IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

Рибата се вмирисва от главата!
    Тук, както и в Русия, все още с малки изключения, всичко друго е гад.
    И президенти, и министри, и министър-председатели.
    А какво става в Израел? Там начело на държавата е един велик човек - Бенджамин Нетаняху. Той е министър-председател с прекъсване вече цели 15 години. Всякакъв може да е, но израелците знаят, че без него ще стане още по-лошо. Израелците вкараха в затвора своя президент Моше Кацав, министър-председател Ехуд Олмерт, осъдени са 11 министри, 17 членове на кнесета и не знам си колко кметове, и дори двама главни равини! И затова Израел върви напред, а ние вървим … Накъде вървим ние? Стигнахме дъното и вече го дълбаем. Всички тези невероятни успехи на Израел са постигнати с някакви си 3 поколения време!
    Какво ли биха постигнали израелците, ако живееха в България?
    И какво ли щяхме да правим ние, ако бяхме в Израел?
    Много добре знаеш,че зад Израел стоят САЩ. Така че няма как точно Израел да ни е за пример. Може да са ни за пример Чехия и Словения. Двете най-напреднали икономически държави в Източна Европа. И в които индексът Джини, който показва разпределението на богатството в обществото е най-нисък в Европа ,а най-висок е в България. България не е бедна държава, но наистина има много мафиоти по върховете. Ако ги изметем без значение на политически пристрастия нещата ще стоят по друг начин.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Ще си внесем руснаци и бели западноевропейци .Нека заплатите да станат по 2500 евро пък да видим дали няма да има мераклии за България.
      в западнала европа дават и по 10к и пак НЯМА, няма и да има, е со 40-50% данъци става 5к€ чисто
      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

С тая демографска криза само от полза ще ни бъдат имигранти етнически руснаци, но не и чеченци ,дагестанци и други такива. Проблемът са Путин и неговата шайка, не обикновените руснаци. И винаги бих предпочел имигранти руснаци(и рускини ) пред негри,араби или афганистанци.
        Рибата се вмирисва от главата!
        Тук, както и в Русия, все още с малки изключения, всичко друго е гад.
        И президенти, и министри, и министър-председатели.
        А какво става в Израел? Там начело на държавата е един велик човек - Бенджамин Нетаняху. Той е министър-председател с прекъсване вече цели 15 години. Всякакъв може да е, но израелците знаят, че без него ще стане още по-лошо. Израелците вкараха в затвора своя президент Моше Кацав, министър-председател Ехуд Олмерт, осъдени са 11 министри, 17 членове на кнесета и не знам си колко кметове, и дори двама главни равини! И затова Израел върви напред, а ние вървим … Накъде вървим ние? Стигнахме дъното и вече го дълбаем. Всички тези невероятни успехи на Израел са постигнати с някакви си 3 поколения време!
        Какво ли биха постигнали израелците, ако живееха в България?
        И какво ли щяхме да правим ние, ако бяхме в Израел?
        Last edited by Kris_; 25.05.2023, 12:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Нищо няма да стане. Има 2% спад на населението годишно. Реално можещите да работят са вече наполовина от комунизма. След 20години ще са 1/4. Кой и как ще работи, гради, развива? чатгпт-то? Ще внасяме рязани пушки от обонго? Европа 50г внася - освен да си осраха цвета на кожата нищо друго не постигнаха - от тъмно лилаФ до жълт - цветовете на дъгата .....
          Ще си внесем руснаци и бели западноевропейци .Нека заплатите да станат по 2500 евро пък да видим дали няма да има мераклии за България.

Коментар

Все още заплащането на труда е по-ниско в Източна Европа, но като се изравни с това в Западна Европа, тя ще стане доста атрактивна за емиграция от хора от Западна Европа. Имам предвид естествено от местното население не Бонго и Айше.
            Нищо няма да стане. Има 2% спад на населението годишно. Реално можещите да работят са вече наполовина от комунизма. След 20години ще са 1/4. Кой и как ще работи, гради, развива? чатгпт-то? Ще внасяме рязани пушки от обонго? Европа 50г внася - освен да си осраха цвета на кожата нищо друго не постигнаха - от тъмно лилаФ до жълт - цветовете на дъгата .....
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Тук лайквам. И според мен точно това ще стане или поне има големи планове това да стане.
              Все още заплащането на труда е по-ниско в Източна Европа, но като се изравни с това в Западна Европа, тя ще стане доста атрактивна за емиграция от хора от Западна Европа. Имам предвид естествено от местното население не Бонго и Айше.

Коментар

Ами аз много паралели между българското общество и съответно полското и чешкото не виждам, ама вече ти казах - ако виждаш потенциала на България да е едновременно извън ЕС и извън ЕвС, направи партия, събери останалите с "неробско мислене, които не се нуждаят от съюзи" и направи нужното, така че хем Европа да ни дава пари, работодатели и пазар, хем Русия да ни дава евтино ресурси, хем ако може и Китай да ни строи пътища и постове. Ще гласувам за теб.
                Както казах имаш някакви увреждания … Не е истина просто!

