IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Rodnok Разгледай мнение

Това е призив и е много правилен . Родолюбив българин го прави . А ти тролиш в полза на шепата предатели които ще бъдат пометени съвсем скоро
    Предателите винаги сте били и ще си останете вие, другаре!

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
      В т.нар. ЕС - сами си създаваме новините и после ги опровергаваме...
      Вчера "ни изненадаха", че Русия спряла газа по Ямал..., но това не били големи обеми..., но днес - ония, които държат будна нашата съвест и фабрикуват "новини" - същите вече ни уверяват, че газът не е бил спрян...

Говорим за газа, който Германия реекспортира към Полша.... Значи, не да им го спрели... Браво! Поляците победиха изнудвача Путин...

Урсула говори за "Грандиозна промяна в ЕС"..

https://www.standartnews.com/svyat/g...la-491779.html

Ега ти празното говорене!

Путин "изнудвал" купувачите на газ, който той продава?

С какво ги "изнудва" Путин? С това, че иска да си прибере парите за доставен газ!

И какво "изнудване" е това, при което купувачът искаЛ да "внася" пари за газ, но в банка, от която продавачът не може да си получи парите за газа, който е доставил?

Тая Урсула наистина е куха лейка! И, разбира се, че ЕС под нейно ръководство ще пренапише ново ръководство за пазарни отношения между продавач на стока и купувач на същата...
      Урсула е бир парче недоразумение, даже няма какво да я коментираме, тази скумрия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
        Прокоба ли е това - кой, кой ще ми каже!?

В РуZия се забелязват много странни явления, направо като някаква прокоба!
        Съветвам те да причетеш как беларусите се опитват да помогнат на украинците- засилват влаковете в 10 глуха, развалят жп транспорта- палят разни стрелки и разни други такива- службите ги хващат и одрусаха поне 10 човека- кой 8- кой 10 години- гръмнаха по украински обичай няколко човека в коленете и всичко спря. Всичко върви по ноти. И тук е така- изказал мнение срещу войната- онази джурналлистка я глобиха 300000 рубли, с тези не се занимават да глобяват

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
          Не зная кои хора казвали, защото ако е Вальо Златев и други копейкини, ми не! Лъжат кат разпрани
          Уралс няма нищо общо с венецуелския. Ама нищо! Венецуела е от малкото страни в света, с огромни находища на петрол, но с основно близки сортове и то много тежки и гъсти и проблема при тях е, че без да го миксират с леки - а не могат заради санкциите, не могат да работят дори техните рафинерии. Ако натовариш един танкер с венецуелския петрол, без да го миксираш, оставаш с риска да си остане вечно твой. Гъст е и повечето рафинерии не могат да го преработят, но ако го смесиш с тексаски или някой от леките руски, може да го продадеш дори в Норвегия.

Уралс, подобен на другия руски сорт който се продава на изток към Япония и Китай е микс от видове петрол. По-тежки, по-леки и т. н. Руският петрол е като този в САЩ. Имат кладенци с тежки петроли, като тия в Дакота - излиса почти като мазут, до супер лек - като Кока Кола, като някои в Тексас или находища край Каспийско море.
          Мир да има. Въпросът е до технологични и финансови активности, които, без политическо решение не се случват, а да се наложи такова от правителство или парламент, на фона на срината икономика и чужд а собственост, не виждам, как ще стане. Нали сме уж зрели хора, нима може гневът и разочарованието нас да контролират, вместо ние тях?

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
            10х. Точно това съм чувал и аз. Но ми е чудно защо го правят от кремъл. Вярно че искат да накажт България, но завода е техен и направо ще го затворят.
            Не могат да го затворят, защото това е стратегически обект и ще се наложи да го национализираме.
            В момента обаче не ми е ясно защо ДАНС, Икономическа полиция и данъчните не са в Нефтохим, за да следят къде какво се прави, какви пари влизат и какви излизат.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• В т.нар. ЕС - сами си създаваме новините и после ги опровергаваме...
              Вчера "ни изненадаха", че Русия спряла газа по Ямал..., но това не били големи обеми..., но днес - ония, които държат будна нашата съвест и фабрикуват "новини" - същите вече ни уверяват, че газът не е бил спрян...

Говорим за газа, който Германия реекспортира към Полша.... Значи, не да им го спрели... Браво! Поляците победиха изнудвача Путин...

Урсула говори за "Грандиозна промяна в ЕС"..

https://www.standartnews.com/svyat/g...la-491779.html

Ега ти празното говорене!

Путин "изнудвал" купувачите на газ, който той продава?

С какво ги "изнудва" Путин? С това, че иска да си прибере парите за доставен газ!

И какво "изнудване" е това, при което купувачът искаЛ да "внася" пари за газ, но в банка, от която продавачът не може да си получи парите за газа, който е доставил?

Тая Урсула наистина е куха лейка! И, разбира се, че ЕС под нейно ръководство ще пренапише ново ръководство за пазарни отношения между продавач на стока и купувач на същата...

