IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение

Кое не разбра от "не съм военен"? Предвид факта, че вече месец тия дрипльовци не могат да вземат едно село Пески, а ти си свръх компетентен, личния ми съвет е да си пуснеш едно CV в руското Министерство на отбраната. Там можеш да замениш онзи клоун Конашенков и да ни зарадваш с изявление, че още един Химарс е унищожен над тези 44 бр., за които беше вече съобщено. Успех
    Не се връзвай на Пирамидата, човека предполагам е бивш военен и твърди, че е офицер, ама .......по писанията му едва ли.
    Last edited by briko; 09.09.2022, 21:26.

Коментар

• Пост на руски военен кореспондент, коментара е излишен

Помните наш пост пятидневной давности по удару по госпиталю в Николаеве? Ну, когда мы говорили про то, что госпитали в текущих условиях — это легитимная цель, а любителям Женевской конвенции предлагали прочесть Льва Николаевича Толстого?

Сегодня ВС РФ наносят массированные удары по Харькову, выводя места скопления и районы базирования разнообразных формирований один за другим. Давно областной центр так мощно не бомбили.

И да, накрыли в том числе госпиталь, где скопилось много раненых ВСУ, рвавшихся к Балаклее, Изюму и Купянску. Попадание крайне результативное.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бъpзоходко Разгледай мнение
        ..
        И тук следва най-тъжното за ВСУ. Те няма какво да противопоставят. Освен това гледайки фигурата, която постна satz, май няма да могат и да избягат. По този начин ВСУ ще инкасират отново едни огромни загуби, като по Херсонското направление.
        А най-тъжното е, че може би, това ще се окажат невъзстановими загуби.
        Въобще за Украйна идват дни на дълбока скръб.
        Разумен пост,
        като гледаш това https://twitter.com/RALee85/status/1...C9pee6t8MrAAAA

и го вържеш с това

От къде ще осъществите затварянето на курт капана? (и колко техника бойци и ГСМ ще трябва и откъде!!! (купянск е транспортния център))

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
          ...а, относно РД180, да напомним: Създаден е ОТ ОГРОМЕН КОЛЕКТИВ учени, инженери и технолози. Няма "украинец", няма "руснак" или пампаец. Сам човек, в такава сфера, просто не може да покрие целия спектър на познание, опит и физически вършена работа. Накратко, приказваш глупости. Ние, от друга страна, много отдавна, не сме на по 7-8 години, че да ти се връзваме.
          Накратко, изключително неграмотен си. Този двигател е творение на съветския инженер Валентин Глушко. Украинец.

Коментар

Измъкваш се по тъча. Обясни човешки, по-добре.
            Кое не разбра от "не съм военен"? Предвид факта, че вече месец тия дрипльовци не могат да вземат едно село Пески, а ти си свръх компетентен, личния ми съвет е да си пуснеш едно CV в руското Министерство на отбраната. Там можеш да замениш онзи клоун Конашенков и да ни зарадваш с изявление, че още един Химарс е унищожен над тези 44 бр., за които беше вече съобщено. Успех

Коментар

• ...а, относно РД180, да напомним: Създаден е ОТ ОГРОМЕН КОЛЕКТИВ учени, инженери и технолози. Няма "украинец", няма "руснак" или пампаец. Сам човек, в такава сфера, просто не може да покрие целия спектър на познание, опит и физически вършена работа. Накратко, приказваш глупости. Ние, от друга страна, много отдавна, не сме на по 7-8 години, че да ти се връзваме.

Коментар

Не съм военен, но предвид преките ми впечатления от Русия предвид десетте години, прекарани в СССР, мога да кажа, че по-неграмотна нация от тях трудно може да бъде намерена на картата на света. Може би някое африканско племе, евентуално. Така, че нямам съмнения относно грамотността на украинци, британци и американци. Да не говорим, че в основата на съветската инженерна мисъл, респективно постиженията й във ВПК и Космоса са етнически украинци. Дори любимия ви РД-180, дето го презентирате като руски е съветски, създаден от украинец.

Хотели как лучше, получилось как всегда!
                Измъкваш се по тъча. Обясни човешки, по-добре.

Коментар

А ти обясни с думи прости, ако се наемаш вместо него, и не бягай от отговора. ВСУ и Пентагона, какво са калкулирали, аз не знам ( и вярвам, теб също, не са те информирали за своите замисли, ТАКИВА неща, във война, са немислими) затуй, или ни дай доводи, разсъждения и разяснения, или си признай, че не си наясно, и да приключваме.
                  Не съм военен, но предвид преките ми впечатления от Русия предвид десетте години, прекарани в СССР, мога да кажа, че по-неграмотна нация от тях трудно може да бъде намерена на картата на света. Може би някое африканско племе, евентуално. Така, че нямам съмнения относно грамотността на украинци, британци и американци. Да не говорим, че в основата на съветската инженерна мисъл, респективно постиженията й във ВПК и Космоса са етнически украинци. Дори любимия ви РД-180, дето го презентирате като руски е съветски, създаден от украинец.

