IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение

А един мармот...

И как точно най-новата дясна партия е антисистемна? С финансирането си? Ти знаеш ли откъде дойдоха толкова пари за (както самите те не спират да повтарят) "едни десет седмици"?
    Голяма част от финансирането дойде от обикновени хора като мен живеещи в чужбина, а и в България и нямащи нищо общо с политиката, само аз съм дарил 5К, а имам много приятели, които също преведоха лични пари на Да, България в името на каузата.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
      Че си имаме най-глупавата разединена десница на света - това е известно
      И на мен ми е смешно Не аз, а вие ще сърбате попарата от вода и сухари
      За попари не знам, аз си имам цял комплект зъби .
      Поне се надявам на следващите избори да не се цитират малоумни анкети с нереалистични прогнози, за да не си губим времето с безмислени дискусии тип Иванчо каза за неговите познати. Ако не друго, поне видяхме, че в дясно много умело ползват тролове в анкетите, явно добре се учат от чичковците в ляво.
      А иначе, че си имаме най-странната левица и десница на света и това е известно . За мен тези избори се характеризираха с пълна липса на смислена опция, за която да се гласува.
      Last edited by nomche; 27.03.2017, 12:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        4Д, хубав анализ, но защо не ни обясниш и за топлите връзки на ББ , Горанов с Кой и обществените поръчки към него.Защо няма мерки на ГЕРБ срещу ДПС и КОЙ, защо се заметоха следите на кражбата на 5 милиарда от КТБ..А корупцията дето я няма според Борисов и сме по- добре от румънците.. За мен няма разлика между БСП и мутантите им ГЕРБ- те са статуквото с ДПС те са олигархията и мафията..За съжаление пак ще се отрази на Борсата и всички ще страдаме..
        А според теб кой трябваше да спечели,коя щеше да е най -добрата комбинация?Нали всички видяхме че "ДА България" нямаше шансове!

Коментар

Да дворът ми е пълен с кокошки пуйки телета агнета прасета в мазето квото искаш голям глад у Франция ако сте на вода и сухари у село не сме

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Според мен това че твоите хора загубиха изборите се отразява на обективното ти мнение ! Едно се иска предизборно, друго след това За мен който и да е на власт при силна икономика само може да си увеличи рейтинга!

В години на растеж имаме: силно покачване на заплати и пенсии, ръст на цените на имотите, лесни кредити, ръст потреблението и т.н. та след 1 година хората ще са още по добре и не виждам как левите могат да вземат тогава властта.

Бе ти как ще обясниш на байчо от София че имало растеж на икономиката след като на него не са му вдигнали заплатата а са му вдигнали винетката билета за трамвая водата и тока.Да ти мочам на растежа на икономиката.Тва че Дебелия изял три агнета повече тая година не означава че обикновения човек е разбрал нещо от тоя растеж

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
              То интересно и къде е иностранният пенсионер, който цитираше една анкета на Дневник, в която Да, България и Нова Република (България) щяха да спечелят изборите с общ резултат над 50 %. Голям смях.
              Че си имаме най-глупавата разединена десница на света - това е известно
              Last edited by barbaron; 27.03.2017, 11:07.

Коментар

Браво 4 лексикални, 1 правоговорна и 4 пунктуални грешки. Няма да споменавам синтактичните и морфологичните
                али щехте да спечелите изборите с 50 процента
                Last edited by X_Y; 27.03.2017, 11:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                  Политичекста обстановка е определено интересна. Възможни са доста сценари. За мен най-интересният е нови избори и невъзможност да се състави правителство. Тогава ще влязат и единствените два антисистемни играча в лицето на ДА България и ДОСТ. И двете структури са си поставили за цел да унищожат ДПС, Доган и корупционният модел контролиращ държавата от 1944 година до днес. Тъй като сме свикнали от правителството на Беров до днес да имаме сливане на партията ДПС с държавата, то всяка атака срещу Доган ще се представя като атака срещу държавността. Според мен нови избори в момента са огромен риск за статуквото и трудно ще бъде позволено. Възможните сценарии са коалиция ГЕРБ-ОФ, която е почти невъзможно да съществува устойчиво. Няма как дясното и про европейско крило в ГЕРБ да е заедно с евразийските и анти европейски възгледи на Каракачанов и Сидеров. Просто този сценарий би бил налагане на руски юзди на ГЕРБ и тяхното постепенно обезличаване. В случай, на провал е възможно в акт на отчаяние да се направи опит да се сглоби схема втори Орешарски в лицето на БСП, ДПС, Атака, ВМРО и няколко депутата на Марешки, но това означава публично да си признаят топлите връзки между тези играчи, които винаги са били една икономическа и политическа група обслужващи общ външен на България интерес. Тъй като това правителство ще унищожи всички участващи в него проекти без да има нососъздадено политическо ГМО, на негово място то, това би било краен случай за руското влияние.
                  На пръв поглед при нови избори има шанс България да започне да се измъква от олигархичните зависимости и затова вероятно статуквото ще активира последният си коз в лицето на Слави Трифонов. Мажоритарни избори биха върнали двуполюсният модел с БСП, ГЕРБ и ДПС, където ролята на Доган на балансьор се запазва и положението на олигарсите се бетонира. При мажоритарни избори всяка възможност за промяна в България ще бъде блокирана за десетилетия.
                  Осъзнавам, че на много хора този възглед няма да им хареса, но е доста интересна интерпретация на случващото се.
                  +++ Браво, много добро описание на текущата политическа обстановка.

