IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Bond009 Разгледай мнение
    Прочети пак поста си и тихичко го изтрий, за да не се излагаш..Задраска медицината, изкуствата и музиката..Живота не е само грухтене, ядене и техника за по съвършено кремиране..Хубаво е да имаш все пак някаква самоцензура или смяташ , че разбираш от всичко и за всичко имаш верни мнения..


    А Университетите с изключение на техническите специалности са абсолютно безсмислени..

    Не се пиши и свързвай с математиката с това ниво на мислене..
    Айде от мен да мине и медицината.

    Но сега ми кажи как точно изкуствата допринасят за благосъстоянието на една нация? Аз се сещам само за Холивуд, че правят яко кинти с тъпи филми, ама те нямат много общо с изкуствата - щото става за рупане на пуканки и пиене на кола.

    Може и да ми кажеш за някой известен швейцарски човек на изкуството, че не се сещам. Ама като чуя Швейцария ми идват едни други асоциации за богата и уредена държава.

    Ако се напънеш даже и президента няма да се сетиш кой им е, нито министър председателя.



    Коментар


    • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
      Гениално прозрение ...като доидела кризата ще намаляла наполовина ръста на Китай ..... сигурно като дойде кризата у САЩ растежа се удвоява ?

      Направо се чудя що пишете като нищо съществено не казвате
      С кое не си съгласен точно? Или не си разбрал нещо.

      Написах че като в Китай дойде криза (а тя все някога ще дойде). То кризата ще им затрие ръстовете от стимулирани инвестиции - онея безсмислени инвестиции дето ги правят в строителството на призрачните градове.

      Сега по-ясно ли е?


      И в САЩ стана точна така. Кризата в САЩ беше предизвикана, че даваха на сулю и пулю ипотечни кредити и това наду имотния балон. И после тези кредити ги пакетираха в някакви сложни финансови инструменти и ги продаваха на разни банки и инвеститори.

      Е като хората спряха да си плащат ипотеките балона гръмна. И съответно им затри ръстовете предизвикани от тези измислени правителствени програми на Фание Мей и Фредие Мак - или там както се пишат.

      Коментар


      • Прочети пак поста си и тихичко го изтрий, за да не се излагаш..Задраска медицината, изкуствата и музиката..Живота не е само грухтене, ядене и техника за по съвършено кремиране..Хубаво е да имаш все пак някаква самоцензура или смяташ , че разбираш от всичко и за всичко имаш верни мнения..


        А Университетите с изключение на техническите специалности са абсолютно безсмислени..

        Не се пиши и свързвай с математиката с това ниво на мислене..
        Last edited by Bond009; 10.09.2017, 23:22.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

          Много добре схванах твоя опит, а и на поне още един списвач тук, който напоследък не се появява вероятно от срам, че една прогноза не му се сбъдна, да ни убеждавате колко нещо си било по-лошо от османското робство. Първо, няма по-лошо от това да си без държавност, не само да те лишат от елит, но и в продължение на векове да нямаш такъв с всичките произтичащи от това последици. Второ, изключтелно грозни са опитите да се обяснява "как сме били една сравнително развита територия" по време на чуждо робство и едва ли не сме си били много ОК. Трето, нито е исторически обосновано, нито има изобщо някаква дискусионна стойност да се сравняват два толкова отдалечени във времето периода - Възраждане и най-нова история. Все едно да сравняваме производството на машини през Второто българско царство и социализма. Именно затова ти дадох смислен пример, че може да се сравняват икономическото и общественото положение по българските и унгарските или чешките територии в един и същи период когато сме лишени от държавност. Този пример изобщо не е в полза на възхваляваната от такива като теб османска империя. Замисли се само колко е развита една Чехия след ПСВ и къде са в момента след падането на комунизма. Това го казвам във връзка с тезата ти за социалните експерименти. Пак повтарям замисли се дали е имали университети по нашите земи и в териториите, които днес са част от Чехия в момента, същата работа е и в Унгария.
          Някак си ми идва грозно да се говори за руско робство, да се плюе по всичко руско с повод и без повод от едни и същи лица, които поне веднъж не съм ги видял да кажат нещо срещу османското робство. Ако си мислиш, че така популярно прокламираната като единствена причина за настоящото положение в страната корупция е резлутат от т.н. от теб руско робство, жестоко се лъжеш. Корупция е имало по време на любимото на някои османско робство, имало е и след Освобождението.
          И не, недей остава с грешното впечатление, че имам и най-малкото желание да бъда апологет на комунизма в България или че съм много ОК с настоящото положение в страната. Просто са ми неприятни болните русофоби, на които все руснаците са им виновни, включително и Освобождението им е проблем, а основна задача в живота им е да защитават американските интереси по цял свят. Нито някога съм се кефил на СССР, нито мога да приема, че Русия е в основата на всички злини в момента. Аман от антируска пропаганда. Разберете най-накрая, че всички големи държави имат свои интереси и колкото и да се лае срещу някоя от тях, това не може да се промени, може само да лавираме между тях в тези области, които са от наш интерес и да извличаме максимална полза от това.
          Аз мисля, че го казах много ясно.

