IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бъpзоходко Разгледай мнение
    Ако прочетеш внимателно какво съм написал е си отговориш инсам на въпроса. Но ще поясня. Процедурата е такава че ако не предадеш целия набор от документи заявлението не се приема и те връщат да си набавиш документите.бреспктивно никакъв двумесечен срок не тече. В разказвания от мен случай всички документи бяха приети по списък и процедурата стартирана. След три месеца не ни казаха че някой от подадените документи не е редовен, а никазаха че не сме дали два от документите, което ако беше наистина така нямаше да е стартирала процедурата и да текът сроковете. Точно затова и смятам че това беше дебел намек да "бутнем". Според мен в много от случаите служителите пробват и ако мине мине. Ако ме мине не повтарят. За съжаление явно доста често минава. Както казах не съдя никого. Аз не бях притиснат критично, но ако бях незнам как щях да постъпя. Просто описвам една ситуация от първо лице.
    Възможно да е така както ти си го обясняваш.Още повече сигурно имаш предвид в София. В провинцията е голяма рядкост да се иска подкуп от обикновен гражданин.Не че няма корупция, ама тя е договорена с фирми за изпълнение на държавни поръчки.
    Но подобни случаи са изключения,а не практика. И си пълни глупости,че всеки трети пълнолетен гражданин бил участвал в корупционни практики за една година.
    Last edited by mirodes; 10.05.2025, 19:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
      Ще дойде ден и историците ще четат във форума репликите ,
      за да разберат защо България е правила преход 100 години,
      от социалистическото недоносче на живков
      към нормална Европейска Демокрация

А психиатрите ще ползват факти за дисертации
      Тука съм съгласен, че много пишат в този форум под закрилата на модераторите. Имаме си и пророци, които на 100% знаят колко ужасно ще е бъдещето, когато въведем обикновеното, а след него и цфровото евро.
      Last edited by X_Y; 11.05.2025, 10:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
        Ако откажете да отидете в окопите в Украйна да се биете срещу Руската федерация - вие и семейството ви няма да можете да си купите храна, вода и всичко необходимо от магазина.

Ако се съгласите да отидете в окопите в Украйна да се биете срещу Руската федерация - вие и семейството ви ще можете да си купите храна, вода и всичко необходимо от магазина.

Това цифрово евро ако се въведе - ще е зловещ инструмент за тотален контрол над масите.
        Господа модератори?
        Имаме си пророк, който вижда бъдещето без да хвърля боб или да лее олово, а вие сте тръгнали мене да ме триете, защото уж не съм пишел по темата.

Добре, ще пиша по темата и ще пророкувам, щом така искате:
        Ако се въведе цифровото евро, всички ще могат да лежат по гръб и да чакат бананите да им паднат в устата.

Коментар

• Ще дойде ден и историците ще четат във форума репликите на,
          за да разберат защо България е правила преход 100 години,
          от социалистическото недоносче на живков
          към нормална Европейска Демокрация

А психиатрите ще ползват факти за дисертации
          Last edited by X_Y; 11.05.2025, 10:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Не разбрах липсваха ли документи или не?Щото ако са липсвали е напълно възможно да е станало забавяне при разглеждането заради отпуските лятото и голямото натоварване.
            Бил съм държавен служител и всеки гражданин иска неговият случай веднага да се разреши, но това просто не е възможно.
            Ако прочетеш внимателно какво съм написал е си отговориш инсам на въпроса. Но ще поясня. Процедурата е такава че ако не предадеш целия набор от документи заявлението не се приема и те връщат да си набавиш документите.бреспктивно никакъв двумесечен срок не тече. В разказвания от мен случай всички документи бяха приети по списък и процедурата стартирана. След три месеца не ни казаха че някой от подадените документи не е редовен, а никазаха че не сме дали два от документите, което ако беше наистина така нямаше да е стартирала процедурата и да текът сроковете. Точно затова и смятам че това беше дебел намек да "бутнем". Според мен в много от случаите служителите пробват и ако мине мине. Ако ме мине не повтарят. За съжаление явно доста често минава. Както казах не съдя никого. Аз не бях притиснат критично, но ако бях незнам как щях да постъпя. Просто описвам една ситуация от първо лице.

