IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Дружество, принадлежало в миналото на съпредседателя на "Продължаваме промяната" и настоящ финансов министър Асен Василев, е с блокирани сметки заради иск на американски гражданин за 5 млн. лв. Три месеца преди това то продава имотите си за над 3 млн.лв. и така американецът остава ощетен.

    Това сочи разследаване на сайта "BIRD.bg", публикувано на 10 януари.

    Според изданието купувач е бизнесдамата Станислава Арнаудова, чието друго дружество от 2019 г. посредничи между държавата и гражданите при закупуването на винетки със 7% комисионна. Едновременно Aрнаудова в лично качество придобива и апартамент на депутата от "Продължаваме промяната" Даниел Лорер, намиращ се на същия адрес. Цената, която Лорер получава, е четири пъти по-висока, отколкото цената на придобиване година по-рано, а това според авторите на разследването създава съмнение за корупционни отношения между двамата.

    Във публикация във Facebook Василев нарече разследването "скалъпена история" и допусна, че името му е замесено злонамерено.

    "Ако БЪРД беше истинска разследваща медия, щеше наистина да разследва и да установи истината, а истината е: Сградата на ул. „Чаталджа“ 3 е купена от фирма „СТВ Консълтинг“ ЕООД през 2019 г. за изграждане на офис на компанията.

    Покупката е извършена с банков кредит в размер на 2,9 млн. лв. , който включва цената на имота (по оценка на банката) и средства за пълна реконструкция на сградата.

    Реконструкцията е завършена през 2021 г.

    През май 2021 г. излизам от фирмата и с това приключва моето участие в „СТВ Консълтинг“ ЕООД, което е видно и от Търговския регистър.

    По информация от настоящия собственик на фирмата (която е и публична в Имотния регистър), офис сградата е продадена на 7 септември 2023 за 3,1 млн. лв.

    Със средства от сделката е погасен остатъкът от кредита за ипотеката на сградата в размер на 2,46 млн. лв. (информация, проверима в Кредитния регистър).

    Сделката е извършена през брокерска агенция на пазарна цена и плащането е по банков път.

    Не само, че не познавам купувача, но и смятам за абсурдно и злонамерено замесването на името ми в скалъпена история за нещо, което се случва две години и половина след като съм излязъл от фирмата.

    По повод купувача, ако БЪРД беше истинска разследваща медия, щеше да установи, че лицензът на въпросния купувач на сградата за ТОЛ-системата е издаден през 2019 г., когато въобще не съм бил в политиката.

    И за да сложа край и на тези спекулации припомням, че нашият кабинет през 2023 г. за първи път премахна монопола на ТОЛ-оператора, като издаде лицензи на още две компании. И още две са в процес на интеграция.

    Опитът от досегашното ми взаимодействие с БЪРД показва, че фактите не са на почит в тази медия. И в този случай тя отново е източник на дезинформация. Оставям на вас да прецените дали това е обикновен непрофисионализъм или е част от политическа атака", написа Асен Василев.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение

      И сега има Бота, просто се промени в света културата и затова не ти харесват. Забавиха се нещата у нас, защото донякъде се прекъсна връзката с поколенията. Но такова беше времето, разделно. Още Херодот го пише за нашите прадеди: Ако траките бяха единни щяха да са непобедими.
      След 44г е било същото, мани ги глупостите които ни учеха в училище, вкарали са ги по лагерите голяма част от хората на изкуството. Чак след 60-а година започва бума на културата, това са златните години и у нас и по света. Възраждането след войните.
      Но не забравяй че повечето от тези творци са продукт и на произхода си. Учили в царска България, учителите им в изкуството са живели в царска България.....а учителите на техните учители са нашите възрожденци.....има приемственост.
      И сега ще стане така, младите творци уважават предишните, учителите си. Познавам доста лично, знам им отношението.
      Българският народ носи в гените си вибрацията на сътворението, ще оцелее и този път...
      Бай Митьо,ако позволиш една вметка....Произхода- да,ученето в Царска България - да,но най-важното за мен е ВЪЗПИТАНИЕТО,което са получили...И не само творците,а и най-обикновените хора са възпитани изключително в трудолюбие, без да се жалят....Дали трудолюбие - да бъдеш творец,или просто да строиш завод ,или път и т.н. - акцентът е трудолюбие....

