Първоначално изпратено от Pyramid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Не е така,щото ППДБ увеличиха пенсиите и заплатите на държавните служители. Което води до по-високо потребление и повишен ръст на БВП.Щото индекса Джини ,който показва разпределението на богатството в обществото е най-висок в България от цяла Европа, с изключение на Турция (ако я приемем за европейска държава).Не че съм за комунизъм като в Западна Европа, ама и тоя див капитализъм от времето на Чарлс Дикенс не е добър за България.
Предполагам и да не им ги бяха увеличавали при тази инфлация те щяха да излязат на протести и така или иначе щяха да им ги увеличат.
Както и да е. Но правилното решение беше и да посъкратят малко или барем като се пенсионира някой да закриват щата.
Ходя до общината по едни задачи, а там 2 млади девойки назначили отскоро. Цъкат си по телефона и като ги питаш тъй те гледат все едно си прекъснал нещо важно. Поне да знаеха и да можеха да ти отговорят. Лелките поне вършеха нещо.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Има леки нюанси в управленията.
По времето на Костов главна тема беше приватизацията, ама то няма как и другояче да бъде.
После по времето на Царя главна тема беше НАТО и ЕС.
После тройната нямаха кой знае каква тема, ама поне въведоха плоския данък.
После ГЕРБ и Баце строиха инфраструктура.
Сега нещо ми убягва темата. А строежите спряха, за съжаление, или драстично намаляха.
Айде Шенген и Еврото. Ама и за двете не се полагат кой знае какви сериозни усилия на самотек - ако стане, стане.
Т.е. в момента изглежда че сме без посока и циклим на едно място: за/против мигранти, за/против залени сделки, за/против войната в Украйна. Като само караници без прогрес и поне някаква посока да има.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron[video=youtube;GEq0KK6SWUY]https://www.youtibg[/url]
Асен Василев и истината за пътя на България към еврозоната
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
По времето на Костов главна тема беше приватизацията, ама то няма как и другояче да бъде.
Сега нещо ми убягва темата. А строежите спряха, за съжаление, или драстично намаляха.
Айде Шенген и Еврото. Ама и за двете не се полагат кой знае какви сериозни усилия на самотек - ако стане, стане.
Т.е. в момента изглежда че сме без посока и циклим на едно място: за/против мигранти, за/против залени сделки, за/против войната в Украйна. Като само караници без прогрес и поне някаква посока да има.
Коментар
-
За виновниците за националните катастрофи ли става дума във филма, ако е така, ще го гледам. Ако не не ме занимавай. Не знам дали ще съм жив за да видя как обесват и виновниците за сегашната национална катастрофа. Дано ми даде господ малко повече дни за да видя как увисват на крана всички сегашни виновници и още няколко дни за да мога да отида да се "измочам" на гробовете имLast edited by dmm; 19.01.2025, 18:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
В България има консенсус относно данъчната политика, данъците са ниски, което подпомага бизнеса, има работни места, няма социални паразити като в Западна Европа. Има и консенсус относно участието в НАТО, ЕС,Шенген ,Еврозоната.
Така че ,който и да бе на власт,развитието щеше да е сходно. Същевременно не смятам, че ако управляваха само ПП-ДБ България щеше да е много по-развита от сега. Но от твои колеги съм чувал в НЕФОРМАЛНИ разговори (така че информацията не е потвърдена)за голяма корупция при предишните управления на ГЕРБ. И учудващото е,че Пеевски е имал дори по-голяма неформална власт от ББ.Естествено те никога няма да ги кажат официално тия неща, но нямам причина да не им вярвам.
Общо взето си прав,че тая корупция не е чак толкова страшна,щото мен не ме бърка дали фирма А или фирма Б ще строи магистралата.Бърка ги такива като теб(не казвам, че всички бизнеси ги касае,но където има държавна поръчка или одобрение от държавни органи е Баташкото клане).
Иначе аз гласувам за ППДБ, не щото са много честни и компетентни,а щото се противопоставят на руската имперска политика в България. А аз съм краен русофоб.И то не,щото съм америкянофил или англофил,а съм почитател на(е това ще го запазя в тайна).
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaronГорките българи ! 81 години не могат да се отърват от тях !
ГЕРБ = БКП1 и БСП = БКП2 пак са на власт
Last edited by Mateev; 19.01.2025, 17:37.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Въобще не ми е важно ГЕРБ да е на власт. Както виждаш не пиша за ГЕРБ, а против ПП-ДБ или по-точно против психясалия дъртак, който е на страната на ПП-ДБ.
Това, че гласувам за ГЕРБ, не означава, че съм влюбен в него. Просто ме устройва каква политика води. Факт е, че България е демократична държава. Факт е, че ни приеха в Евросъюза. Факт е, че ни приеха в Шенген. Факт е, че съвсем скоро ще приемем и Еврото. Факт е, че се оправиха пътищата, а не както бяха на дупки в бай-тошово време. Факт е, че в магазините има изобилие от стоки. Факт е, че държавата се напълни със западни коли, а напоследък те са все по-нови и по-нови. Мога да пиша още много, но и това е достатъчно, за да разбера, че Българина с голямо Б живее по-добре от преди.
