IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

    Не харесвам Боко ама като гледам кои му иска оставката почва да ми става приемлив.
    Уелкъм бак!


    То това е че масовото съзнание е 'абе да подаде оставка пък после ще видим'.
    Преди време някакви ми сваляха звезди от небето и накрая казаха нещо от сорта 'бе като дадеш парите, ша видим'.
    И тук така.
    Та на гениите които постват собствени мисли и мисли на някои други като факти, бих казал "като имате факти, ялате пак".

    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
      Hristo Ivanov

      В “приватизираната” държава, собственост на Борисов и Сараите, няма място за силен частен бизнес и за свободни предприемачи.
      В черната дупка на
      българската енергетика изтичат милиарди, там доминира руският интерес и този на Сараите. Гранд корупцията, която храни кръговете на властта, е запушила енергийната независимост на страната. Както виждаме, Руско-турски поток погълна още нови милиарди, близо до размера на изтегления дълг.
      Какво има в проекта на “новата” стратегия за “устойчиво енергийно развитие” на България? Още от същото.
      Предложената за обсъждане
      Енергийна стратегия до 2030 г. с хоризонт 2050 г. “блести” с унизително ниската амбиция на управляващите за модернизиране на българската енергетика и с фактическия отказ от изпълнението на европейските енергийни политики.
      Целият институционален и финансов ресурс е подчинен на
      един единствен руски инвестиционен проект - АЕЦ “Белене”. Подобен огромен и ненужен проект измества напълно фокуса от Зелената сделка и хилядите малки инвестиционни проекти, които тя може да генерира чрез инвестиции в инсталации за собствено ползване, енергийни общности, умни мрежи, съхранение на енергия, електромобилност, позеленяване на публичния транспорт, създаване на инфраструктура за водород и т.н. Вместо хиляди проекти на хиляди малки и средни инвеститори, ще има един проект на Росатом и Атомекспортстрой.

      Стратегията предвижда
      руската доминация да се запази и по отношение на вноса на нефт, нефтопродукти и природен газ. Налице е отказ от разработването на собствени източници или заместването им с нови технологии. Най-важното – никаква амбиция за път към енергийната независимост на България.

      Другата неприятна особеност е, че, в България, енергийните проекти са само на общини и държавни ведомства, няма проекти на частния сектор. Видно от подхода на други страни в ЕС е, че механизмите на Зелената сделка се насочват главно към частния сектор за повишаване на неговата конкурентоспособност.
      Правителството съзнателно, поради корупционните си интереси, не желае да използва най-силния инструмент на Зелената сделка – подкрепата за българския частен сектор.

      Фрапантно е и пренебрегването на световните технологични иновативни компании, липсва послание и покана към тях за инвестиции в модернизирането на българската енергетика. В предложената енергийна стратегия е очевидна липсата на фокус върху иновациите и развитието на бизнеси от ново поколение. В енергийния сектор един голям държавен проект измества хиляди частни технологични инвестиции.
      Всичко това атакува фронтално бъдещето на страната, успоредно с:

      липсващите мерки за подкрепа на бизнеса по време за КОВИД кризата;
      непрекъснато влошаващата се бизнес среда – собствеността не е защитена, институциите не са безпристрастни и се използват за натиск и отнемане на бизнес, достъп до кредит няма, предвидимостта е нулева, липсва доверие и капиталът панически бяга от България.

      Заради всичко това Борисов трябва да си ходи веднага. Той заприщва бъдещето на страната. Запушва потенциала ѝ.
      Оставка!
      Браво, Барба!

      Днес те мразех, но след този апел отново те обичам Чудя се, за какво ли ще се сбием утре!