      Именно хората, родени и възпитани в Царска България им построиха на "другарите" социализъмът....За жълти стотинки,а чат пат даже и без жълти стотинки,но възпитани ,че от ранни зори, та до късни доби трябва да се трудят.....След това,самата изкривена система създаде отровната възпитателна мантра "Учи мама,за да не работиш",като по-важната част е - ".... да не работиш",т.е. трудът е нещо е нещо тъпо .....И резултата беше предизвестен - "Уйде им на другарете коня у ряката"....






      Коментар


      • Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

        Винаги съм се възхищавал на безпристрастния анализ на професионалните историци и с удоволствие съм спорил, единствено от гледна точка на логиката, с напористите соросоидчета, които драпат с мазни ръчички да изопачават историята. Голям напън настава, чак до изцапване на гащите, да се докаже, че Русия нищо не била освободила при руско-турската война от 1877-78 год, а дошла да завоюва и да бълва "пропаганда". Въртят, сучат, влачат, мятат доводи само и само да намерят как да отхвърлят и омаскарят очевидното, то не беше признателност към войници от украински, финалндски, полски и не знам си каква народност, все едно тези държави ги е имало тогава и те са обявили сами война на Османската империя, то не беше чудо. Ей сега един наш министър, дет повече се грижи за нуждите на чужда държава, тез дни се обяви за пренаписване на историята. Та за любимото на соросоидчетата Райхщадско споразумение искам да те питам като завършил история, дали си чувал за Виенския конгрес и за Съюза на тримата императора? Та ако си чувал, моля да обясниш как точно Русия да започне война на Балканите без да се съобрази с Австро-Унгария? Също моля те, обасни ни как всички други велики сили неистово се стремили да направят една голяма България, обаче видиш ли коварната Русия успяла да ги надхитри, за да ни разкъсат държавата? Предполагам точно затова така хубаво си разяснил за категоричното изискване за българското неуастие на Берлинския конгрес. Я ни кажи Австоро-Унгария колко голяма българска държава е искала да има, ами другите ни любими сегашни натовски съюзници в колко войни са участвали за нашето освобождение или обединение? Колкото и да си кривят душите разните исторически ревизьори, все не могат да ми обяснят кой окупатор създава и въоръжава армия и спомага за възстановяване на държавност и изграждане на институции преди да изтегли войските си от "окупираната" територия. Обясни ми моля дали си чувал за паметник в София на цар Освободител и кой го е поръчал. Може би руските окупатори в 19 век? Дали не са съветските другари? Май са благодарните българи, които исторически са били много по-близо от нас, за да могат да дадат оценка на събитията имало ли е Освобождение или опит за докопване на историческото и културното ни наследство. Айде да не давам пример какви други паметници има в София на едни други наши сегашни съюзници, че наското имаше годишнина от едни "хуманни" приятелски действия.
        Само ако можеше соросоидните ни приятели да пренапишат едно хубаво историята как някоя наша приятелска натовска сила ни е освободила от Османската империя (дет пу да му се невиди е исторически предшественик на друг наш натовски приятел), ама не може и затова все драпат да доказват колко користна била Русия, че водила война, след която сме се освободили. Та накрая ми обясни в ролята на какъв правен субект да присъстват български представители на Берлинския конгрес?
        Първо....никъде в никой мой пост не съм писал една дума за Сорос. Не знам, само за споменаването му ли ви плащат просто се чудя. Каквото и да се напише....насреща Сорос. Мнението ми за него и организацията му е повече от не добро. Но това е друг разговор...кои са идеолозите на болшевизма, кой е Маркс, кой е Маркузе и какво се случва в днешният свят. За последен път го споменавам и отговарям на подобни опорки и провокации.
        Да се върнем на историята: Като си учил история....я напиши колко войни води Русия с Османската империя, докъде стигат териториално и какви са резултатите за българското население, особено в направление проливите.
        След това ако дискусията е без обиди и неверни инсинуации, можем да продължим и нататък.
        Една подсказка: Райхщадското споразумение не е насочено само против бъдеща България, а и срещу Сърбия....да не се създава голяма православна държава на Балканите(ако не ме лъже паметта, не ми се проверява точният текст). Същевременно показва много точно намеренията на Русия и Австро-Унгария. А именно поделянето на тези територии между тях...