          Казах че 45 години комунизъм са по-зле от 500 години турско робство.

          След турското робство много бързо изграждаме елити и фърчим нагоре. А след комунизъма да се случи нещо подобно - НЕ.

          Сега разбра ли? По-ясно ли ти стана?


          Коментар


          • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

            Те и в пещерно общинния строй хората сами са си развивали пещерите и сами са се лекували и обучавали доколкото могат......но това критерии за добро и качествено ли е?

            Когато тук е имало килийни училища , хората на други места са имали университети на държавна издръжка ......с тая куца съпоставка не ми е ясно какво искаш да докажеш .....че путин е виновен вече сме го чували , дай друга плоча
            Това че е имало университети в Австро-Унгарската Империя помогна ли нещо? Къде е Австро-Унгарската Империя сега? Няма я.

            Връзката образование->богатство всъщност е обратна - богатство->образование. Първо ставаш богат и после си викаш "Баси, дай да дигнем нивото на образованието" И го дигаш - ама туй не те прави по-богат. Причините за богатството са другаде.

            Имаше една статия и таблица сравнение на нивото на образованието в страните в ЕС. Ми изненада Германия е под средното за Европа. А сега се замисли къде точно е икономиката на Германия. Ми не е под средното със сигурност.



            Смисъла на моя пример е, че хората са се ОРГАНИЗИРАЛИ САМИ. Това е важното. Това генерира богатство.

            Ако питаш Волгин, Симов и другите червени фенове, те ще ти кажат, че ние по времето на соца сме били на не знам си кое ниво по образование, пък сега къде сме пропаднали. Ама да напомням ли че соца свърши с купонна система.

            Образован, ама няма кво да ядеш. Не ти ли звучи парадоксално.



            А сега може и образованието да е скапано, но пък хората дето не зависят от държавата имат кинти. Само виж задръстванията по Гръцката граница. Или днес се прибирах от Черноморието. Ми че тя магистрала Тракия беше задръстена от прибиращи се коли.


            А Университетите с изключение на техническите специалности са абсолютно безсмислени.

            Коментар


            • Гениално прозрение ...като доидела кризата ще намаляла наполовина ръста на Китай ..... сигурно като дойде кризата у САЩ растежа се удвоява ?

              Направо се чудя що пишете като нищо съществено не казвате
              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                ...и пример за недоучил своя собствен език дори - в цитата. Както и "услужливо забравяне", че огромната част от въпросната разруха настъпи в също "забравените" последвали вече почти 28 години на "демокрация" а, на практика, на неудържими разврат, безотговорност, нагли кражби и циган-и-зация на мисленето, резултат от чалга "културата" и доминацията на печалбата като мотив над любов, уважение, родолюбие и т.н. Вярно, някои се смеят. Разбираемо, т.к. висшите материи не са за всеки. И маймуните се хилят. За тях "всички са прости, ние си приличаме". И други в този дух.
                Такива работи, "математиче".
                Много ясно го написах, но не съм сигурен че някой го разбра.

                Когато имаш стимулиран растеж (развитие), като дойде кризата краха е голям. И краха обикновено заличава стимулирания растеж.

                Нещо като развитието на Гърция на база заеми. Като свършиха заемите и като трябваше да ги разплащат се върнаха обратно на нивата отпреди това.

                Същата работа и със социализъма и той беше развиван на базата на хрумките на разни каскети. После почти всичко трябваше да бъде заличено. Сещаш се за Полша и шоковата терапия на Балцерович. Подобни схеми се случиха почти навсякъде из соца, къде по-рано къде по-късно.

                Докато Полша изпълняваше шоковата терапия ние се чудехме и се маехме как е възможно да се пропадне толкоз надолу. Е после и ние пропаднахме като дойде Виденов. И щеш не щеш направихме някакви реформи.

                После взеха, че решиха да ни приемат в НАТО и ЕС и реформите спряха. Но междувременно се изсипаха една камара чужди (а и не само чужди) инвестиции главно в имоти. И след като този балон се спука пак ни върна назад.

                А хубавото в момента, че ръстът си е супер устойчив - 3% е устойчив ръст и той не е подхранван нито от приумиците на някакви каскети, нито от наливането на пари в имоти.

                Съдебната система и държавната администрация е зле и не е ясно дали и как ще се подобрят - уж се правят опити.


