IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Vergil1975, те руснаците нали на това разчитаха - че ще се види че ще влязат в Украйна и тя ще се откаже да влиза в НАТО, само че виждаш че не само мобилизираха, а влязоха и не им се получава. Този конфликт е уговорен и целта е била на Русия да се наложат санкции, но в договорката го е нямало това че ще се стигне до въоръжаване на Украйна. Няма друга причина вместо да влязат с пехота в самото начало да не им набият от мощните бомби с които разполагат. Байдън беше сигурен че няма да ги изпозват защото е имало договорка.
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

      Имало е споразумение между Фердинанд и цар Николай Втори Русия да се намеси при румънско нападение. Откъде да предположи Фердинанд,че руският цар е лайно,което не си спазва думата .Без участието на Румъния във войната българските войски са щели да победят сърби и гърци.
      И не е вярно,че украинците нямат ресурси, с които да принудят руснаците да се съобразяват с техните искания.От "денацификация"и демилитаризация на цяла Украйна Путин вече иска само контрол над завзетите региони.Единствено,защото украинците му зашлевиха шамар по мутрата.
      Виж нямам намерение да влизам в тази дискусия. Историята отдавна и еднозначно се е произнесла относно авантюрния характер на решенията взети от тогавашното ръководство на държавата ни, което се е оказало въвлечено в глобална геополитическа криза и се е оказало не на ниво. Идеята ми беше че както тогава нашите управници са си платили, така и сега украинските управници ще си платят.
      Може да ни изглежда цинично че имено Украйна и нейното рководство ще плати, понеже те са ни представени като жертва, но това е по-скоро правило. Даже мога да формулирам принцип, перефразирайки принципа на Окам.
      Принцип на Бързоходко за решенията на геополитическите кризи:
      От всички възможни решения на една геополитическа криза, най-вероятно решение, е най-циничното решение.

      Може да не ни харесва, но в нашата история ние сме били въвличани в решаването на геопилитически кризи и те винаги са решавани в посока потврждаваща този принцип. Това са и "Восточний Въпрос" решен на Берлинския конгрес 1878г. Това е и Мира след Първата Свтовна Война, решен за нас в Ной, Това е и мира след Втората Световна война, решаван в Ялта и Потсдам, когато Чърчил ни харизва с подписа си на една салфетка.
      Но не сме само ние. Ако вземем Мюнхенската Конференция от 1938г, отново виждаме как едни големи батковци цинично решават споровете си за сметка на една малка Чехословакия.
      Така че пригответе се да видите поредното цинично решаване на поредната Глобална Криза.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

        ъхъ, ПВО ракета пада вертикално и се взривява в земята/сградата.... невеж или нагъл лъжец според вас може да твърди това?

        Еее, упорит лъжец си. Явно поръчката е спешна, за фейка.

        Къде видя, че пада вертикално? Пада си под ъгъл. И шрапнелите по съседните сгради са от такава ракета.
        Имаше преди това случай, с дефектна ПВО, която падаше вертикално. Този, не е такъв.

        П.П. Колкото и колажчета да пуснаш. все са фейк. Вчера от дронове имаше 13 руски граждани засегнати в Белгород. За да не се връщат, ги пускат въху цивилни къщи и коли.
        Last edited by SKP; 08.07.2024, 18:23.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
          ДругарЕ, защо се занимавате с противодържавна дейност?
          https://blitz.bg/politika/izvnredno-...ws1027760.html
          ха ха. Някоя по актуална ЛЪЖА не можа ли да изнамериш
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

          Коментар


          • Ами няма нужда да идват руските войски в България. Достатъчно е когато се види,че има мобилизация на румънската армия Русия да заяви,че ще се намеси ако Румъния нападне България. И никакво нападение нямаше да има.
            Но руснаците не си държите на думата .

            Коментар


            • Първоначално изпратено от SKP Разгледай мнение


              На твоя клип е отрязана самата ракета.
              Тук я има, и ясно си личи, че е от ПВО
              https://t.me/warfakes/23213...
              ъхъ, ПВО ракета пада вертикално и се взривява в земята/сградата.... невеж или нагъл лъжец според вас може да твърди това?

              Last edited by satz; 08.07.2024, 18:09.

              Коментар


              • ДругарЕ, защо се занимавате с противодържавна дейност?
                https://blitz.bg/politika/izvnredno-...ws1027760.html

                Коментар


                • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                  Излезе и видео от мястото на болницата, както се вижда и една от ракетите и ударът и...



                  На твоя клип е отрязана самата ракета.
                  Тук я има, и ясно си личи, че е от ПВО
                  https://t.me/warfakes/23213

                  Россия наносила удары по военным объектам в Киеве, а удар по больнице был нанесён используемой украинской стороной ракетой ПВО AIM-120 из ЗРК NASAMS. Об этом свидетельствуют как соотношение линейных размеров ракеты (диаметр и длина), так и характер повреждений (обрушение лишь малой части здания и повреждения (https://t.me/warfakes/23210) от шрапнели на соседних корпусах). Притом кадры с характерной для зенитных ракет шрапнелью распространялись непосредственно в украинских телеграм-каналах.