        П.П. Онзи ден гледах един професор по ТВ, направил статистика на паметниците в България. Над 70% са посветени на социализма и СССР. Войнишките паметници бяха под 3%.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

          "Не аз прогнозирах , че след петнайсетина години, няма да има живи свидетели на онова, сега проклинано бивше време. И че точно тогава ще започне голямата фалшификация. Освен индустрия и здравеопазване , големият плюс на онова време е духовната сфера, културата. Жалко,че и този подем някогашен, ще бъде умишлено премълчаван. Хайде, само бегло да видим какво е станало за 29 години след 9 септември 1944 и за същият период след 10 ноември 1989 година. Ще се смаете какъв духовен упадък!
          До 1974 година ние имаме истински шедьоври в литературата –произведенията на Димитър Димов, Емилиян Станев, Димитър Талев, Николай Хайтов, Й. Радичков, Ивайло Петров, Антон Дончев…Поети като В.Ханчев, Валери Петров, Г.Джагаров, Блага Димитрова, Константин Павлов, Христо Фотев, Дамян Дамянов…Имахме такива велики актьори като Константин Кисимов, Владимир Трендафилов, Апостол Карамитев, Григор Вачков, Мила Павлова, Спас Джонев, Стефан Гецов, Гец, Калоянчев, Парцалев, Мутафова…ох могат ли да се изредят всички? Кажете пет имена сегашни за 28 години поне да са близко до тях? Точно в онзи „мрачен период“ беше създаден филмовия шедьовър на века „Козия рог“ на гениалния Методи Андонов, „Крадецът на праскови“, първият екшън сериал „ На всеки километър“…Никой няма да знае, че в онзи „черен“ период България изнася филми в 70 страни, има 813 международни награди, 300 български студенти са пратени в 16 страни на издръжка на държавата да изучават филмовото майсторство. Няма да знаят бъдните, че през 1963 година / 17 години след 9-ти септември 1944/ ние поставяме изключителен рекорд – имаме 3 700 киносалона, а родината на седмото изкуство – Франция, има само 2 000! Защо се мълчи за това? Ало, черногледци: 25 години след 9-ти септември 1944 година България заема второ, а дълго време трето и четвърто място в света по посещаемост на кината! Точно в тези трийсетина години след „съветската окупация“ в подем е изобразителното изкуство, музикалното, архитектурата…
          И сега има Бота, просто се промени в света културата и затова не ти харесват. Забавиха се нещата у нас, защото донякъде се прекъсна връзката с поколенията. Но такова беше времето, разделно. Още Херодот го пише за нашите прадеди: Ако траките бяха единни щяха да са непобедими.
          След 44г е било същото, мани ги глупостите които ни учеха в училище, вкарали са ги по лагерите голяма част от хората на изкуството. Чак след 60-а година започва бума на културата, това са златните години и у нас и по света. Възраждането след войните.
          Но не забравяй че повечето от тези творци са продукт и на произхода си. Учили в царска България, учителите им в изкуството са живели в царска България.....а учителите на техните учители са нашите възрожденци.....има приемственост.
          И сега ще стане така, младите творци уважават предишните, учителите си. Познавам доста лично, знам им отношението.
          Българският народ носи в гените си вибрацията на сътворението, ще оцелее и този път...

          Коментар


          • Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
            Въртят, сучат, влачат, мятат доводи само и само да намерят как да отхвърлят и омаскарят очевидното, то не беше признателност към войници от украински, финалндски, полски и не знам си каква народност, все едно тези държави ги е имало тогава и те са обявили сами война на Османската империя, то не беше чудо. Ей сега един наш министър, дет повече се грижи за нуждите на чужда държава,
            За тея даже думата "еничари" не подхожда, защото еничарите са отнети като невръстни деца от родителите им, а тея са си такива нагаждачи и дупедавчета поколенчески, генетично, от червените им предци, например, които даже и "червени" не бих нарекъл, а същичките нагаждачи и гьотференчета, само че в други времена.

