IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    ..., недопустимо да твърдиш, че си българин и да обичаш Русия повече от България.
    И аз така мисля. Руснаците също - справки при един наш голямошлемов президент, който изпадна в дисонанс, защо така се отнесоха с него

    Коментар


    • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
      За гуглене и ограмотяване:

      "в опит да вдигнат въстание в Сливенско, Котелско, Дряновско, Габровско и Търновско за провъзгласяване независимостта на България в Търново. Движението е потушено в зародиш от руската окупационна власт. Пратени са 200 казаци, които арестуват Мамарчев и видните водачи, в т.ч. и Бойчо войвода с двамата си братя. Бойчо войвода и братята му са осъдени на заточение в Сибир и 2 години са затворени в крепост там, докато успяват да избягат, при което по-малкият му брат Георги загива."
      Ами явно и тогава и сега в България има достатъчно Киряк Стефчовци.
      Руснаците дошли да гонят Турците, пък български ибрикчии ще вдигат възстание......
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

      Коментар


      • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
        Долара е тоалетна хартия
        https://bg.binaroption.com/stati/712...n-zashkalivaet
        Защо Америка е толкова готова да отпуска заеми на други страни? За да се отговори на този въпрос, е необходимо да се вземат предвид няколко важни фактора, които значително влияят върху желанието на други държави да инвестират в икономиката на САЩ:
        • Говорим за най-развитата сила в света. Америка има този статус вече повече от сто години.
        • Икономиката и производството на тази държава са на най-високо ниво и непрекъснато се усъвършенстват.
        • Местните продукти са в голямо търсене в други страни.
        • Нефтената промишленост, фармацевтиката, високите технологии, биохимията, производството на самолети и автомобили непрекъснато се развиват и спонсорират от държавата.
        • Освен това БВП на САЩ расте с 3% годишно. Това е много висок показател, който говори за стабилността на държавата.
        • В тази страна има много милиардерски корпорации, които са известни в цял свят.
        • Тяхната капитализация лесно покрива националния дълг на САЩ. За да не са неоснователни данните, помислете за конкретен пример за няколко компании с големи имена.
        • Общата капитализация само на шест американски финансови „чудовища“ (Microsoft, Apple, Facebook, Berkshire Hathaway и Alphabet) се равнява на размера на американския дълг към Китай и Япония. И както знаете, тези страни са основните инвеститори.
        • И посочих само една пета от всички големи финансови корпорации, чиято обща капитализация е около 100 милиарда долара.
        • САЩ са страна, която туристи от цял ​​свят с охота посещават. Тук има много интересни забележителности, които привличат повече от 70 милиона посетители всеки сезон.
        • Тази мощност поддържа ниска инфлация (2%) и достъпни лихвени проценти. Това е положителен фактор за започване на бизнес тук.
        • Всяка година тук се преместват над 1 милион души и всички те далеч не са граждани на Южна Америка.
        • САЩ е страна на възможностите, където всеки може лесно да се утвърди като основател на малка частна компания. Ето защо обещаващите предприемачи са толкова склонни да се установят в Америка и да инвестират огромни суми пари в местната икономика.
        • Местното образование е високо оценено. Американските университетски дипломи се котират по целия свят. Завършилите гарантирано ще намерят престижна и високо платена работа. Ето защо цената на обучението в САЩ е много висока.
        • Но този елемент е и един от клоновете за инвестиране във вътрешната икономика на страната, който стимулира външни инжекции.
        • Ако по-рано производството на американски марки се основаваше главно на територията на азиатските щати, сега цялата индустрия постепенно се завръща в родината си. Правителството предпочита да изгражда високотехнологични фабрики, оборудвани с модерно оборудване, контролирани само от няколко компетентни служители, отказващи да плащат хиляди външни лица. И наистина ви спестява много пари. Америка е един от лидерите по отношение на селскостопанския износ. Говорим както за предлагането на зърно, така и за готови месни полуфабрикати. Както показва онлайн брояч, държавен дълг на САЩ фиксиран в националната валута на дадена държава.
        Доларът е признат за най-популярната, стабилна и най-силна валута в света. С негова помощ се извършват транзакции на територията на много чужди държави. Различни реномирани агенции дават на Америка много висок кредитен рейтинг, с който само няколко световни сили могат да се похвалят. Поради това САЩ получават големи заеми на изгодни цени и имат огромни инвестиции от други държави. Не третирайте размера на външния дълг като отрицателен показател. Факт е, че международните заеми се издават на принцип, подобен на работата с физически лица. Колкото по-високо е нивото на развитие на страната и живота на нейните граждани, толкова по-лесно е тя да получава финансова подкрепа при ниски лихвени проценти. Стабилността в икономиката, както и в индустриалната сфера, позволява привличането на най-печелившите кредитори В това отношение САЩ са в най-добрия си вид, така че никой от инвеститорите не поставя под съмнение реалната възможност на държавата в бъдеще да изплати задълженията си.

