IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Теорията на вероятностите каква вероятност от колко милиарда сочи да се паднат еднакви числа в два последнователни тиража..Това е за един път-
    • 6 числа – 1 : 13 983 816,00
    То за някои няма нередно и мутрокомунистите да крадат 12г, милиарди..
    Това обясних, че вероятността е една и съща за която и да е комбинация. И в този тираж, и в следващия, и в последващия е толкова вероятно да се падне числото 1, колкото и всяко от останалите 48 числа. Числото 2 също е толкова вероятно да се падне, колкото останалите 48 числа и т.н.
    Иначе по твоята логика може да оспориш всеки един тираж: Защо вчера се е паднала точно тази комбинация, а не някоя от другите почти 14 млн. комбинации?

    Коментар


    • А каква е вероятността точно сина на любимия на Мутрата -крадец син на кмета на Симитли да спечели 6 цата и защо точно по времето на Борисов се случи..

      Коментар


      • тука матейко трябва да използва ПМО и да изчеластри тотото.
        ДА ДА АМА НЕ (по петко бочаров)
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

        Коментар


        • Какви са вероятностите в тото 2 (6/49):

          1. Вероятността да улучите тройка е 246820:13983816 = 0,01765 или 1,765% т.е. приблизително 1 на 57 комбинации или средно веднъж на 9/10 тиража, ако играете с един троен фиш. Абе казано по-просто, веднъж месечно е вероятно да улучите тройка, но с тази тройка няма да можете да си покриете разноските дори за един тираж.

          2. Вероятността да улучите четворка е 13545:13983816 = 0, 00969 или 0,1%, т.е една на 1000 комбинации. Или средно веднъж на 167 тиража. Ако улучите през годи*ната поне една четворка, Вие просто имате късмет.

          3. Вероятността да улучите петица е 258:13983816 или 1 на 54200 комби*нации. С други думи веднъж на 18000 тиража с три тегления което прави около 58 години, при условие че играете непрекъснато с един троен фиш всеки тираж. Ако през целия си живот улучите петица, значи ... имате късмет.

          За шестицата ще кажа само следното.
          Представете си един тон жито. Това е приблизително един кубически метър. Вътре в житото има само едно ечемично зърно. В пълна тъмнина, Вие бъркате в това огромно количество зърно и измъквате едно зрънце. Ако това е ечемика, да Ви е честит ДЖАКПОТА.

          Коментар


          • Когато в спортният тотализатор се зададе голям джакпот, българинът се побърква. Малко и голя*мо, куцо и сакато хукна да пуска фишове. Въпреки че тотото е най-жестокия хазарт в Бъл*гария, то продължава с неотслабваща сила да привли*ча хиляди българи към тото пунктовете.

            Защо това е така и каква е тази сила, която толкова силно омагьосва човека?
            По своята същност, Спорт тото 2 е типична числова лотария. От матема*тическа гледна точка, този вид лотарии се поддават много лесно на математически анализ. За целта се използва “Теорията на вероятностите” и по-конкретно онази част от нея, която се нарича “Комбинаторика”. Като опорна формула за изчисление служи следния мате*ма*ти*чески израз:

            C(k,n)= n(n-1)(n-2)(n-3)....(n-k+1)/k!

            За тези които не обичат математиката, горния израз по-просто казано служи за изчисляване броя на комбинациите на k числа от n възможни.
            Тук с буквата k са означени броя на числата, които се теглят в тиража, а с буквата nса означени броя на всички числа които могат да бъдат изтеглени
            За конкретен пример да вземем най-популярния вариант на тотото 6 от 49.
            В този конкретен случай k=6 , а n=49
            Колко са всичките комбинации на 6 числа от 49 възможни?
            Като приложим горната формула ще получим:

            C(6,49) = 49.48.47.46.45.44/1.2.3.4.5.6 = 13 983 816

            Макар да изглежда “много сложна” формулата се прилага изключително про*с*то.
            Трябва само да умножите последните k числа от всичките възможниn числа и получения резултат да разделите на произведението от първите kчисла.
            В нашия случай умножаваме последните 6 числа и разделяме на произве*дени*ето на първите 6 числа.
            За спорт тото 5 от 35 ще получим съответно:

            C(5,35) = 35.34.33.32.31/1.2.3.4.5 = 324 632

            За спорт тото 6 от 42 резултатът ще е:

