IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от barbaron
    ....................
    Във Франция:
    • в Интернет или в средства за масова информация (радио, телевизия, вестници) се публикуват някои факти за евентуални нарушения на закона
    • веднага се прави разследване и при солидни факти се повдига обвинение
    • партията, правителството или фирмата уволнява обвиняемия, ако счита, че той наистина е нарушил закона
    • обвиняемия (ако наистина е нарушил закона) си подава оставка или се самоубива
    • съдебната система осъжда обвиняемия, ако наистина е нарушил закона
    Как е в България знаете по-добре от мен
    ............................

    Тук - в посочената последователност от действия - много неща не съвпадат с разбиранията ми за правова държава, за каквато претендира да бъде Франция...

    1. Определения, като "средства за масова информация", "евентуални нарушения на закона", "солидни факти" - нямат никакъв смисъл при повдигане на обвинение.
    2. Ако на подобни "факти" - фирма, правителство или партия - вземат решението си да уволнят "обвиняемия" техен служител, защото те, самите - считат, че БИЛ НАРУШИЛ закона - това си е абсолютно неправилно решение /на фирмата, правителството или партията/.
    3. Това, че "обвиняемият" е осъзнал своята вина - е добре, но пък чак да се самоубие? Без присъда? Само, защото е осъзнал вина?
    4. Накрая - той е осъден... /ако е нарушил закона, разбира се - в противен случай не би бил осъден/...

    Добре де - кое е първичното, за да се самоубие един човек /във Франция/: осъзнаването на вината си, или осъждането му от правораздавателните органи? Не би ли било по-демократично, ако бъде осъден за нарушението, пък после..., ми то после няма смисъл да си подава оставката, а ако ще се самоубива - това пък по каква причина ще да е: защото си е дал сметка, че е нарушил закона, или, защото чувства неудобство пред останалите /французи/?...

    Много е заплетена тая демокрация, ако създава толкова много въпросителни - кое, след кое следва...

    Лично аз смятам, че съдебната система е тая, която трябва да следват изброените: партии, фирми и правителство, но те пък не би трябвало да снемат доверието си от някого и да "уволняват /изключват/ обвиняемия, ако счита, че той наистина е нарушил закона", защото това може да "СЧИТА" и ДА РЕШИ - единствено правораздавателният орган..., но не - във Франция - едни там "считат" някого за съгрешил на база "евентуални нарушения на закона", "солидни факти", той пък си подава оставката ИЛИ се самоубива...., а ако извършва двете действия - внимава в последователността им...

    Лично мнение за последователността в разсъжденията! Губи ми се нишката...

    Коментар


    • [QUOTE=barbaron;n3181057]

      "Ако човек мисли преди да пише, няма да пише глупости." Това много ми хареса , щото точно ти го казваш.

      И последно реши ли за кого ше гласуваш ? У Франция де...
      Last edited by majnata; 22.03.2017, 11:25.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        Гледам че в Турция 19 000 "български" граждани са подали зачвления за гласуване, а в САЩ и Германия са по 2500 - 2800. На миналите избори в САЩ гласуваха 4890 души, а в Турция гласуваха 36 000 души. Тоест от САЩ и Германия сега ще има пак 10-11000 гласа общо, а от Турция ще има към 40 000.
        Та питам аз и отговор не искам, ЗАЩО седесарите и техните конституционни съдии едно време признаха ДПС за конституционна партия?
        Защо либерастите допускат двойно гражданство? Защо не се забрани изобщо гласуване извън територията на Европейския съюз?
        ЗАЩО бе ?!?!?!
        Образуване


        Национална учредителна конференция на ДПС в София, проведена на 26 март1990 година. Ахмед Доган (вляво) и Йенал Бекир (вдясно)

        Движението за права и свободи е учредено на 4 януари 1990 г. и според Искра Баева създаването му, както и на основаната няколко дни по-късно ОКЗНИ, е пряка последица от взетото на 29 декември от ЦК на БКП решение да се върнат имената на българските мюсюлмани[1]. За председател на партията е избран Ахмед Доган, а за първи организационен секретар Йенал Бекир.

