Първоначално изпратено от mathematician
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Това не е на дневен ред.
Сега е най важна промяната на ИЗ ( там трябва да търсят подкрепа от БСП) и след това вече СК и нови по избори.
Демек ще има сериозни пазарлъци и накрая ще стане от същото но по много.
А СК какво е?
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеТова не е вярно. Мисля, че само в Кърдажли при мажоритарна система би имало избран на първи тур. После на втория биха се изправили двамата с най-голям вот.И ако всички се обединят срещу ГЕРБ/както би станало/ ще се окаже, че те водят в 70 района, но накрая ще имат 10 депутата....
На другите места нещата ще зависят от местните лидери и договорките по места. А ГЕРБ, БСП и ДПС са единствените със структури по места. За ДБ и Слави не знам да имат структури и колко време ще им трябва да ги изградят, па и да спечелят доверието. В общия случай нещата ще зависят много от местните лидери, връзките и договорките между тях.
Примерно, в Пловдив където Гергов беше лидер на БСП (сега май го изгониха, но още има сериозно влияние) - кой точно мислиш че ще подкрепи?
Мисля че една от причина за сериозната загуба на БСП е, че Нинова се взе много на сериозно и се опитваше да подменя местни лидери и да им диктува какво да правят. Еми не работят баш така нещата на местно ниво.
В София нещата са по един начин. В големите градове по друг, в малките градчета по трети, а в селата по четвърти начин.
ДБ реално извън София няма влияние. Слави в големите градове събира от ГЕРБ, БСП и малко от бившите патриоти. Та трябва да разчиташ на добрата воля на местните лидери на БСП в провинцията да подкрепят Слави вместо ГЕРБ. Или Слави който няма структури, но има блуждаещи млади избиратели по на 25 години гласували за първи път и които не се интересуват от политика, да им каже да отидат да подкрепят БСП. Леко наивно е.
Ясно е че в малките градчета и селца - баницата е поделена и там са ГЕРБ и ДПС и тук там БСП.
Last edited by mathematician; 07.04.2021, 13:09.
- 2 Харесвания
Коментар
-
избирателен закон и служебен кабинет
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
Нищо не е объркал.Отговори на твой пост,че няма нужда от нови избори защото резултата щал да е същия/според теб/.Ако Герб не ги организират,няма да могат да купят толкова гласове от махалите,да изнудят държ. служители,да ограничат броя гласували в чужбина...на някой заблудени тяхни симпатизанти ще им се отворят очите.Знаеш ли колко дебили вярват на мантрата ,че ако Тиквата не е на власт, Европа ще ни спре фондовете......и тем подобни...При предсрочни избори ше са под БСП дори.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
Би ли пояснил какво е това ИЗ и СК ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Объркал си желаното с реалността.В реалността ГЕРБ са първи и имат 75 депутата втория е с 51 ако не се лъжа....Last edited by 0; 07.04.2021, 12:36.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНяма да е това резултата. ГЕРБ и ДПС разчитат яко на платен вот. А платения вот зависи от това кой контролира МВР по врреме на изборите. колко му е полицията да затвори всички ромски организатори на платен вот за 72 часа преди изборите, да сложи по един полицай пред всяка секция да разгонва мангалите, и да направи няколко рейда във всяка циганска махала преди изборите да им обясни че ако платен вот ще има много бой и много плач
И ГЕРБ и ДПС ще се превърнат в маргинални партии. За това е целия вой на ГЕРБ сега да има правителство, защото при следващи избори те няма да контролират МВР
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Според мен много народ подценяват ГЕРБ. Аз лично подценявах БСП и от 92 ги чакам да се разпаднат. Ама те винаги възкръсваха - с Виденов, после с с Тройната, после с Орешарски. При това тогава имаше лидери дето ги биеха сериозно на избори като Костов, Царя и Борисов първия път. Чак сега БСП отстъпиха второто място и минаха на трето и още не са умрели.
Сега ГЕРБ са все още първа политическа сила. Т.н. алтернатива не е ясно какво точно иска, може и ще направи.
Па и алтернативата има толкоз гласове колкото ГЕРБ. Не броя Манолово, щото да викаш на Мая алтернатива е смешно и наивно, при положение че до оня ден беше в БСП.
Изобщо ще има фън. Но няма лошо да се опитат да управляват. Само дано не изпаднат в крайности и не вземат да се пазарят за всичко. То няма лошо да се пазарят - ама ако почнат да се договорят и да правят компромиси в името на светлото бъдеще - ще стане кофти.
Опасенията ми са от сорта на БСП да кажат "Ще ви подкрепим, ама искаме прогресивен данък". И другите да кажат - "Добре веднага, ама искаме вие да ударите едно рамо за Истанбулската конвенция"
- 2 Харесвания
Коментар
-
Няма да е това резултата. ГЕРБ и ДПС разчитат яко на платен вот. А платения вот зависи от това кой контролира МВР по врреме на изборите. колко му е полицията да затвори всички ромски организатори на платен вот за 72 часа преди изборите, да сложи по един полицай пред всяка секция да разгонва мангалите, и да направи няколко рейда във всяка циганска махала преди изборите да им обясни че ако платен вот ще има много бой и много плач
И ГЕРБ и ДПС ще се превърнат в маргинални партии. За това е целия вой на ГЕРБ сега да има правителство, защото при следващи избори те няма да контролират МВР
- 1 like
Коментар
-
Това не е на дневен ред.
Сега е най важна промяната на ИЗ ( там трябва да търсят подкрепа от БСП) и след това вече СК и нови по избори.
Би ли пояснил какво е това ИЗ и СК ?
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеСлави сигурно също се чувства победител. Аз за сега виждам победа за чалгата...
На есен ще видим... не очаквам никакво подобрение с този тип победи
При тебе задължително и навън и тук е да си на грешната страна, политически
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Опасенията ми са от сорта на БСП да кажат "Ще ви подкрепим, ама искаме прогресивен данък". И другите да кажат - "Добре веднага, ама искаме вие да ударите едно рамо за Истанбулската конвенция"
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеНай-голямото неизвестно е Слави.
Аз го гледах преди изборите.
Разговор между Слави и хората, 20 март 2021 г. - YouTube
Коментар
Коментар