IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Да и това е друг ход на Борисовв ,който не исках да го пиша.....избори през есента.
    Но при пълен мажоритар ,няма да мине през парламента , ще мине смесена избирателна система 120/ 120....
    Не знам как да ти го кажа ,но при пълен мажоритар , болшинството от хората няма да гласуват за кандидатите на БОКО на втория тур ,те и сега са недолюбвани,тои има едни 900 к- милион фенове....това е максимума , за пропорционална е добре но за мажоритарна е малко...същото е при левите и те толкова...
    Важно е другите какви лица ще извадят..
    Нали не си преставяш да гласуваш за Цецка или Бъчварова или за Цветанов....директно..
    Не си представям.
    Още по-малко си представям да гласувам за курнея от крушовица, гергов свинаря, изцъкления жаблянов или больо жейчев.

Коментар

• Политичекста обстановка е определено интересна. Възможни са доста сценари. За мен най-интересният е нови избори и невъзможност да се състави правителство. Тогава ще влязат и единствените два антисистемни играча в лицето на ДА България и ДОСТ. И двете структури са си поставили за цел да унищожат ДПС, Доган и корупционният модел контролиращ държавата от 1944 година до днес. Тъй като сме свикнали от правителството на Беров до днес да имаме сливане на партията ДПС с държавата, то всяка атака срещу Доган ще се представя като атака срещу държавността. Според мен нови избори в момента са огромен риск за статуквото и трудно ще бъде позволено. Възможните сценарии са коалиция ГЕРБ-ОФ, която е почти невъзможно да съществува устойчиво. Няма как дясното и про европейско крило в ГЕРБ да е заедно с евразийските и анти европейски възгледи на Каракачанов и Сидеров. Просто този сценарий би бил налагане на руски юзди на ГЕРБ и тяхното постепенно обезличаване. В случай, на провал е възможно в акт на отчаяние да се направи опит да се сглоби схема втори Орешарски в лицето на БСП, ДПС, Атака, ВМРО и няколко депутата на Марешки, но това означава публично да си признаят топлите връзки между тези играчи, които винаги са били една икономическа и политическа група обслужващи общ външен на България интерес. Тъй като това правителство ще унищожи всички участващи в него проекти без да има нососъздадено политическо ГМО, на негово място то, това би било краен случай за руското влияние.
      На пръв поглед при нови избори има шанс България да започне да се измъква от олигархичните зависимости и затова вероятно статуквото ще активира последният си коз в лицето на Слави Трифонов. Мажоритарни избори биха върнали двуполюсният модел с БСП, ГЕРБ и ДПС, където ролята на Доган на балансьор се запазва и положението на олигарсите се бетонира. При мажоритарни избори всяка възможност за промяна в България ще бъде блокирана за десетилетия.
      Осъзнавам, че на много хора този възглед няма да им хареса, но е доста интересна интерпретация на случващото се.

Коментар

• Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение

Монти при смяна на системата за гласуване знаеш че ГЕРБ ще имат 180 гласа за отскок нали, тогава?
        Да и това е друг ход на Борисовв ,който не исках да го пиша.....избори през есента.
        Но при пълен мажоритар ,няма да мине през парламента , ще мине смесена избирателна система 120/ 120....
        Не знам как да ти го кажа ,но при пълен мажоритар , болшинството от хората няма да гласуват за кандидатите на БОКО на втория тур ,те и сега са недолюбвани,тои има едни 900 к- милион фенове....това е максимума , за пропорционална е добре но за мажоритарна е малко...същото е при левите и те толкова...
        Важно е другите какви лица ще извадят..
        Нали не си преставяш да гласуваш за Цецка или Бъчварова или за Цветанов....директно..

Коментар

Забравяте че почва една атака от Слави за избори с пълен мажоритарен елемент и избори до шест месеца ,така че цирка ще е пълен ...?
          Аз може да съм черноглед, но нямам розови очила при такава трагична картинка...
          При БСП щеше да е същата ситуация ,но икономиката щеше да върви и поръчките да получат други фирми....
          Монти при смяна на системата за гласуване знаеш че ГЕРБ ще имат 180 гласа за отскок нали, тогава?

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

В момента икономиката расте с 3.5%! Това малко или много е? А при малко усилия от Боко можем лесно да скочим на 4%-5% и тогава това което ми пишеш няма да има значение. За мен Единствената партия алтернатива беше Да България!
            https://www.24chasa.bg/novini/article/6138561
            За мен е симпатична защото е нито лява ,нито дясна , но тя реши да не влезе защото реши че София е България.........
            Е един нагаждач в 24 часа ,той ги вижда нещата ....
            Мога да ти пусна и на Маринов вижданията ,но той е ляв и няма да му повярваш ...
            В момента натискат за Голяма коалиция или ....

Коментар

• В България май ще се върви, към нови избори. Освен ако не станем свидетели на нова руско-турска-националсоциалистическа коалиция, може би без официално пееф и доган да се афишират като "партньори", а просто да играят златното пръсче. Ще се менкат болен и доган, нали са си партньори и се финансират един друг.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	333.jpg
Views:	2
Size:	33.7 КБ
ID:	3182386
                и скоро за трети...
                Attached Files
                The strongest stand last.

