IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как ще гласувате на Референдума?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Импе извинявам се , за въпроса, но да те попитам; какво искаш да кажеш като изписваш "бойкоборисов" по този начин? Не знам дали знаеш, но е избиран от много българи, които биха се засегнали от това ,че човек с вдигнати ръце не стига до пъпа му
    го изписва с малки букви. Помислих си само ,че е лекомислено да се демонстрира комплексарщина. Нищо лично ,нищо лошо! Ти си също с правата си!

Коментар

• Първоначално изпратено от Dmirkata Разгледай мнение
      като Пиби съм ...
      как да гласуваш за нещо ,като не може да го прецениш
      КОЛКО ще ми струва ?
      КОЛКО ни е износа от целия капацитет ?
      КЪДЕ ще си продавам после тока,като и ТУРЦИЯ и РУМЪНИЯ си строят нови,в Гърция ли ?

КАКВО ще стане с хората от СТАРА ЗАГОРА,СИМЕОНОВГРАД,ХАРМАНЛИ и т.н. , ако се наложи да ни затворят вече построените 4-ри ТЕЦ-ове в МАРИЦА ИЗТОК ,които наскоро рехабилитирахме ?

Аз съм консервативно настроен и съм срещу този проект .НЕ на БЕЛЕНЕ !!!
      НЕ на НОВА атомна централа

И ако инвестираме 1 Мрд в най-модерно производство на ВЕИ ,а с още 4Мрд си построим ветро или солари ?Нима няма да сме по-добре и по сигурни ли?!?
      Хората от Стара Загора да не се притесняват.Обгазяванията ще спрат а Тиквуняка им е направил магистрала като слънце.Излизат там и чакат инвеститори или рупат асфалта.

Коментар

• Като чета какви специалисти по ядрена енергетика и финанси има в тая тема /гласуващи "ЗА" и "ПРОТИВ"/се чудя - "Как да го еВа държавата е на тоя хал с таквизи гении?"
        Life won't wait for you.

Коментар

КОЛКО ще ми струва ?
          КЪДЕ ще си продавам после тока,като и ТУРЦИЯ и РУМЪНИЯ си строят нови,в Гърция ли ?

КАКВО ще стане с хората от СТАРА ЗАГОРА,СИМЕОНОВГРАД,ХАРМАНЛИ и т.н. , ако се наложи да ни затворят вече построените 4-ри ТЕЦ-ове в МАРИЦА ИЗТОК ,които наскоро рехабилитирахме ?
          Отговарям едно по едно.
          Ще струва 6,3 милиарда евро централата и заедно с инфраструктурата 7 милиарда.
          В момента износът ни е точно колкото един блок на АЕЦ. Вчера сме изнесли 24 596 мегаватчаса. Или изнасяме средно по 1000 МВт енергия. Точно един блок. Справка на страницата на ЕЕСО http://www.tso.bg/default.aspx/reali...-fizicheski/bg
          За Турция сме изнесли 11988,904 МВтч
          За Македония... За Сърбия.... За Гърция...

А ако спрат ТЕЦ Мариците... въздухът в Стара Загора, Гълъбово, Свиленград и т.н. ще стане много много по-чист.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Съгласен съм с теб. Статистиката показва, че да работиш в съвременен офис е многократно по-опасно, отколкото да работиш в АЕЦ.
            Точецът ще си го ползваме приоритетно ний - на цена от 8 стинки, а вие давайте десеторно за точец от ВЕИ и от въглища.
            Отработеното гориво ще го фърляме във Виетнамските общежития - поне да се раждат някакви интересни и оригинални уроди, които да продаваме на световните циркове и менажерии. Представи си чааве с октоподовски пипала, проектирано така за да гепи по-успешно.
            А щом искаш да поздравиш чрез бюлетината майката на бойкоборисов, то аз те подкрепям....ама не на моята бюлетина.
            Има сделка

Ползвайте си я с живот и здраве
            Парите не ме вълнуват. Те ме успокояват!

Коментар

• Първоначално изпратено от FxProST Разгледай мнение
              Аз съм "ЗА" ЯЕЦ, ама искам да я построят в центъра на София!