            C(6,42) = 42.41.40.39.38.37/1.2.3.4.5.6 = 5 245 786

            Сега ще докажем, че всяка числова лотария е напълно еквивалентна на би*лет**ните лотарии.
            Ще вземем за пример отново тото 2 (6 от 49).
            Общия брой на възможните комбинации от шест числа, както вече изчислихме номерираме във възходящ ред. Първата комбинация естествено е 1,2,3,4,5,6. Следващата ще бъде 1,2,3,4,5,7, третата съответно 1,2,3,4,5,8 и т.н. Четиридесет и четвъртата ще бъде 1,2,3,4,5,49, следва 1,2,3,4,6,7 и т.н Така ще стигнем до последната 13 983 816 комбинация, коя*то ще бъде 44,45,46,47,48,49.
            По този начин всяка комбинация получава свой уникален номер. Обратното съ*що е вярно. Ако изберем някакво число от 1 до 13 983 816 ще можем да видим коя точ*но комбинация стои зад това число.
            Ако сега отпечатаме 13 983 816 билета, с по една комбинация на всеки от тях, то веднага превръщаме числовата лотария в билетна, което искахме за дока*жем.
            Следователно, ако вместо да попълваме фишове с избрани шест числа, ние за*писвахме във фиша някакво число от горния диапазон, нищо няма да се про*мени.
            Все пак има няколко съществени разлики между билетните и числовите ло*та**рии.
            - при билетните лотарии всеки билет е един единствен и не може да има два билета с един и същи номер.
            - ако се продадат всички билети, то голямата печалба задължително ще се пад*не на някого, без да се страхува че ще има и друг печеливш.
            - в билетната лотария няма джакпот.
            Докато в билетните лотарии всичко свързано с печалбите е много просто и очивидно, в тотото всички тези неща са тайнствено замаскирани и не е по силите на всеки да вник*не в тях.
            Именно тук възникват големите загадки, суеверия и заблуди. Поня*ко*га човек така се оплита в тях, че става почти невъзможно да бъде убеден, че наисти*на се заблу*ждава. На това са разчитали най-вече и създателите на този тип лотарии, да засегнат онези вътрешни психологически нишки на човека, чрез които най-лесно да бъде подве*ден и измамен. Защото, когато става дума за числа, човек става като ома*гьосан. Съз*дават се предпоставки да се събуди неговото суеверие. Не напразно има създадена цяла “псевдонаука” наречена Нумерология. А загадките и суевери*ето пораждат заблуж*де*нията.
            Моята задача е да ви запозная с тези мистерии. Знам, че ще има много хора които няма да се съгласят с мен, но това си е за тяхна сметка. В материята която излагам има много математика, но които има достатъчно умствен багаж ще разбере за какво става дума.

            Кои са най-големите заблуждения в тотото?

            1. “Не всички комбинации от шест числа са еднакво вероятни”.

            Обикновено се предполага, че с по-голяма вероятност се падат комбинации с чис*ла, разпръснати по цялата област на фиша, отколкото такива с последователни чис*ла или събрани в малки области от него.

            Голямо заблуждение. Всички комбинации са еднакво вероятни. Това следва от ве*че казаното по-горе, че тотото може да се преобразува в еквивалентна билет*на лота*рия с последо-вателни номера. Ако това се направи, изведнъж изчезва визу*алното въз*приятие за равномерно разпределение на числата върху фиша и заблуж*дението може да бъде туширано.

            2. “Някои числа излизат по-често от другите”.

            Теоретически всички числа трябва да излизат еднакъв брой пъти. На прак*тика обаче това може да се очаква в достатъчно голям период от време, примерно след 100000 и повече тиража. При малък брой тиражи разсейването може да е осе*зателно, и наистина някои числа относително могат да се изтеглят по-често от дру*гите. Статис*ти*ка*та обаче тук не може да ни помогне. В билетните лотарии напри*мер никой не води статистика. Тъй като доказахме, че тотото е еквивалентно на билетна лотария, то воде*нето на статистика тук е голяма заблуда и на*празно губе*не на време. Иди обаче да спо*риш с някой тотоманияк, че това не е така.

            3. “Не е възможно в два последователни тиража или в две тегления на един и същи тираж, да се изтеглят еднакви числа.”