        Source: https://bg.binaroption.com/stati/712...n-zashkalivaet
        Last edited by barbaron; 30.03.2021, 10:34.

        Коментар


        • За гуглене и ограмотяване:

          "в опит да вдигнат въстание в Сливенско, Котелско, Дряновско, Габровско и Търновско за провъзгласяване независимостта на България в Търново. Движението е потушено в зародиш от руската окупационна власт. Пратени са 200 казаци, които арестуват Мамарчев и видните водачи, в т.ч. и Бойчо войвода с двамата си братя. Бойчо войвода и братята му са осъдени на заточение в Сибир и 2 години са затворени в крепост там, докато успяват да избягат, при което по-малкият му брат Георги загива."

          Коментар


          • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            Марков, никой не оспорва ролята на Русия за освобоождението на България. За един кратък период от няколко години интересите ни са съвпаднали. Обаче забравяш, че за да се случи това събитие е необходим сложният баланс между интересите на великите сили и собственото ни национално движение. Без тези неща нямаше да се случи. ...............................................
            Маса глупости си изписал. Исторически неверни!

            1. Да Русия са имали собствени интереси но благодарение на тях ние имаме държава. Да припомня ли че по това време интересите на другите велики сили- Великобритания , Франция, Германия и т.н. са да останем роби в Османската империя ?

            2. След ВСВ руснаци в България не са клали. Имало е народен съд както във всички други държави пристанали на Хитлер. Народния съд не е измислица на Руснаците а на тройката Рудвелт, Чърчил и Сталин. Между впрочем Осъдените от народен съд в Франция са многократно пе-вече от осъдените в България.

            3. DDDD недопустимо е да твърдиш че си българин и да обичаш САЩ повече от България!!!
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

            Коментар


            • https://www.youtube.com/watch?v=whgOkfH9Itc

              Коментар


              • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                Марков, никой не оспорва ролята на Русия за освобоождението на България. За един кратък период от няколко години интересите ни са съвпаднали. Обаче забравяш, че за да се случи това събитие е необходим сложният баланс между интересите на великите сили и собственото ни национално движение. Без тези неща нямаше да се случи. В случай, че ги нямаше другите велики сили нямаше да сме независима държава с орязана територия, а турското робство щеше да е заместено с руско. Щяхме да заместим султана с царя и всичко да продължи по старо му. Така се е случило с арменци, грузинци и много други народи. Не забравяй, че през 1944 г. не е имало кой да сложи тези юзди на руският имперски интерес към българската територия. В резултат окупатора избива за няколко месеца десетки хиляди българи. Започва политика на създаване на македонска нация. Преследва всеки жител на югозападна България, който се самоопределя като българин. Единствената причина да не се завърши плана на Сталин, благоевградски регион да се прехвърли към република северна Македония и България да стане федеративна република в Югославия, е разрива между Сталин и Тито. Тито е държал на баланса 50/50 договорен между СССР и Великобритания. Но както руският окупатор е клал първите месеци след 1944 никой друг не го е правил. Говорим за систематичност със списъци на видните личности в държавата, които биха могли да се съпротивляват на режима. Баба ми ми разказваше за ужаса изживян от българите след девети септември. За нея това не беше статистика. Тя познаваше хората. Пренасяше се в миналото и си представяше къща след къща къде какво се е случило. Този го убиха, еди кой си безследно изчезна. Тя говореше с имена.
                Марков, недопустимо да твърдиш, че си българин и да обичаш Русия повече от България.
                Приятно изненадан съм да установя, че все още има мислещи Българи
                Благодаря, "dddd"

