IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение
    Нацистка Украйна: Телевизионният водещ призовава за геноцид на руснаците и децата им

    Цитирайки нацисткия военен престъпник Адолф Айхман, украинският телевизионен водещ на Канал 24 Фахрудин Шарафмал призова сънародниците си да унищожат руската нация, като убият и децата и призова украинците да „убият поне един москал“

    Във видео, което изглежда датира от 13 март, „ден 17 от руско-украинската война“, Шарафмал каза: „Убивайки деца, те никога няма да пораснат и нацията ще изчезне… и се надявам, че всеки ще допринесе и ще убие поне един москал.”

    https://dailyexpose.uk/2022/03/16/na...e-of-russians/



    Съобщава се, че Hromadske TV е или по това време е била финансирана директно от посолствата на САЩ и Холандия.

    Прочетете повече: Украинският журналист открито призовава за геноцид по Hromadske TV, финансиран от САЩ и Холандия Забраната на свободата на словото на Зеленски получава подкрепа от САЩ


    Милиони в източната и южната част на Украйна говорят руски – без непременно да са прокремълски.

    В ход, приветстван от прозападните украинци, президентът Владимир Зеленски изключи три телевизионни мрежи – 112, NewsOne и новинарските канали ZIK – за една нощ на 1 февруари, за които каза, че разпространява финансирана от Кремъл „пропаганда“ и служи като мегаполис на все по-популярна професионалистка. -Московско парти.

    Затвореното трио е част от дузина телевизионни мрежи в Украйна, собственост на няколко регионални олигарси. Мрежите произвеждаха изобилие от ексклузивно съдържание, покриваха целия спектър от политическия живот на Украйна и се въздържаха от директно възхваление на Кремъл.

    Но техните водещи често наричаха конфликта на централното правителство с подкрепяните от Русия сепаратисти в югоизточния регион на Донбас „гражданска война“, казваха, че населението на Крим в голяма степен подкрепя анексирането на техния полуостров от Москва през 2014 г., и призоваваха за възстановяване на мира и търговия с Москва.

    Мрежите широко отразяваха стъпките му за уреждане на сепаратисткия конфликт. Но през последните месеци те започнаха да критикуват остро политиката на Зеленски, тъй като рейтингите му паднаха.

    Тяхното отразяване е „пропаганда, финансирана от страната-агресор, която подкопава Украйна по пътя й“ към членство в Европейския съюз и НАТО, туитира Зеленски на 2 февруари.

    Базираният в Киев анализатор Алексей Куш нарече този ход „макартизъм“ и „лов на вещици“, целящи да спасят падащите рейтинги на одобрение на Зеленски.

    Но ключов служител на САЩ в Европа изглеждаше доволен: „Свободата на медиите не включва правото на разпространение на злонамерена пропаганда и дезинформация. Подкрепяме решението на Украйна да защити своя суверенитет и териториална цялост, като се противопостави на крещящото и зловредно влияние на Русия“, каза в изявление Кортни Аустриън, ръководител на мисията на САЩ към Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа от 3 февруари.

    Прочетете повече: В рисков ход президентът на Украйна забранява проруските медии , Aljazeera, 5 февруари 2022 г. Нацистка Украйна на Зеленски


    Евгиней (или Евхен) Карас, лидер на украинската неонацистка група C14 , говори на годишните бандеровски четения в Киев, Украйна, на 5 февруари. Той разсейва многото разкази, налагани от тези, които плават под украинското знаме в техните профили в социалните медии, корпоративни медии и про-Зеленски правителства и институции.

    Степан Бандера беше украински нацистки колаборационист по време на Втората световна война, ръководещ украинска бунтовническа армия, която уби хиляди евреи и поляци.

