IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение
    Честит празник българи юнаци !!!
    Честит ден на Независимостта!

.................

Независими, защото малко зависи от нас...

Още: честит Международен ден на... слоновете!

Накрая: честит празник на бизнес-дамите в САЩ!

... (съчетание на комбинации, дължащи се на случайността - причина за нашето съществуване!)

Коментар

• Честит празник българи юнаци !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
        И кво ся, освен лични проблеми да споделяте няма ли и нещо сериозно да извадите като довод?
        Щото личните ви щения и терзания нямат никакво значение.

Ми не четете ли, кръгът 'зелени чорапи' около радев се разпада, а той милият, от БХ взел да се фокусира върху курнела.
        Чувам че взима да припознава кюстендилската слива и отровното трио като политически израз на вижданията си...

Това ще да е ехото от реакцията на едни "будни граждани" от ПлАвен... ..., но агитката на клакьорите е много немощна и камерите пропускат да покажат КОЙ ръкопляска толкова въодушевено на фона на "всеобщата радост", а в същото време всички наоколо са в статично положение...

Слаб режисьор, Другарю Партиен Секретар Имхотеп! Толкова ли не може да платите на добър режисьор, за да въведе в ред профила на краля-слънце? Ще ви сменяме, Другарю Партиен Секретар Имхотеп, не се справяте! Не се справяте с фасулската работа!

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

Ей, ще ми извадиш душата бе, човек!
          Работа, протести, любов!
          А по нощите трябва с половин мозък и едно око да размишлявам за важни неща

През последните дни размерът на протеста е по-камерен и се е закотвил около числото 500. Това предизвиква лют вой при тези, които го искат на кота 50, или още по-добре 5.
          Тази вечер геппа извърши още една дребнава низост. Многозначителна, тъпа, примитивна. На другия край на площада, срещу двореца (галерията) бяха разрешили някакво "културно мероприятие". С по-мощна от нашата озвучителна уредба, професионален певец презентираше някакъв тюрлю-гювеч репертуар - от популарни арии до поп.
          Колкото да пречат!
          Ами толкова си могат!

Емоция и добродетел.

Тц. Сама по себе си емоцията не е добродетел. Да, неотменима и важна човешка характеристика е, но истинската добродетел се ражда там – където се пресичат осъзнато, подготвено и асистирано - емоционално, рационално, социално (бит, традиция, култура, съвместност), етика.

Емоцията е символ на единението и т.н.

Тц. Не приемам, че аз и ти сме типични представители на индивидите, които са извън нормата. Защо?! Ами защото при нас се получава напълно противополжната картина. Докато разменяхме рационална информация и разсъждения за Ковида, с теб бяхме в смайващ унисон, дори се изненадвах, как друг човек от този форум, може да напише неща, които също мисля, но никога съм си позволявал да изрека. С други думи, аз съм си в нормата , за теб не знам какво мислиш за самия себе си

Честно, поставен съм в ситуация на неразбиране, неосмисляне. Ако по някаква причина си се разочаровал от мен, дори си ме намразил, това е ОК, това напълно мога да го разбера. След години на дисциплина и сдържаност, в един момент отсекох: всеки безобразник ще си го получи – барзо, ефикасно, но винаги като отговор, а не като непредизвикана агресия.

Обаче, другата хипотеза: че нямаш проблем с мен персонално, а си просто един герберист и бойковист ... не, това личността ми във всичките и измерения отказва да разбере , да приеме! Пинокио – бойковист?! Пълен абсурд!

Какво ни се случи, апропо? В мига на включване на емоцията, унисонът ни премина в пълен резонанс.

За мен това не е ново и изненадващо изживяване. Предполагам, че те мъчи някаква болка, мъка, дори неосъзната, по разлома „комунизъм“ - „некомунизъм“. Имал съм вече такъв случай с неприлично начетен и интелигентен човек, който с рациото си можеше да доминира без усилия над опонента, но при започване на политически разговор, нещо в него казваше „щрак“, на по-късен етап разбрах, че следва някакъв бащин завет, който е бил повтарян милион пъти още откак е засукал мляко, първо е бил просто някаква безформена фонетика, после се е превърнал в думи, накрая в безусловен „смисъл“ (т.е. закон, молитва) и започна да доминира живота му по разрушителен начин. При отваряне на дума по темата, оглушаваше и искаше да руши, да причинява болка всекиму, който не приемаше безусловно неговите съждения.

