Първоначално изпратено от satz
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Ботич, аз ползвам доколкото мога главата си и нямам обици, не ме бъркай с някой друг, но не схващам позицията на Неон - казва - това не е правилно, онова не е правилно. Аз знам кое е правилно отношение към специалната операция, според мен, но той не пише кое според него е правилно. Искам някакви идеи за отношение към конфликта, може пък да сме на сходни позиции, де да знам. А ти какво мнение имаш, кажи, как според теб е правилно да правим? Може би да си прекръстим някой площад на Ленински, примерно или нещо друго предложи.
Да слагаш ЧУЖДО знаме на профил, на къщата (че и такива видях) е въпиюща ДЕБИЛЩИНА.
Ама не съм тръгнал НИТО ДА МУ СВАЛЯМ ЗНАМЕТО, ни да го вкарвам в БЕЛЕНЕ, НИ ДА ГО ПРАЩАМ В УКРАЙНА.
Позволил съм си войнолюбците да подтикна да се възползват от уникалния шанс да воюват с омразната им Русия. Аз не мразя никого, гледам си само и единствено интереса. От дебил нямам никаква полза, даже и за развлечение не стават
Трябва да правим това което правим за конфликта в Йемен и още 30-на други в МОМЕНТА. Дали си ги чувал, и аз не съм.
Ако имаш някаква СИЛА и възможности да организираш помирителни срещи ДЕЙСТВАЙ. Аз такива НЯМАМ, мога само да не правя глупости да РАЗПАЛВАМ военни конфликтиНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнениетва с канчето беше готино, обаче е факт, че тоя фокус не се отдава на всеки
най-малко пък на кремълските тарикати....
докога ще ни прилагат тоя фокус - незнам...
обаче като гледам поне в бликите стотина години не се очертава кремълските тарикати да го усвоят тоя фокус....
Колегата Хермес ти е отговорил много точно.
Мога леко да допълня неговия колоритен пример с обема на канчето за един литър (куб. дециметър) и двата литра, които не може да се налеят в него.
По условието на задачата - говорим за атмосферно налягане, разбира се.
................
Ако леко разширим условията, при които се провежда експеримента, например - опитът протича, не при атмосферно, а при много по-високо налягане - нещата са различни.
...............
Изводът: финансова система може да бъде променена, но не при досегашните условия (не и при атмосферно налягане).
Със сигурност - съпротивлението на голямото приложено налягане - е сериозно.
(това е разбираемо за всички, в контекста на събитията около нас)
Много удачен пример на Hermes 73 !
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
Савецките говеда сте скопени по рождение - умствено.
- 1 like
Коментар
-
Някво джудже не се ли бореше за липса на НАТО по границите му?
"Финландският президент Саули Нийнистьо разчита на парламентарен мандат за кандидатстване на страната му за членство в НАТО в близко бъдеще. В разговор с германски журналисти в Хелзинки Нийнистьо заяви, че според него ще има „огромно парламентарно мнозинство" за евентуална молба за членство."
ватата е в ступор
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеНещо укрите са се взели на сериозно- след призива на главния военен лекар на украйна да бъдат скопявани руснаците - при размяната на пленниците е имало около 40 човека скопени. Това какво престъпление се води
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tantum Разгледай мнение.. Лицемерието се крие в това, че мрънкаш колко са лоши, докато ти самият окупираш и извършваш зверства в чужда държава. Колкото и да са лоши, техните действия са в много по-малък мащаб от твоите. В този смисъл нямаш моралното право да сочиш с пръст хора, които си защитават земята, докато мародерстваш на тази земя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеВиж това е сбъркана идеология, не е ясно какво точно проповядва, но в най новия вариант пропавядва - един народ - една държава. Ти сега си ги определяй както искаш що е народ и що е нация, но те го определят като например - Украйна за украинците. Сега ти ми кажи украинците народ ли са или нация, защото според тях украинеца говори украински език.
Това накратко превръща въпросния национален проект в безперспективен.
В хода на тази война и в резултат на нея, в една остатачна Украйна може би ще се създадат условия за формиране на украинска нация на основата н бандеровския наратив, но в тази остатачна Украйна няма да има теертирии населени с руснаци, а вероятно и с унгарци.
И това не означава че руснаците и унгарците ще напуснат териториите които населяват. Не Украйна ще остане без тези територии, което ще е справедливата цена за удоволствието да си имат едно национална държава на базата на въпросния бандеровски наратив.
Ако бяха избрали друг наратив можеха да имат друга Украйна, можеби по голяма. Или можеше и въобще да няма Украйна, както е нямало преди 100 години.
- 2 Харесвания
Коментар
-
v_tin, това се води операция по сплотяване на противника и подтикване към жестокост, да убиваш е жестоко. Сега още пикливи оръжия ще се доставят, очевидно целта е противника да се откаже да използва пехота, танкове, а само установки за залпов огън, ракети с мощни заряди и по малка жестокост да ..D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Има само една точка - ПОЛЗВАШ главата си. Тя не е за украшение да я кичиш со парцали, обички
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеВ Латвия вече 14 наказателни производства за георизиране на военни престъпления...
обсъждат в момента текстове, да се отнема гражданството на такива боклуци (някои си чуха имената)
- 1 like
Коментар
Коментар