    В статия, която придружава видеоклипа им по-долу, R&U Videos ни напомня, че C14 беше обявена за „група за омраза“ от Държавния департамент на САЩ през 2019 г. заради преследването на ЛГБТК+ и ромите. „Тази организация, под ръководството на Порошенко и Зеленски, тясно си сътрудничи със Службата за сигурност на Украйна („СБУ“) и се използва за атаки срещу онези, които не са съгласни с курса на управляващия елит“, пише R&U Videos.

    „Сега ни дават толкова много оръжия. Не защото, както казват някои, „Западът ни помага“. Не защото искат най-доброто за нас. Но защото ние формираме задачите, които си поставя Западът. Защото ние сме единствените, които сме готови да ги направим”, каза Карас.

    По-нататък в речта си Карас каза: „Дори Коломойски признах: „Да, нацисти, спонсорирах ги, помогнах им, защото искам да прогоня Янукович“. Игор Коломойски също стои зад издигането на Зеленски от комик до президент на Украйна .
    Ако видеото по-горе е премахнато от YouTube, можете да го видите ТУК .

    А украинските медии подкрепят неонацистката дейност за затваряне на дисидентите на Зеленски.

    Гео Монитор туитира на 4 март видеоклип, публикуван от украинските медии, показващ сплашването на украинския опозиционен депутат от Върховната Рада Нестор Шуфрич. Преди това той е бил задържан от Министерството на териториалната отбрана и предаден на СБУ.
    https://dailyexpose.uk/2022/03/16/na...e-of-russians/
    Това от оня интелектуален инвалид Николай Марков ли го прочете?

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнение

      "Для МИР, без нацизм" сказал Путина,"Ну, даа очень здорово", "НУ, давай,давай..молодец"...
      и това, докато ВКС на рашистката федерация бомбят ежедневно училища, БОЛНИЦИ, удариха театър, в чието подземие са се скрили и подслонили хорица-цивилни.....На това му се вика ВОЕННО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! ЦИНИЧНО ВОЕННО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

      Ако владимир путин не е в състояние на психическо разстройство, демек не е невменяем, тогава ни остава по-страшната хипотеза, да е просто циничен, зъл диктатор, който си има цели, пред чиято реализация нищо няма да го спре! И в двата случая никак не ми е спокойно..
      И понеже не само публиката, но и армията на российская федерация е много екзалтирана от нападението срещу Украйна, затова се налага да вкарваме батальоните на военната полиция, съставени от откровени чеченски глраворези-хората на кадыров и дори наемническа сган от Сирия...
      И има люде тук, които му се възхищават на тоя зъл комплексар...
      Струва ми се, че болтовете и гайките на видовете въоръжение са ти по-силна страна.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
        Мисля, че тука се е получил ефектът на самохипнозата.

        Кремълската шайка вече над 10 години се опитва да ни убеди, колко е модернизирана и велика руската армия, пуска клипчета, които после наивници пляскат по форумите като доказатлество да могъществото на руската армии. Според мене кремълската шайка в началото е била напълно наясно, че това е фейк и е само за хипноза на масите. Но след дълго повтаряне на матрата и лозунгите, някои от хората в шайката може да са си повярвали.

        За това способства и самата организация на една подобна диктатура. На диктатора се подава само такава информация, каквато той иска да чуе.
        Че Въоръжените сили на Руската федерация са модернизирани, да, модернизирани са през последните 12 години, особено що се отнася до ВКС и войските за ПВО на страната. В това спор няма! В Сухопътните им сили е по-бавна модернизацията и да видя се че е е частична...Но....прав си, че тази модернизация не е била толкова всеобхватна, колкото се твърдеше в официалните руски публикации, интернет източници и доклади от конференции и други военнонаучни форуми. Дори и аз очаквах много повече от руската армия...

        Коментар


        • Ако гледаме максималната скорост, то изтребителите от 60-те са по-добри от всичко, което се прави днес. Просто скоростта не е от значение. И това е идеален пример как гледането на сухи технически характеристики само по себе си нищо не значи.

          Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнение
          Та, за ЕДНОДВИГАТЕЛЕН изтребител, мислим ОК е, макар и като скорост да не е нещо особено НО НИКАК НЕ Е ЗЛЕ!...
          За стелт способностите няма да отварям тема и това че "Дасо Рафал" е изтребител "4+++" поколение, а F-35А LIGHTNING II е изтребител пето поколение пето поколение.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение
            РУСКОТО „ДИКТАТОРЧЕ“ СЕ СКРИЛО, А, НАШИ ГЛУПАЦИ?! /ВИДЕО/ ПУТИН: „НЯМА ПО-ГОЛЯМА ЛЮБОВ ОТ ТАЗИ ДА ДАДЕШ ДУШАТА СИ ЗА СВОИТЕ ПРИЯТЕЛИ!“

            Руското „диктаторче“, както обичат да се перчат нашите глупаци, се било скрило в бункер, срещите с други хора били монтаж, той бил умрял от страх.

            А той в момента на препълнения стадион „Лужники“, на концерт и говори пред екзалтирана публика, която скандира „Русия“.

            Богомил Бонев

            В „Лужниках“ проходит концерт „Zа мир без нацизма“. Изслушайте забележителната реч на Путин от 56 минута нататък!!!

            https://www.youtube.com/watch?time_c...ature=emb_logo

            https://afera.bg/руското-диктаторче-се-скрило-а-наш/
            "Для МИР, без нацизм" сказал Путина,"Ну, даа очень здорово", "НУ, давай,давай..молодец"...
            и това, докато ВКС на рашистката федерация бомбят ежедневно училища, БОЛНИЦИ, удариха театър, в чието подземие са се скрили и подслонили хорица-цивилни.....На това му се вика ВОЕННО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! ЦИНИЧНО ВОЕННО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

            Ако владимир путин не е в състояние на психическо разстройство, демек не е невменяем, тогава ни остава по-страшната хипотеза, да е просто циничен, зъл диктатор, който си има цели, пред чиято реализация нищо няма да го спре! И в двата случая никак не ми е спокойно..
            И понеже не само публиката, но и армията на российская федерация е много екзалтирана от нападението срещу Украйна, затова се налага да вкарваме батальоните на военната полиция, съставени от откровени чеченски глраворези-хората на кадыров и дори наемническа сган от Сирия...
            И има люде тук, които му се възхищават на тоя зъл комплексар...

            Коментар


            • Нацистка Украйна: Телевизионният водещ призовава за геноцид на руснаците и децата им

              Цитирайки нацисткия военен престъпник Адолф Айхман, украинският телевизионен водещ на Канал 24 Фахрудин Шарафмал призова сънародниците си да унищожат руската нация, като убият и децата и призова украинците да „убият поне един москал“

              Във видео, което изглежда датира от 13 март, „ден 17 от руско-украинската война“, Шарафмал каза: „Убивайки деца, те никога няма да пораснат и нацията ще изчезне… и се надявам, че всеки ще допринесе и ще убие поне един москал.”

              https://dailyexpose.uk/2022/03/16/na...e-of-russians/



              Съобщава се, че Hromadske TV е или по това време е била финансирана директно от посолствата на САЩ и Холандия.

              Прочетете повече: Украинският журналист открито призовава за геноцид по Hromadske TV, финансиран от САЩ и Холандия Забраната на свободата на словото на Зеленски получава подкрепа от САЩ


              Милиони в източната и южната част на Украйна говорят руски – без непременно да са прокремълски.

              В ход, приветстван от прозападните украинци, президентът Владимир Зеленски изключи три телевизионни мрежи – 112, NewsOne и новинарските канали ZIK – за една нощ на 1 февруари, за които каза, че разпространява финансирана от Кремъл „пропаганда“ и служи като мегаполис на все по-популярна професионалистка. -Московско парти.

