Кои иска да ни върне 20 години назад? Ако се замислим ще видим, че дори и авторите на референдума не го желаят. Всичко е някакъв майтап.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как ще гласувате на Референдума?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от itso78 Разгледай мнениеКак ще гласувате на Референдума?
Както и да отговориш....я помисли дали можеш да го докажеш....няма да можеш, нали???? Никой не може да докаже как е гласувал!!!!!
Бележката ми е, че си пуснал една напълно безсмислена тема....ха дано го разбереш това, и да не се излагаш в бъдеще с такива безсмислени теми...
Коментар
-
Пропуснати ползи между 29 и 162 милиарда лева за 60 години.
милиард и двеста милиона това СО2 ДОПЪЛНИТЕЛНО.
Без ГАРАНЦИИ за удължаване срока на Козлодуй и БЕЗ ГАРАНЦИИ, че новите технологии, които може да се развият /уранови, ториеви или термоядрени/ ще са дори с процент по-евтини...
ТОВА ни предлагат в момента. Вместо да използваме нещо, ни предлагат със едно "НЕ" да го заровим и си мислят, сигурно, че тези ползи /защото, ТЕ не са ги гепили още/ не съществуват. съответно, няма да сторим нужното, да ги усвоим...а, после, ще мрънкаме, че сме били БЕДНИ? Е как да станеш богат, ако не усвояваш?
20 милиарда дълг. Добре. дълг имат и щатите, и франция, и германия...НО, ПОД НЕГО, имат функциониращи икономики, които пораждат продукт. затова, техните граждани са много по-богати от средния българин. А дългът е само един инструмент, с който можеш да генерираш нови приходи и да заживееш по-богато /използвайки го като финансов лост с някакъв ливъридж/ или да се закопаеш, ако не осъзнаваш, какво правиш.
Нашите, явно, досега, всички са с левашки разбирания и се страхуват от инструмента, вместо да го използват.
Резултатът ли? - Ами...НАЙ-БЕДНАТА НАЦИЯ В ЕС.
Замислете се: Богати или бедни искате да бъдете и кой сега ви внушава левашките истории. Управлението на тази политическа сила коства на България стабилност...НА ДЪНОТО и перспективата и занапред да се крие от своето бъдеще.
Егати тъпнята.
Коментар
-
Първоначално изпратено от itso78 Разгледай мнениеГарантираш го, викаш? Явно си доста "веж", запознат и навътре в нещата Ако е така сигурно трябва да имаш и някой познат в Козлодуй - Питай го дали и от кога подготвят площадка за 7-ми реактор?
Същите доводи против Белене и много повече против за Козлодуй.....
Ами някой беше писал ,че за приспособиш врата/реактор/ от едно място на друго отколкото да напарвиш нова врата...
Ама какво да ви се обяснява...
важното сега е да се провали Белене ,след това е Козлодуй.....
А онзи с парите който иска да вложа кеш ... Ами да извади пропорционално на 6 милиона върху 1,5 милиарда и да ви върне моят и на семейството дял който със своето не ще зарови окончателно... ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение.............
Ако не направим Беляне ,това за Козлодуй е парлама за невежите...Никога няма да стане..
Гарантирам го....
.............
Коментар
-
Така е. Преди ден направих съвсем простата сметка за пропуснати ползи за икономиката ни при отписване на вложените средства - никой не коментира. За мен, страната ни да изгуби между 29 и 162 милиарда лева е къде по-реална перспектива от митичните 20 милиарда на ББ. Видя се, също, че и така да е, страната ни няма да се източва с едни други 20 милиарда за квоти за СО2 - Боковци и за това мълчат. Че за 20 години ТЕЦ-овете ще изхвърлят близо 400 милиона тона СО2, че за същото време ще бъдат спирани на няколко пъти за ремонти и обслужване /щото газовете им са МНОГО корозивни/, че ще имаме още десетки хиляди болни от астма /и у дома си имам човек на лекарства/, а и със сигурност, ще изхвърлят не едно и две кила радиоактивен материал директно във въздуха...Не знам, дали някой обърна внимание на скандала миналата година в Таджикистан с радиоактивните въглища за ТЕЦ, доставени с много вагони - тук някой да е следил този параметър? Минавал съм покрай хвостохранилищата в Гълъбово и някак не видях растения в този "материал" да растат - висока киселинност, доста отрови...И по другите места е така.
А за Овчаров и неговите номера...Той /и неговите хора, докато беше министър при Станишев/ загроби на корен един наистина екологично чист проект /в друга тема го обсъждахме/ та, на Овчаров също не му вярвам.
Гласувам ЗА България, чиста от смрад.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеБерти, ти си добронамерен и обективен човек и, за жалост, за много неща си прав. Дори в своето "не". Ако референдумът така реши, аз ще го приема.
Обаче, виж отново поредното потвърждение че, поне тези управляващи, са наистина недобросъвестни: Твърденията за цената на този референдум, изказани по радио и телевизия /вече/ са на база действително направените разходи...Докато, само до преди седмици, от ГЕРБ, Синята коалиция и ред припевающи твърдяха, че плебисцитът щял да струва повече от предишните избори. Моят анализ днес получава категорично потвърждение, т.к. аз нямам интерес да лъжа своите съграждани - нямам никаква обвързаност с никакви кръгове в енергетиката, поне.
Та, на база явното доказателство за опита за измама на премиера и подопечните му...как да им вярвам и на останалите твърдения за цената? Само месец, и фактите по това просто уравнение го опровергаха - 14 срещу 40 милиона - защо да им вярвам изобщо?
Защо съм ЗА......
Почти сигурен съм ,че Овчаров ,Първанов са взели някакви комисиони....
