IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как ще гласувате на Референдума?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
    Ами, в енергетиката, все още, са експерти та, затова и енергетиката още се държи. Виж, Държавата , се управлява от ...да не казвам - та, съответно, и дереджето. Когато министър на финансите не разбира, че, удушиш ли бизнеса, няма откъде да ти дойдат приходи след година, нормално е БВП да стагнира за трета година поред. Точно тук никакво разминаване няма. Какъвто вътрешният министър-такъв и вътрешният ред: Показно гони едни, затваря си очите за други и, като цяло, битовата престъпност нарасна. Какъвто министърът на околната среда, такава и тя - хората стоят край сондите за издирване на газ и питат, какво става, а тя- "няма данни". А за транспорта-да не говорим: Знаят "свиване на разходите" и влаковете ходят с по два, че и с по един вагон, щото с по-малко-няма как. А после - наблюдава се свиване пътникопотока. Ами, когато няма къде да влязат тези пътници? министърът на отбраната пък бе натоварен с високата отговорност да се разпорежда със 700 милиона за стари самолети. При положение, че нови, те са до 1:4 от тази цена, дори с въоръжението, пак няма да са толкова скъпи-не е ли ясно, каква далавера се заформя? Но, Аню няма да лети с тези самолети. ще летят и ще падат млади българи. Ама кво толкоз, те не са му синове, нали? паднали някакви /щото бракмата е на 25 години/ - пратил там, венче и...бутнали в партийната касичка. поне, така се говори из народа, само цитирам.
    По ТЕЦ, дето имат очистващи инсталации: Те сярата може и да я хващат / по-голяма част/, но, СО2-то няма как. 20% ръст на цената на кюмюра, и токът им скача 12-15%. А кюмюрът може да скочи и с 30, и с 50% даже. тогава, няма да има нужда "насила" да ги затварят, те сами няма да могат да си харчат скъпия ток.
    Нещо от вида, плюс-минус.
    Е да де ама въпроса актуален в неделя е за ядрената енергетика .... а не за правителството по принцип .... или за Бойко конкретно....
    Правят се сметки без да са чели договорите ....СмЕх.Ама наистина колосален,гигантски смЕх.Плямпат без да знаят инфлационните индекси ...... СмЕх.Ама наистина колосален,гигантски смЕх..... Знаят какво мисли Ердоган/Турция ...СмЕх.Ама наистина колосален,гигантски смЕх....
    Спирам вече, че направо .......
    Life won't wait for you.

Коментар

• Аз пък съм твърдо ДА.

Не ми се дишат пушеците на ТЕЦ-овете , нито ми се плаща прескъпата ВЕИ енергия от още неузряла и нерентабилна технология.

Бъдещето е на микс от енергията от АЕЦ и ВЕИ, след като разбира се ВЕИ технологията се развие и стане с конкурентни цени.......
      Last edited by markov; 25.01.2013, 00:45.
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
        Като чета какви специалисти по ядрена енергетика и финанси има в тая тема /гласуващи "ЗА" и "ПРОТИВ"/се чудя - "Как да го еВа държавата е на тоя хал с таквизи гении?"
        Ами, в енергетиката, все още, са експерти та, затова и енергетиката още се държи. Виж, Държавата , се управлява от ...да не казвам - та, съответно, и дереджето. Когато министър на финансите не разбира, че, удушиш ли бизнеса, няма откъде да ти дойдат приходи след година, нормално е БВП да стагнира за трета година поред. Точно тук никакво разминаване няма. Какъвто вътрешният министър-такъв и вътрешният ред: Показно гони едни, затваря си очите за други и, като цяло, битовата престъпност нарасна. Какъвто министърът на околната среда, такава и тя - хората стоят край сондите за издирване на газ и питат, какво става, а тя- "няма данни". А за транспорта-да не говорим: Знаят "свиване на разходите" и влаковете ходят с по два, че и с по един вагон, щото с по-малко-няма как. А после - наблюдава се свиване пътникопотока. Ами, когато няма къде да влязат тези пътници? министърът на отбраната пък бе натоварен с високата отговорност да се разпорежда със 700 милиона за стари самолети. При положение, че нови, те са до 1:4 от тази цена, дори с въоръжението, пак няма да са толкова скъпи-не е ли ясно, каква далавера се заформя? Но, Аню няма да лети с тези самолети. ще летят и ще падат млади българи. Ама кво толкоз, те не са му синове, нали? паднали някакви /щото бракмата е на 25 години/ - пратил там, венче и...бутнали в партийната касичка. поне, така се говори из народа, само цитирам.
        По ТЕЦ, дето имат очистващи инсталации: Те сярата може и да я хващат / по-голяма част/, но, СО2-то няма как. 20% ръст на цената на кюмюра, и токът им скача 12-15%. А кюмюрът може да скочи и с 30, и с 50% даже. тогава, няма да има нужда "насила" да ги затварят, те сами няма да могат да си харчат скъпия ток.
        Нещо от вида, плюс-минус.