              Затвореното трио е част от дузина телевизионни мрежи в Украйна, собственост на няколко регионални олигарси. Мрежите произвеждаха изобилие от ексклузивно съдържание, покриваха целия спектър от политическия живот на Украйна и се въздържаха от директно възхваление на Кремъл.

              Но техните водещи често наричаха конфликта на централното правителство с подкрепяните от Русия сепаратисти в югоизточния регион на Донбас „гражданска война“, казваха, че населението на Крим в голяма степен подкрепя анексирането на техния полуостров от Москва през 2014 г., и призоваваха за възстановяване на мира и търговия с Москва.

              Мрежите широко отразяваха стъпките му за уреждане на сепаратисткия конфликт. Но през последните месеци те започнаха да критикуват остро политиката на Зеленски, тъй като рейтингите му паднаха.

              Тяхното отразяване е „пропаганда, финансирана от страната-агресор, която подкопава Украйна по пътя й“ към членство в Европейския съюз и НАТО, туитира Зеленски на 2 февруари.

              Базираният в Киев анализатор Алексей Куш нарече този ход „макартизъм“ и „лов на вещици“, целящи да спасят падащите рейтинги на одобрение на Зеленски.

              Но ключов служител на САЩ в Европа изглеждаше доволен: „Свободата на медиите не включва правото на разпространение на злонамерена пропаганда и дезинформация. Подкрепяме решението на Украйна да защити своя суверенитет и териториална цялост, като се противопостави на крещящото и зловредно влияние на Русия“, каза в изявление Кортни Аустриън, ръководител на мисията на САЩ към Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа от 3 февруари.

              Прочетете повече: В рисков ход президентът на Украйна забранява проруските медии , Aljazeera, 5 февруари 2022 г. Нацистка Украйна на Зеленски


              Евгиней (или Евхен) Карас, лидер на украинската неонацистка група C14 , говори на годишните бандеровски четения в Киев, Украйна, на 5 февруари. Той разсейва многото разкази, налагани от тези, които плават под украинското знаме в техните профили в социалните медии, корпоративни медии и про-Зеленски правителства и институции.

              Степан Бандера беше украински нацистки колаборационист по време на Втората световна война, ръководещ украинска бунтовническа армия, която уби хиляди евреи и поляци.

              В статия, която придружава видеоклипа им по-долу, R&U Videos ни напомня, че C14 беше обявена за „група за омраза“ от Държавния департамент на САЩ през 2019 г. заради преследването на ЛГБТК+ и ромите. „Тази организация, под ръководството на Порошенко и Зеленски, тясно си сътрудничи със Службата за сигурност на Украйна („СБУ“) и се използва за атаки срещу онези, които не са съгласни с курса на управляващия елит“, пише R&U Videos.

              „Сега ни дават толкова много оръжия. Не защото, както казват някои, „Западът ни помага“. Не защото искат най-доброто за нас. Но защото ние формираме задачите, които си поставя Западът. Защото ние сме единствените, които сме готови да ги направим”, каза Карас.

              По-нататък в речта си Карас каза: „Дори Коломойски признах: „Да, нацисти, спонсорирах ги, помогнах им, защото искам да прогоня Янукович“. Игор Коломойски също стои зад издигането на Зеленски от комик до президент на Украйна .
              Ако видеото по-горе е премахнато от YouTube, можете да го видите ТУК .

              А украинските медии подкрепят неонацистката дейност за затваряне на дисидентите на Зеленски.

              Гео Монитор туитира на 4 март видеоклип, публикуван от украинските медии, показващ сплашването на украинския опозиционен депутат от Върховната Рада Нестор Шуфрич. Преди това той е бил задържан от Министерството на териториалната отбрана и предаден на СБУ.
              https://dailyexpose.uk/2022/03/16/na...e-of-russians/
               

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнение

                Аз не вярвам, не съм от тази групичка тук. Ти ми кажи какви са възможностите на Пейтриът да изпълнява самостоятелно задачи по борба с цели на пределно малка височина, балистични ракети (те не от добър живот направиха Еринт-а), както и да води самостоятелно бойни действия, щото не всички са като ЮСАФ и да имат по няколко десетки АУКСА.