Ще излезе по евтино, защото няма да се строят далекопроводи.

А отработеното ядрено гориво да се изхвърля на мястото на Петохуйника

Иначе на бюлетината ще напиша поздрав за майките на тия дето не се начесаха да трошат грешни пари за глупости
              Съгласен съм с теб. Статистиката показва, че да работиш в съвременен офис е многократно по-опасно, отколкото да работиш в АЕЦ.
              Точецът ще си го ползваме приоритетно ний - на цена от 8 стинки, а вие давайте десеторно за точец от ВЕИ и от въглища.
              Отработеното гориво ще го фърляме във Виетнамските общежития - поне да се раждат някакви интересни и оригинални уроди, които да продаваме на световните циркове и менажерии. Представи си чааве с октоподовски пипала, проектирано така за да гепи по-успешно.
              А щом искаш да поздравиш чрез бюлетината майката на бойкоборисов, то аз те подкрепям....ама не на моята бюлетина.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

като Пиби съм ...
                КОЛКО ще ми струва ?

И ако инвестираме 1 Мрд в най-модерно производство на ВЕИ ,а с още 4Мрд си построим ветро или солари ?Нима няма да сме по-добре и по сигурни ли?!?
                1. Колко ще ти струва? Ами, да видим - след 5 години, с колкото поскъпнат въглищата, по 0,7 , с толкова ще ти вдигнат цените от ТЕЦ, от АЕЦ няма да мъднат с повецче от 2-5%
                2. Колкото изнесат, няма да е голяма разликата от сега.
                3. Нали идеята е да се затворят ТЕЦ-овете? Няма да стане наведнъж, а постепенно, споко. хората спокойно ще се пенсионират, най-вероятно.
                4. А за хората - ами, когато затворят ТЕЦ-овете, поне ще дишат нормално, аман от обгазяванията. Прочее, който е млад и на работа там, би могъл във висока степен да се преквалифицира и да си докарва значително повече в новата реалност. Не е лесно но, определено, стъпка в новия век.
                Last edited by Pyramid; 24.01.2013, 22:37.

Коментар

• Аз съм "ЗА" ЯЕЦ, ама искам да я построят в центъра на София!

Ще излезе по евтино, защото няма да се строят далекопроводи.

А отработеното ядрено гориво да се изхвърля на мястото на Петохуйника

Иначе на бюлетината ще напиша поздрав за майките на тия дето не се начесаха да трошат грешни пари за глупости
                  Парите не ме вълнуват. Те ме успокояват!

Коментар

като Пиби съм ...
                    КОЛКО ще ми струва ?

- Колко ще струва - тгова го определя строителят. Строителят рече: 6.3 МБ в евро. Това е. Всичко останало са циганските лъжи на бойкоборисов.
                    - Това не е за износ, а за нас. Днес, някак срамежливо подмината, изтече новината, че от ЕС ни подгонват и може да ни санкционират дори, за качеството на въздухът - и с право. А кой е най-големият замърсител? На практика ЕС ни казват - "спирайте ТЕЦ-овете !!!" А какво ще правим без ТЕЦ-ове? А? Всъщност вероятно ще се окаже, че дори сме закъснели със строителството на АЕЦ Белене.
                    - Хората от въгледобивните региони ще работят това, което трябва да се работи в най-плодородната земя в цяла Европа - това, което са вършили дядовците им, само че по по-модерен начин. И няма да мрат от белодробни заболявания на 50.
                    - Това за ВЕИ ме разсмя до сълзи. Ето сега в моментът - студено, няма вятър, няма слънце. Какво ще правим тогава - ще наредим черните плочички пред муцуната на Премиерът-слънце, а перките - около дирникът му ли? Токът от ВЕИ е несигурен, зависи от природните условия. Ядрената мощ - не. Освун туй- колко струва точецът от ВЕИ - и колко - от могъщият реактор?

