма да могат да си я плащат. Ще имат газ индийците, която ще е евтина моного и ще могат да я плащат лесно. Поне едно писмо в което да пише едно благодаря , дали ще получат от тях ?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнениеРусия обаче губи статута си на държава, която да може да ги снабдява с енергийни суровини. Те със сигурност ще искат да се върнат, но няма да го има това нещо вече за тях с евтините суровини и енергия.
Коментар
Коментар