Коментар

• Общо взето забавно е ... все пак тука се е събрал интелектуалния елит на нацията .....

Е,какво ? Това си е истинска смешка!

Коментар

• Първоначално изпратено от :-) Разгледай мнение
            Не се смей на готово ,а пусни и ти смешка!
            Не съм достоен.Не разбирам от ядрена енергетика ..... а и от финанси ...очевидно. Като "слушам" корифеите ядрената енергетика или е без пари /смЕх, гигантски смЕх/ или струва толкова,че все едно сега я измислят /смЕх/..... Общо взето забавно е ... все пак тука се е събрал интелектуалния елит на нацията .....
            Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
              Eй, тая тема ми е много забавна.СмЕх.Ама наистина голЕм смЕх.

Не се смей на готово ,а пусни и ти смешка!

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                Кат , много красива графика , но тя е изчислена при продажби на 90% от капацитета , ами от КЪДЕ да дойдат приходите от тоя ток , като няма да го изнасяаме.
                не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!

Коментар

• Eй, тая тема ми е много забавна.СмЕх.Ама наистина голЕм смЕх.
                  Life won't wait for you.

Коментар

• След няколко години почти всички държави около нас ще искат да изнасят електроенергия и ще се чудят на кой да я продадат като имат излишни мощности. Вижте товара на ЕЕС дори и през зимата често пада под 4000 мегавата, което означава че дори да изключим всички централи освен АЕЦ пак не може да работят постоянно на пълна мощност и АЕЦ Козлодуй и АЕЦ Белене защото те общо ще имат 4000 мегавата при товар понякога под 4000 мегавата. Гледайте и тези филми за да разберете колко много ще ни струва евентуална авантюра с нова АЕЦ.
                    http://www.dokumentalni.com/?p=2158
                    http://www.dokumentalni.com/?p=2272

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                      Ха ха! ,,,,,,, Иначе да сме с претенции и да се бием в гърдите като най-велики, можещи и знаещи нямаме равни. Швейцария на Балканите, да ама някой друг път! Не и докато първо ние не станем швейцарци...
                      Браво !!!
                      Комплимент за кометара !!!
                      Last edited by Dmirkata; 25.01.2013, 00:10.
                      не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!

Коментар

• Тези боклуци в маков цвят, немат спирка! Едно време по единично ни пращаха в Белене, сега съвкупно цялата нация! Мрете там бедняци!!!

Коментар

• Някои хора може би сериозно грешат, ако мислят, че словенците, чехите, швейцарците и т.н., които закупиха нашите ТЕЦ-ове при съответни процедури за приватизация, така лесно “ще хлопнат кепенците” им. Според мен, няма кой да ги принуди да спрат работата си, ако спазват нормите, за които пиша долу.
                          Мисля, че не можем да не отчитаме високите изисквания за екологична безопасност и опазване на околната среда, които спазват по регламента, фиксиран в стандартите – ИСО 14001 за опазване на околната среда /и не само/. Десетки и стотици милиони струват системите за непрекъснат контрол и за пречистване на емисиите газове и отпадните води до нормативните стойности.
                          Жестокият контрол на екологичните стандарти при експлоатацията на ТЕЦ-овете, обаче – по никакъв начин не кореспондира с токсичността на отработилите газове на двигателите на МПС в цялото им многообразие. Можем да приспаднем само малкото автомобили с катализатори, но дори и техните газове са токсични и вършат онова “обгазяване”, за което се говори. Така, “обгазяването” от тецовете /особено при пълното горене при установен режим/ - е в пъти по-малко от обгазяванията на работещите двигатели на МПС.
                          ЗАБЕЛЕЖКА: за пълното изгаряне на ВСЕКИ литър гориво в двигателя – се изразходва кислорода от около 16 литра въздух, при което всички знаем
                          - се отделят продукти на горенето – газове, а при частични режими горенето е непълно и нещата са още по-зле.

