IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Коментар


    • Stephan Tafrov

      Главен идеолог на Съединението и председател на БТРЦК,
      който го извършва, е великият Захари Стоянов.

      Руският император Александър Трети се противопоставя на това велико дело
      и му нанася тежък удар като изтегля руските офицери от българската армия
      малко преди Сръбско-Българската война.
      По свои причини Великобритания помага на България и
      разубеждава султана да възстанови статуквото със сила.
      А Захари Стоянов, който разобличава опитите на Русия да превърне страната ни в Задунайскская губерния, отвръща на твърденията, че е русофоб, със знаменитата фраза: "Аз не съм русофоб, а тиранофоб".
      Неговият отговор е валиден и до днес, когато
      всеки честен българин се бори срещу обвързването на България с тираничния режим на Путин.

      Radan Kanev

      Най-същественото достойнство на Съединението на Княжество България и Източна Румелия е, че е акт вътрешен, национален, предприет независимо от Великите сили и несъгласувано с тях.

      Плод на българска революционна организация, която не съгласува дори с властите в София и Пловдив, дело на местни дейци в Пловдив и областта, прието от Княза и правителството без съобразяване с позициите на Силите, защитено от българската армия, оставена сама на себе си, без чужди съветници и офицери, с кръвта на войници не само от двете обединени територии, но и на мнозина от македонските земи.

      Добре е също да помним, че най-големият противник на Съединението е Царят на Русия, чието правителство изтегля офицерите си и със злорадство очаква неопитните ни полкове да бъдат разпилени от сърбите, докато се откажем от делото си и молим в Петербург “бащицата” да спре победоносната си сръбска марионетка крал Милан пред София.

      Знаем как продължава историята. Но това, което 90% от българите не знаят, защото никъде не се учи, е че голяма част от българските политически елити се противопоставят на Съединението, с единствения аргумент, че то не е организирано от Русия и не е прието от Царя. Същите хора, дори след Сливница, продължават упорито да се противопоставят на Княз Александър и кабинета “Каравелов”, да вещаят, че несъгласуваната с Петербург политика ще доведе до неминуема гибел на България. Същите, сред тях и герои от войната, свалят с преврат Княза и Каравелов, по-малко от година след Съединението.

      Близо век и половин по-късно (и със съществена част от българските архиви потулени някъде в Москва), няма как да знаем дали българите, които се противопоставят на Съединението и свалят княза и правителството, които са го приели, наложили и защитили, са били платени чужди агенти или просто хора със счупен ценностен компас.
      Но е добре да си вадим изводите за днешния ден…
      Last edited by barbaron; 06.09.2022, 14:16.

      Коментар


      • Татяна Кристи

        МУТРАфанова поздрави ли българите за националния им празник днес?
        Не, разбира се! Няма и да го направи, защото
        Русия винаги е саботирала независима и силна България!
        Честит празник на всички свободни и независими българи, които не клечат пред Русия като васали!

        Коментар



        • Първоначално изпратено от kiro7 Разгледай мнение
          Браво бе, манипулатори на наивните българи
          ДС / КГБ намери начин как да набере гласове за новата руска партия "Български Възход"
          Last edited by barbaron; 06.09.2022, 14:10.

          Коментар


          • Скоро ще разберем коя "социологическа" агенция лъже най-добре


            https://www.segabg.com/hot/category-...db-na-izborite

            Коментар


            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение


              Не мисля, че нещо е пропуснато. Едно към едно с психодиспансера на гаварит Москва!
              Пропусната е "будьоновка" с голяма червена звезда!

              Коментар


              • ШАЙ ШУКАРИЕЕЕ....



                news2.bg
                Уикенд: Копейкин крие, че е РОМ

                Коментар


                • ЛИБЕРТА

                  "Една голяма тайна съпровожда близкото политическо бъдеще на България. Известна е на част от политиците и наблюдателите, обаче те не я съобщават на хората. Тайната е, че настоящото кофти положение ще бъде сменено от още по-кофти – независимо от резултата на 2 октомври. 2 октомври няма да реши партийния ступор, затова изход трябва да се мисли отсега. ПП, ДБ и БСП имаха 109 депутати в стария парламент; неимоверна глупост е въобще да се помисли, че могат да станат 121 в новия. При другия полюс – ГЕРБ, нещата са същите по различен начин. Тя не рискува да бъде обвинена в предателство. Дори достлук с ДПС биха простили избирателите й. Но ГЕРБ е изолирана от другите партии, анатемосана. Отношението към нея е като прокажена. Докато Бойко Борисов е начело, дори ДПС не ще с нея. По-важното е, че и без Борисов коалиционните перспективи пред ГЕРБ са мижави."

                  Коментар




                  • Не мисля, че нещо е пропуснато. Едно към едно с психодиспансера на гаварит Москва!