Коментар

Облагат с 40% големите депозити в Кипър
              И това какво общо има с България, че цапаш темата?

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                Кучетата лаят, кервана си върви ..
                Много крадете бе, другари евро-комунета.
                Облагат с 40% големите депозити в Кипър

Очаква се известно изтичане на капитали, когато банките отворят

Депозитите на големите кипърски вложители ще бъдат обложени с 40%. Точният процент още не е уточнен, но ще е чувствителен, допълва той.

Делът всъщност зависи от това, как правителството ще реши да защити пенсионната система на страната.

Сарис потвърди, че всички кипърски банки ще останат затворени до четвъртък и че дори тогава ще бъдат наложени капиталови контроли за това какви суми ще могат да бъдат теглени.

Тези рестрикции вероятно ще бъдат по-строги за двете основни кипърски банки - Bank of Cyprus и Laiki и ще останат в сила, докато банковата система „се стабилизира“, допълва той.

Точните детайли около този „механизъм на две скорости“ ще бъдат уточнени с банките по-късно днес, допълва той.

Сарис очаква „известно кървене и изтичане на капитали“, когато банките бъдат отворени. Той обаче вярва, че след като европейските фондове бъдат деблокирани, „в рамките на седмици“ доверието в кипърските банки ще бъде възстановено.

Въпреки че кипърската икономика е сериозно засегната от икономическата криза, Сарис подчертава, че страната му може би ще спечели от ...
                „Да наистина, ще имаме известни проблеми, но те ще отшумят бързо“, допълва той.

Сарис също така изтъква, че правителството му е договорило по-изгодни условия за изплащането на заема...

За разлика от предишните споразумения новата сделка за Кипър не изисква одобрението на парламента в Никозия. Тя също така включва мерки за бюджетни икономии и данъчни повишения.

Кипърските граждани с големи депозити в кипърските банки няма да имат достъп до сметките си над 100 хил. евро, докато преструктурирането на банките не бъде приключено.

( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение

Кво ще прави партия гроб без патерици тогава ?
                  Ше спечели изборите още веднъж, този път с мнозинство над 50% ...

Коментар

Чуйте на 19:30 за цифровото евро.
                    Ето ви нагледен пример ако бъде въведено цифрово евро € + условни плащания:

Ако откажете да отидете в окопите в Украйна да се биете срещу Руската федерация - вие и семейството ви няма да можете да си купите храна, вода и всичко необходимо от магазина.

Ако се съгласите да отидете в окопите в Украйна да се биете срещу Руската федерация - вие и семейството ви ще можете да си купите храна, вода и всичко необходимо от магазина.

Това цифрово евро ако се въведе - ще е зловещ инструмент за тотален контрол над масите.
                    И един мармот ще завива шоколада в станиол ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение
                      ЕВРОЗОНАТА Е МНОГО ХУБАВО НЕЩО, всички копнеят за нея, но народът не бива да се пита пряко.
                      Радвам се, че най-после акъла ти дойде в главата, щото иначе Путин направо ти го беше изпил ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение

Нормален Българин никога не цитираш ..... Този глист какво може да ни каже ....Та той е на хранилка при враговете на България .....

Затвор трябва за такива , а не да ги цитираш ДС агентче ....
                        БМ

Коментар

• ЕВРОЗОНАТА Е МНОГО ХУБАВО НЕЩО, всички копнеят за нея, но народът не бива да се пита пряко.

Народът е прост, недорасъл да решава вместо Ивайло Мирчев, генерал Гном, Божанков, Фритюрника, Пеевски и Теменужка.