                Апропо, за Рафал - не е пред мен таблицата, но преспокойно може да сравниш тяговъоръжеността, само нея, без са отчитаме аеродинамиката на Ф-35, който прилича на камък и да видиш какво е превъзходството на франсето.
                ЕТо ги данните ТТХ данните на "ДАСо Рафал":

                1. ДВигатели: 2 /ДВА/ броя SNECMA M88-2 двуконтурни, вентилаторни, с форсажна тяга.
                Тяга, максимална KN/kgf БЕЗ форсаж: 2х48.7/4966, демек в килонютони тягата на всеки един от двата двигателя SNECMA М88, е едва 48.7 кn, айде кажи го 50KN. на форсаж, са съответно 73 KN
                Тяга с форсаж: 2х72.9/7434

                Максимална скорост по височина км/час 1912 км/час
                Максимална скорост на морското равнище км/час -1390 км/час
                Практически таван на полета - 15 235 метра /някъде се среща 16 765 метра
                Скороподемност m/s около 305 m/s

                Нормално стартово тегло на Дасо "Рафал" 18 500 кг.
                Тегло празен: 10 600 кг
                Нормално стартово тегло на Дасо "Рафал" 18 500 кг.
                Максималноп стартово тегло 26 000 кг.

                Боен радуис с 3/ТРИ/ броя допълнителин резезроари /един подфюзелажен и два подкрилни/ - 2 700 км
                Реален боен радиус във вариант ударен 1055 км
                Реален боен радиус във вариант: изтребител-прехващач за ПВО(с)


                ================================================== ==================


                F35A Lightning II
                Силова установка - 1 брой двигател PRAT and Whitney F135

                Тяга 1хF135 мощност без форсаж 128KN
                с форсажна тяга: 191 KN


                Тегло празен 13,290 kg
                Максимално допустимо тегло /гориво и ракетно-бомбово въоръжение/ - 22 471 кг
                максимално допустимо тегло при излитане 31 751 кг

                Максимална скорост - 1.6 МАХ
                Радиус на действие 2 800 км /това само с вътрешните крилни, наричани още кесонни резервоари и с вътрешния основен/
                Реален /практически/ боен радиус на действие с ракети 1239 км с вътрешни кесонни резервоари
                1410 км с във вариант изтребител-прехващач
                Таван на полета 15 000 метра

                В реални мисии /а не че не може/ F-35A Lightning да бъде окомплектован с външни / подтелен и подкрилни/ резервоари, но сам знаеш, че това компрометира и обезсмисля стелт характеристиките, вълху които се гради по същество смисъла на този изтребител.


                Та, за ЕДНОДВИГАТЕЛЕН изтребител, мислим ОК е, макар и като скорост да не е нещо особено НО НИКАК НЕ Е ЗЛЕ!...
                За стелт способностите няма да отварям тема и това че "Дасо Рафал" е изтребител "4+++" поколение, а F-35А LIGHTNING II е изтребител пето поколение пето поколение.

                Last edited by Dragodanov; 18.03.2022, 17:05.

                Коментар


                • РУСКОТО „ДИКТАТОРЧЕ“ СЕ СКРИЛО, А, НАШИ ГЛУПАЦИ?! /ВИДЕО/ ПУТИН: „НЯМА ПО-ГОЛЯМА ЛЮБОВ ОТ ТАЗИ ДА ДАДЕШ ДУШАТА СИ ЗА СВОИТЕ ПРИЯТЕЛИ!“

                  Руското „диктаторче“, както обичат да се перчат нашите глупаци, се било скрило в бункер, срещите с други хора били монтаж, той бил умрял от страх.

                  А той в момента на препълнения стадион „Лужники“, на концерт и говори пред екзалтирана публика, която скандира „Русия“.