            Голямо заблуждение. Напротив, това има същата вероятност, както Вие да спе*че*лите джакпота. Все едно първото теглене на тиража е улучило шестица от второто тег*лене. Ако вярвате в горното твърдение, защо тогава мислите че именно Вие ще уце*лите шестицата. Всеки би се изненадал, ако пет или дори четири числа се дублират в двете тегления и сигурно би си помис-лил, че има манипулация с топките. А това е напъ*л*но възможно. Все едно, че Вие сте улучили петицата или четворката. Защо едното теглене да не улучи петица или четворка от другото теглене? Вероятността е абсо*лютно една и съща. Макар и рядко все пак това може да се случи!!!

            4. “Служителите на тотото могат да дирижират изтеглянето на опреде*лени числа и с това да засилват напрежението около евентуален джакпот.”

            Това е глупост, за съжаление подхранвана и от медиите. Сферата с топките мно*го трудно може да бъде манипулирана. Дори топките да имат различно тегло, няма фи*зическа сила, която да ги накара да излязат точно тези които искаме. И защо пък това да не са именно Вашите числа. И кой би имал интерес от това, че да седне да манипу*ли*ра такава сложна ситуация. Не се заблуждавайте. Това, че джакпота дълго време не пада е чиста случайност и нищо повече.
            (За изчисляване на вероятността, джакпота да се задържи много дълго вре*ме е въпрос на отделна дискусия.)

            5. “Играта със системи за комбиниране, увеличава шанса за печалба мно**го**крат*но”.

            Най-голямото заблуждение.

            Доказателство: Всяка система има точно определен брой комбинации. Всяка ком*бинация може да спечели с вероятност 1/13983816. Всички комбинации са ед*накво вероятни.

            Следователно: Системата увеличава вашия шанс само толкова пъти, колко*то са комбинациите в системата. Еднакъв шанс ще имате ако попълните същия брой фи*шове с произволни числа. Системите НЕ увеличават шанса за печалба! Те могат да ви осигурят няколко печалби едновременно, но от своя страна това пък води до намаляване на вероятността да спечелите изобщо нещо. А бе всичко е премислено и забулено в мистика, така че да се привлекат повече участници в играта. Казаното дотук може да се докаже много елегантно по чисто математически път, но това е те*ма за отделна дискусия. Подробности виж тук
            Системите са удобни само с това, че поз*во*ля*ват само с един фиш да пуснете много комбинации, без да си играете да ги попъл*вате една по една. Другото което е полезно в системите е, че за сметка на по-малката вероятност за печалба, се увеличава пък броят на печалбите, а оттам възвръщаемостта на вложения залог. Най добре е да играете системи с пълно комбиниране. Те са математически абсолютно оптимизирани. Носят и най-уплътнените печалби, ако имате късмет да излязат избраните от вас числа. Всички останали системи са една безсмислена игра с цифри, които уж ви гарантират тройка, четворка и т.н при улучване на съответния брой числа участващи в системата. Казвам безсмислени, защото всичко се усложнява до такава степен, че участникът просто се омотава като пате в кълчища, без да има никаква, ама никаква изгода. Шансът за печалба си остава абсолютно закован от броя на комбинациите които участват в системата. Обърнете внимание, че уплътняването на печалбите в този вид системи драстично намалява в срав*нение със системите с пълно комбиниране. И което е най жалкото, ще трябва да имаш системата в развит вид за да провериш какво всъщност си спечелил.
            И защо е тази мистична заблуда? Но тези които са измислили системите никога няма да си признаят, че това което изложих по-горе е истина. Все едно някой поп да ви каже, че няма бог с име Христос .
            Накрая няколко математически извода:



            Коментар


            • Теорията на вероятностите каква вероятност от колко милиарда сочи да се паднат еднакви числа в два последнователни тиража..Това е за един път-
              • 6 числа – 1 : 13 983 816,00
              То за някои няма нередно и мутрокомунистите да крадат 12г, милиарди..

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                Бързоходко,чувал ли си за теория на вероятностите..Провери каква вероятност има за втора 6ца със същите числа..Няколко милиона е всяка 6ца..Да ти припомня ли,че и сина на любимия на Мутрата кмет на Симитли също беше спечелил 6ца..И аз имам обяснение,че Мутрата комунист Борисов е окрал и тотото.
                Теорията на вероятностите казва, че да се паднат едни и същи числа в два поредни тиража е толкова вероятно, колкото да се паднат които и да е други числа. Същата е вероятността и да се паднат примерно 1, 2, 3, 4, 5, 6. Затова при онзи случай се вдигна малко обществен шум, но дотам, науката казва, че няма нищо нередно.