                Коментар


                • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение


                  ЧОВЕКЪТ, КОЙТО ПОДАРИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД АТОМНАТА ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛА "КОЗЛОДУЙ"!
                  .
                  Освен освобождението от турско робство, атомната електроцентрала е най-големият подарък на руснаците за българския народ.
                  Така с активната подкрепа на Леонид Илич Брежнев и с решение на Политбюро на ЦК на КПСС, на 14 октомври 1969 г. в малкото градче край Дунав започва изграждането на българската атомна електроцентрала. За да имат Ганьо и Пена евтин ток.
                  Ние обаче сме неблагодарници по природа и така не оценихме по достойнство жестовете на руснаците към нас, приемайки ги за даденост. Освен това се намери една черноока и черногледа умница, която направи всичко възможно да ликвидираме два ядрени реактора за кефа на наши отколешни врагове.
                  Така под диктовката на Запада унищожихме всичко, което ни подариха руснаците: заводи и заводско оборудване, оръжие, танкове, вертолети и самолети. Остана само АЕЦ "Козлодуй", но докога ли?!..
                  Май насреща изплащахме с уран от Бухово.
                  Съмнявам се цяла АЕЦ да ни подарят. То така биха поискали и всички останали страни от соцлагера.

                  Коментар




                  • ЧОВЕКЪТ, КОЙТО ПОДАРИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД АТОМНАТА ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛА "КОЗЛОДУЙ"!
                    .
                    Освен освобождението от турско робство, атомната електроцентрала е най-големият подарък на руснаците за българския народ.
                    Така с активната подкрепа на Леонид Илич Брежнев и с решение на Политбюро на ЦК на КПСС, на 14 октомври 1969 г. в малкото градче край Дунав започва изграждането на българската атомна електроцентрала. За да имат Ганьо и Пена евтин ток.
                    Ние обаче сме неблагодарници по природа и така не оценихме по достойнство жестовете на руснаците към нас, приемайки ги за даденост. Освен това се намери една черноока и черногледа умница, която направи всичко възможно да ликвидираме два ядрени реактора за кефа на наши отколешни врагове.
                    Така под диктовката на Запада унищожихме всичко, което ни подариха руснаците: заводи и заводско оборудване, оръжие, танкове, вертолети и самолети. Остана само АЕЦ "Козлодуй", но докога ли?!..
                    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                    Коментар


                    • Марков, никой не оспорва ролята на Русия за освобоождението на България. За един кратък период от няколко години интересите ни са съвпаднали. Обаче забравяш, че за да се случи това събитие е необходим сложният баланс между интересите на великите сили и собственото ни национално движение. Без тези неща нямаше да се случи. В случай, че ги нямаше другите велики сили нямаше да сме независима държава с орязана територия, а турското робство щеше да е заместено с руско. Щяхме да заместим султана с царя и всичко да продължи по старо му. Така се е случило с арменци, грузинци и много други народи. Не забравяй, че през 1944 г. не е имало кой да сложи тези юзди на руският имперски интерес към българската територия. В резултат окупатора избива за няколко месеца десетки хиляди българи. Започва политика на създаване на македонска нация. Преследва всеки жител на югозападна България, който се самоопределя като българин. Единствената причина да не се завърши плана на Сталин, благоевградски регион да се прехвърли към република северна Македония и България да стане федеративна република в Югославия, е разрива между Сталин и Тито. Тито е държал на баланса 50/50 договорен между СССР и Великобритания. Но както руският окупатор е клал първите месеци след 1944 никой друг не го е правил. Говорим за систематичност със списъци на видните личности в държавата, които биха могли да се съпротивляват на режима. Баба ми ми разказваше за ужаса изживян от българите след девети септември. За нея това не беше статистика. Тя познаваше хората. Пренасяше се в миналото и си представяше къща след къща къде какво се е случило. Този го убиха, еди кой си безследно изчезна. Тя говореше с имена.
                      Марков, недопустимо да твърдиш, че си българин и да обичаш Русия повече от България.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение

                        ДОЛАРА Е НЕЩО-СВЕТОВНА ВАЛУТА!!!!!!!!!!!!! УВАЖАВАН И ПОЛЗВАН ОТ 150+ ДЪРЖАВИ-
                        USA - !!!!МОГАТ ПЕЧАТАТ!!!!