Какво повече можем да искаме от политиците? Ами водят ни в правилната посока. При това положение бих гласувал за всеки един от тях, стига да не е комунистическа отрепка, която да иска да върнем социализма. Така че никога не бих гласувал за Израждане и за Меч, но към европейско оринетираните партии нямам нищо напротив. Нямам нищо напротив дори и срещу БСП, която иска да води социална политика, но не се отказва от Европейския път на България.
И тука всъщност започва конфликта в тази тема - коя точно проевропейска партия да управлява?
Има ли значение коя, след като ни води по пътя към Европа? Дори и ПП-ДБ - защо не.
Намразих ги ПП не защото не могат да управляват, а защото дойдоха на власт по нечестен начин. Всичко се започна с чекмеджето на Бойко Борисов, което беше най-голямата фалшификация на ламтящите за власт нови пишман-политици. После дойдоха протестите от надъхани олигофрени, които не знаеха какво да искат. И после дойде 4-годишната политическа криза, виновниците за която бяха именно ПП-ДБ и олигофрените около тях.
Въпреки това не ми пречи да управляват и ПП-ДБ. И ако аз съм активен в тази тема, то не е заради ПП-ДБ, а заради психясалия дъртак, който го презирам и не мога да го търпя. И докато той пише простотии всеки божи ден, ще пиша и аз хей така на пук на него. А когато той се махне, ще се махна и аз, защото въобще не ми пука за политиката и какво се случва там по висините.
Така че ,който и да бе на власт,развитието щеше да е сходно. Същевременно не смятам, че ако управляваха само ПП-ДБ България щеше да е много по-развита от сега. Но от твои колеги съм чувал в НЕФОРМАЛНИ разговори (така че информацията не е потвърдена)за голяма корупция при предишните управления на ГЕРБ. И учудващото е,че Пеевски е имал дори по-голяма неформална власт от ББ.Естествено те никога няма да ги кажат официално тия неща, но нямам причина да не им вярвам.
Общо взето си прав,че тая корупция не е чак толкова страшна,щото мен не ме бърка дали фирма А или фирма Б ще строи магистралата.Бърка ги такива като теб(не казвам, че всички бизнеси ги касае,но където има държавна поръчка или одобрение от държавни органи е Баташкото клане).
Иначе аз гласувам за ППДБ, не щото са много честни и компетентни,а щото се противопоставят на руската имперска политика в България. А аз съм краен русофоб.И то не,щото съм америкянофил или англофил,а съм почитател на(е това ще го запазя в тайна).Last edited by Vergil1975; 19.01.2025, 17:45.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaronТака ще е. Още 500 години.
-------------------
Tatiana Christy
[SIZE=14px]И така, България се завърна на началната си точка от преди повече от десетилетие.
[COLOR=#FF0000][B]Ще има правителство на мутри
Да, мутри са. Нещо повече - престъпници са съгласно наказателния кодекс и дори съгласно Конституцията.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнениеНе искам да пиша по тая тема, щото явно на Матеев му е важно, че ГЕРБ трябва да са на власт, само ще кажа,че никога не бих гласувал за човек,който е лежал в ареста в Чехия заради участие в канал за крадени коли.И е бил съдружник с Пашата.
Това, че гласувам за ГЕРБ, не означава, че съм влюбен в него. Просто ме устройва каква политика води. Факт е, че България е демократична държава. Факт е, че ни приеха в Евросъюза. Факт е, че ни приеха в Шенген. Факт е, че съвсем скоро ще приемем и Еврото. Факт е, че се оправиха пътищата, а не както бяха на дупки в бай-тошово време. Факт е, че в магазините има изобилие от стоки. Факт е, че държавата се напълни със западни коли, а напоследък те са все по-нови и по-нови. Мога да пиша още много, но и това е достатъчно, за да разбера, че Българина с голямо Б живее по-добре от преди.
Какво повече можем да искаме от политиците? Ами водят ни в правилната посока. При това положение бих гласувал за всеки един от тях, стига да не е комунистическа отрепка, която да иска да върнем социализма. Така че никога не бих гласувал за Израждане и за Меч, но към европейско оринетираните партии нямам нищо напротив. Нямам нищо напротив дори и срещу БСП, която иска да води социална политика, но не се отказва от Европейския път на България.
И тука всъщност започва конфликта в тази тема - коя точно проевропейска партия да управлява?
Има ли значение коя, след като ни води по пътя към Европа? Дори и ПП-ДБ - защо не.
Намразих ги ПП не защото не могат да управляват, а защото дойдоха на власт по нечестен начин. Всичко се започна с чекмеджето на Бойко Борисов, което беше най-голямата фалшификация на ламтящите за власт нови пишман-политици. После дойдоха протестите от надъхани олигофрени, които не знаеха какво да искат. И после дойде 4-годишната политическа криза, виновниците за която бяха именно ПП-ДБ и олигофрените около тях.
Въпреки това не ми пречи да управляват и ПП-ДБ. И ако аз съм активен в тази тема, то не е заради ПП-ДБ, а заради психясалия дъртак, който го презирам и не мога да го търпя. И докато той пише простотии всеки божи ден, ще пиша и аз хей така на пук на него. А когато той се махне, ще се махна и аз, защото въобще не ми пука за политиката и какво се случва там по висините.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнениеНе искам да пиша по тая тема, щото явно на Матеев му е важно, че ГЕРБ трябва да са на власт, само ще кажа,че никога не бих гласувал за човек,който е лежал в ареста в Чехия заради участие в канал за крадени коли.И е бил съдружник с Пашата.
Коментар
Коментар