                Коментар


                • Представителят на държавата в рафинерията не е написал нито един доклад за работата си.



                  segabg.com
                  Кадър на ГЕРБ забравил за какво е пратен в "ЛУКойл"
                  Красимир Първанов, пратен по времето на втория кабинет "Борисов" като представител на държавата в Надзорния съвет на "ЛУКойл Нефтохим", напълно е загърбил задължени...

                  Коментар


                  • Бързоходко,чувал ли си за теория на вероятностите..Провери каква вероятност има за втора 6ца със същите числа..Няколко милиона е всяка 6ца..Да ти припомня ли,че и сина на любимия на Мутрата кмет на Симитли също беше спечелил 6ца..И аз имам обяснение,че Мутрата комунист Борисов е окрал и тотото.

                    Коментар


                    • По този случай навремето беше обяснено, че си е напълно възможно да се случи. А като схема за крадене е изключително безумно. Нали се сещаш че при втората шестица сумата е била доста мизерна. Ако ще се краде от тотото е по-добре да се поизчака да се натрупа хубав тлъст джакпот. и тогава да се крадне.
                      Но Тошко с маймунския си мозък тия неща не ги вдява.
                      Освен това да те светна за далеч по-полезен начин да се ползва тотото. Ползва се за пране на пари. Още по соц времената го ползваха. Като удари някой шестица - 20 000 лев, небърза да си ги вземе ами чака няко соц далавераджия, който има някакви приходи с неясен произход, да му предложи едни 25 или 30 000 лева зада може да декларира законо 20 000 и да си купи с тях едно тристайно апартаметче в Младост Х.
                      Та я сега си представи около джакпотчетата от по няколко милиона какви врътки могат да се врътнат. И хич не ти трябва да манипулираш махинката с топките. Ама за това се иска акъл барем като на бакалин а не на абезяна.

                      Коментар


                      • Бързоходко, Мутрата -Борисов и от тотото ли е крал..



                        realniistorii.com
                        Тошко ги съсипа: КОЙ беше в ТОТО-то, когато удариха две еднакви шестици в два поредни тиража!?
                        Тече изчистване и изчегъртване на ГЕРБ в ТОТОТО Тошк

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

                          Ето и тая умрелата и тя приказва само простотии.Аз бих я поканил за финансов министър да спре корупцията.Празни приказки на една комунистическа.Време е корнелианците да и бият дузпата та да млъкне.
                          Тъпа нагла лакома напориста рускиня. Време й е да се оттегли, но не би …
                          Last edited by Selena; 27.01.2022, 23:21.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                            Чакай де още нищо не е скраднал - или поне ние не знаем
                            Човека е с асковско арвардска мундщровка. Не краде с чували а с Елка и Писалка. Има доста изписано за схемите му с Киро Петков и с Лорер. Всичките им схеми са свързани с предишните им гастроли във власта.
                            Въобще тия тримката отдавна наобикалят държавната кошара с цел отмъкване на тлъсти аганца. И им се е получавало неведнъж.
                            Last edited by Бързоходко; 27.01.2022, 23:29.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнение

                              Обаче от друга страна Асен Василев е министър за трети път и едва сега ги казва тия работи.
                              Откровено казано на мен ми се струва, че човека е решил да си обира крушите и предизвиква конфликт, с който да оправдае скорошната си оставка.
                              Чакай де още нищо не е скраднал - или поне ние не знаем

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
                                Чета че днеска Кокорчо се покрил със слава...Подпукал кадесарския бизнес яко.Заплашил ги че няма да търпи некадърни работодатели да плащат мизерни заплати.Те му скочили и той ги попитал как тоя некадърен работник дето тука не можел да изкара 710 лева като отиде в Гърция изкарва 1000 евро?Казал им още че ще разбие работодателските картели извън София които са се договорили да плащат мизерни заплати...Кадесарите са побеснели....
                                По принцип човека е прав. Би могъл също така да попита некадърните ни работодател, самовеличаеши се като предприемачи, защо се оплакват че тока им е скъп, след като ток на същите такива цени не е особен проблем на колегите им предприемачи в съседните нам държави.
                                Обаче от друга страна Асен Василев е министър за трети път и едва сега ги казва тия работи.
                                Откровено казано на мен ми се струва, че човека е решил да си обира крушите и предизвиква конфликт, с който да оправдае скорошната си оставка.

                                Коментар

                                Working...
                                X