​​​​​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнение

Абе американците са от другия край на земята.
                Какво те е еня за тяхното ПВО, като тука сме на кайма ?
                Даже платени самолети не ни дават, камо ли да ни защитят
                Днес ми излезе че имало искане от президента за компенсации от говедария заради недоставените самолети- миналата година- юни-юли два трябваше да дойдат. Вярно ли е- на някой излизало ли му е такова нещо

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Роди, хората много ясно го обясняват: За преработката, са нужни специфични катализатори според отделяните вещества и, понеже съставът е различен, директното превключване, от един сорт към друг, НЕ Е възможно, а самият преход, струва около 1 милиард долара за всеки милион тона преработван продукт годишно (специфична цена). Брентът и арабските нефтове, са твърде далеч от състава на проектния Уралс, който, потенциално, е условно заменим с ирански и венецуелски петрол...а и двете страни, са също под санкции. Т.е., за Лукойл Бургас, инвестицията би била от около 7 милиарда долара, би отнела повече от година само за СМР (производството и доставките ще отнемат още) и ВСИЧКО ТОВА ...АКО КОМПАНИЯТА ИЗОБЩО, ГО ПОЖЕЛАЕ. Да, ама тя е 99% руска и аз се чудя, как би се навила. Затова, (отделно е промяната на номенклатурата продукти) на такива действия, кой ще се навие?
                  10х. Точно това съм чувал и аз. Но ми е чудно защо го правят от кремъл. Вярно че искат да накажт България, но завода е техен и направо ще го затворят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнение
                    Това че Румборак е бил ЛЕТеЦ доказва единствено че може да кара самолет. Ако беше спечелил някоя война щеше да означава че разбира от Война.
                    Понеже съм го виждал да кара самолет никога не съм поставял под въпрос това му умение. Понеже го виждам как за последните две три години побърка държавата, съм твърдо убеден че неразбира от политика и е слаб кадровик - виж Кирчо и Кокорчо.
                    Така че докато не го видя да печели барем една малка война, да речем срещо РСМ, смятам, че неразбира от война.
                    ха ха
                    ти признаваш само доктор който е извадил от гроба мъртвец.
                    Другите имат само диплома взета с преписване.
                    В българия не може да намериш човек да ти събере 2 числа в ексела, да ти залепи 2кв плочки и т.н. та политик ще намериш.
                    Ами ние от 30г НЯМАМЕ БГ политик, Радев е първия дето се опитва
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                      Уралс, който, потенциално, е условно заменим с ирански и венецуелски петрол..
                      Не зная кои хора казвали, защото ако е Вальо Златев и други копейкини, ми не! Лъжат кат разпрани

Уралс няма нищо общо с венецуелския. Ама нищо! Венецуела е от малкото страни в света, с огромни находища на петрол, но с основно близки сортове и то много тежки и гъсти и проблема при тях е, че без да го миксират с леки, а не могат заради санкциите, не могат да работят дори техните рафинерии. Това е причината Венецуела да няма бензин. Петрол имат, но без смес не могат да го преработят.

Ако натовариш един танкер с венецуелския петрол, без да го миксираш, оставаш с риска да си остане вечно твой. Гъст е и повечето рафинерии не могат да го работят, но ако го смесиш с тексаски или някой от леките руски, може да го продадеш дори в Норвегия.

Уралс, подобен на другия руски сорт който се продава на изток към Япония и Китай е микс от видове петрол. По-тежки, по-леки и т. н. Руският петрол е като този в САЩ. Имат кладенци с тежки петроли, като тия в Дакота - излиза почти като мазут, до супер лек - като Кока Кола, като някои в Тексас или находища край Каспийско море.
                      Last edited by Jay Gould; 03.05.2022, 20:08.
                      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

На друго място се коментираше че това било каптагон и дозировката била до 3 таблетки на ден
                        урките ако излязат от войната ще правят брутални зулуми като наркомани. Но пък сега целта опавдава средствата
                        Урки срещу Орки.

Коментар

И аз това се чудя, Какъв е проблема да се дадат фашистките републики луганск и донецк на идиота Путин и да се договорят границите, защото там така или иначе огъня няма да загасне. но поне да се фиксират граници и да спре кръвопролитието. Колко животи струва тази земя която влядеят сепаратистите - нула, Да си я държат и да си я управляват. Но да няма още милион жертви, защото както върви - натам е тръгнала цялата схема
                          Митове и легенди са че Украйна ще победи орките, както и че ще стане бързо - последното пък хептен
                          Ти що не вземеш по тая логика да ми препишеш къщата или апартамента си?

Коментар

И аз това се чудя, Какъв е проблема да се дадат фашистките републики луганск и донецк на идиота Путин и да се договорят границите, защото там така или иначе огъня няма да загасне. но поне да се фиксират граници и да спре кръвопролитието. Колко животи струва тази земя която влядеят сепаратистите - нула, Да си я държат и да си я управляват. Но да няма още милион жертви, защото както върви - натам е тръгнала цялата схема
                            Митове и легенди са че Украйна ще победи орките, както и че ще стане бързо - последното пък хептен
                            Че те орките още сега са победени, не виждаш ли колко са отчаяни и плашат гаргите с копчето (сал само те го имат). Оня ден гласуваха 33 млрд помощ за Украйна, това е колосална сума, голяма част от които ще са за въоражение. Предствяш ли си това колко (примерно) дрона камикадзе са?

Коментар

Това е призив и е много правилен . Родолюбив българин го прави . А ти тролиш в полза на шепата предатели които ще бъдат пометени съвсем скоро
                              +100

Коментар

Само не ми казвай, че е ония дето влезна в Парламента с антиваксърска пропаганда, а се оказа, че всички барабар с родата са ваксинирани

Коментар

Working...
                                X