Хотели как лучше, получилось как всегда!

Коментар

• Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
                    Франция купува зърното защото има парите да го плати, тя вече ще го изнесе и подари на африканчетата. Кой ще пусне украинско зърно във франция или украинско желязо да се залага в желозобетонни конструкции на сградите ?
                    ...А вътрешна потребност от това зърно, дали има Франция? Според мен, сега се пиратстват огромни количества храни, щото не са сигурни за следващата година, накъде без торове а гладна Африка, никога изобщо не ги е вълнувала.

Коментар

Да, те във ВСУ и Пентагона са същите съветски смешници, като теб и не са калкулирали всички възможни варианти.
                      А ти обясни с думи прости, ако се наемаш вместо него, и не бягай от отговора. ВСУ и Пентагона, какво са калкулирали, аз не знам ( и вярвам, теб също, не са те информирали за своите замисли, ТАКИВА неща, във война, са немислими) затуй, или ни дай доводи, разсъждения и разяснения, или си признай, че не си наясно, и да приключваме.

Коментар

До тук - добре. А сега, ако ми обясниш, как Балаклейската офанзива няма да се превърне в котел, цена няма да имаш. Аз какво виждам:
                        Дълбоко в тила на набързо вклинилите се мобилни групи, остават гориво, боеприпаси и...Северна и Южна части от руската армия, които, само това и чакат, да затворят котела.
                        Та, думай да видим.
                        Да, те във ВСУ и Пентагона са същите съветски смешници, като теб и не са калкулирали всички възможни варианти.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss. Разгледай мнение

Май украинците са имали повече неща отколкото си мислеха всички. Най-вече хора, обучени и грамотни, готови да се бият за Украйна.
                          До тук - добре. А сега, ако ми обясниш, как Балаклейската офанзива няма да се превърне в котел, цена няма да имаш. Аз какво виждам:
                          Дълбоко в тила на набързо вклинилите се мобилни групи, остават гориво, боеприпаси и...Северна и Южна части от руската армия, които, само това и чакат, да затворят котела.
                          Та, думай да видим.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                            Изпитвам сериозни съмнения, че Молдова ще си даде Приднестровието или по-точно че Румъния ще го позволи.

А още повече се съмнявам руснаците да искат една цяла държава вместо десетина области-държавици.

Коментар

• Постигнатото от ВСУ за последните два-три дни е наистина достойно за обсъждане и следва да се оцени по достойнство.
                              Анализаторите вече обясниха как е постигнат ефекта на изненада.
                              ВСУ съзадава в Хрковска област две големи струпвания на войски с танкове и артилерия, както си му е реда за настъпателна операция. Удара обаче е нанесен от трета групировка, която е без танкове и без особено артилерисйко обезпечение, но добре наситена с бронирани машини. Тази имено групировка благодарение на бронираните машини е изключително мобилна и успява за два дни да обходи вече споменатите 1000 кв км.
                              Още вчера анализаторите отбелязаха, че групировката е избягвала форсирането на водни прегради и не е упорствала в направленията в които е срещала по-добре организирана съпротива.
                              Тук имено се откроява втория, след "изненадата", фактор. Руските сили не са в състояние да държат плътна фронтова линия. Това е резултат от твърде ограничения контингент, с който воюват.
                              И така двете предимства на ВСУ - числено превъзхдство, и изненада, се съчетаха особено ефективно.
                              От тук насетне обаче започват проблемите. Изненадата е изчерпана а ефкта от численото превъзходство се изчерпва с разрастването на овладяната територия и разтягането на фронта.
                              Освен това след няколко дни руснаците ще завършат прегрупиранто на резервите си и ще компенсират липсата на жива сила с огнева мощ - артилерия, авиация, РСЗО и т.н.
                              И тук следва най-тъжното за ВСУ. Те няма какво да противопоставят. Освен това гледайки фигурата, която постна satz, май няма да могат и да избягат. По този начин ВСУ ще инкасират отново едни огромни загуби, като по Херсонското направление.
                              А най-тъжното е, че може би, това ще се окажат невъзстановими загуби.
                              Въобще за Украйна идват дни на дълбока скръб.

Коментар

• Франция купува зърното защото има парите да го плати, тя вече ще го изнесе и подари на африканчетата. Кой ще пусне украинско зърно във франция или украинско желязо да се залага в желозобетонни конструкции на сградите ?

Коментар

Working...
                                X