Аз пък имам уникална съдба. С неправилно кулашко-буржоазен произход съм, ама след това ставах човек под въздействие на широки и полярни обществени възгледи, а съм скроен като вироглав, неподаващ се на влияние и неподбиращ приказките си. И по тази причина не робувам на нищо, пък и съм рационален и емоционален – по много и от двете.

За рокендрола и другото ще се изкажа на отделно основание
          Друже, прекалено много се вторачваш в някакви изказани неща. Думите са вятър - полъхват и отминават. Сериозни или не - собственическата преценка за това е още по-голям вятър. Под емоция се подразбира сърцето, то е, което ни прави човеци и поддържа изтънялото усещане за единна тъкан. Хората сме единно цяло и никой не може да бъде изваден от този контекст. Когото и да погледнеш - виждаш себе си. Голямата драма започва с опитите за откъсване от това единно цяло чрез ума, който ни превръща в самовлюбени пауни, които в забрава съзерцават цветовете на перата си. Вечният разлом е между ума и сърцето. Не става въпрос, че човек трябва да е глупак, за да бъде с добро сърце или обратно. Разсъжденията са в съвсем друга категория - в тази на разсъжденията за човешката същност. Живеем в свят на дивотински индивидуализъм, поощряван всячески от начина, по който ни натрисат обяснението за света. Ако погледнеш - животът извира от черна дупка и се влива в друга черна дупка. Нито съзнаваме откъде идваме, нито разбираме къде отиваме. За да опрости този неразбираем модел на квантовата физика, религията е отсекла, че човекът се ражда в скута на Господа и умира в прегръдките на Дявола. Всъщност, и двете символни фигури са олицетворение на усещането и интуицията за отвъдност, като маркират хоризонта на събитията. Затова темата за ГЕРБ и начините за интерпретирането й ми се струват като отклонение от здравия разум, защото материализират неразбирането, че онова, което е - ще бъде, а онова, което ще бъде, вече било е. Още Соломон се е изрезал навремето в своите притчи за неизбежността на кръговрата. Отива си БХ, идва ХБ - това е накратко.

Коментар

• И кво ся, освен лични проблеми да споделяте няма ли и нещо сериозно да извадите като довод?
            Щото личните ви щения и терзания нямат никакво значение.

Ми не четете ли, кръгът 'зелени чорапи' около радев се разпада, а той милият, от БХ взел да се фокусира върху курнела.
            Чувам че взима да припознава кюстендилската слива и отровното трио като политически израз на вижданията си...

Last edited by Имхотеп; 22.09.2020, 04:44.
            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
              Емоцията е най-ценната човешка добродетел. Без нея умът се превръща в кръвожаден властелин на рациото. Емоцията е символ на единението, а рациото е на полярността, на разединението. Полярността в човешкото мислене е стартирала със символното описание с отхапването на ябълката в Райската градина. Всъщност, това е символен разказ за историята на човешкото падение и така е и озаглавено в Светото Писание като опит за обяснение на човешката природа такава, каквато я познаваме днес и я приемаме за безусловна /което не е вярно, разбира се/. В тази отхапана ябълка можем да намерим отговора на всеки въпрос по начин, по който ни уйдисва. Допреди това е имало само див и необуздан секс и рокендрол.
              Ей, ще ми извадиш душата бе, човек!
              Работа, протести, любов!
              А по нощите трябва с половин мозък и едно око да размишлявам за важни неща

През последните дни размерът на протеста е по-камерен и се е закотвил около числото 500. Това предизвиква лют вой при тези, които го искат на кота 50, или още по-добре 5.
              Тази вечер геппа извърши още една дребнава низост. Многозначителна, тъпа, примитивна. На другия край на площада, срещу двореца (галерията) бяха разрешили някакво "културно мероприятие". С по-мощна от нашата озвучителна уредба, професионален певец презентираше някакъв тюрлю-гювеч репертуар - от популарни арии до поп.
              Колкото да пречат!
              Ами толкова си могат!

Емоция и добродетел.

Тц. Сама по себе си емоцията не е добродетел. Да, неотменима и важна човешка характеристика е, но истинската добродетел се ражда там – където се пресичат осъзнато, подготвено и асистирано - емоционално, рационално, социално (бит, традиция, култура, съвместност), етика.

Емоцията е символ на единението и т.н.

Тц. Не приемам, че аз и ти сме типични представители на индивидите, които са извън нормата. Защо?! Ами защото при нас се получава напълно противополжната картина. Докато разменяхме рационална информация и разсъждения за Ковида, с теб бяхме в смайващ унисон, дори се изненадвах, как друг човек от този форум, може да напише неща, които също мисля, но никога съм си позволявал да изрека. С други думи, аз съм си в нормата , за теб не знам какво мислиш за самия себе си

Честно, поставен съм в ситуация на неразбиране, неосмисляне. Ако по някаква причина си се разочаровал от мен, дори си ме намразил, това е ОК, това напълно мога да го разбера. След години на дисциплина и сдържаност, в един момент отсекох: всеки безобразник ще си го получи – барзо, ефикасно, но винаги като отговор, а не като непредизвикана агресия.

Обаче, другата хипотеза: че нямаш проблем с мен персонално, а си просто един герберист и бойковист ... не, това личността ми във всичките и измерения отказва да разбере , да приеме! Пинокио – бойковист?! Пълен абсурд!

Какво ни се случи, апропо? В мига на включване на емоцията, унисонът ни премина в пълен резонанс.

За мен това не е ново и изненадващо изживяване. Предполагам, че те мъчи някаква болка, мъка, дори неосъзната, по разлома „комунизъм“ - „некомунизъм“. Имал съм вече такъв случай с неприлично начетен и интелигентен човек, който с рациото си можеше да доминира без усилия над опонента, но при започване на политически разговор, нещо в него казваше „щрак“, на по-късен етап разбрах, че следва някакъв бащин завет, който е бил повтарян милион пъти още откак е засукал мляко, първо е бил просто някаква безформена фонетика, после се е превърнал в думи, накрая в безусловен „смисъл“ (т.е. закон, молитва) и започна да доминира живота му по разрушителен начин. При отваряне на дума по темата, оглушаваше и искаше да руши, да причинява болка всекиму, който не приемаше безусловно неговите съждения.

Аз пък имам уникална съдба. С неправилно кулашко-буржоазен произход съм, ама след това ставах човек под въздействие на широки и полярни обществени възгледи, а съм скроен като вироглав, неподаващ се на влияние и неподбиращ приказките си. И по тази причина не робувам на нищо, пък и съм рационален и емоционален – по много и от двете.

За рокендрола и другото ще се изкажа на отделно основание

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                Сани, колко дни му даваш още на ББ.
                Какво ти подсказва интуицията, Ще избута ли джипката до коледа

Норман Мейлър е много добър писател. Никак не му е чужда критиката, отправена към политиката на правителството... Той казва:

... истинска демокрация имаме тогава, когато на владетеля се отдаде да убеди своето тъпо стадо в това, че то е щастливо!

Прекалено непосилна задача е тази, да бъдем убедени, че живеем щастливо! Невъзможно е да бъдем убедени и, че сме нечие тъпо стадо! /независимо, колко точно време ще се задържи във властта "владетелят"/...

Коментар

• Казано честно, за други страни е щастие,че Преход като този в България вече е напълно невъзможен! И Основната причина е,че глупаците с мащаби близки до нашите отдавна няма.А и вражеската пропаганда отдавна не работи :+

ПС:Интересен е третия куплет - директно доказателство за режисираните за Н-ти път "протести в България" - и пагубната полза от тях.Не че нещо не без протести би се променило,но важно е уточнението....
                  ПС2:Ако някой не знае руски и изпитва затруднения с превода си е лично негов проблем!
                  Last edited by SPART; 22.09.2020, 01:38. Причина: опит за отговор на "литературен въпрос"
                  Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Той си е тръгнал, Прецаканче но търпимостта на хората по българските земи ще определи Как и с кой.
                    Ще започнем ли да градим или ще пием още горчивата чаша...и ще има ли вода да я пълним.
                    Лошо е, че изборният кодекс по поръчка си мина, покрай общия махмурлук

А твоята интуиция как ги усеща процесите
                    Last edited by съни(тя); 22.09.2020, 00:15.