В демокрацията на еврофашистите вече ще се управлява с декрети. Народовластието е путинизъм.

А какви путинисти само са шведи, датчани, поляци, румънци, чехи, унгарци, които не си дават парите...Направо съветски републики – отказват да се влеят в славната ЕСССР!

Забавно е, поучително е как фашизоидната власт изтрещя, след като Радев поиска референдум.

БНТ на узурпатора Кошлуков стигна дотам да не излъчва пряко обръщението на държавния глава - вероятно първия подобен случай в историята, но тепърва ще видим ние кон боб яде ли, розов нацист плурализъм признава ли...

Мобилизиран е целият гьобелсов пропаганден апарат на ГЕРБ - ППДБ - ДПС - БСП, за да дамгосва президента и всеки, който дръзне да поиска народът да реши дали да се раздели с лева си.

Мекеретата на Пеевски и мекеретата на Прокопиев в един и същи строй, заедно в труд и бой...Колко е хубаво, че омертата лъсна, че различните кланове на мафията преустановиха симулативната си война и вече воюват единствено с "хората"..."Хората", за които душа уж дават...

Да си знаете - това са "системните" български партии от евросглобката. Те забраняват референдумите, защото ние сме стадо, които има право само да блее пред заколение, да се бъхти, да плаща данъци, да ги издържа, а накрая и да възпроизвежда цялата тирания, като периодически гласува за тираните.

Впрегнати са и шефовете на синдиката-менте КНСБ, които от сутринта ни убеждават по телевизиите колко ще е готино, като обеднеем с еврото и цените ударят тавана...Синдикатите в България са потрес, напълно овладени от плутокрацията, работят срещу трудещите се, и така е през целия преход...Затова и нямаме автентични социални протести.

(Нали знаете - казионният профсъюз е отличителен белег на всяка тоталитарна държава.)

Вероятно най-горестна еманация на отчаяното кресчендо е признанието на новия вожд на Костовистите от Седмия ден Мирчев: при евентуален референдум щяло да стане "като в Румъния", народът нямало да реши "правилно"?!

Четете ли добре - презюмират ви кое е правилно и кое не, забравяйки, че глас народен е глас божи! Говорят провиденциално, от името на абсолютната истина, макар да са банални озлочестители на законността и морала. Ще търпите ли още?

Истината е, че са смъртно уплашени, сгърчени и сега е моментът да ги довършим. С активния граждански натиск над Радев успяхме да предизвикаме взрив вътре в системата, а без взрив тази система няма да си иде доброволно.

И когато демагогски ви внушават, че референдумът е "противоконституционен", напомняйте им, че противоконституционна е самата им власт. Избрана след фалшифицирани и купени избори (по признание на Конституционния съд), но те не се отказват от нея, стискат кокала здраво, потриват ръце да гепят гаранционния резерв на борда от 70 милиарда евро и няма да легнат по гръб, докато не ни уморят съвсем и съвсем не прекършат остатъчната ни воля сами да определяме своето бъдеще.

Стотина маниакални психопати и клиентелата им не могат да решават вместо целия български народ. Нека им покажем, че този път номерът няма да мине - 16 май, зала 1 на НДК, 18,30 ч. Свобода или евро!

Коментар

И второ отговори, кои живеят по-добре - хората в Швейцария, където още си пазят франка, или балъците в Кипър, на които евро-комисията им окраде и им гепи спестяванията от банките 2013-та година...
                            Кучетата лаят, кервана си върви ..

Коментар

• И второ отговори, кои живеят по-добре - хората в Швейцария, където още си пазят франка, или балъците в Кипър, на които евро-комисията им окраде и им гепи спестяванията от банките 2013-та година...

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Казах ти вече- площад Македония е твоето място- там ще ти свършат работа
                                Първо отговори, защо само дърти пребоядисани комунета сте пропагандаторите за насилствено налагане на гейрото ?

Коментар

Working...
                                X