IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как ще гласувате на Референдума?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Кои иска да ни върне 20 години назад? Ако се замислим ще видим, че дори и авторите на референдума не го желаят. Всичко е някакъв майтап.
    Медитация

Коментар

• http://atominfo.bg/?p=12671
      http://atominfo.bg/?p=6442
      http://e-vestnik.bg/1919

Коментар

• Първоначално изпратено от itso78 Разгледай мнение
        Как ще гласувате на Референдума?
        Уважаеми, авторе на темата ...ами ти как ще гласуваш....

Както и да отговориш....я помисли дали можеш да го докажеш....няма да можеш, нали???? Никой не може да докаже как е гласувал!!!!!

Бележката ми е, че си пуснал една напълно безсмислена тема....ха дано го разбереш това, и да не се излагаш в бъдеще с такива безсмислени теми...

Коментар

• Пропуснати ползи между 29 и 162 милиарда лева за 60 години.
          милиард и двеста милиона това СО2 ДОПЪЛНИТЕЛНО.
          Без ГАРАНЦИИ за удължаване срока на Козлодуй и БЕЗ ГАРАНЦИИ, че новите технологии, които може да се развият /уранови, ториеви или термоядрени/ ще са дори с процент по-евтини...
          ТОВА ни предлагат в момента. Вместо да използваме нещо, ни предлагат със едно "НЕ" да го заровим и си мислят, сигурно, че тези ползи /защото, ТЕ не са ги гепили още/ не съществуват. съответно, няма да сторим нужното, да ги усвоим...а, после, ще мрънкаме, че сме били БЕДНИ? Е как да станеш богат, ако не усвояваш?
          20 милиарда дълг. Добре. дълг имат и щатите, и франция, и германия...НО, ПОД НЕГО, имат функциониращи икономики, които пораждат продукт. затова, техните граждани са много по-богати от средния българин. А дългът е само един инструмент, с който можеш да генерираш нови приходи и да заживееш по-богато /използвайки го като финансов лост с някакъв ливъридж/ или да се закопаеш, ако не осъзнаваш, какво правиш.
          Нашите, явно, досега, всички са с левашки разбирания и се страхуват от инструмента, вместо да го използват.
          Резултатът ли? - Ами...НАЙ-БЕДНАТА НАЦИЯ В ЕС.
          Замислете се: Богати или бедни искате да бъдете и кой сега ви внушава левашките истории. Управлението на тази политическа сила коства на България стабилност...НА ДЪНОТО и перспективата и занапред да се крие от своето бъдеще.

Егати тъпнята.

Коментар

• Първоначално изпратено от itso78 Разгледай мнение
            Гарантираш го, викаш? Явно си доста "веж", запознат и навътре в нещата Ако е така сигурно трябва да имаш и някой познат в Козлодуй - Питай го дали и от кога подготвят площадка за 7-ми реактор?
            Гарантирам го......
            Същите доводи против Белене и много повече против за Козлодуй.....
            Ами някой беше писал ,че за приспособиш врата/реактор/ от едно място на друго отколкото да напарвиш нова врата...
            Ама какво да ви се обяснява...
            важното сега е да се провали Белене ,след това е Козлодуй.....
            А онзи с парите който иска да вложа кеш ... Ами да извади пропорционално на 6 милиона върху 1,5 милиарда и да ви върне моят и на семейството дял който със своето не ще зарови окончателно... ...

Коментар

• Който гласува ЗА, направо да пусне по един контролен зад ухото на жена си и децата си, по примера на заборчнелия военен от Пловдив. Вашите деца и внуци, ще са много по-големи борчлии, така, че съкратете мъките им (и вашите).

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                .............
                Ако не направим Беляне ,това за Козлодуй е парлама за невежите...Никога няма да стане..
                Гарантирам го....
                .............
                Гарантираш го, викаш? Явно си доста "веж", запознат и навътре в нещата Ако е така сигурно трябва да имаш и някой познат в Козлодуй - Питай го дали и от кога подготвят площадка за 7-ми реактор?

