IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
    1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
    ДБ - Взема София, ДПС - техните си региони, провинцията отива при ГЕРБ и накрая ГЕРБ има 70 от 120 депутата, ДПС още 10-тина. И за останалите каквото остане. Ама щом хората искат - така да бъде. После може да не им хареса и да се отмени.
    Това не е вярно. Мисля, че само в Кърдажли при мажоритарна система би имало избран на първи тур. После на втория биха се изправили двамата с най-голям вот.И ако всички се обединят срещу ГЕРБ/както би станало/ ще се окаже, че те водят в 70 района, но накрая ще имат 10 депутата....
    Life won't wait for you.

Коментар

• Най-голямото неизвестно е Слави.

От една страна като съм го слушал е казвал че искат да си прокарат 6-те точки от референдума и не искат да управляват. Т.е. казвал е чат пат - борим се за тези точки, друго не ни интересува.

Е ги самите точки - с някой съм съгласен, с други не.

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
      ДБ - Взема София, ДПС - техните си региони, провинцията отива при ГЕРБ и накрая ГЕРБ има 70 от 120 депутата, ДПС още 10-тина. И за останалите каквото остане. Ама щом хората искат - така да бъде. После може да не им хареса и да се отмени.

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
      Все ми е тая - но няма лошо да се намалят.

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
      То и сега е задължително, ама няма санкции.

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
      Тука ще падне тайната на вота. И ще направи купуването на гласове доста по-лесна работа. Тука съм против. Тайната на вота е важна. Па и трябва да затрудним купуването на гласове.

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
      Ясно че повечето подкрепят.

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
      Тука съм твърдо - ЗА. Ще е хубаво някой полицай като набие някой ром или наркоман да не може министъра да го уволни - ами местния шериф да решава. НПО-тата ще изреват на умряло, че няма да могат да натискат в центъра.

От друга па представиха и някаква програма, някакъв екип. Там едни хора седяха изпънати като струни, рецитираха нещо. Признавам си че не съм ги слушал, щото ми приличаха на конгрес на БКП от 60-те само дето бяха малко по-модерно облечени.

Ясно е че ще има някакви пазарлъци (или консултации както се казва по модерно му). Въпросът е докъде ще стигнат.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Колко е яко да си първа сила а да не можеш да намериш двама за белот
        Можеш ли да осъзнаеш че колкото и избори да направим горе долу това ще е резултата.Предсрочни избори са безсмислени.Когато не си спечелил изборите ще се съобразяваш.Най доброто за страната е да седнат и да се разберат.правим правителство с мндата на ГЕРБ.Бойко не е министър председател.Това Правителство трябва
        1......
        2....
        3......
        .
        .
        .
        n-1........
        n.........
        Aз съм против мажоритарна система защото ГЕРБ ще са вечни управляващи.Според мен Слави се уплаши.Едно е да каниш майки на деца със специални потребности и да изразяваш съчувствие плюейки Бойко друго е като знаеш възможностите на бюджета да вземаш решение.Като ти дойдат под прозорците и започнат да ти викат мутра и чалгар друга песен ще запееш.Слави мисли че това му е шоуто и като ги навика ще се махнат....Най много народа да хване дървото и да стане страшно.Управлението на държавата не е шоу нито чалга концерт...Хората му са неподготвени и нямат никаква представа с какво се заемат.Ако се стигне до нови избори ще спечели най много ГЕРБ.Бойко е хитър и умен,Това че се прави на простак е тактика.Той е разбрал че народа иска да има бащица и не обича някой да е над него....Бойко Доган и Пеевски няма да се дадат лесно.Никой да не се заблуждава.....Отделно Слави мая Курнела Ицко и Наско не са никаква алтернатива а стари курви опитващи да направят нов бардак.Не седнат ли да се разберат дупе да им е яко.Няма да си играем на избори заради егото на трима четирима негодници
        Last edited by national power; 07.04.2021, 10:46.

