Първоначално изпратено от mathematician
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
Life won't wait for you.
- 1 like
-
Най-голямото неизвестно е Слави.
От една страна като съм го слушал е казвал че искат да си прокарат 6-те точки от референдума и не искат да управляват. Т.е. казвал е чат пат - борим се за тези точки, друго не ни интересува.
Е ги самите точки - с някой съм съгласен, с други не.
1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
ДБ - Взема София, ДПС - техните си региони, провинцията отива при ГЕРБ и накрая ГЕРБ има 70 от 120 депутата, ДПС още 10-тина. И за останалите каквото остане. Ама щом хората искат - така да бъде. После може да не им хареса и да се отмени.
2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
Все ми е тая - но няма лошо да се намалят.
3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
То и сега е задължително, ама няма санкции.
4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
Тука ще падне тайната на вота. И ще направи купуването на гласове доста по-лесна работа. Тука съм против. Тайната на вота е важна. Па и трябва да затрудним купуването на гласове.
5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
Ясно че повечето подкрепят.
6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
Тука съм твърдо - ЗА. Ще е хубаво някой полицай като набие някой ром или наркоман да не може министъра да го уволни - ами местния шериф да решава. НПО-тата ще изреват на умряло, че няма да могат да натискат в центъра.
От друга па представиха и някаква програма, някакъв екип. Там едни хора седяха изпънати като струни, рецитираха нещо. Признавам си че не съм ги слушал, щото ми приличаха на конгрес на БКП от 60-те само дето бяха малко по-модерно облечени.
Ясно е че ще има някакви пазарлъци (или консултации както се казва по модерно му). Въпросът е докъде ще стигнат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКолко е яко да си първа сила а да не можеш да намериш двама за белот
1......
2....
3......
.
.
.
n-1........
n.........
Aз съм против мажоритарна система защото ГЕРБ ще са вечни управляващи.Според мен Слави се уплаши.Едно е да каниш майки на деца със специални потребности и да изразяваш съчувствие плюейки Бойко друго е като знаеш възможностите на бюджета да вземаш решение.Като ти дойдат под прозорците и започнат да ти викат мутра и чалгар друга песен ще запееш.Слави мисли че това му е шоуто и като ги навика ще се махнат....Най много народа да хване дървото и да стане страшно.Управлението на държавата не е шоу нито чалга концерт...Хората му са неподготвени и нямат никаква представа с какво се заемат.Ако се стигне до нови избори ще спечели най много ГЕРБ.Бойко е хитър и умен,Това че се прави на простак е тактика.Той е разбрал че народа иска да има бащица и не обича някой да е над него....Бойко Доган и Пеевски няма да се дадат лесно.Никой да не се заблуждава.....Отделно Слави мая Курнела Ицко и Наско не са никаква алтернатива а стари курви опитващи да направят нов бардак.Не седнат ли да се разберат дупе да им е яко.Няма да си играем на избори заради егото на трима четирима негоднициLast edited by national power; 07.04.2021, 10:46.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Такова забавление след избори от много време не е имало. Баце според мен тотално изперка. Още шест месеца напрежение ще лежи ли на топло или не и ще си води монолозите пред, около, а защо не и под джипката с цитати от песни на Слави. А наесен може и да е още по яко. Тогава вече и сам диалози може да води. Да си се кара сам пред Севда ТВ.
Сега ГЕРБ са все още първа политическа сила. Т.н. алтернатива не е ясно какво точно иска, може и ще направи.
Па и алтернативата има толкоз гласове колкото ГЕРБ. Не броя Манолово, щото да викаш на Мая алтернатива е смешно и наивно, при положение че до оня ден беше в БСП.
Изобщо ще има фън. Но няма лошо да се опитат да управляват. Само дано не изпаднат в крайности и не вземат да се пазарят за всичко. То няма лошо да се пазарят - ама ако почнат да се договорят и да правят компромиси в името на светлото бъдеще - ще стане кофти.
Опасенията ми са от сорта на БСП да кажат "Ще ви подкрепим, ама искаме прогресивен данък". И другите да кажат - "Добре веднага, ама искаме вие да ударите едно рамо за Истанбулската конвенция"
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Да, но тогава има шанс за служебно правителство на Президента на руската агентура в България и нещата мога да станат грозни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеСлави сигурно също се чувства победител. Аз за сега виждам победа за чалгата...
На есен ще видим... не очаквам никакво подобрение с този тип победи
https://www.youtube.com/watch?v=VwYxR-gUqMU
Коментар
-
Имхотеп, в момента нещата са грозни навсякъде, демокрацията е цъфнала защото се оказва неспособна да се справи с първата глобална заплаха поради липса на единство. Един като каже бау, другия понеже нали му е политически противник казва и той бау и така си се лайкат а народа се топи - къде му е писнало да му надуват главата с тяхното джавкане. Глобалните лъжат много яко и си правят каквото им кефне, пък бау и бау си се лайкат и така кервана щял да върви ама нещо взе че спря.D.Y.F-091066
- 2 Харесвания
Коментар
-
Слави сигурно също се чувства победител. Аз за сега виждам победа за чалгата...
На есен ще видим... не очаквам никакво подобрение с този тип победи
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнениеМай си единственият в тази държава, който се чувства победител на на изборите
Честито и наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Идеална възможност да си кибик и да викаш "Бе къв всичко коз с тея осмаци бе"
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Да, но тогава има шанс за служебно правителство на Президента на руската агентура в България и нещата мога да станат грозни.
Коментар
-
Идеална възможност да си кибик и да викаш "Бе къв всичко коз с тея осмаци бе"
- 1 like
Коментар
-
Има опция БСП да ги подкрепи без да участва реално в управлението. Т.е. безусловна за пред публиката подкрепа.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКолко е яко да си първа сила а да не можеш да намериш двама за белот
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеИнтересно ще е тези няколко седмици.
Тошко Африкански каза че няма да се коалира по никакъв повод с БСП, ГЕРБ...
Единствено били отворени за разговори с Ицо Мажото и Кралят на фалшивите новини Бабикян.
Все си мисля че ще се отметне от думите си. В противен случай ще се получи като в едно заглавие което мернах: "През април Слави е Цар, а през май - Пъдар"
Има опция БСП да ги подкрепи без да участва реално в управлението. Т.е. безусловна за пред публиката подкрепа.
- 1 like
Коментар
Коментар