      Само да съм те чул отново да призоваваш за договор с БХ, жив ще те оглозгам

      За Патока е верно.
      Не заблуждавай - в този документ не е употребена думата Белене.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

        Начев, ситуацията става все по-забъркана, като омлет-турлюгювеч, който става да го дадеш на котката, но дали и тя ще го яде, пак остава под въпрос,
        Герб ако набере 20%, бсп ако събере 16-18, бай Слави Трифоноти ако обере 15 точки, депесенцето ако прибара 12, дай българия да чопне 5-6% и какво се получава - орел, рак и щука. Никой с никой или депесе с всеки
        Другите като магарешки, болен, бюрека вечно гладен или бае цветан, който влиза с асансьоро у апартаменто, едва ли ще добутат 4%. Май ще се прави втори тур в последствие. Енергията на протеста е интересна и нищо чудно и до трети тур да издаяни . Ще е интересно между полувремената какви нови алтернативи ще се появят - зер кокал е това
        Прибирам се и виждам, че си ми писал. Незнайно откъде изниква някакъв спомен, че едно време Съни се обръщаше към теб с Прецаканче! Мило звучеше! Хубаво време, по кръчми ходехме.

        Прав си, конците са здраво оплетени.
        Разпределението ти на гласовете не ме изненадва. Гепп не трябва да бъде подценяван. В някаква степен те се превърнаха в това, което беше някога бкп-то. Станаха държавата, която трудоустроява разни негодници, които по законите на природата би трябвало да умрат от глад.
        И там освен парсата се делят, постове, работни места, поръчки и каквото се сетиш- На дълги свински черва са наредени - жени, деца, тетки, шуренайки, балдъзета, любовници, роднини, съседи, приятели, съученици, братчеди. И всички те сега с а уплашени до смърт и са се втвърдили като гранитни павета.
        Предполагам, че 20-те % отредени на гепп би трябвало да бъдат разделени с Цецоу в някаква незнайна от днешна гледна точка пропорция.
        Безимен пак ще ми се разсърди, но никога не съм можел да разбера, какво харесват на Слави.?!
        Гепп не са никакви десни, те са просто популисти, корупционери, авантаджии, тъпанари. Казвам г о само, защото ги вадя от сметката и считам, че за обществото като цяло е здравословно да има ясно изявени и относително балансирани като тежест "автентично десни" и "автентично леви", които изповядват културно идеи, визии и идеологии за развитие на обществото, които се опитват да аргументират и обосноват пред обществото. Ние си нямаме автентични, но дано пък да се случат.

        Поздрави!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
          https://youtu.be/uPhj8mej-_E

          "Шпигел": Борисов е слуга на Ердоган...
          Стари манджи от 2016, препечатани от Димитър Ганев от клу/б/ зет, доведен син на жената на Лизан Панов.

          Шпигел знае ли защо беше спрян Южен поток, а Северен не.

          Шпигел знае ли за разликата в натиска на бежанци на българо турската граница и турско гръцката граница.

          Ако бежанският натиск на нашата граница се увеличи, Шпигел ще дойде ли да я пази? Преди няколко дни 13 х бежанци, някои болни от коронавирус, подпалиха лагер Мория на остров Лесбос и се разбягаха из целия остров и сега няма къде да живеят. Шпигел да им осигури настаняване в Германия.

          Защо Германия избра Турция за завод на Фолксваген, а не България, Шпигел защо не обяснят на Меркел какъв е Ердоган.

          Зад всяка клеветническа статия на "западна" медия, стои български автор, обикновено пряко замесен по съответната тема.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
            Не харесвам Боко ама като гледам кои му иска оставката почва да ми става приемлив.
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

            Коментар


            • Тръмп излъгал повече от 20 000 пъти от 2017 г.

              Отне 827 дни на президента на САЩ Доналд Тръмп да изрече над 10 000 лъжи или да направи изказвания, които не отговарят на действителността, което се пада по 12 твърдения на ден. Но на 9 юли, само 440 дни по-късно, държавният глава прекрачи прага от 20 000 лъжи или изказвания, които не отговарят на действителността. Това означава 23 лъжи на ден за над 14 месеца. Този период съвпада с процеса по импийчмънт, пандемията от коронавирус, която разби икономиката и протестите след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд.

              Тези данни представи вестник "Вашингтон пост", който нееднократно е обвиняван от Тръмп в разпространение на фалшиви новини. Вестникът се позовава на база данни с проверка на фактите.

              Само за няколко месеца по време на пандемията Тръмп е излъгал близо 1000 пъти. Почти 1200 пъти е излъгал за събитията около импийчмънт процеса.

              Предположението, че Тръмп ще излъже повече от 20 000 преди края на първия мандат изглеждаше налудничаво, когато проектът започна по време на първите 100 дни на управлението му, отбелязва вестникът. Тогава средно Тръмп е изричал по по-малко от пет неверни твърдения на ден, което за целия мандат би означавало около 7000. Но цунамито от лъжи се увеличи с времето.

              До 9 юли държавният глава е изрекъл 20 055 лъжи за 1267 дни.

              Както когато Тръмп пресече прага от 10 000, интервю за Фокс нюз му помогна и да изрече и над 20 000 неистини.

              Най-повтаряната лъжа от Тръмп по време на президентството му - 360 пъти - е, че днес икономиката на САЩ е най-добрата в историята. Той започва да се хвали с това от юни 2018 г. и бързо се превръща в една от най-любимите му фрази.

              "Вашингтон пост" отбелязва, че преди пандемията от коронавирус икономиката на САЩ не се справя така добре като при президентите Дуайт Айзенхауер, Линдън Джонсън, Бил Клинтън и други.

              Дори преди пандемията икономиката при Тръмп е засегната от насрещни ветрове, причинени от търговските войни и очевидната рецесия в производството.

              Тръмп е повторил "най-добрата икономика" повече от 100 пъти от началото на пандемията.

              Втората най-повтаряна лъжа от Тръмп - 216 пъти - е, че неговата гранична стена е построена.

              Американският лидер 210 пъти е повторил, че е прокарал най-големите данъчни съкращения в историята на САЩ - по-големи от тези на Роналд Рейгън през 1981 г. Но действително ситуацията не е такава. При Рейгън данъчните отстъпки представляват 2,9% от БВП на страната, а при Тръмп - 0,9% от БВП, което ги прави осмото най-голямо данъчно съкращение за 100 г

              Коментар


              • https://youtu.be/uPhj8mej-_E

                "Шпигел": Борисов е слуга на Ердоган...

                Коментар


                • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                  Питам матеев. остави го да отговори
                  А, него не го пипам. Просто, нали и той е зелен...затуй, обръщам внимание.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                    ...че кого питаш, тогава?
                    Питам матеев. остави го да отговори

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                      Matejko знаеш ли колко инсталирани киловата мощност са необходими на едно семейство с 2 деца, което да има по всяко време електричество, няма значение ден -нощ, зима или лято. Ще са необходими батерии, инвертор чиста синусоида. Източниците може да ги смяташ какъвто искаш- примерно само панели или само перки , а също и смесено захранване. Ти имаш опит и си наясно с тези цифри- ще ни ги кажеш ли

                      Че ми бактиса от зелени тъпанари
                      ...че кого питаш, тогава?

                      Коментар


                      • Matejko знаеш ли колко инсталирани киловата мощност са необходими на едно семейство с 2 деца, което да има по всяко време електричество, няма значение ден -нощ, зима или лято. Ще са необходими батерии, инвертор чиста синусоида. Източниците може да ги смяташ какъвто искаш- примерно само панели или само перки , а също и смесено захранване. Ти имаш опит и си наясно с тези цифри- ще ни ги кажеш ли

                        Че ми бактиса от зелени тъпанари

                        Коментар


                        • Hristo Ivanov

                          В “приватизираната” държава, собственост на Борисов и Сараите, няма място за силен частен бизнес и за свободни предприемачи.
                          В черната дупка на
                          българската енергетика изтичат милиарди, там доминира руският интерес и този на Сараите. Гранд корупцията, която храни кръговете на властта, е запушила енергийната независимост на страната. Както виждаме, Руско-турски поток погълна още нови милиарди, близо до размера на изтегления дълг.
                          Какво има в проекта на “новата” стратегия за “устойчиво енергийно развитие” на България? Още от същото.
                          Предложената за обсъждане
                          Енергийна стратегия до 2030 г. с хоризонт 2050 г. “блести” с унизително ниската амбиция на управляващите за модернизиране на българската енергетика и с фактическия отказ от изпълнението на европейските енергийни политики.
                          Целият институционален и финансов ресурс е подчинен на
                          един единствен руски инвестиционен проект - АЕЦ “Белене”. Подобен огромен и ненужен проект измества напълно фокуса от Зелената сделка и хилядите малки инвестиционни проекти, които тя може да генерира чрез инвестиции в инсталации за собствено ползване, енергийни общности, умни мрежи, съхранение на енергия, електромобилност, позеленяване на публичния транспорт, създаване на инфраструктура за водород и т.н. Вместо хиляди проекти на хиляди малки и средни инвеститори, ще има един проект на Росатом и Атомекспортстрой.