Коментар

Такова забавление след избори от много време не е имало. Баце според мен тотално изперка. Още шест месеца напрежение ще лежи ли на топло или не и ще си води монолозите пред, около, а защо не и под джипката с цитати от песни на Слави. А наесен може и да е още по яко. Тогава вече и сам диалози може да води. Да си се кара сам пред Севда ТВ.
          Според мен много народ подценяват ГЕРБ. Аз лично подценявах БСП и от 92 ги чакам да се разпаднат. Ама те винаги възкръсваха - с Виденов, после с с Тройната, после с Орешарски. При това тогава имаше лидери дето ги биеха сериозно на избори като Костов, Царя и Борисов първия път. Чак сега БСП отстъпиха второто място и минаха на трето и още не са умрели.

Сега ГЕРБ са все още първа политическа сила. Т.н. алтернатива не е ясно какво точно иска, може и ще направи.

Па и алтернативата има толкоз гласове колкото ГЕРБ. Не броя Манолово, щото да викаш на Мая алтернатива е смешно и наивно, при положение че до оня ден беше в БСП.

Изобщо ще има фън. Но няма лошо да се опитат да управляват. Само дано не изпаднат в крайности и не вземат да се пазарят за всичко. То няма лошо да се пазарят - ама ако почнат да се договорят и да правят компромиси в името на светлото бъдеще - ще стане кофти.

Опасенията ми са от сорта на БСП да кажат "Ще ви подкрепим, ама искаме прогресивен данък". И другите да кажат - "Добре веднага, ама искаме вие да ударите едно рамо за Истанбулската конвенция"

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Да, но тогава има шанс за служебно правителство на Президента на руската агентура в България и нещата мога да станат грозни.
            Хубавото на служебното правителство е, че няма действащ парламент - т.е. ръцете му са вързани и може да решава само текущи въпроси. Не може да прави изменения в закони и да прави неща изискващи одобрение на парламента.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
              Слави сигурно също се чувства победител. Аз за сега виждам победа за чалгата...

На есен ще видим... не очаквам никакво подобрение с този тип победи

Е Нека тогаз, поздравим победителя в изборите с любимата му песен.

https://www.youtube.com/watch?v=VwYxR-gUqMU

Коментар

• Имхотеп, в момента нещата са грозни навсякъде, демокрацията е цъфнала защото се оказва неспособна да се справи с първата глобална заплаха поради липса на единство. Един като каже бау, другия понеже нали му е политически противник казва и той бау и така си се лайкат а народа се топи - къде му е писнало да му надуват главата с тяхното джавкане. Глобалните лъжат много яко и си правят каквото им кефне, пък бау и бау си се лайкат и така кервана щял да върви ама нещо взе че спря.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Слави сигурно също се чувства победител. Аз за сега виждам победа за чалгата...

На есен ще видим... не очаквам никакво подобрение с този тип победи

Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                  Май си единственият в тази държава, който се чувства победител на на изборите
                  Честито и наздраве!

Коментар

Идеална възможност да си кибик и да викаш "Бе къв всичко коз с тея осмаци бе"
                    Реконтра и бегом с голио гъз у копривата.

Коментар

Да, но тогава има шанс за служебно правителство на Президента на руската агентура в България и нещата мога да станат грозни.
                      Що, те и сега са. Едно те гледа от огледалото...

Коментар

Такова забавление след избори от много време не е имало. Баце според мен тотално изперка. Още шест месеца напрежение ще лежи ли на топло или не и ще си води монолозите пред, около, а защо не и под джипката с цитати от песни на Слави. А наесен може и да е още по яко. Тогава вече и сам диалози може да води. Да си се кара сам пред Севда ТВ.

Коментар

Има опция БСП да ги подкрепи без да участва реално в управлението. Т.е. безусловна за пред публиката подкрепа.

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Колко е яко да си първа сила а да не можеш да намериш двама за белот

Коментар

• Колко е яко да си първа сила а да не можеш да намериш двама за белот

Коментар

Интересно ще е тези няколко седмици.
                                Тошко Африкански каза че няма да се коалира по никакъв повод с БСП, ГЕРБ...
                                Единствено били отворени за разговори с Ицо Мажото и Кралят на фалшивите новини Бабикян.
                                Все си мисля че ще се отметне от думите си. В противен случай ще се получи като в едно заглавие което мернах: "През април Слави е Цар, а през май - Пъдар"

Има опция БСП да ги подкрепи без да участва реално в управлението. Т.е. безусловна за пред публиката подкрепа.

Коментар

Working...
                                X