Коментар

Нали знаеш ,че 16 милиарда ще свършат....
                  пак да го напиша , комунистите ще бойкотират парламента вътре а Градската десница вън и ще са прави да го правят ...
                  Не ги познаваш на какво са способни .......
                  АЕЦ Белене ще е първото съприкосновение и цената на газта....
                  Да не си им на мястото при положение че ЕС се бори с популистите и е пред разпад...
                  Който и да дойде ще има тези проблеми но сега са по големи....
                  Другия септември сме пак на избори....
                  Аз гласувам за по малкото зло ,но този път ви гласувахте за по голямото зло.....
                  Забравяте че почва една атака от Слави за избори с пълен мажоритарен елемент и избори до шест месеца ,така че цирка ще е пълен ...?
                  При БСП щеше да е същата ситуация ,но икономиката щеше да върви и поръчките да получат други фирми....
                  В момента икономиката расте с 3.5%! Това малко или много е? А при малко усилия от Боко можем лесно да скочим на 4%-5% и тогава това което ми пишеш няма да има значение. За мен Единствената партия алтернатива беше Да България!

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid

Бе къде е Ванчо?Ванчооооооооооооооооооооооооооо твоите приятели май те излъгаха и гласуваха за БСП
                    То интересно и къде е иностранният пенсионер, който цитираше една анкета на Дневник, в която Да, България и Нова Република (България) щяха да спечелят изборите с общ резултат над 50 %. Голям смях.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

БСП никога не са имали моя глас че па и да го загубят.
                      За буци ли гласува бате пешо?

Коментар

Според мен това че твоите хора загубиха изборите се отразява на обективното ти мнение ! Едно се иска предизборно, друго след това За мен който и да е на власт при силна икономика само може да си увеличи рейтинга!

В години на растеж имаме: силно покачване на заплати и пенсии, ръст на цените на имотите, лесни кредити, ръст потреблението и т.н. та след 1 година хората ще са още по добре и не виждам как левите могат да вземат тогава властта.

Нали знаеш ,че 16 милиарда ще свършат....
                        пак да го напиша , комунистите ще бойкотират парламента вътре а Градската десница вън и ще са прави да го правят ...
                        Не ги познаваш на какво са способни .......
                        АЕЦ Белене ще е първото съприкосновение и цената на газта....
                        Да не си им на мястото при положение че ЕС се бори с популистите и е пред разпад...
                        Който и да дойде ще има тези проблеми но сега са по големи....
                        Другия септември сме пак на избори....
                        Аз гласувам за по малкото зло ,но този път ви гласувахте за по голямото зло.....

Коментар

Според мен това че твоите хора загубиха изборите се отразява на обективното ти мнение ! Едно се иска предизборно, друго след това За мен който и да е на власт при силна икономика само може да си увеличи рейтинга!

В години на растеж имаме: силно покачване на заплати и пенсии, ръст на цените на имотите, лесни кредити, ръст потреблението и т.н. та след 1 година хората ще са още по добре и не виждам как левите могат да вземат тогава властта.

Дай Боже !!!

Ако се случи това, няма никакво значение кой е спечелил изборите....

Коментар

• Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение
                            Монти, достатъчно спами темата за оптимизма с агитация за БСП. Запри се вече, имай и малко неудобство - поздрави спечелилите и се оттегли в тема "Политика", ако обичаш. Тук сме оптимисти, скърбящите нямат място.
                            За какво си оптимист ,да не си поумнял след победата на ГЕРБ....
                            Нали не мислиш ,че някой ще инвестира в страната при положение че има крайни популисти в управлението....
                            Фондовете вече привършват ...
                            така че макро е много зле ,остава и микро да стане....
                            Нямам грешна прогноза в политиката от 1994 г....

Коментар

Ти знаеш ли какви са исканията на патриотите...,
                              А да ти кажа някои..
                              Минимална пенсия от 300 лв.
                              Одържавяване на концесионерите от Чез и софииска вода и Мариците ...
                              наборна българска армия..
                              Полицията във всяко серо
                              Затваряне на турската граница...
                              Премахване на двойното гражданство....
                              Повече държавна икономика,заплата над 1500 средна.......
                              Този път ще има и мнооого министри....
                              Така че свят ще ви се завие...
                              За мен избори до година но.....яка ни душа....
                              Социално ще сме добре но борсата....

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                                По последните данни изнесени от ЦИК, при 90% обработени секционни протоколи, ГЕРБ ще имат 96 депутати, БСП - 79, патриотите - 27, ДПС - 26 и Магарешки - 12.
                                Деформаторите ще пеят песента на Хиподил, "Боли ме гъза". Ще им припяват соросоидните грантаджии на "Дай България" и маргиналната софийска партийка на Радан.
                                Най-добрата новина е че партията на Ердоган не влиза. Лошата е, че все пак имат много гласове и разширяват влиянието си.
                                в тия праценти, отразени ли са иноземните гласове. Щот там май е на лютфи потенцяла...
                                Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

Working...
                                X