                  Богомил Бонев

                  В „Лужниках“ проходит концерт „Zа мир без нацизма“. Изслушайте забележителната реч на Путин от 56 минута нататък!!!

                  https://www.youtube.com/watch?time_c...ature=emb_logo

                  https://afera.bg/руското-диктаторче-се-скрило-а-наш/

                  Коментар


                  • https://www.reuters.com/world/putin-...um-2022-03-18/

                    Май уикенда ще е интересен. Дали не е някоя последна симфония на путлер.

                    Коментар


                    • АКО УПРАВЛЯВАЩИТЕ ИЗПЪЛНЯТ СЛЯПО ИСКАНЕТО НА ПЕНТАГОНА, ТОВА ОЗНАЧАВА ПОДПИСВАНЕ НА СМЪРТНИТЕ ПРИСЪДИ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ И ЗАЛИЧАВАНЕ НА СТРАНАТА. СЪВЕТСКИТЕ КОМПЛЕКСИ ОТ СИСТИМАТА НА ПВО, КОИТО НИ ДАДОХА РУСНАЦИТЕ, ДОГОВОРА НИ ЗА ЧЛЕНСТВО В НАТО НЕ НИ ЗАДЪЛЖАВА ДА ГИ ДАВАМЕ! ТАКИВА ОРЪЖИЯ СЕ ДАВАТ ОТ РУСНАЦИТЕ НА МНОГО БЛИЗКИ ЗА ТЯХ НАРОДИ С ДОВЕРИЕ, ЧЕ НЯМА ДА БЪДАТ УПОТРЕБЕНИ СРЕЩУ ТЯХ! ИМА НЕЩА С КОИТО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ КОМПРОМИС НА НИКАКВА ЦЕНА И ТЕЗИ ОРЪЖИЯ СА ЕДНО ОТ ТЯХ! ТЪНКА ЧЕРВЕНА ЛИНИЯ!

                      За тези които не са компетентни, а 99% от говорящите глави не са, имам някакво оправдание. Не знаят тварите, приказват врели и некипили! В крайна сметка трябва да си заслужат гранта и свинската чорба с чесън. Гладни са момчетата искат да натъпчат търбуха, сега им е паднало плюскането.

                      Обръщам се към онзи един процент компетентни хора в България, които знаят за какво става въпрос и до каква степен той е сериозен!

                      Съветските комплекси от системата на ПВО, които ни дадоха руснаците преди много години, нямат никаква работа в Украйна и договора ни за членство в НАТО не ни задължава да ги даваме. Това са вечни оръжия с няколко предназначения без аналог в държавите от НАТО!!!

                      Такива оръжия се дават от руснаците само на много близки за тях народи на които имат изключително и лично доверие, че няма да бъдат употребени срещу военно-политическите интереси на Русия.

                      Ако нашето държавно и политическо ръководство изпълни сляпо искането на Пентагона, това ще означава подписване на смъртните присъди на всички български граждани и заличаване на страната. Предупреждавам!

                      Има неща с които не трябва да се прави компромиси на никаква цена и тези оръжия са едно от тях. Дори Пентагона да ни подари цялата си военна техника, налична в САЩ и по света, тя не струва нищо пред последиците от предателството. Тънка червена линия!!!

                      Повтарям!

                      Членството ни във военно-политически пакт НАТО е фактическо и аз не оспорвам това, но има червени линии, които не трябва да се прескачат, не по една причина. Няма никакво значение кой е русофил и кой русофоб в тази работа! Тези глупости нямат значение.

                      Националната сигурност не е игра за деца правени в епруветки, а за сериозни хора, които ясно разбират кое какво е, за какво служи и как.

                      Днешната политическа класа и партийни експерти не са подготвени за такива отговорности. Предадем ли тези оръжия, България ще бъде едно евроатлантическо нищо, закичено с папионка. Нито едно друго оръжие не може да замени тези комплекси, нито пък ще ни продадат някога такива.

                      Имам свещен воински дълг да го кажа открито и навреме, като експертна и твърда позиция, пък времето ще ви покаже онова, което не мога да ви кажа в публичен формат. Ние не воюваме.

                      България ще бъде силна само ако успеем да се съхраним! С достойнство.

                      Николай Марков

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

                        Не знам какво разбираш под руски възпитаници
                        Дали съм гледъл в петък руската телевизия, даа, друга нямаше, дали съм учил руски език 12 г- да, дали има хубави руски филми-да,
                        но това не значи, че трябва да защитавам поредния руски сатрап, руснаците като искат да си се жертват за него, аз не искам да имам нищо общо, не искам и децата ми да имат
                        Много добре знаеш какво имам предвид, а тия ги разправяй на баба ми на хурката.

                        Коментар


                        • Dragodanov, тези двете области без сила можеха ли да си ги върнат ? Можеха ако начело на държавата им стоят хора които правят държава за хората които живеят нея. Мирът е много силно оръжие, много по силно от всички боклуци които се наричат оръжия. Който си мисли друго е идиот ! Създай мир и просперитет на една територия и към нея като към магнит ще искат да се присъединяват хора. Така че тези глупости как едните постъпили лошо, а другите и те им отговорили с лошо, пък другите пак им върнали..разсипи народ и държава са.
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • Не знам сега как са, но ти даваш примери от преди 80 години.

                            Основният “метод” тогава е бил, че разни наивни топ шпиони от Англия дават инфо да СССР. Отчасти защото са вярвали, че комунизма е нещо хубаво, отчасти за да помогнат да се победи нацизма.

                            После след войната те си остават съветски шпиони до 1970-те, понеже бивш шпионин няма. След това умират или ги хващат.

                            Дали и сега са толкова “добри,” не знам. Просто “методът” прилаган тогава не вярвам да работи и сега.

                            Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнение

                            Да, бе, да, руското разузнаване "не било могъщо"! Ще им се/Ще Ни се! ГРУ е едно от най-добрите, ако не и най-доброто разузнаване. Успяват да проникнат навсякъде в структурите на шпионираната държава! Западните анализатори са с погрешни впечатления, че разузнаването на РФ е по-слабо от тези на САЩ и на западните държави, защото руснаците използват по-различни способи.
                            Само да припомня, в годините на Втората световна война, разузнаване на СССР у нас, води за носа нашето набедено за "топ ченге" Никола Гешев, другите истински ченгета Петър Амзел и Андрей Праматаров, дори Гестапо, действащо в Царство България и успява да вербува дори тогавашните министър на войната - генерал Иван Маринов, а също и началникът на Военносъдебният отдел на Войската на негово царско величество Цар Борис III..Въобще, разузнаването на СССР успява да вербува и впримчи, висши офицери, политици, среден ешелон чиновници за агенти в Царство България. И всичко това тук, под носа на германците...
                            ТА, само на нас българите да не ни разправят, колко "слабо" било руското разузнаване..
                            Last edited by Money; 18.03.2022, 16:44.

                            Коментар



                            • Арнольд Шварценеггер ОБРАТИЛСЯ к РОССИЯНАМ
                              ВСЯ ПРАВДА о ВОЙНЕ в УКРАИНЕ


                              «Здравствуйте всем, и спасибо, что уделяете мне свое время. Я шлю это сообщение через разные каналы, чтобы обратиться к моим дорогим российским друзьям и российским солдатам, которые сейчас служат в Украине. Я обращаюсь к вам сегодня, потому что в мире происходят события, которые от вас скрывают… ужасные события, о которых вы должны знать. (…) »

                              Рассказав о своей встрече с чемпионом мира Юрием Власовым, который, по словам самого Шварцнеггера, побудил его в юности заняться спортом, знаменитый на весь мир американец добавляет: «С тех пор как мне было 14 лет, у меня не было ничего, кроме привязанности и уважения к народу России – и это та причина, по которой я вам все это говорю».