                    Коментар


                    • Татяна Кристи

                      Няма нормален човек, който да гласува за герб – и въпреки всичко агенциите им дават някаква брутална преднина!
                      По този повод, искам да кажа, че нямам никакво доверие на агенциите, които показват такива резулати. Убедена съм, че процентът на герб ще е по-малък на изборите—поне с 3-4 процента от тези, които се докладват. Второ, високият резултат на герб има само две обяснения—завладените от тях местни администрации, както и множество такива на национално ниво! Хората, които ще гласуват за герб са крепостни, които си мислят, че храната в хладилника им зависи само от герб. Със сигурност на много от тях им е заповядано да гласуват за герб, за да си запазят работата. Тези хора са отчаяни, че ако не гласуват, ще загубят хляба си. Но идват местни избори, където герб няма да имат същите силни позиции както досега. Надеждата, че герб ще храни цели семейства и семейни кланове вече не е толкова актуална. Второ, фирмите с обществените поръчки също държат работниците си крепостни на герб, но герб не е във властта и никога няма да има същата власт както досега, така че страховете на тези хора, на които им е заповядано да гласуват не по съвест са неоснователни.

                      Разбира се, за купения вот и подкупените бедняци, за които столевката за избори ще им купи извънреден вързоп с храна и ракия или ще им плати тока, гласуването по съвест нищо не значи. Това е най-страшното, до което доведе управлението на герб и останалите кремълски притурки. Направи населението крепостно, зобмирано от платените медии и много много бедно, толкова бедно, че за няколко парчета месо, подхвърлено като кучета, тези хора пак ще пуснат бюлетина за своята вечна бедност.

                      Но има надежда. Българското гражданско общество вече не е толкова наивно и незряло. Ще има промени, макар и бавни и мъчителни. Някои много реват за стари социалистически муцуни да ги управляват. Но нещата ще са други, защото има голяма маса хора, особено млади и образовани, които не искат да ги вкарат в калъпа на оглупелия крепостник, зависим от прищявките на корумпирани кремълски мутри!

                      Коментар


                      • Божидар Божанов

                        Росенец беше нагледен пример, че държавата е завладяна от червени негодници.

                        В деня на протеста сараите бяха координирано завардени:
                        ГВА забрани летене в района.
                        Морска администрация забрани преминаването по вода.
                        Жандармерията пазеше по суша.
                        Мафията и държавата ѝ за пръв път бяха уплашени.

                        След втори октомври трябва да продължим с изграждането на силни институции и независима съдебна система, които не работят по поръчка от търговци на влияние, скрити от очи, камери и отговорност.

                        Коментар


                        • Татяна Кристи

                          "Подкрепям напълно препоръките на ЕС за спиране на издаването на туристически визи за руснаците, с изключение на хора, преследвани от режима на путин.

                          Руснаците носят колективна вина за това какво се случва в страната им – подобно на Германия през ВСВ. ЕС единствено трябва да бъде убежище за руснаците, които не искат да живеят в диктатура и са застрашени от нея. При влизане в страни на ЕС всеки руски гражданин трябва да подпише декларация, че не подкрепя режима на путин -- подобно на тези, че не носи оръжие и други опасни предмети! Визи за туризъм просто трябва да не се издават.

                          България, разбира се, не е съгласна с тези препоръки и като отговор на директивата заяви чрез министъра на туризма „че нямало как да спрат да издават визи на руснаци.Само ще вдигнат цената на визата.“ Аргументът е, че те имали имоти в България. И какво от това?! Те имат имоти и в други държави! Защо в България да имат повече права?! Тази година тук са влезли 60 000 руснаци – това никак не е много и почти не влияе на икономиката на страната!

                          Но много украинци се оплакват, че руснаци създават провокации в България, обиждат украинците на улицата, нарочно пускат високо руска патриотична музика, въобще се държат арогантно сякаш са у дома си. Ами не са у дома си.
                          Достъпът на руски граждани до България трябва да бъде ограничен максимално.
                          Това, че имат имоти, не е причина да идват тук и да си развяват гнусната путинска пропаганда"

                          Коментар


                          • Julian Jason·
                            Защо няма да помогна на Карлово!
                            12 години тази община се управлява от един и същи кмет на ГРОБ - Емил Кабаиванов.
                            Той е пряко отговорен за събитията там!
                            В момента се крие като мишка и изпраща по телевизията зам.кмета.
                            Карловци, Вие избирате този толкова години!
                            С Ваше съгласие парите за благоустройство и ремонт се крадат от ГЕРБ.
                            С ваше съгласие европейските фондове отидоха в джоба на такива като кмета!
                            Вие позволихте изсичане на горите наоколо!
                            Вие си хвърляте боклуците в реката!
                            Вие незаконно сечете дърва!
                            И сега държавата, демек всички българи да ви оправят батаците?
                            Не, не Ви съжалявам!

                            Коментар







                            • segabg.com
                              Прокуратурата призна, че за година е осъдена за 2 млн. лв. за вреди

                              Коментар


                              • Христо Петров, популярен със сценичното си име Ицо Хазарта, обясни със статус във "Фейсбук" защо е взел решението отново да се кандидатира за народен представител.



                                novini.bg
                                Ицо Хазарта обясни защо отново се е кандидатирал за депутат - Избори - Новини Бг

                                Коментар

                                Working...
                                X