,но дотук . Централата ,площадката ,реактора са готови на почти една трета и са вложени милиард и половина наши пари....наши данъци.
Тук битува мнението дай да накажем комунистите за комисионните за да ти връщат а хвърлените милиарди лева в гьола ,който и такъв ще остане кой ще плаща и от който освен риба нищо няма да дойде....
Ами един референдум който струдаше 40 милиона според борисоФ ,ка стана на 13 милиона.....
Ами централата ,която струваше 4 м. как стана 6,3 и сега 10 ....
съдете виновните ,но не хвърляюйте нашите пари вна вятъра...ще я достроим и ще имаме ток...
Ако не направим Беляне ,това за Козлодуй е парлама за невежите...Никога няма да стане..
Гарантирам го....
Това са нови консултанти ,нови разрашения ,нови планирания ,нови комисионни и накрая може и без разрешения на Ес... а сега се строй готова лицензилрана площадка ,готово оборудване и реактор......
как така Борисоф и мин икономиката водиха като маймуна преди месеци американски инвеститор за Беляне ,който пое всичко....
Всичко е полит решения а не икономически...
Коментар
-
[QUOTE=Императорът;1059376821]- Колко ще струва .......
- Това за ВЕИ ме разсмя до сълзи.....Ето сега в моментът - студено, няма вятър, няма слънце. ........
Още веднъж не съм ГЕРБЕР и имам доста забележки към сегашното правителство - примерно РУШВЕТЧИЙСТВОТО на средно ниво,което щяха да премахват :
1.Мичничарите на Калотина,Дунав Мост и Кап.Андреево са отврат. - всички вън .Само иди с кола до Капъкуле и ще се питаш ние ли сме в Европа или Турция.Разликата е впечатляваща ...
2.Полицаите и ДАИ на пътя ....
3.Ами Агенцията по Горите или дирекция "КОНЦЕСИИ" ... или онази заместник-министърката,дето не знаела,за какви "Дюни" в Несебър подписва
Но за нова АЕЦ - 6+6 Млрд в € си е голем риск за нас и за децата ни...
Няма вятър?Е,и у нас в къщи не духа,но я се качи билото на СтараПланина , на Бузлуджа да видиш ...
Странно ,защо ли забучиха 30-ина ветрогенератора там.В културния резверват Е по времето на Ст.Данаилов като Министър беше ...
Разбира се оборудването е внос ... нема кой да Ти мисли за собствено производсвто - нов хай-тек отрасъл,насърчаване на инвестиции в наука и т.н.Last edited by Dmirkata; 25.01.2013, 11:00.не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениетвърдо НЕ и не защото съм против разумната АЕЦ, а защото знам с какъв мат'рял е пълна тази държава
1. ще я построят безумно скъпо
2. ще вземат заробващи децата ни заеми (срещу комисион разбира се)
3. ще сложат фирми на входа и изхода (срещу комисион разбира се)
4. ще направят цената на тока = на тази в ЕС, защото сме в ЕС
5. ще напълнят централата с връзкари, които ще точат по всички възможни нива....
предпочитам да плащам скъп ток (ако ще и вносен), но без да дължа луди пари и без да храня политичиеските кръвопийци
не визирам политическа сила - визирам безсмъртния Алеко и неговият герой Бай Ганьо.
лека
Обаче, виж отново поредното потвърждение че, поне тези управляващи, са наистина недобросъвестни: Твърденията за цената на този референдум, изказани по радио и телевизия /вече/ са на база действително направените разходи...Докато, само до преди седмици, от ГЕРБ, Синята коалиция и ред припевающи твърдяха, че плебисцитът щял да струва повече от предишните избори. Моят анализ днес получава категорично потвърждение, т.к. аз нямам интерес да лъжа своите съграждани - нямам никаква обвързаност с никакви кръгове в енергетиката, поне.
Та, на база явното доказателство за опита за измама на премиера и подопечните му...как да им вярвам и на останалите твърдения за цената? Само месец, и фактите по това просто уравнение го опровергаха - 14 срещу 40 милиона - защо да им вярвам изобщо?Last edited by Pyramid; 25.01.2013, 09:26.
Коментар
-
Преди да гласувате с "Не" на референдума...
Днес, сутринта, по медиите лъсна наглостта на манипулацията, която премиерът и ГЕРБ повтаряха десетки пъти, опитите да измамят и демотивират българските граждани тъй, щото да не идат при урните. Многократно пояснявах, че няма физическо основание за техните твърдения за "30-40 милиона лева, които ще откраднем от националната икономика". Никой не е казвал, че е без пари, но, ето го поредното явно доказателство за спекулации и недобросъвестност у едни хора, които мислят, че сме "лош мат'риял". Опитаха да ни направят на идиоти, разчитайки, че нито помним, нито умеем да мислим.
- За какво ли още /не/ са ни излъгали последните години, как мислите?Last edited by Pyramid; 25.01.2013, 10:16.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениетвърдо НЕ и не защото съм против разумната АЕЦ, а защото знам с какъв мат'рял е пълна тази държава
5. ще напълнят централата с връзкари, които ще точат по всички възможни нива....
предпочитам да плащам скъп ток (ако ще и вносен), но без да дължа луди пари и без да храня полтичиеските кръвопийци
не визирам политическа сила - визирам безсмъртния Алеко и неговият герой Бай Ганьо.
лека
ДА, СТАРЧЕ!
Коментар
-
твърдо НЕ и не защото съм против разумната АЕЦ, а защото знам с какъв мат'рял е пълна тази държава
предпочитам да плащам скъп ток (ако ще и вносен), но без да дължа луди пари и без да храня полтичиеските кръвопийци
лекатова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар