IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • +100

    Първо писах и после прочетох какво си написал. Прекрасно обобщение на това до къде се докара Русия.

    Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    Русия вместо да се предефинира в условията на новият свят се опитва да го разруши. За нейно съжаление е толкова слаба, че няма никакъв шанс да постигне успех и реално разрушава самата себе си. За осем години война превърна братска Украйна в смъртен враг, изолира се политически и икономически от останалият свят, като обедини отново запада, измести войските на НАТО по близо до границите си и унищожи последните останали свободи на руските граждани. Скоро хората ще си мечтаят за времената на Елцин. Нека гледаме обективно. Тогава петрола беше под десет долара за барел. За първите седем години на Путин скочи до над сто и остана там. Реално погледнато целият възход на Русия от първите два мандата на Путин е свързан със външни фактори несвързани с него. Влязоха трилиони долари в руската икономика в следствие на супер цикъла при суровините от 2000 до 2011 и Путин ги пропиля. От некадърност, кражби и липса на визия унищожи бъдещето на Русия. Позора е толкова силен, че се видя как не могат даже и военно да победят една слаба Украйна. За какво мерене с НАТО можем да говорим, като те Украйна не могат да победят? С това темпо до няколко месеца Русия до такава степен ще се е демилитаризирала в Украйна, че ще им е трудно и една Финландия да превземат.
    Преди войната бяха регионална свръх сила с амбиции за глобална. Сега ще се борят да останат регионална свръх сила, но дали ще успеят. За да си сила ти трябват три направления. Първо е икономическо превъзходство. Русия няма такова и е тотално изостанала и никой няма да търси икономически съюз с тях пред алтернативите на ЕС и Китай. Просто Русия не може да предложи нищо даже и на съседите си. Вторият параграф е културно превъзходство. Русия няма такова и е драстично изостанала и тук. Под културно превъзходство се разбира желание на другите доброволно и без сила да следват твоят начин на живот. Та Русия е толкова изостанала спрямо запада в това отношение, че се опитва със сила да преследва руските граждани, които възприемат западният възглед за света. Русия се чувства в екзестенциална криза, че губи руската култура на собствена територия, камо ли да успява да я разпространява извън границите си.
    Третият стълб за една свръх сила е военното превъзходство. Когато никой доброволно не иска да следва твоята икономика и култура ти се налага да я наложиш със сила. До преди войната се вярваше, че руската армия е втората най-силна в света и заплахата даваше резултати. За тяхно съжаление войната в Украйна срути тази митология и зададе въпроса дали Русия е втората по сила армия в света или втората на територията на Украйна. Но едно е сигурно, че с това темпо на загуби на техника и личен състав скоро Русия ще се демилитаризира в Украйна.
    Така погледнато регионалната свръх сила Русия в опита си да разруши глобалният ред и да стане отново глобална сила е на път да разруши статута си на регионална свръх сила. Последните двадесет години са катастрофални за Русия. Путин и неговите приятели и откраднаха шанса да бъдат отново богата и силна държава, която е уважавана в целият свят.

    Коментар


    • Путин създаде усещането за успешния и ловък политик, отчасти (1) защото стандарта на живот в Русия се дигна, (2) заради успешното анексиране на Крим без нито един изстрел и без особени санкции и последствия за Русия, както и (3) защото успя да оплете в корупция доста западни политици, предимно в т.нар. консервативно пространство и така да завюва някои привилегии, включително газовата политика спрямо Германия.

      Според мене не може да се отрече, че Путин има някои проблясъци в тактиката. Освен това, Путин имаше и много късмет - например вдигането на цената на петрола от 2000 година нататък, което е основната причина за увеличаване на БНП на Русия.

      Но като стратегия е кръгла нула. Както казваш, Путин не може да предефинира Русия и да я направи fit за съвременния свят. Той това дори не го е поставял като цел, дори не му е минавало и през ум, че това единственият начин Русия да не отиде на бунището отново. А с тази война тотално загроби себе си и страната си.

      Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Няма нито едно доказателство, което да подкрепя това мнение. Обикновено резултатите от действията му са обратни на декларираните намерения.
      Върни се и виж какви цели беше декларирал преди два месеца и сравни със случващото се в момента.
      В случай, че да разстреляш Немцов и да арестуваш Навални се приема за част от предизборната кампания, то стратегията работи отлично за преизбирането му. Аз други стратегически успехи не виждам. Но мога да кажа, че Путин е бащата на украинската нация. Той я създаде. Не го беше планирал но го постигна. За това няма да се чувства горд като гледа колко жизнен е плода на неговите действия.

      Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение
      Путин може да е всякакъв, но поне е умен, стратег и хитрец.
      Last edited by Money; 02.04.2022, 16:57.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
        Арестович сообщил, что за предыдущие сутки в Чернобаевке уничтожили почти батальон оккупантов, вместе с тем также ликвидировали 32 единицы техники и палаточный городок.

        За 12-ти път
        Пытавшийся сбежать из Украины генерал был задержан на границе и отправлен на фронт.

        Экс-глава Департамента защиты национальной государственности СБУ генерал-майор Леонид Пята попытался сбежать с территории Украины, оформив фиктивные документы о непригодности к несению военной службы. Тем не менее, украинский генерал был задержан на границе с Венгрией и отправлен впоследствии на фронт. Сведения на этот счёт распространяют украинские «Телеграм»-каналы.
        Подробнее на: https://avia.pro/news/pytavshegosya-...avili-na-front

        Коментар


        • георги боздуганов, елеонора митрофанова, история, посланик, втората световна война

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Tantum Разгледай мнение

            Аз лично гледам да заемам умерена позиция и да разглеждам и двете страни на конфликта, но има неща, които просто няма как да оправдая. Все едно да оправдая баташкото клане с това, че хайдути преди това са убивали османските окупатори и българските им подлоги. И това не е защото съм облъчен, а защото такава е реалността - страна-агресор окупира територии и по-късно започна война с друга. Няма оправдание за такъв тип действия в 21-ви век.
            Спор няма че, "Най-лошият мир е по-добър от най-добрата война", но идеята тук е да се вникне в причините, довели до нея след като така или иначе е избухнала и да се прозре това, което ни чака след нея. Останалото са пожелателни писаници на хора, гледащи на нещата през призмата на официалната западна (соросоидна) пропаганда и на други, възхваляващи до небесата Путин и путинизма. Що се касае до събитията по бойните полета, твърде често оставам с впечатлението, че част от коментиращите предават директно от фронта като осведомеността им е толкова "поразителна", че оставя усещането за физическото им присъствие едновременно на всички горещи точки.

            Коментар


            • Не съм сигурен, че това е реален процент, но факт е, че в Русия има много силна подкрепа за Z.

              Иначе съмненията ми идват от там, че хората са силно наплашени с тези от 10 до 15 години затвор за "предателите" и според мене те не смеят дори при социологически проучвания да кажат какво точно мислят.

              Първоначално изпратено от Tantum Разгледай мнение
              https://www.statista.com/statistics/...rating-russia/

              Рейтингът на Путин в Русия се е качил главоломно от 69% през януари до 83% през март. Винаги целенасочено съм правил разлика между руската власт и руския народ, но все повече съм склонен да мисля, че са едно и също. Все още съм донякъде благосклонен към руския народ, защото все пак са облъчвани от пропаганда вече десетилетия, но все някога търпението се изчерпва и съчувствието се изпарява.

              Коментар


              • Изпълнителният директор на Газпромбанк Руслан Достовалов подаде оставка, оставяйки следното съобщение в социалните мрежи:
                "Ще кажа за причината за уволнението: съвестта не ми позволява да продължа да работя за Газпромбанк заради войната, която Русия започна срещу Украйна. "Не искам да участвам в компания, чиято дъщеря (Газпром-медия) се занимава с заблуждаване на руското население (пропаганда на омразата по каналите на НТВ и ТНТ). Не искам да работя за компания, която все още (след месец убийства) не е направила нищо, за да заяви негативното си отношение към войната. Не мога да работя и за Акимов Андрей Игоревич, Милер Алексей Борисович (имат съмнителна репутация на приближени на Путин)".

                Коментар


                • Папа Франциск за първи първи път имплицитно разкритикува руския президент Владимир Путин заради неговото нашествие в Украйна.



                  novini.bg
                  За първи път: Папа Франциск разкритикува действията на Путин - Русия - Новини Бг

                  Коментар


                  • М-да, ако до 2014 и дори след това и да имаше оттенъци на сивото, след 24 феврурари нещата станаха черно-бели. Заслугата за това е на Путин.

                    Първоначално изпратено от Tantum Разгледай мнение

                    Аз лично гледам да заемам умерена позиция и да разглеждам и двете страни на конфликта, но има неща, които просто няма как да оправдая. Все едно да оправдая баташкото клане с това, че хайдути преди това са убивали османските окупатори и българските им подлоги. И това не е защото съм облъчен, а защото такава е реалността - страна-агресор окупира територии и по-късно започна война с друга. Няма оправдание за такъв тип действия в 21-ви век.