        Макар че движението е определяно[кой го твърди?] като наследник на Турското национално-освободително движение в България, съществувало през 1985 – 86 година, по-късно става известно, че Ахмед Доган, както и други водещи фигури на ДПС са бивши активни агенти на Държавна сигурност[2], която е пряко отговорна за провеждане на т.нар. Възродителен процес.[3][4]

        Една част от членовете на ДПС преди свалянето на Тодор Живков са активни в Независимото дружество за защита правата на човека. Те обаче се дистанцират от Независимото дружество, след като за негов председател е избран Румен Воденичаров (също активен агент на ДС), който от своя страна не се застъпва за техните права. Разочаровани от Румен Воденичаров, мюсюлманите се насочват към ДПС и така лишават дружеството от основната му членска маса.[5] Конституционност

        След приемането на новата Конституция на Република България през 1991 г. възниква спор около казуса доколко съществуването на партията не противоречи на Глава Първа, чл. 11, ал. 4 от Конституцията, който гласи: „Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.“ [6] На 8 октомври 1991 г. група от 93 депутати от Великото народно събрание завеждат дело в Конституционния съд на Република България по този въпрос. На 21 април 1992 г. Конституционният съд излиза с решение, което отхвърля искането ДПС да бъде призната за противоконституционна [7]
        The strongest stand last.

        Коментар


        • Медия съобщи, че според резултатите от проучване на общественото мнение в България, проведено от изследователски център "Тренд" БСП ще загуби предстоящите парламентарни избори в България.

          Наскоро една моя позната каза, че на предстоящите парламентарни избори в България хората няма да гласуват за БСП, защото по време на управлението на комунистите в България, чрез така наречените парични реформи комунистите са ограбили спестяванията на хората и защото в края на управлението на БСП в България през февруари 1997г. щатският долар е достигнал курс от 3000 лева за 1 долар и тогава средната месечна заплата на хората в България е била равностойна на няколко щатски долара.

          Според медии при обмяната на парите заради паричната реформа в България през 1947г. лицата, които са обменяли пари за сума над 15 000 лева са били облагани с данък, вариращ от 5 до 70 %, като средствата, които са надвишавали 2 000 000 лева са се облагали с данък 70 % и според някои анализатори с този данък на практика са конфискувани от хората огромни суми.

          http://agroplovdiv.bg/20459/10-март-...в-бълга/
          http://www.extremecentrepoint.com/archives/14230
          https://www.facebook.com/izmamimpex/

          Нека никой никога да не гласува за БСП.
          Last edited by Ivan2015; 22.03.2017, 01:51.

          Коментар


          • Росстат публикува данни, според които през февруари 2017г. производството на тютюневи изделия в Русия е намаляло с 15,2 % спрямо февруари 2016г., а през първите 2 месеца на 2017г. производството на тютюневи изделия в Русия е намаляло с 30,1 % спрямо първите 2 месеца на 2016г..
            Едва ли някой анализатор би се учудил от тези данни.

            Да ви напомня, че според данни от Росстат през 2016г. производството на тютюневи изделия в Русия е намаляло с 2,1 % спрямо 2015г.

            Да ви напомня, че според данни от Росстат през 2016г. брутният вътрешен продукт на Русия е намалял спрямо 2015г., а през 2015г. брутният вътрешен продукт на Русия е намалял спрямо 2014г.

            Коментар


            • НСИ публикува данни, според които през януари 2017г. броят на посещенията на чужденци в България с цел почивка и екскурзия се е увеличил с 7 % спрямо януари 2016г..

              Това е поредната много добра новина за България.

              Да ви напомня, че според данни от НСИ през 2016г. брутният вътрешен продукт на България се е увеличил с 3,4 % спрямо 2015г..