Коментар

За последното изречение ще те разпнат! Е са' глей ко' ста'!
                  За форумния нещастин само на запад може да има интелигентни хора. Всичко на изток е с „оркско” мислене.
                  А за всичкото х'Ентелигенция в Западна Европа, всичко що е на изток от Берлин е тъмна Индия. Въобще, нито знаят какво се е случвало, нито какво се случва, нито ги интересува!
                  С тая демографска криза само от полза ще ни бъдат имигранти етнически руснаци, но не и чеченци ,дагестанци и други такива. Проблемът са Путин и неговата шайка, не обикновените руснаци. И винаги бих предпочел имигранти руснаци(и рускини ) пред негри,араби или афганистанци.

Коментар

А я кажи как става това без ЕС? Значи с 3-4 други държавици може, ама с България не може. - А, да, вярно! Пак ще има подпорки „социализма 45г.”, „руското влияние”, филанкишията, Сульо и Пульо, ама проблема никога не е в робското мислене на задклавиатурното устройство.
                    Ами аз много паралели между българското общество и съответно полското и чешкото не виждам, ама вече ти казах - ако виждаш потенциала на България да е едновременно извън ЕС и извън ЕвС, направи партия, събери останалите с "неробско мислене, които не се нуждаят от съюзи" и направи нужното, така че хем Европа да ни дава пари, работодатели и пазар, хем Русия да ни дава евтино ресурси, хем ако може и Китай да ни строи пътища и постове. Ще гласувам за теб.

Коментар

Тук лайквам. И според мен точно това ще стане или поне има големи планове това да стане.
                      А я кажи как става това без ЕС? Значи с 3-4 други държавици може, ама с България не може. - А, да, вярно! Пак ще има подпорки „социализма 45г.”, „руското влияние”, филанкишията, Сульо и Пульо, ама проблема никога не е в робското мислене на задклавиатурното устройство.
                      Last edited by Kris_; 25.05.2023, 12:01.

Коментар

Ами и в Полша не ги кефи да си закриват тецовете, да приемат диваци от Азия и Африка и децата им да си сменят пола.Така че след 10-15 години, когато Източна Европа настигне Западна Европа по БВП на човек от населението и по заплащане на труда може да се заформи нов съюз на държавите от Източна Европа. И в един момент ще има и миграция на хора от местното население от Западна Европа към Източна.
                        Ако на руснаците им уврат главите и се откажат от имперските си амбиции може и те да се присъединят към тоя съюз. Което е малко вероятно, но в Русия има достатъчно интелигентни хора,които могат да бъдат привлечени като имигранти в тоя съюз.
                        За последното изречение ще те разпнат! Е са' глей ко' ста'!
                        За форумния нещастин само на запад може да има интелигентни хора. Всичко на изток е с „оркско” мислене.
                        А за всичкото х'Ентелигенция в Западна Европа, всичко що е на изток от Берлин е тъмна Индия. Въобще, нито знаят какво се е случвало, нито какво се случва, нито ги интересува!

Коментар

Ами и в Полша не ги кефи да си закриват тецовете, да приемат диваци от Азия и Африка и децата им да си сменят пола.Така че след 10-15 години, когато Източна Европа настигне Западна Европа по БВП на човек от населението и по заплащане на труда може да се заформи нов съюз на държавите от Източна Европа. И в един момент ще има и миграция на хора от местното население от Западна Европа към Източна.
                          Ако на руснаците им уврат главите и се откажат от имперските си амбиции може и те да се присъединят към тоя съюз. Което е малко вероятно, но в Русия има достатъчно интелигентни хора,които могат да бъдат привлечени като имигранти в тоя съюз.

Коментар

Бил съм в Чехия и Хърватия и знам за какво говоря. Пък за Полша гледах статистика, четох коментари в клипчета в ютуб и се разходих с GoogleMaps из основните градове. Може да не те кефи русофобията им (на мен пък ми идва в повече радикалния католицизъм), но са машинки. За тях според мен има голям план, чакам да видя какво ще стане с Вишеградския формат.
                            Last edited by mirodes; 25.05.2023, 11:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Полша - локомотив? С ТАЗИ си глупост? Шегуваш се. Тези са камикадзета. Ама както и да е. Пък за руски хибридни атаки...намирам ги за напълно естествени и нормални в среда, в която, Западът опитва да ги измести отвсякъде и да ги игнорира. Нютон, действие и противодействие.
                              Бил съм в Чехия и Хърватия и знам за какво говоря. Пък за Полша гледах статистика, четох коментари в клипчета в ютуб и се разходих с GoogleMaps из основните градове. Може да не те кефи русофобията им (на мен пък ми идва в повече радикалния католицизъм), но са машинки. За тях според мен има голям план, чакам да видя какво ще стане с Вишеградския формат.

Коментар

• Интересно ще стана ако Турция се разклати:

Мигранти се опитаха да нахлуят в България, като щурмуваха турския ГКПП „Капъкуле“. В групата са се включили мъже, жени и деца, които са настоявали турските власти да ги пуснат да минат границата, посочва NOVA.

Заради атаката служителите на пункта срещу ГКПП "Капитан Андреево" са били принудени да преустановят работа от 9 до 11 часа в сряда. Полицаите от турска страна са употребили сила и са дали предупредителни изстрели, за да овладеят ситуацията.

След намесата на полиция, жандармерия и митническата охрана групата от около 100 души е задържана за „опит за насилствено проникване в митническата зона под въздействието на провокатори”.

Коментар

Working...
                                X