            Казано по друг начин – със старите к..ви бардакът е същия.
            Last edited by Turbolan; 19.01.2024, 02:58.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

              Taка и нищо не отговори на въпросите ми за Райхщад и А-У дето уж искала България на три морета и четири океана. Ама иначе много удобно да редите приказки за пропаганда и лишаване от културно-историческо наследство. Така и не ми обясни коя велика сила си е разплела чорапите за нас, за да ни спаси от така нареченото ви османско присъствие, че и да попречи на гадните руско имперски амбиции да превземат проливите, като възстановят една държава дето даже и не граничат с нея, щото таз държава е на стотина км от Истанбул. Май само сосросоидно кукуригу се чува. Казах ти още в началото, че даже не водя основно, исторически спор, а чисто логически. Мрън-мрън съвпадали интересите, как не ти се прехапа езика да го кажеш, от посолството няма да има потупване по рамото, да знаеш.
              Иначе съм съгласен с умно-красивия напев, че някой като няма доводи тръгва да обижда. Къде точно от написаното сега или когато и да е било си видял да съм защитавал нещо соц-комунистическо, че да ми викаш соц фен бе, аланкоолу? Аз за разлика от умнокрасавитета не произхождам от знатни комунистическа фамилия, гусин общи приказки. Туй се едно да ти кажа, че си сороспия палава, па ти може да си просто заблуден дет си вярва, че е умнокрасТавитет. Много им се иска на сороспиите да пренапишат историята все едно гледаме Дискавъри, от което ахам да останем с впечатление как някакви кравари са единствените, които са спечелили ВСВ и са смазали Третия райх сами. Ама няма да ви се получи. Ще трябва и едни други паметници да сринете - пред парламента и на Шипка и на още стотици места, ама тогава ще ядете дървото вече. Щото на много като мен не им дреме за разни паметници на съветски армии, ама за тея другите ще има счупени зъбки, че родовата памет още е жива. Македонията я продадохте като комунистическите си роднини и ви се размина, ама стомната за вода се чупи рано или късно.
              Сороспии, соросоиди, посолства, комунистически роднини, кравари.......каша ти е в главата

              Коментар


              • Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

                Номче, никой не иска да изопачава историята, а да я върне в нормалните и рамки. След 1944 година българската история е изопачена, а връщането и с малки крачки към нормалността, защото истината не може да се скрие вие соц фенювете искате да го представите като изопачаване на историята. Много "черни петна" имате бранещите фалшивата соц история. Като почнем от " освобождението на България" - как може да си освободен, но после да се обединиш частично и после да станеш независим? Самото словосъчетание да си свободен без да си независим си е нонсенс. Но хайде да погледнем благосклонно на периода- съвпаднали са ни интересите с руските, получили сме частична автономия на една трета от българското землище, платили сме си за помощта, построили сме паметници в знак на благодарност- всичко е ок- срещу тези паметници никой няма нищо против и не иска да ги маха. Ама на мен по ми е интересно второто-" освобождение от фашизма" Как се " освобождава" свободна страна с международно признати граници, собствено правителство и цар? Та дано се поизчистят пропагандните 100 метрови паметници на съветския окупатор обявил ни война и наложил ни 45 години комунизъм построени във всеки български град,
                Taка и нищо не отговори на въпросите ми за Райхщад и А-У дето уж искала България на три морета и четири океана. Ама иначе много удобно да редите приказки за пропаганда и лишаване от културно-историческо наследство. Така и не ми обясни коя велика сила си е разплела чорапите за нас, за да ни спаси от така нареченото ви османско присъствие, че и да попречи на гадните руско имперски амбиции да превземат проливите, като възстановят една държава дето даже и не граничат с нея, щото таз държава е на стотина км от Истанбул. Май само сосросоидно кукуригу се чува. Казах ти още в началото, че даже не водя основно, исторически спор, а чисто логически. Мрън-мрън съвпадали интересите, как не ти се прехапа езика да го кажеш, от посолството няма да има потупване по рамото, да знаеш.
                Иначе съм съгласен с умно-красивия напев, че някой като няма доводи тръгва да обижда. Къде точно от написаното сега или когато и да е било си видял да съм защитавал нещо соц-комунистическо, че да ми викаш соц фен бе, аланкоолу? Аз за разлика от умнокрасавитета не произхождам от знатни комунистическа фамилия, гусин общи приказки. Туй се едно да ти кажа, че си сороспия палава, па ти може да си просто заблуден дет си вярва, че е умнокрасТавитет. Много им се иска на сороспиите да пренапишат историята все едно гледаме Дискавъри, от което ахам да останем с впечатление как някакви кравари са единствените, които са спечелили ВСВ и са смазали Третия райх сами. Ама няма да ви се получи. Ще трябва и едни други паметници да сринете - пред парламента и на Шипка и на още стотици места, ама тогава ще ядете дървото вече. Щото на много като мен не им дреме за разни паметници на съветски армии, ама за тея другите ще има счупени зъбки, че родовата памет още е жива. Македонията я продадохте като комунистическите си роднини и ви се размина, ама стомната за вода се чупи рано или късно.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