                Същото се случи с Русия и с другите ресурсни държави от БРИКС (Бразилия и Южна Африка) дето развиваха икономики на база високите цени на ресурсите (нафта, етц). Може да сложиш и Венецуела вътре и още разни други. Като се сгромолясаха цените на нефта и ръста предизвикан от тях се заличи.

                Същото ще се случи и с Китай, който стимулира растежа с някакви измислени строителства на призрачни градове, за да може да се думка по гърдите, че имали 7% растеж. Ми като дойде кризата ще го заличи половината.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

                  Явно не си разбрал примерите.

                  Именно - хората абсолютно сами си развиват училищата, църквите и каквото има още за развиване. След Освобождението това продължава с още по-пълна степен.

                  После следва 45 години държавата (разни каскети, професори) решава всичко и изземва функциите на хората, мислейки си, че ще се справи по-добре от хората. Разните каскети си мислят, че ще се справят по-добре от хората.

                  И крайният резултат е след 45 години е тотална разруха. Всички чакат на държавата (децата на същите каскети) да ги оправят. Имаме министерство на образованието, но учениците нито им се учи, нито им се ходи на училище. Даже и понякога бият учители си.

                  Хубавото на цялата работа е, че както казах все повече и повече хора вече се освобождават от държавата и предпочитат да вземат съдбата в техните си ръце. Като примерно заминават за чужбина или пък се мъчат да развият някакъв бизнес тук.
                  Много добре схванах твоя опит, а и на поне още един списвач тук, който напоследък не се появява вероятно от срам, че една прогноза не му се сбъдна, да ни убеждавате колко нещо си било по-лошо от османското робство. Първо, няма по-лошо от това да си без държавност, не само да те лишат от елит, но и в продължение на векове да нямаш такъв с всичките произтичащи от това последици. Второ, изключтелно грозни са опитите да се обяснява "как сме били една сравнително развита територия" по време на чуждо робство и едва ли не сме си били много ОК. Трето, нито е исторически обосновано, нито има изобщо някаква дискусионна стойност да се сравняват два толкова отдалечени във времето периода - Възраждане и най-нова история. Все едно да сравняваме производството на машини през Второто българско царство и социализма. Именно затова ти дадох смислен пример, че може да се сравняват икономическото и общественото положение по българските и унгарските или чешките територии в един и същи период когато сме лишени от държавност. Този пример изобщо не е в полза на възхваляваната от такива като теб османска империя. Замисли се само колко е развита една Чехия след ПСВ и къде са в момента след падането на комунизма. Това го казвам във връзка с тезата ти за социалните експерименти. Пак повтарям замисли се дали е имали университети по нашите земи и в териториите, които днес са част от Чехия в момента, същата работа е и в Унгария.
                  Някак си ми идва грозно да се говори за руско робство, да се плюе по всичко руско с повод и без повод от едни и същи лица, които поне веднъж не съм ги видял да кажат нещо срещу османското робство. Ако си мислиш, че така популярно прокламираната като единствена причина за настоящото положение в страната корупция е резлутат от т.н. от теб руско робство, жестоко се лъжеш. Корупция е имало по време на любимото на някои османско робство, имало е и след Освобождението.
                  И не, недей остава с грешното впечатление, че имам и най-малкото желание да бъда апологет на комунизма в България или че съм много ОК с настоящото положение в страната. Просто са ми неприятни болните русофоби, на които все руснаците са им виновни, включително и Освобождението им е проблем, а основна задача в живота им е да защитават американските интереси по цял свят. Нито някога съм се кефил на СССР, нито мога да приема, че Русия е в основата на всички злини в момента. Аман от антируска пропаганда. Разберете най-накрая, че всички големи държави имат свои интереси и колкото и да се лае срещу някоя от тях, това не може да се промени, може само да лавираме между тях в тези области, които са от наш интерес и да извличаме максимална полза от това.
                  Last edited by nomche; 10.09.2017, 22:49.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                    Те и в пещерно общинния строй хората сами са си развивали пещерите и сами са се лекували и обучавали доколкото могат......но това критерии за добро и качествено ли е?

                    Когато тук е имало килийни училища , хората на други места са имали университети на държавна издръжка ......с тая куца съпоставка не ми е ясно какво искаш да докажеш .....че путин е виновен вече сме го чували , дай друга плоча
                    Много искаш. Ами...ако няма?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

                      Явно не си разбрал примерите.

                      Именно - хората абсолютно сами си развиват училищата, църквите и каквото има още за развиване. ........
                      Те и в пещерно общинния строй хората сами са си развивали пещерите и сами са се лекували и обучавали доколкото могат......но това критерии за добро и качествено ли е?