Коментар

• Така е. Преди ден направих съвсем простата сметка за пропуснати ползи за икономиката ни при отписване на вложените средства - никой не коментира. За мен, страната ни да изгуби между 29 и 162 милиарда лева е къде по-реална перспектива от митичните 20 милиарда на ББ. Видя се, също, че и така да е, страната ни няма да се източва с едни други 20 милиарда за квоти за СО2 - Боковци и за това мълчат. Че за 20 години ТЕЦ-овете ще изхвърлят близо 400 милиона тона СО2, че за същото време ще бъдат спирани на няколко пъти за ремонти и обслужване /щото газовете им са МНОГО корозивни/, че ще имаме още десетки хиляди болни от астма /и у дома си имам човек на лекарства/, а и със сигурност, ще изхвърлят не едно и две кила радиоактивен материал директно във въздуха...Не знам, дали някой обърна внимание на скандала миналата година в Таджикистан с радиоактивните въглища за ТЕЦ, доставени с много вагони - тук някой да е следил този параметър? Минавал съм покрай хвостохранилищата в Гълъбово и някак не видях растения в този "материал" да растат - висока киселинност, доста отрови...И по другите места е така.
                  А за Овчаров и неговите номера...Той /и неговите хора, докато беше министър при Станишев/ загроби на корен един наистина екологично чист проект /в друга тема го обсъждахме/ та, на Овчаров също не му вярвам.
                  Гласувам ЗА България, чиста от смрад.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                    Берти, ти си добронамерен и обективен човек и, за жалост, за много неща си прав. Дори в своето "не". Ако референдумът така реши, аз ще го приема.
                    Обаче, виж отново поредното потвърждение че, поне тези управляващи, са наистина недобросъвестни: Твърденията за цената на този референдум, изказани по радио и телевизия /вече/ са на база действително направените разходи...Докато, само до преди седмици, от ГЕРБ, Синята коалиция и ред припевающи твърдяха, че плебисцитът щял да струва повече от предишните избори. Моят анализ днес получава категорично потвърждение, т.к. аз нямам интерес да лъжа своите съграждани - нямам никаква обвързаност с никакви кръгове в енергетиката, поне.
                    Та, на база явното доказателство за опита за измама на премиера и подопечните му...как да им вярвам и на останалите твърдения за цената? Само месец, и фактите по това просто уравнение го опровергаха - 14 срещу 40 милиона - защо да им вярвам изобщо?

Защо съм ЗА......
                    Почти сигурен съм ,че Овчаров ,Първанов са взели някакви комисиони....
                    ,но дотук . Централата ,площадката ,реактора са готови на почти една трета и са вложени милиард и половина наши пари....наши данъци.
                    Тук битува мнението дай да накажем комунистите за комисионните за да ти връщат а хвърлените милиарди лева в гьола ,който и такъв ще остане кой ще плаща и от който освен риба нищо няма да дойде....
                    Ами един референдум който струдаше 40 милиона според борисоФ ,ка стана на 13 милиона.....
                    Ами централата ,която струваше 4 м. как стана 6,3 и сега 10 ....
                    съдете виновните ,но не хвърляюйте нашите пари вна вятъра...ще я достроим и ще имаме ток...
                    Ако не направим Беляне ,това за Козлодуй е парлама за невежите...Никога няма да стане..
                    Гарантирам го....
                    Това са нови консултанти ,нови разрашения ,нови планирания ,нови комисионни и накрая може и без разрешения на Ес... а сега се строй готова лицензилрана площадка ,готово оборудване и реактор......
                    как така Борисоф и мин икономиката водиха като маймуна преди месеци американски инвеститор за Беляне ,който пое всичко....
                    Всичко е полит решения а не икономически...

Коментар

• [QUOTE=Императорът;1059376821]- Колко ще струва .......
                      - Това за ВЕИ ме разсмя до сълзи.....Ето сега в моментът - студено, няма вятър, няма слънце. ........

Още веднъж не съм ГЕРБЕР и имам доста забележки към сегашното правителство - примерно РУШВЕТЧИЙСТВОТО на средно ниво,което щяха да премахват :
                      1.Мичничарите на Калотина,Дунав Мост и Кап.Андреево са отврат. - всички вън .Само иди с кола до Капъкуле и ще се питаш ние ли сме в Европа или Турция.Разликата е впечатляваща ...
                      2.Полицаите и ДАИ на пътя ....
                      3.Ами Агенцията по Горите или дирекция "КОНЦЕСИИ" ... или онази заместник-министърката,дето не знаела,за какви "Дюни" в Несебър подписва

Но за нова АЕЦ - 6+6 Млрд в € си е голем риск за нас и за децата ни...