              Коментар


              • Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж аз не съм знаел, че по време на управлението на комунистите в България е имало недохранени хора? Истината обаче е съвсем друга. Аз много добре знам, че по време на управлението на комунистите в България е имало недохранени хора. Да ви напомня, че до 20 декември 1990г. България се управляваше от еднопартийно правителство на БСП, а според медия в България през 1990г., тоест по време на управлението на БКП и БСП (на 3 април 1990г. БКП се преименува на БСП), 8 % от хората са страдали от недохранване.
                Да ви напомня, че по време на управлението на БКП и БСП в България през 1990г. процентът на хората в България, страдащи от недохранване, е бил много по-голям в сравнение с 2016г..
                Last edited by Ivan2015; 22.03.2017, 01:20.

                Коментар


                • Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж политиците от Реформаторския блок в предишното Народно събрание и в предишното правителство са се провалили и че уж всички били клиенти на прокуратурата и че уж били некадърни, прости и крадливи? Тези твърдения на ко мо не та та изобщо не са верни. Политиците от Реформаторския блок в предишното Народно събрание и в предишното правителство на България не са се провалили и не са некадърни, прости и крадливи, а си вършиха работата сравнително добре. Според мой познат юрист нито един политик от Реформаторския блок в предишното правителство не е извършил престъпление.
                  Да ви напомня, че според медии в последните години редица членове на БСП, включително бивши министри на БСП, са били обвинени от прокуратурата за различни престъпления.
                  Един мой познат казваше, че целта на ко мо не та та е да ви излъжат и казваше, че ко мо не та та са некадърни, прости и крадливи.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от barbaron
                    Разкрита е огромна схема за пране на руски пари, съобщава Guardian, като според документите, които британското издание е видяло, чрез нея са били “изпрани” поне $20 милиарда в периода 2010-2014 г. “Истинската сума може да възлиза на $80 милиарда, смятат разследващите органи”, съобщава изданието.

                    Британските власти разследват 17 британски банки, сред които HSBC, Royal Bank of Scotland, Lloyds, Barclays и Coutts, за това, че са участвали в схемата и през тях са минали близо $740 милиона от операция на руски лица от престъпния свят с връзки с Кремъл.

                    Над 500 души са замесени, сред които руски олигарси, московски банкери и лица, свързани с руската Федерална служба за сигурност (ФСС), наследник на КГБ. Сред тях е и Игор Путин, братовчед на президента Владимир Путин, който е член на борда на замесената в схемата Московска банка.
                    Парите не миришат, какво беше казал маркс или енгелс не помня точно- за 1% капитала не мъдра, за 3-5% капитала започва да работи, за 10% са готови да убият майките си. Ти си държал изпит по научен комунизъм, припомни ми кой е казал горните думи

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от barbaron
                      Искаме да попитаме една прокуратура защо години наред
                      организираните безплатни превози до изборните пунктове на територията на РБ
                      и платени от определени партии, не се отчита и преследва като купуване на гласове?
                      Напълно съгласен с този въпрос, ако има подписка искам и моето име да е вътре

                      Коментар


                      • Гледам че в Турция 19 000 "български" граждани са подали зачвления за гласуване, а в САЩ и Германия са по 2500 - 2800. На миналите избори в САЩ гласуваха 4890 души, а в Турция гласуваха 36 000 души. Тоест от САЩ и Германия сега ще има пак 10-11000 гласа общо, а от Турция ще има към 40 000.
                        Та питам аз и отговор не искам, ЗАЩО седесарите и техните конституционни съдии едно време признаха ДПС за конституционна партия?
                        Защо либерастите допускат двойно гражданство? Защо не се забрани изобщо гласуване извън територията на Европейския съюз?
                        ЗАЩО бе ?!?!?!
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар



                        • Ииии, кви морални тез франсета ве! Кат ги фанат в издънка и вземат та си подадат оставката...


                          Френският министър на вътрешните работи Брюно льо Ру подаде оставка

                          Френският министър на вътрешните работи Брюно льо Ру подаде оставка, след като по-рано днес стана ясно, че в продължение на седем години е наемал дъщерите си като свои асистентки в парламента, докато те все още са ходили на училище.
                          Ами ако дъщерите му не бяха ходили на училище, а той ги е наемал, па те са излежават в къщи и лапат обществените пари, тоа френски кавал дали щеше да си подаде оставка или щеше да твърди, че дъщерите му са бачкали здраво на ползу роду?