                              (…) «Никому не нравится слушать критику о своем правительстве, я это понимаю. (…)

                              Я знаю, что ваше правительство вам говорит, что это война для денацификации Украины.
                              Денацификации Украины? Это неправда.
                              Украина – страна с президентом еврейского происхождения, у отца которого всех трех братьев убили нацисты.

                              Украина не начинала эту войну. Ее начали не националисты и не нацисты. Властиимущие в Кремле начали ее.

                              Это не война российского народа. (…)

                              На прошлой неделе 141 государство ООН проголосовали за признание России агрессором и призвали к немедленному выводу российских войск. (..)

                              Целые кварталы разрушены российской артиллерией и бомбами, включая детскую больницу и роддом. Почти три миллиона украинских беженцев – в основном женщин, детей и стариков – покинули свою страну. (…) Это гуманитарный кризис.

                              Из-за своей жестокости. Россия теперь изолирована от сообщества государств.

                              Кроме того, вам не говорят правду и о последствиях этой войны для самой России. Я с тяжелым сердцем говорю вам, что тысячи российских солдат убиты. Они оказались между украинцами, сражающимися за свою родину, и российским руководством, воюющим ради завоевания. (…)

                              Российские бомбы, падающие на безвинных гражданских, принесли те разрушения, которые так разгневали мир, что что были введены самые сильные глобальные экономические санкции в истории.

                              По обе стороны войны будут страдать те, кто этого не заслуживает.

                              Российское правительство лжет не только своим гражданам, но и своим солдатам. Некоторым солдатам сказали, что они пойдут воевать с нацистами. Некоторым сказали, что украинский народ буде приветствовать их, как героев. Некоторым сказали, что они просто поедут на учения; они даже не знали, что они едут на войну. Некоторым сказали, что они там, чтобы защитить русских в Украине. Все это неправда. (…)

                              Когда я смотрю, как из руин вытаскивают маленьких деток, мне кажется, что я смотрю документальный фильм про ужасы Второй мировой войны, а не современные новости.

                              Когда мой отец приехал в Ленинград, он был донельзя накачан ложью своего правительства. Когда он уехал из Ленинграда, он был сломлен физически и морально. Он прожил всю оставшуюся жизнь с болью. Болью от шрапнели, которая всегда напоминала ему о тех ужасных годах. Болью от вины, которую он чувствовал.

                              (…) Это не та война для защиты России, на которой воевали ваши дедушки и прадедушки. Это незаконная война.

                              А властей в кремле я хочу спросить: почему вы жертвуете этими молодыми людьми ради своих амбиций?

                              Я призываю российский народ и российских солдат в Украине понять, что все это – пропаганда и дезинформация. Я прошу вас помочь мне распространить правду».
                              Last edited by barbaron; 18.03.2022, 16:35.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                Yori, гледайте видеата на Зеленски, има нещо много сбъркано и сектантско. Те са си бандити, ще влязат в Европа да грабят и да разрушават. На тях въобще не им пука за хората които искат да живеят нормално. Евакуацията и защитата на населението им е последна грижа, нито една дума за това. Сега като се изтеглят руснаците те в никаква контраатака няма да минат, ще останат между руините и ще решат щом Европа не идва при тях значи те трябва да отидат в Европа.
                                Пичаго, да ти го обясня само, ако не си забелязал, подлата, вероломна военна агресия на Руската федерация, срещу Украйна, предизвика мощна вълна от национализъм украинската нация! Не знам, дали си забелязал, но в момента руснаците напредват особено бавно в Източна и южна Украйна, в РУСКОЕЗИЧНИ региони. Украинците се еманципират и утвърждават като нация и затова акцентът е борбата с агресорът-окупатор. Не се заблуждавай, че не мислят за евакуация на цивилните, които са неспособни да воюват.

                                Коментар

                                Working...
                                X