Няма вятър?Е,и у нас в къщи не духа,но я се качи билото на СтараПланина , на Бузлуджа да видиш ...
                      Странно ,защо ли забучиха 30-ина ветрогенератора там.В културния резверват Е по времето на Ст.Данаилов като Министър беше ...
                      Разбира се оборудването е внос ... нема кой да Ти мисли за собствено производсвто - нов хай-тек отрасъл,насърчаване на инвестиции в наука и т.н.
                      Last edited by Dmirkata; 25.01.2013, 11:00.
                      не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                        твърдо НЕ и не защото съм против разумната АЕЦ, а защото знам с какъв мат'рял е пълна тази държава

1. ще я построят безумно скъпо
                        2. ще вземат заробващи децата ни заеми (срещу комисион разбира се)
                        3. ще сложат фирми на входа и изхода (срещу комисион разбира се)
                        4. ще направят цената на тока = на тази в ЕС, защото сме в ЕС
                        5. ще напълнят централата с връзкари, които ще точат по всички възможни нива....

предпочитам да плащам скъп ток (ако ще и вносен), но без да дължа луди пари и без да храня политичиеските кръвопийци

не визирам политическа сила - визирам безсмъртния Алеко и неговият герой Бай Ганьо.

лека
                        Берти, ти си добронамерен и обективен човек и, за жалост, за много неща си прав. Дори в своето "не". Ако референдумът така реши, аз ще го приема.
                        Обаче, виж отново поредното потвърждение че, поне тези управляващи, са наистина недобросъвестни: Твърденията за цената на този референдум, изказани по радио и телевизия /вече/ са на база действително направените разходи...Докато, само до преди седмици, от ГЕРБ, Синята коалиция и ред припевающи твърдяха, че плебисцитът щял да струва повече от предишните избори. Моят анализ днес получава категорично потвърждение, т.к. аз нямам интерес да лъжа своите съграждани - нямам никаква обвързаност с никакви кръгове в енергетиката, поне.
                        Та, на база явното доказателство за опита за измама на премиера и подопечните му...как да им вярвам и на останалите твърдения за цената? Само месец, и фактите по това просто уравнение го опровергаха - 14 срещу 40 милиона - защо да им вярвам изобщо?
                        Last edited by Pyramid; 25.01.2013, 09:26.

Коментар

• Преди да гласувате с "Не" на референдума...

Днес, сутринта, по медиите лъсна наглостта на манипулацията, която премиерът и ГЕРБ повтаряха десетки пъти, опитите да измамят и демотивират българските граждани тъй, щото да не идат при урните. Многократно пояснявах, че няма физическо основание за техните твърдения за "30-40 милиона лева, които ще откраднем от националната икономика". Никой не е казвал, че е без пари, но, ето го поредното явно доказателство за спекулации и недобросъвестност у едни хора, които мислят, че сме "лош мат'риял". Опитаха да ни направят на идиоти, разчитайки, че нито помним, нито умеем да мислим.

- За какво ли още /не/ са ни излъгали последните години, как мислите?
                          Last edited by Pyramid; 25.01.2013, 10:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                            твърдо НЕ и не защото съм против разумната АЕЦ, а защото знам с какъв мат'рял е пълна тази държава

5. ще напълнят централата с връзкари, които ще точат по всички възможни нива....

предпочитам да плащам скъп ток (ако ще и вносен), но без да дължа луди пари и без да храня полтичиеските кръвопийци

не визирам политическа сила - визирам безсмъртния Алеко и неговият герой Бай Ганьо.

лека

ДА, СТАРЧЕ!

Коментар

• твърдо НЕ и не защото съм против разумната АЕЦ, а защото знам с какъв мат'рял е пълна тази държава

предпочитам да плащам скъп ток (ако ще и вносен), но без да дължа луди пари и без да храня полтичиеските кръвопийци

лека
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Две ядрени централи,в една малка бедна страна,то си е като "голем да го вадиш,но
                                немож да го намериш"!

Коментар

Working...
                                X