                      Когато тук е имало килийни училища , хората на други места са имали университети на държавна издръжка ......с тая куца съпоставка не ми е ясно какво искаш да докажеш .....че путин е виновен вече сме го чували , дай друга плоча
                      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

                        Явно не си разбрал примерите.

                        Именно - хората абсолютно сами си развиват училищата, църквите и каквото има още за развиване. След Освобождението това продължава с още по-пълна степен.

                        После следва 45 години държавата (разни каскети, професори) решава всичко и изземва функциите на хората, мислейки си, че ще се справи по-добре от хората. Разните каскети си мислят, че ще се справят по-добре от хората.

                        И крайният резултат е след 45 години е тотална разруха. Всички чакат на държавата (децата на същите каскети) да ги оправят. Имаме министерство на образованието, но учениците нито им се учи, нито им се ходи на училище. Даже и понякога бият учители си.

                        Хубавото на цялата работа е, че както казах все повече и повече хора вече се освобождават от държавата и предпочитат да вземат съдбата в техните си ръце. Като примерно заминават за чужбина или пък се мъчат да развият някакъв бизнес тук.
                        ...и пример за недоучил своя собствен език дори - в цитата. Както и "услужливо забравяне", че огромната част от въпросната разруха настъпи в също "забравените" последвали вече почти 28 години на "демокрация" а, на практика, на неудържими разврат, безотговорност, нагли кражби и циган-и-зация на мисленето, резултат от чалга "културата" и доминацията на печалбата като мотив над любов, уважение, родолюбие и т.н. Вярно, някои се смеят. Разбираемо, т.к. висшите материи не са за всеки. И маймуните се хилят. За тях "всички са прости, ние си приличаме". И други в този дух.
                        Такива работи, "математиче".
                        Last edited by Pyramid; 10.09.2017, 22:40.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

                          Остави лиготиите ти, от тях се абстрахирах, ама от тоталното непознаване на тематиката не мога. По-глупави примери не можа ли да дадеш, ами на училищата се спря и на "сравнително развитата територия"? Да не би османската империя, нарочно я пиша с малки букви, да е развивала тези училища? А колко университета има по нашите земи по това време? Преди да дадеш други чутовни примери, попрочети как изглеждат нещата на териториите на една Унгария и Чехия по времето когато и те и ние не сме имали собствени държави, а сме били част от друга империя. По отношение на "развитието" виж и за Естерхази. Подсказка, не е бар в София.
                          Като почнете да се прехласвате по османското робство, направо не се траете. Ей затова принуждавате хора дет не симпатизират на разни СССР-и комуняги и 9-то септемврийски режими да ви презират и вас русофобите.
                          Явно не си разбрал примерите.

                          Именно - хората абсолютно сами си развиват училищата, църквите и каквото има още за развиване. След Освобождението това продължава с още по-пълна степен.

                          После следва 45 години държавата (разни каскети, професори) решава всичко и изземва функциите на хората, мислейки си, че ще се справи по-добре от хората. Разните каскети си мислят, че ще се справят по-добре от хората.

                          И крайният резултат е след 45 години е тотална разруха. Всички чакат на държавата (децата на същите каскети) да ги оправят. Имаме министерство на образованието, но учениците нито им се учи, нито им се ходи на училище. Даже и понякога бият учители си.

                          Хубавото на цялата работа е, че както казах все повече и повече хора вече се освобождават от държавата и предпочитат да вземат съдбата в техните си ръце. Като примерно заминават за чужбина или пък се мъчат да развият някакъв бизнес тук.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

                            Отдавна никой вече не отбелязва датата на тоя контролиран взрив!Всичко замлъкна веднага след като обамата дойде на власт и май той дозакри фактите от ,уж разследването!
                            Напротив ... утре всички слугинажни веСничета включая и туй ше отбележат деня за борба с тероризма !

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
                              https://www.youtube.com/watch?v=MEmoVEuJPsQ
                              Взрыв Башен-"Близнецов" | КАК ЭТО БЫЛО НА САМОМ ДЕЛЕ?

                              Утре е годишнина от поредната най-голяма / след "кацането"на Луната / американска лъжа !
                              Отдавна никой вече не отбелязва датата на тоя контролиран взрив!Всичко замлъкна веднага след като обамата дойде на власт и май той дозакри фактите от ,уж разследването!
                              Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                              Коментар


                              • https://www.youtube.com/watch?v=MEmoVEuJPsQ
                                Взрыв Башен-"Близнецов" | КАК ЭТО БЫЛО НА САМОМ ДЕЛЕ?

                                Утре е годишнина от поредната най-голяма / след "кацането"на Луната / американска лъжа !

                                Коментар

                                Working...
                                X