                  Винаги съм се възхищавал на безпристрастния анализ на професионалните историци и с удоволствие съм спорил, единствено от гледна точка на логиката, с напористите соросоидчета, които драпат с мазни ръчички да изопачават историята. Голям напън настава, чак до изцапване на гащите, да се докаже, че Русия нищо не била освободила при руско-турската война от 1877-78 год, а дошла да завоюва и да бълва "пропаганда". Въртят, сучат, влачат, мятат доводи само и само да намерят как да отхвърлят и омаскарят очевидното, то не беше признателност към войници от украински, финалндски, полски и не знам си каква народност, все едно тези държави ги е имало тогава и те са обявили сами война на Османската империя, то не беше чудо. Ей сега един наш министър, дет повече се грижи за нуждите на чужда държава, тез дни се обяви за пренаписване на историята. Та за любимото на соросоидчетата Райхщадско споразумение искам да те питам като завършил история, дали си чувал за Виенския конгрес и за Съюза на тримата императора? Та ако си чувал, моля да обясниш как точно Русия да започне война на Балканите без да се съобрази с Австро-Унгария? Също моля те, обасни ни как всички други велики сили неистово се стремили да направят една голяма България, обаче видиш ли коварната Русия успяла да ги надхитри, за да ни разкъсат държавата? Предполагам точно затова така хубаво си разяснил за категоричното изискване за българското неуастие на Берлинския конгрес. Я ни кажи Австоро-Унгария колко голяма българска държава е искала да има, ами другите ни любими сегашни натовски съюзници в колко войни са участвали за нашето освобождение или обединение? Колкото и да си кривят душите разните исторически ревизьори, все не могат да ми обяснят кой окупатор създава и въоръжава армия и спомага за възстановяване на държавност и изграждане на институции преди да изтегли войските си от "окупираната" територия. Обясни ми моля дали си чувал за паметник в София на цар Освободител и кой го е поръчал. Може би руските окупатори в 19 век? Дали не са съветските другари? Май са благодарните българи, които исторически са били много по-близо от нас, за да могат да дадат оценка на събитията имало ли е Освобождение или опит за докопване на историческото и културното ни наследство. Айде да не давам пример какви други паметници има в София на едни други наши сегашни съюзници, че наското имаше годишнина от едни "хуманни" приятелски действия.
                  Само ако можеше соросоидните ни приятели да пренапишат едно хубаво историята как някоя наша приятелска натовска сила ни е освободила от Османската империя (дет пу да му се невиди е исторически предшественик на друг наш натовски приятел), ама не може и затова все драпат да доказват колко користна била Русия, че водила война, след която сме се освободили. Та накрая ми обясни в ролята на какъв правен субект да присъстват български представители на Берлинския конгрес?
                  Номче, никой не иска да изопачава историята, а да я върне в нормалните и рамки. След 1944 година българската история е изопачена, а връщането и с малки крачки към нормалността, защото истината не може да се скрие вие соц фенювете искате да го представите като изопачаване на историята. Много "черни петна" имате бранещите фалшивата соц история. Като почнем от " освобождението на България" - как може да си освободен, но после да се обединиш частично и после да станеш независим? Самото словосъчетание да си свободен без да си независим си е нонсенс. Но хайде да погледнем благосклонно на периода- съвпаднали са ни интересите с руските, получили сме частична автономия на една трета от българското землище, платили сме си за помощта, построили сме паметници в знак на благодарност- всичко е ок- срещу тези паметници никой няма нищо против и не иска да ги маха. Ама на мен по ми е интересно второто-" освобождение от фашизма" Как се " освобождава" свободна страна с международно признати граници, собствено правителство и цар? Та дано се поизчистят пропагандните 100 метрови паметници на съветския окупатор обявил ни война и наложил ни 45 години комунизъм построени във всеки български град,