                  Длина ракеты AIM-120 составляет 366 см, диаметр 17,8 см, а соотношение длины к диаметру 1/20,6. У Х-101 эти параметры составляют 745 см, 74,2 см, соотношение 1/10, у Х-55 588 см, 51,4 см, соотношение 1/11,4 соответственно. На скриншоте с видео прилёта отчётливо видно, что даже несмотря на съёмку под углом, не ровно в боковой проекции, длина ракеты превышает её диаметр более чем в 15 раз.

                  К косвенным подтверждениям также можно отнести и отсутствие характерного звука двигателей российской ракеты (свист на втором видео присутствует, но он отличается от того, какой был бы в случае прилёта Х-101), и прилёт боеприпаса с западной стороны.

                  Однако украинская пропаганда, получившая в преддверии саммита НАТО задачу сконцентрировать максимальное внимание на «картинке», всеми силами пытается доказать, что удар был нанесён именно российской ракетой. Так, по сообщениям украинских телеграм-каналов, офис президента Украины приказал удалить гражданских лиц с места трагедии, чтобы они не сняли обломки ракеты, которые могут указать на её истинное происхождение.
                  Last edited by X_Y; 08.07.2024, 17:47.

                  Коментар


                  • Vergil1975, те раздават български територии на съседни страни с цел да се признае нова държава България, после резултата са тези войни за територия. Съвсем случайно всички които са получили такива територии скачат заедно срещу България..Как ще изпълнят такъв договор в онези времена, докато дойдат войските и България вече е загубила. Защо се правите на луди ?
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Излезе и видео от мястото на болницата, както се вижда и една от ракетите и ударът и...



                      Last edited by X_Y; 08.07.2024, 17:47.

                      Коментар


                      • Vergil1975, ето тези снимки долу са на зашлевения шамар, като не може да ги пазиш и да им дадеш ПВО което да сваля ракетите им, не ги лъжеш ! Всеки ден някакви актове на тероризъм и радост - това пуши, онова пуши..Кой е виновен ? Невинни няма.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                          Я скръче да разкаже, кой тоя шрапнел дето прави това:





                          инак очевидно е СКРъче, че няма да имаш зенитни ракети, ако нямаш атака! Отговорността е на атакуващия - тъй рече плешивият ви дърт Идол, когато путлерасти свалиха своите

                          После се охълца щот се сети, че генерално той е атакуващия
                          Отговорността е на този,който разполага ПВО, в обсег на граждански обекти, И се крие, межгу цивилни. Целта е била военна.Опитваш се да си опеавдаеш фейка, с глупоати.



                          "В первую очередь военно-промышленные предприятия "Антонов" и "Артем" - на последнем производят ракеты. Одна из ракет ЗРК С-300 ВСУ ударила по главному корпусу детской больницы "Охматдет". Квадратные поражающие элементы боевой части ракеты уже показаны в сети. "


                          "Одной из целью атаки был оборонный завод в центре вражеской столицы, который окружён социальной инфраструктурой и жилыми домами, фактически для прикрытия. ПВО противника защищают этот завод любой ценой, наплевав на безопасность гражданских

                          В результате сбития одной из ракет взрывной волной выбило стекла в детской больнице. О жертвах среди детей не сообщается, если бы они были вражеская пропаганда уже бы понесла эту новость по всем каналам. В итоге делают акцент на пострадавшего здании и получивших шок детях"
                          Last edited by SKP; 08.07.2024, 17:28.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Бъpзоходко Разгледай мнение
                            Претенциийте на Румъния не са били някакъв Сюрприз. А само наивник е можел да си въобразява че руския цар е някакъв Българофил. Нашите управници не са успели да решат едно макар и не просто но не чак толкоз нерешимо геополитическо уравнения. Както и украинците в момента не си дават сметка част от какъв геополитически пързел са.
                            Украинците и да предявят и да не предявят претенции към руските управници е все тая, те нямат ресусри с които да ги накарат да удовлетворят претенциите им. Ще им остане само възможноста да заситят чувството си за справедливост с главите на собствените си такива. И това и ще направят и с това и ще си останат.
                            Имало е споразумение между Фердинанд и цар Николай Втори Русия да се намеси при румънско нападение. Откъде да предположи Фердинанд,че руският цар е лайно,което не си спазва думата .Без участието на Румъния във войната българските войски са щели да победят сърби и гърци.
                            И не е вярно,че украинците нямат ресурси, с които да принудят руснаците да се съобразяват с техните искания.От "денацификация"и демилитаризация на цяла Украйна Путин вече иска само контрол над завзетите региони.Единствено,защото украинците му зашлевиха шамар по мутрата.

                            Коментар


                            • Я скръче да разкаже, кой тоя шрапнел дето прави това:





                              инак очевидно е СКРъче, че няма да имаш зенитни ракети, ако нямаш атака! Отговорността е на атакуващия - тъй рече плешивият ви дърт Идол, когато путлерасти свалиха своите

                              После се охълца щот се сети, че генерално той е атакуващия
                              Last edited by satz; 08.07.2024, 16:56.

                              Коментар


                              • Арестович нали каза кой ги прави тези неща. Абсурд е да са стреляли по детска болница. Само за едно такова нещо в цивилизацията свалят всички управляващи и армията и държавата.
                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X