Пипбелов - ти не си прав. Именно защото ходим за гъбаци, сме на тоя хал - защото докато ние се дръгнем, турците и хъхряците ни избират управляващите. Ако ние ги избирахме, ние щяхме да диктуваме условията, нас щяха да ухажват - нас, а не хъхрещата гнъс.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• АИДИ СЯ НЯМА ДА СЕ ЛАЖЕМ, СРЕЩУ 50 000 000 000 $ , МОЖЕ И ДА УЧАСТВАМ В РЕФЕРЕНДУМА!!!
                      Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от vembata Разгледай мнение
                        Твърдо ще гласувам с ДА! Не желая манипулацията на изедниците от ГЕРБ да успее да доубие икономиката на България!

Проекта ще струва некъде около 5-6 млрд.

Нека да има работа за инженерите, а боко да си резервира работно място на някоя нива или да си подаде св-то в трейс защото там ще го вземат ! Края на трудовия му договор е некъде тази година!

Шефе даи някой леф и да не си го търсиш после :

http://www.youtube.com/watch?v=KCqWX8PKY4U

Коментар

• "Как ще гласувате на Референдума? "
                          Мнооооооооооого внимателно.
                          Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            Ами то руснаците го казаха още 2010г. 6,3 милиарда евро.
                            И Бойко днес каза че било толкова, ама само централата. И щедро прибави 2 милиарда допълнително за туй онуй. И още по-щедро прибави 2-3 милиарда лихви..

А те ще са много по-малко от 10-11 милиарда.

Първо далекопроводи.
                            От Белене до Търново са 110-120 км. От Белене до Червен бряг са още толкова. Да ги сложим общо 250 км. Румен Овчаров каза че цената на един км далекопровод е 700 000 лв. Да добавим инфлация и земите да стане 800 000 лв/км.
                            Или цената на далекопроводите е 250 х 800 000 = 200 милиона ЛЕВА. 100 млн ЕВРО.
                            Две подстанции още 100 млн лв. 50 млн евро.
                            6,3 милиарда + 100 милиона + 50 милиона = 6,45 милиарда евро. Закръгляме на 6,5 милиарда евро.
                            Разширяване на хранилището за отработено гориво и разни други стават 7 милиарда.

Ами всеки е грамотен-да смята.

А Р.ОВЧ. как е с парите?:http://www.youtube.com/watch?v=UDc7b3kKC2E

Коментар

• Твърдо ще гласувам с ДА! Не желая манипулацията на изедниците от ГЕРБ да успее да доубие икономиката на България!

Проекта ще струва некъде около 5-6 млрд.

Нека да има работа за инженерите, а боко да си резервира работно място на някоя нива или да си подаде св-то в трейс защото там ще го вземат ! Края на трудовия му договор е некъде тази година!

Коментар

• Първоначално изпратено от Zaki Разгледай мнение
                                Звучи логично, но като каква стойност взимаш предвид себестойността на проекта. Така и не разбрах колко ще струва (поне с едни +-20%) А може би като цена -себестойност трябва да вземем някакво средноаритметично от пиърите в турция, румъния и т.н.
                                Ами то руснаците го казаха още 2010г. 6,3 милиарда евро.
                                И Бойко днес каза че било толкова, ама само централата. И щедро прибави 2 милиарда допълнително за туй онуй. И още по-щедро прибави 2-3 милиарда лихви..

А те ще са много по-малко от 10-11 милиарда.

Първо далекопроводи.
                                От Белене до Търново са 110-120 км. От Белене до Червен бряг са още толкова. Да ги сложим общо 250 км. Румен Овчаров каза че цената на един км далекопровод е 700 000 лв. Да добавим инфлация и земите да стане 800 000 лв/км.
                                Или цената на далекопроводите е 250 х 800 000 = 200 милиона ЛЕВА. 100 млн ЕВРО.
                                Две подстанции още 100 млн лв. 50 млн евро.
                                6,3 милиарда + 100 милиона + 50 милиона = 6,45 милиарда евро. Закръгляме на 6,5 милиарда евро.
                                Разширяване на хранилището за отработено гориво и разни други стават 7 милиарда.

Ами всеки е грамотен-да смята.
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X