                  Коментар


                  • Съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Асен Василев и Кирил Петков са с присъди на първа инстанция.

                    Двамата трябва да платят 15 000 лева на Добринка Михайлова, тогава одитор в Министерството на регионалното развитие и благоустройството в правителството на ГЕРБ, за това че са изнесли в публичното пространство неверни за нея твърдения в предизборен клип на „Продължаваме промяната“.

                    В отговор на запитване на bTV от партията уточниха, че Петков и Василев ще обжалват присъдата.

                    Преди ден стана ясно, че и бившият депутат от „Има такъв народ“ Любомир Каримански е осъдил Асен Василев за клеветническо твърдение.

                    Финансовият министър трябва да му плати обезщетение от 5000 лева заради интервю пред „Дарик“ през април 2022 г., когато Каримански беше шеф на комисията по бюджет и финанси в парламента и кандидат на ИТН за управител на БНБ. По това време ПП беше издигнала кандидатурата на Андрей Гюров.

                    Коментар


                    • И паметника на вр.Шипка - затворен за посетители.
                      За 8 години го построяват от нищото , а поне три ще го "ремонтират"

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение


                        Доказват го с тайното Райхщатско споразумение с Австро-Унгария, с категоричното си изискване български представители да не участват на Берлинският конгрес, където се решава съдбата на отечеството........доказват го с всички действия към освободената България.....
                        Е всяка пропагандна лъжа се "гради" върху частица истина.....оставил съм ти тази частица в поста ти.
                        Винаги съм се възхищавал на безпристрастния анализ на професионалните историци и с удоволствие съм спорил, единствено от гледна точка на логиката, с напористите соросоидчета, които драпат с мазни ръчички да изопачават историята. Голям напън настава, чак до изцапване на гащите, да се докаже, че Русия нищо не била освободила при руско-турската война от 1877-78 год, а дошла да завоюва и да бълва "пропаганда". Въртят, сучат, влачат, мятат доводи само и само да намерят как да отхвърлят и омаскарят очевидното, то не беше признателност към войници от украински, финалндски, полски и не знам си каква народност, все едно тези държави ги е имало тогава и те са обявили сами война на Османската империя, то не беше чудо. Ей сега един наш министър, дет повече се грижи за нуждите на чужда държава, тез дни се обяви за пренаписване на историята. Та за любимото на соросоидчетата Райхщадско споразумение искам да те питам като завършил история, дали си чувал за Виенския конгрес и за Съюза на тримата императора? Та ако си чувал, моля да обясниш как точно Русия да започне война на Балканите без да се съобрази с Австро-Унгария? Също моля те, обасни ни как всички други велики сили неистово се стремили да направят една голяма България, обаче видиш ли коварната Русия успяла да ги надхитри, за да ни разкъсат държавата? Предполагам точно затова така хубаво си разяснил за категоричното изискване за българското неуастие на Берлинския конгрес. Я ни кажи Австоро-Унгария колко голяма българска държава е искала да има, ами другите ни любими сегашни натовски съюзници в колко войни са участвали за нашето освобождение или обединение? Колкото и да си кривят душите разните исторически ревизьори, все не могат да ми обяснят кой окупатор създава и въоръжава армия и спомага за възстановяване на държавност и изграждане на институции преди да изтегли войските си от "окупираната" територия. Обясни ми моля дали си чувал за паметник в София на цар Освободител и кой го е поръчал. Може би руските окупатори в 19 век? Дали не са съветските другари? Май са благодарните българи, които исторически са били много по-близо от нас, за да могат да дадат оценка на събитията имало ли е Освобождение или опит за докопване на историческото и културното ни наследство. Айде да не давам пример какви други паметници има в София на едни други наши сегашни съюзници, че наското имаше годишнина от едни "хуманни" приятелски действия.
                        Само ако можеше соросоидните ни приятели да пренапишат едно хубаво историята как някоя наша приятелска натовска сила ни е освободила от Османската империя (дет пу да му се невиди е исторически предшественик на друг наш натовски приятел), ама не може и затова все драпат да доказват колко користна била Русия, че водила война, след която сме се освободили. Та накрая ми обясни в ролята на какъв правен субект да присъстват български представители на Берлинския конгрес?