Постът ми е една информация, която може да ви е полезна, но тя не е предназначена, за да мотивира, или да демотивира някого да гласува в референдума.
                          Last edited by зарата; 24.01.2013, 23:38.
                          If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Първоначално изпратено от Батко Пешо Разгледай мнение
                            Хората от Стара Загора да не се притесняват.Обгазяванията ще спрат а Тиквуняка им е направил магистрала като слънце.Излизат там и чакат инвеститори или рупат асфалта.
                            Те и за полигона в Змеево говориха ,че няма нищо ,ама пчелите в някои от околните села измряха ...
                            А пък магистралката - лошо няма.Може да е малко по-евтинка от предходните участъци , но к'во Ти пука
                            Поне не обгазява

Коментар

• Първоначално изпратено от :-) Разгледай мнение
                              Импе извинявам се , за въпроса, но да те попитам; какво искаш да кажеш като изписваш "бойкоборисов" по този начин? Не знам дали знаеш, но е избиран от много българи, които биха се засегнали от това ,че човек с вдигнати ръце не стига до пъпа му
                              го изписва с малки букви. Помислих си само ,че е лекомислено да се демонстрира комплексарщина. Нищо лично ,нищо лошо! Ти си също с правата си!
                              Ха ха! Ти виж как го наричат gigow или коки, най-вече в темата Политика, и тогава ще се замислиш за още по-интересни неща. А после политиците ни били виновни, сякаш те ни тикат думите в устата и ни карат да се изразяваме като първите простаци и селски бекове (с извинение към добрите и честни хорица по селата)! Мат'рялааа, мат'ряла.... ей за това няма никога да станем Европейска държава. Иначе да сме с претенции и да се бием в гърдите като най-велики, можещи и знаещи нямаме равни. Швейцария на Балканите, да ама някой друг път! Не и докато първо ние не станем швейцарци...

Коментар

• [QUOTE=Императорът;1059376855]Съгласен съм с теб. Статистиката показва, че да работиш в съвременен офис е многократно по-опасно, отколкото да работиш в АЕЦ...

Ама и Ти къртиш ...
                                С твойта статистиката, като бикините - показва много ,но не всичкооо ....

Не ми пука нито за Бойко , нито за Гойко ...

А това за 6,3 Млрд нали не си вярваш , а?
                                Но да предположим ,че онзи 0,5 Млрд в гьола го няма - или бяха само 200 -300 Мио ,
                                Наистина ме е мечта ВЕИ-то/не съм в този биснес и не съм експерт/.Но поне си е чиста енергия.Я си представи ,че се инвестира в ПРОИЗВОДСВО на перки и солари и то 1-2 Млрд в БГ-то -в 2-3 компании да се конкурират помежду си.А с още толкоз да се направи и инсталира мощност,пък тока от тях за 20-год ще е може би не чак много по-скъпо, но ще сме НЕЗАВИСИМИ и от братята АМРИКАНЦИ и от братята РУСИ...
                                Но за това се иска стратегия , държавническо мислене и да Ти стиска !!!

Иначе за ТЕЦовете в МАРИЦА ИЗТОК знам ,че на един американски ТЕЦ 1 - пуснахме преди година -две.Там има сероочистваща инсталация ,която лови ок.95% !!! В дъжавния ТЕЦ 2 също има вече изградени такива инсталации ,в ТЕЦ 3 ЕНЕЛ (сега КОНТУР ГЛОБАЛ канадски) също ,само БРИКЕЛ,Гълъбово -на Христо Ковачки - нещо се мотат , но и те 2012 пуснаха сероочистваща, та дори и в ТЕЦ Марица в Димитровград вече има сероочиска.А как (и дали ) се контролират емисиите , не ме питай - не съм експерт.
                                А Ти предлагаш тези енергетици да отидат на полето и да бачкат за 200-300 лв при някой арендатор ли ?
                                Ааа, или ще ги пращаме в БЕЛЕНЕ - хахаха ...

За енергийния баланс не разбрах само колко ни е капацитета,какво ни е потреблението и наистина ли една нова мощност в Козлудуй ,няма да ни е достатъчна.
                                Last edited by Dmirkata; 25.01.2013, 00:11.

Коментар

Working...
                                X