Коментар

• Сани, колко дни му даваш още на ББ.
                      Какво ти подсказва интуицията, Ще избута ли джипката до коледа

Коментар

В тези решителни, в същото време - неутешителни, за страната дни някои хора си драпат мъдете с едната ръка, а с другата прелистват разни книжки с надеждата да разберат причините за сърбежа. Една от тези книжки е на Петя Минкова - зам. главен редактор на "168 часа" - "Истината за Ким Филби". Та там човек може да открие прозрението за причините за ненарушимостта на българо-съветската дружба и оцеляването на постсъветското икономическо пространство, заместило СИВ и потънало в нелегалност поради резидентирането му в икономическото пространство на Запада. В този смисъл това, което днес изглежда решително, всъщност е легендиране на по-нататъшните действия, които ще засилят този процес. Авторите на целия този сценарии са най-ортодоксалните властелини на някогашния СССР в лицето на всесилните им служби, поради което и Ленин продължава да е все така необезпокояван и сладко дремещ в своя мавзолей.
                        Нарисуваната драматична картина не оставя място за интерпретации. Всички вкупом - Вън
                        А за развитието на постсъветското икономическо пространство има и по-директни канали
                        https://www.imf.org/external/pubs/ft...012/pdf/c9.pdf

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                          ..
                          Политиката е емоция. Разговор, при който с думи трябва да аргументираш непонятна емоция, е обречен и трябва незабавно да се прекрати.
                          Политиката е емоция, единствено за хора неосъзнаващи собствените си интереси,
                          също бива представяна за емоция от хора заблуждаващи горните.

Дефакто, ако всички са наясно с интересите си и ги отстояват грамотно, естествено ще се получи баланс.
                          Но при нас балансът е разрушен още на старта със съдебна система извън граждански контрол
                          и неточните изб.списъци, и с 4-те%-та бариера....

Коментар

• Емоцията е най-ценната човешка добродетел. Без нея умът се превръща в кръвожаден властелин на рациото. Емоцията е символ на единението, а рациото е на полярността, на разединението. Полярността в човешкото мислене е стартирала със символното описание с отхапването на ябълката в Райската градина. Всъщност, това е символен разказ за историята на човешкото падение и така е и озаглавено в Светото Писание като опит за обяснение на човешката природа такава, каквато я познаваме днес и я приемаме за безусловна /което не е вярно, разбира се/. В тази отхапана ябълка можем да намерим отговора на всеки въпрос по начин, по който ни уйдисва. Допреди това е имало само див и необуздан секс и рокендрол.

Коментар

Също така в светлината на прочетеното в посочената по-долу книжка става ясна и констелацията около избухналия скандал с петте най-големи банки в света. Твърде вероятно е този ден на огромния по мащабите си скандал да е бил не по-малко решителен. В такъв един ракурс се сещам за книгата на Кен Киси - "Полет над кукувиче гнездо". Кой ли ще вземе Оскар-а, когато измият жълтите павета след представлението?
                              да, в политиката няма нищо случайно, либералите пак усетиха доближаващия ги Тръмп и затова се пусна тази информация за банките, където случайно се компрометира Манафорт, бившия съветник на Тръмп
                              Ама от друга страна, така ние малко се осветляваме за нашите хора,

"Ружа Игнатова е на видно място в световните медии в скандала #FinCenLeaks
                              В периода 2009-2010 г. тя е член на борда и финансов директор на фонда СиЕсАйЕф на Цветелина Бориславова, като влиза и в още няколко негови дъщерни дружества, съобщава изданието "19 минути".
                              По това време Бориславова е жената до Бойко Борисов...
                              Досиетата FinCen разкриват как парите от измамната схема на Ружа OneCoin се изпират с помощ от наркотрафиканта Таки, който се крие в Дубай.
                              И който е свързан с Джи Пи Груп и скандала #ДжиПиГейт"

Слави пък и той точно днес пусна тази своя песен
                              https://www.facebook.com/watch/?v=42...lzOIQNxCOPKgaF

Коментар

• Скучно, неоригинално, невярно, ненужно пресичане на линията, успоредна и мноооого близка до добрия тон и съдържателната приказка.
                                Политиката е емоция. Разговор, при който с думи трябва да аргументираш непонятна емоция, е обречен и трябва незабавно да се прекрати.

Коментар

X