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение

                          И защо си я плеснал тук тази руска пропаганда, старата лъжлива латерна, знаем я, принуждаваха ни да я учим в училище.....ако си българин-да покажеш верността си към руските ти господари и омразата ти към собственият народ?!?
                          И от какво са ни освободили савецките другаре 44г, каква пролята кръв като те и тяхното марионетно управление в България избиха десетки пъти повече българи от предишната власт........."освободили" са ни от елита на нацията, от златният ни резерв, пенсионият ни фонд.....и най-вече от бъдеще!
                          Крадци на история и индентичност.....300 милиона пишат с българските букви и говорят на езици на основата на български. Това е движещата сила на Русия, никакви братски чувства и желание за освобождение.....а желание за присвояване на българското духовно наследство.
                          Доказват го с тайното Райхщатско споразумение с Австро-Унгария, с категоричното си изискване български представители да не участват на Берлинският конгрес, където се решава съдбата на отечеството........доказват го с всички действия към освободената България.....
                          Е всяка пропагандна лъжа се "гради" върху частица истина.....оставил съм ти тази частица в поста ти.
                          "Не аз прогнозирах , че след петнайсетина години, няма да има живи свидетели на онова, сега проклинано бивше време. И че точно тогава ще започне голямата фалшификация. Освен индустрия и здравеопазване , големият плюс на онова време е духовната сфера, културата. Жалко,че и този подем някогашен, ще бъде умишлено премълчаван. Хайде, само бегло да видим какво е станало за 29 години след 9 септември 1944 и за същият период след 10 ноември 1989 година. Ще се смаете какъв духовен упадък!
                          До 1974 година ние имаме истински шедьоври в литературата –произведенията на Димитър Димов, Емилиян Станев, Димитър Талев, Николай Хайтов, Й. Радичков, Ивайло Петров, Антон Дончев…Поети като В.Ханчев, Валери Петров, Г.Джагаров, Блага Димитрова, Константин Павлов, Христо Фотев, Дамян Дамянов…Имахме такива велики актьори като Константин Кисимов, Владимир Трендафилов, Апостол Карамитев, Григор Вачков, Мила Павлова, Спас Джонев, Стефан Гецов, Гец, Калоянчев, Парцалев, Мутафова…ох могат ли да се изредят всички? Кажете пет имена сегашни за 28 години поне да са близко до тях? Точно в онзи „мрачен период“ беше създаден филмовия шедьовър на века „Козия рог“ на гениалния Методи Андонов, „Крадецът на праскови“, първият екшън сериал „ На всеки километър“…Никой няма да знае, че в онзи „черен“ период България изнася филми в 70 страни, има 813 международни награди, 300 български студенти са пратени в 16 страни на издръжка на държавата да изучават филмовото майсторство. Няма да знаят бъдните, че през 1963 година / 17 години след 9-ти септември 1944/ ние поставяме изключителен рекорд – имаме 3 700 киносалона, а родината на седмото изкуство – Франция, има само 2 000! Защо се мълчи за това? Ало, черногледци: 25 години след 9-ти септември 1944 година България заема второ, а дълго време трето и четвърто място в света по посещаемост на кината! Точно в тези трийсетина години след „съветската окупация“ в подем е изобразителното изкуство, музикалното, архитектурата…
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                          Коментар


                          • Сорос е имал интерес и финансово участие в Juniper Networks, мултинационална глобалистска компания на калифорнийския БигТех, част от която е Джунипър Едюкейшън, която е купила нашата система за онлайн-образование "Школо":

                            https://stockcircle.com/portfolio/ge...r/transactions
                            ​​​​​​
                            Last edited by Turbolan; 18.01.2024, 00:28.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                              [h=1]Руски коментар:

                              ......Русия се съгласява част от земите с българско население да бъдат дадени, а самата България вместо независимост получава турска автономия.