                        рублата-хХАХАХХАХАХАХХА смях СМЯХ

                        ХАХАХАХАХХАХАХ-северномонголците ми да я печатат-имат цял сибир пълен с дървета-да ги секат да правят хартия и да ПЕЧАТАТ-НИКОЙ
                        НИКОЙ НИКОГА НИКЪДЕ НЕ еб@ва рублата-ЦЯЛ СВЯТ !

                        ДАЖЕ местните , родените руснаци не искат рубла А ПРИ ПЪРВА ВЪЗМОЖНОСТ обръщат ВСИЧКО В долари/на лошия САЩ-ВАЛУТАТА "без покритие"/

                        хахаххахахаххахаха

                        пп НЕ Е ПРЕПОРЪКА за закупуване на акции на ГАЗПРОМ
                        Долара е тоалетна хартия
                        https://bg.binaroption.com/stati/712...n-zashkalivaet

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                          - Ти и себеподобните ти още ли желаете да се рая / гяури на негово величество султана? ДА/НЕ
                          - Това ли е най-големия грях на Руснаците че са ни освободили и са ни създали държава? ДА/НЕ
                          - Изтребена ли / претопена ли е цялата Българска аристокрация за периода на робството? ДА/НЕ
                          - Вървяла ли е масова асимилация и претопяване на българското население? ДА/НЕ
                          - Доведени / заселени ли са на наша територия племена башибозуци с цел за подтискане на местното население? ДА/НЕ
                          Аз бих добавил и сменявана ли е насилствено вярата под смъртна заплаха за цели села на българското население?Руснаците са източно православни от нас са получили книгите писмеността...Какво да коментирам неграмотни идиоти готови да се продадат за боклуци в лъскава опаковка за хора които продават Родината си рода си семейството...

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                            Ами отговори ми

                            Раздава ли се масово на роби оръжие? ДА/НЕ
                            Робите имат ли собственост? ДА/НЕ
                            Сравни с Европа по това време (сто годишна война)

                            Когато българин е написал: Дойдоха руснаците и ни заробиха. То тоя българин какъв е бил преди това?
                            Специално за Киряк Стефчовците и ибрикчиите:

                            - Ти и себеподобните ти още ли желаете да се рая / гяури на негово величество султана? ДА/НЕ
                            - Това ли е най-големия грях на Руснаците че са ни освободили и са ни създали държава? ДА/НЕ
                            - Изтребена ли / претопена ли е цялата Българска аристокрация за периода на робството? ДА/НЕ
                            - Вървяла ли е масова асимилация и претопяване на българското население? ДА/НЕ
                            - Доведени / заселени ли са на наша територия племена башибозуци с цел за подтискане на местното население? ДА/НЕ
                            Last edited by markov; 30.03.2021, 09:51.
                            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                              И робство е нямало,.....
                              Ами отговори ми

                              Раздава ли се масово на роби оръжие? ДА/НЕ
                              Робите имат ли собственост? ДА/НЕ
                              Сравни с Европа по това време (сто годишна война)

                              Когато българин е написал: Дойдоха руснаците и ни заробиха. То тоя българин какъв е бил преди това?

                              Но най-вече: роби ли са хора участвали в референдум? ДА/НЕ

                              И за теб специално: Може ли робиня да направи това, което е направила Грънчарова?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

                                С това лудо увеличение на паричната маса в цял свят и масово обезценяване стойността на парите руснаците могат да решат да продават своите
                                суровинни богатства в рубли или злато.Искаш да си купиш руска газ първо си купуваш рубли от пазарите и тогава.Нещата са много динамични и
                                това което е било вчера утре може да е съвсем различно.
                                нъцки!
                                кой нормален ще ПРЕВАЛУТИРА във въздух (ru$кате рубла) ?
                                ЗАЩО пшеницата /ДА ! северномонголците изнасят доста/НЕ Я ТЪРГУВАТ В ruБЛИ ?
                                ЩО ЦЕНИТЕ СА В лош лош лош ЛОШ USDOLLAR ?
                                а?
                                ПЕТ ПРОДУКТА дайте с пример КОИТО ru$иа изнася в МЕСТНАТА СИ ВАЛУТА?

                                НЯМА ТАКИВА
                                rublata е тоалетна хартия-ВЪЗДУХ

                                Коментар

                                Working...
                                X