                    Коментар


                    • Арестович сообщил, что за предыдущие сутки в Чернобаевке уничтожили почти батальон оккупантов, вместе с тем также ликвидировали 32 единицы техники и палаточный городок.

                      За 12-ти път

                      Коментар


                      • Към всички укролюбители- https://www.facebook.com/daher.fd.7/...50854113039836
                        Daher FD е в компанията на Daher Farid Daher - Lammoth.

                        5 ч. ·
                        Помните ли бременната Мариана от Мариупол? Излезе интервю с нея, в което тя казва, че болницата е била окупирана от украински военни, които й взели храната и я изгонили. Също казва, че екип на Асошиейтед прес са я причаквали и снимали. В момента е избягала в руската част на Донбас.
                        Тук не е важно кой лъже от всичките. Руснаците казваха, че е актриса, наета от украинците. Сега вече не е така. Украинците твърдяха, че руснаците са бомбардирали болници и бременни жени, като снимките и клиповете на Мариана обиколиха света. Сега никой не я споменава. Украинците твърдяха, че руснаците са бомбардирали болници и бременни жени, като снимките и клиповете на Мариана обиколиха света. Сега никой не я споменава, никой не се интересува от нея. Забравиха я. Хората почнаха да трият туитовете с нея. Всеки твърди, че другият ползва пропаганда.
                        Важното е как ние лесно се връзваме на всяка новина, която съвпада с вълните които са ни настроили, как медиите използват емоциите на хората за да ги настроят и нагласят в тяхна полза. И ние винаги се връзваме.
                        Същите неща се ползваха в Сирия. Болници, бременни, малки деца, детски градини, последни съобщения, химически атаки срещу деца. Всичко се оказа инструмент.


                        хахаха тъпанари

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                          Че то и вие сте облъчени, не по-малко.
                          Аз лично гледам да заемам умерена позиция и да разглеждам и двете страни на конфликта, но има неща, които просто няма как да оправдая. Все едно да оправдая баташкото клане с това, че хайдути преди това са убивали османските окупатори и българските им подлоги. И това не е защото съм облъчен, а защото такава е реалността - страна-агресор окупира територии и по-късно започна война с друга. Няма оправдание за такъв тип действия в 21-ви век.

                          Коментар


                          • ИЗВЪНРЕДНО! Нацистите от Азов взривиха българският кораб! Всички моряци са загинали…

                            APRIL 1, 2022 ALARMANEWS7LEAVE A COMMENT



                            Извънредна новина от Украйна преди броени минути. Българският кораб с моряци, който от няколко седмици е блокиран в Украйна, преди часове е бил взривен от бойци на нацистката групировка “Азов”. Всички родни моряци са загинали. Новината беше потвърдена от Министерство на отбраната. Очаквайте подробности…

                            григор лилов
                            Ако е същата аларма нюз то това е сайт на джурналиста който каза че щяло да има преврат преди 3 седмици- григор лилов

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                              Как да не са готови да ги избиват. Те ежедневно го правят. Русия извършва публично геноцид върху рускоговорящите население в източна Украйна за да го накаже за това, че е обърнало гръб на руския свят. Именно геноцида в Мариупол е едновременно наказанието за това, че рускоговорящите в Украйна предадоха идеята за руски свят и сплотява около фюрера Путин останалите да живеят в него.
                              Много ги разбираш нещата гледам- според теб защо всу не излязат на откритото поле и да се сбият с руснаците- това би било най добре, ама те не искат. Има достатъчно клипове в които украинците казват че техните войски стрелят по своите граждани. Или те са пропаганда

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                                Казваш "Рейтингът на Путин в Русия се е качил от 69% през януари до 83% през март"
                                Само 83% ???
                                • Изгониха в чужбина или пъхнаха в гулаг цялата опозиция,
                                • обявиха всичките НПО за чуждестранни агенти,
                                • ликвидираха всичките средства за обективна информация
                                • оставиха само кремълските средства за масова дезинформация,
                                • за една дума "война" те затварят за 15 години
                                и 99.9% да обявят, никой няма да възрази
                                Пишеш колкото да не заспиш- - просто следваха светлия демократичен пример на говедарите- те бяха първите които казаха че има медии които са чужди агенти- руснаците просто преписаха закона и го прилагат на тяхна територия. Журналистката която се появи на екран с плакат не на войната я осъдиха на 30000 рубли- тоест около 3000 долара

                                Много интересно ако това в украйна е война защо в оон забраниха ползването на тази дума за отношенията между русия и украйна. Ако това е война защо няма никакъв писмен документ за тази война

                                Коментар

                                Working...
                                X