Бих добавил само, че всички текущи политически субекти в НС, нямат никакъв стимул за нови избори, при положение, че планът-решетников до момента постига пълен успех в "зачистката на прозападния елит".

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение

За буци ли гласува бате пешо?
                    Не не съм гласувал.За последно на парламентарни избори гласувах през 1997 за Иван Костов.

Коментар

......единствените два антисистемни играча в лицето на ДА България и ДОСТ. ......
                      А един мармот...

И как точно най-новата дясна партия е антисистемна? С финансирането си? Ти знаеш ли откъде дойдоха толкова пари за (както самите те не спират да повтарят) "едни десет седмици"? Или с това, че удобно бе създадена точно преди парламентарните избори с едничката цел да раздели и без това разделеното дясно? Това че не се коалира с РБ (уж да се дистанцират от партньор на управляващите доскоро) и с НР (незнайно защо), а само с неизвестно с какво атрактивната партия Зелените (вероятно 254-тата Еко-партия у нас) вероятно също ги прави антисистемни? Антисистемни сигурно са и очевадно инсценираните "атаки от Прас-прес", за които ежедневно ни напомняха от партията?

Ами ДОСТ? Това че сега само те получават пари от Турция, а не ДПС, прави ли ги автоматично антисистемни?

На мен ми се струва, че ББ в крайна сметка се оказа най-хитрия политик за последните 30 години. Уж заради егото си, ама предсрочните избори елиминираха най-големия му pain-in-the-ass, а именно десните, редуцира влиянието на ДПС и вкара повече от удобните патриоти и резервния отбор на ГЕРБ от Варна. Шах и мат.

Коментар

Политичекста обстановка е определено интересна. Възможни са доста сценари. За мен най-интересният е нови избори и невъзможност да се състави правителство. ...
                        Ако-о-о, Враца, какви нови избори са ви патили бе ???

Изборите минаха вчера, Боко си взе каквото му трябваше и сега всички опции са му в ръцете - кеф му с патриоти (или част от тях), кеф му с Марешки (ако не му разпадне групата още от първия ден), кеф му с ДПС ! Всички, които са от някакво значение са доволни - ГЕРБ размаза, като в най-добрите си години, БСП излезе от реанимацията и си стигна в общи линии тавана, ДПС успя да се закрепи на фона на безпрецедентния натиск на Ердоган, Патриотите се поизложиха, но все пак са трета сила ...
                        А това, че десните се изпотрепаха помежду си, или че ДОСТ се издъниха, или че Първанов и Дончева приключиха окончателно - това си е техен проблем - да си ближат там раните, да се обновяват, обединяват и разединяват, и да се молят Боко и Нинова да договорят по-мек вариант на смесена система, че иначе жална им майка ...

Та така, КОЙ ще ги предизвика тези избори наесен и с каква цел? ГЕРБ ?, БСП? Патриотите? Единствения вариант е ако решат да сменят избирателната система, ама това ще стане за по-нататък - сега ще ни обяснят, че предстои председателство на ЕС, че международната обстановка е тежка, че народът иска стабилност (което си е така), а отгоре на всичкото и икономиката живна ... Забравете за нови избори тази година, че и догодина - Правителство ще има, и като нищо може да отпере и пълен мандат, стига да не спецне рязко икономиката или да не ни изтърбушат отвън, да не дава господ !

Коментар

......единствените два антисистемни играча в лицето на ДА България и ДОСТ. .....
                          Last edited by fantasy_gt; 27.03.2017, 10:56. Причина: Не е по темата.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                            Самата идея да облагаш този които работи по-вече за да даваш тези пари на не-работещите е тотално грешна.
                            Това може да работи в едно утопично солидарно общество , но в съвременния свет не се получава. просто се появява една класа от търтей , която със всяко поколение се увеличава докато социалната система не грохне....
                            Браво 4 лексикални, 1 правоговорна и 4 пунктуални грешки. Няма да споменавам синтактичните и морфологичните

Коментар

• 4Д, хубав анализ, но защо не ни обясниш и за топлите връзки на ББ , Горанов с Кой и обществените поръчки към него.Защо няма мерки на ГЕРБ срещу ДПС и КОЙ, защо се заметоха следите на кражбата на 5 милиарда от КТБ..А корупцията дето я няма според Борисов и сме по- добре от румънците.. За мен няма разлика между БСП и мутантите им ГЕРБ- те са статуквото с ДПС те са олигархията и мафията..За съжаление пак ще се отрази на Борсата и всички ще страдаме..

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Да и това е друг ход на Борисовв ,който не исках да го пиша.....избори през есента.
                                Но при пълен мажоритар ,няма да мине през парламента , ще мине смесена избирателна система 120/ 120....
                                Не знам как да ти го кажа ,но при пълен мажоритар , болшинството от хората няма да гласуват за кандидатите на БОКО на втория тур ,те и сега са недолюбвани,тои има едни 900 к- милион фенове....това е максимума , за пропорционална е добре но за мажоритарна е малко...същото е при левите и те толкова...
                                Важно е другите какви лица ще извадят..
                                Нали не си преставяш да гласуваш за Цецка или Бъчварова или за Цветанов....директно..
                                Не си представям.
                                Още по-малко си представям да гласувам за курнея от крушовица, гергов свинаря, изцъкления жаблянов или больо жейчев.

Коментар

Working...
                                X