                          Стратегията предвижда
                          руската доминация да се запази и по отношение на вноса на нефт, нефтопродукти и природен газ. Налице е отказ от разработването на собствени източници или заместването им с нови технологии. Най-важното – никаква амбиция за път към енергийната независимост на България.

                          Другата неприятна особеност е, че, в България, енергийните проекти са само на общини и държавни ведомства, няма проекти на частния сектор. Видно от подхода на други страни в ЕС е, че механизмите на Зелената сделка се насочват главно към частния сектор за повишаване на неговата конкурентоспособност.
                          Правителството съзнателно, поради корупционните си интереси, не желае да използва най-силния инструмент на Зелената сделка – подкрепата за българския частен сектор.

                          Фрапантно е и пренебрегването на световните технологични иновативни компании, липсва послание и покана към тях за инвестиции в модернизирането на българската енергетика. В предложената енергийна стратегия е очевидна липсата на фокус върху иновациите и развитието на бизнеси от ново поколение. В енергийния сектор един голям държавен проект измества хиляди частни технологични инвестиции.
                          Всичко това атакува фронтално бъдещето на страната, успоредно с:

                          липсващите мерки за подкрепа на бизнеса по време за КОВИД кризата;
                          непрекъснато влошаващата се бизнес среда – собствеността не е защитена, институциите не са безпристрастни и се използват за натиск и отнемане на бизнес, достъп до кредит няма, предвидимостта е нулева, липсва доверие и капиталът панически бяга от България.

                          Заради всичко това Борисов трябва да си ходи веднага. Той заприщва бъдещето на страната. Запушва потенциала ѝ.
                          Оставка!

                          Коментар





                          • Другарките и другарите от ДБ, БСП, пияндурници журналисти и ошашавени лузъри си живеят в собствените си химери, лъжи и манипулации, ама сами. Докато се опитват да ни обясняват, че БХ е пътник и ЕС му показва червен картон, се оказва, че София ще е домакин през ноември на Среща на върха ЕС-Западни Балкани. Бая е червен тоя картон, хаха

                            Стратегията да оставиш имбецилите сами да се излагат работи добре. Вижда се не само по затихващите протести, ми и по изнервената пяна в темата.

                            Коментар


                            • Факи този клип верен ли е - ако е бягай от там, бягай в мексикко или в русия по добре, там черни няма

                              https://www.youtube.com/watch?v=frS-Mof5EO0

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                                Da, Vate, жал ми е за теб, разбирам защо все си мечтаеш за русия и путин
                                Мизерстващите източноевропейци обаче работят за жълти стотинки по строежи или като чистачи на фирми. Настанените в развалината в Нойкьолн взимат по 7 до максимум 8 евро на час, докато задължителната минимална надница в Германия възлиза на 9,35 евро/час, а за общите строителни работници тя е дори 12,55 евро на час. Въпреки това източноевропейците са доволни и не желаят да загубят работата си. В родните им страни ги чака много по-голяма бедност."[/B][/COLOR]
                                ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ барби, наистина че такива хора са за съжаление, да се надяваме че ще успеят да се измъкнат от там. Статията пак не е коректна - в различните индустрии мин.раб. заплата е различна. В хранителната е около 8,50. Напълно е възможно да вземат и по малко от 7-8 евро, ако работодателя им удържа пари за квартира. Аз специално съм далеч от това ежедневие и от берлин

                                Коментар

                                Working...
                                X