                              Как освобождението на българите ги охлади към Русия[/B]

                              Това предизвика разочарование от руснаците сред „братушките“, които обаче и без това, според руския главнокомандващ генерал Тотлебен, „с цялото си сърце желаеха освободителите да напуснат страната им възможно най-скоро“.

                              А Русия заложи на любимите си сърби и това само ѝ пречеше.

                              В резултат на това Балканите се превръщат в постоянно тлеещото „буре с барут на Европа“, източник на войните на българите срещу техните съседи в името на историческата справедливост.
                              И защо си я плеснал тук тази руска пропаганда, старата лъжлива латерна, знаем я, принуждаваха ни да я учим в училище.....ако си българин-да покажеш верността си към руските ти господари и омразата ти към собственият народ?!?
                              И от какво са ни освободили савецките другаре 44г, каква пролята кръв като те и тяхното марионетно управление в България избиха десетки пъти повече българи от предишната власт........."освободили" са ни от елита на нацията, от златният ни резерв, пенсионият ни фонд.....и най-вече от бъдеще!
                              Крадци на история и индентичност.....300 милиона пишат с българските букви и говорят на езици на основата на български. Това е движещата сила на Русия, никакви братски чувства и желание за освобождение.....а желание за присвояване на българското духовно наследство.
                              Доказват го с тайното Райхщатско споразумение с Австро-Унгария, с категоричното си изискване български представители да не участват на Берлинският конгрес, където се решава съдбата на отечеството........доказват го с всички действия към освободената България.....
                              Е всяка пропагандна лъжа се "гради" върху частица истина.....оставил съм ти тази частица в поста ти.

                              Коментар


                              • Руски коментар: Братушките се продадоха на врага. Да благодарим на българите, че ни избавиха от историческите митове. Похарчихме доста кръв и пари заради тях

                                Автор: Сергей Балмасов, www.sovsekretno.ru

                                На 13 декември в българската столица София беше съборен паметникът на съветските воини-освободители, освободили България от прохитлеристкия режим. Отдавна е трудно да ни изненадат хората в страните като Естония и Полша. Но това поведение на българите, които ние нежно наричаме „братушки“, се възприе болезнено в Русия. Наистина, освен общия ни славяно-православен корен, нас ни свързва и обща история. От което обаче и произтича днешното русофобско изригване на българите.

                                Да припомним, че през 1877 г. Русия спасява от изтребление въстаналите срещу турското владичество българи. Тя победи Османската империя, но трябваше да направи сериозни отстъпки пред западните страни. Русия се съгласява част от земите с българско население да бъдат дадени на Румъния и Турция, а самата България вместо независимост получава турска автономия, като става суверенна едва през 1908 г. В противен случай Русия беше заплашена от война с почти цяла Европа, за която не беше подготвена.

                                Как освобождението на българите ги охлади към Русия

                                Това предизвика разочарование от руснаците сред „братушките“, които обаче и без това, според руския главнокомандващ генерал Тотлебен, „с цялото си сърце желаеха освободителите да напуснат страната им възможно най-скоро“.

                                От своя страна Германия получава особено влияние в България, на чиято територия е подписан Берлинският договор, който определя съдбата на войната от 1877–1878 г. В резултат на това германците изглеждат в очите на българите като „решаващи“ и налагат своя дневен ред както на руснаците, така и на турците. Затова българите имаха илюзията, че Германия е способна да осъществи техните мечти за „Велика България“, доминираща на Балканите. А Русия заложи на любимите си сърби и това само ѝ пречеше.

                                В резултат на това Балканите се превръщат в постоянно тлеещото „буре с барут на Европа“, източник на войните, към които Германия тласка българите срещу техните съседи в името на историческата несправедливост.

                                Статията е доста дълга, който го интересува да чете

                                Коментар

                                Working...
                                X