                          И въобще НА КАКВО ОСНОВАНИЕ разни френски посолски мерзавци си позволяват да ни наставляват какво трябва да направим в съдебната система? Че тяхната е същата, щом позволява да наемеш сестра си, брат си, жена си и децата си и да им плащаш с държавни пари!
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • https://www.youtube.com/watch?v=UAsF5JmJCog

                            Проф. Иво Христов: Защо регистрирахте ДОСТ и защо играете с Ердоган ?!

                            Коментар


                            • Шах .... и мат! Не може да му се отрече на Путин, че е майстор. Сега Султан Ердоган ще има да се чуди какво да прави баш преди референдума.....

                              Russia strengthens presence in Kurdish-held Syria Contacts with YPG militia expected to alarm Turkey and inflame regional tensions.

                              Kurdish fighters from the YPG, which has been seeking to establish ties with Russia even though it is backing its enemy in Damascus © Reuters 8 hours ago by: Erika Solomon in Beirut

                              Russia is building up its presence in Kurdish-held areas of northern Syria in a move likely to alarm neighbouring Turkey. A Kurdish militia known as the YPG said Moscow had set up a base in the Afrin area to train the Kurdish forces and establish a point of direct contact. Russia’s foreign ministry denied it had opened a military base but said it had a “reconciliation centre” in the area to negotiate local truces between warring parties. Such a development could unnerve Turkey, which has patched up diplomatic relations with Russia but sees a Kurdish mini-state in Syria as a strategic threat and has been fighting the YPG in the country. The YPG, or People’s Protection Units, is backed by the US, which sees it as one of the most effective forces battling Isis and is considering increasing its support for the group. But the YPG is also a sister group of the outlawed Kurdistan Workers’ party, or PKK, which is internationally listed as a terrorist organisation and has been fighting Turkey for three decades. Kurdish officials shared videos that appeared to show Russian soldiers, military vehicles and tanks with Russian flags driving up to a building in the Afrin area, although it was not possible to verify the images. Redur Xelil, a YPG spokesman, said the move came as part of “co-operation in antiterrorism and support from Russian forces to train our forces on modern war tactics and build a direct point of contact with Russian forces”. “In terms of agreements with the Russians, this is the first time this has happened,” said Ilham Ahmad, a leading political figure in the Kurdish-controlled parts of northern Syria. Syria’s six-year war began as a protest against President Bashar al-Assad but has since become a combustible mix of local, regional and international rivalries. Beyond the war between the rebels and the government, Kurdish forces and jihadi groups have used the chaos to set up their own enclaves, while Russia, Iran and Turkey have sent their own forces into the country. Despite Washington’s growing reliance on the YPG, the Kurdish force has long sought to develop ties with Russia, even though Moscow is militarily backing Mr Assad. The YPG controls a string of territories across northeastern Syria and has long sought to connect them with Afrin in the north-west, a goal Turkey sought to frustrate when it moved troops into Syria last year to fight both Isis and its Kurdish foes. US officials say they have no relations with the YPG forces in Afrin, who have had more contact with the Russians in recent years. Newaf Xelil, a Kurdish analyst and member of the Kurdish force’s political wing, said it was likely that the increased co-operation would be limited to Afrin. “The relationship with Russia is developing [in Afrin]. Now there will be training and direct contact,” he said. “This is the crowning of certain relations that have been worked on for a long time.” The Turkish foreign ministry and president’s office declined to comment.
                              Last edited by netware5; 21.03.2017, 21:12.
                              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от barbaron
                                Искаме да попитаме една прокуратура защо години наред
                                организираните безплатни превози до изборните пунктове на територията на РБ
                                и платени от определени партии, не се отчита и преследва като купуване на гласове?
                                Защото некои юнаци требва се перчат по КПП-тата. Тея игри ги разиграваме четвърт век.

                                Коментар

                                Working...
                                X