IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как ще гласувате на Референдума?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
    Виждам кой и колко е изнервен и знам, че всички ТЕ имат много нещо зад кадър, diletant . Но - кесаревото-кесарю - ще отговоря на въпроса в референдума. Няма сега да мълча с цел, да имам правото да взисквам от тези, които ще ме представляват в парламента. Не може да мълчиш - без значение, с какъв мотив - и после, да обвиняваш някого, че вървял против волята ти или злоупотребявал с гласа ти. ТВОЯ отговорност е първо да заявиш своята воля а, след това, да настояваш тя да бъде уважена. Иронично но, "Документ - това звучи гордо" а, в случая, документът е твоят подаден глас. Неподаден глас, De Jure не съществува и няма на какво отгоре да бъде уважаван. Пък ти вярвай, в каквото си щеш. Уважавам мнението ти /имаш право на него/ но, то наистина е САМО МНЕНИЕ, докато фактите са тези, по които се пише историята. Ако ще, и с невалидна бюлетина. С нея, със сигурност, ясно ще изявиш неприемането си на всички политики, които явно, не харесваш, и подмяната на нещата. Така аз разбирам бунта с/у нещо, което ти НАЛАГАТ: Говориш СЕГА, или млъкваш завинаги. Ако си болен, повреден или във физическа невъзможност - друг въпрос.

Бъди здрав.
    Не си много ясен, но както и да е! Глас Пирамидов - глас Станишев!
    Бъди и ти здрав!

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
      Мисля, че подценяваш политическия характер на този референдум. И огромната манипулация от страна на Станишев и неговите хора. Ако не спечели изборите през юли, той е политически труп...
      Станишев спечели изборите още при избирането на Оланд. Както много българи, той можеше да прегърне ПЕС и да не се интересува повече от БГ. Такова ще е бъдещето на повечето от нас като гледам (които оцелеят).
      http://paper.standartnews.com/bg/art...article=421103 Само дето Желева не я избраха за ЗАМ.
      Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Виждам кой и колко е изнервен и знам, че всички ТЕ имат много нещо зад кадър, diletant . Но - кесаревото-кесарю - ще отговоря на въпроса в референдума. Няма сега да мълча с цел, да имам правото да взисквам от тези, които ще ме представляват в парламента. Не може да мълчиш - без значение, с какъв мотив - и после, да обвиняваш някого, че вървял против волята ти или злоупотребявал с гласа ти. ТВОЯ отговорност е първо да заявиш своята воля а, след това, да настояваш тя да бъде уважена. Иронично но, "Документ - това звучи гордо" а, в случая, документът е твоят подаден глас. Неподаден глас, De Jure не съществува и няма на какво отгоре да бъде уважаван. Пък ти вярвай, в каквото си щеш. Уважавам мнението ти /имаш право на него/ но, то наистина е САМО МНЕНИЕ, докато фактите са тези, по които се пише историята. Ако ще, и с невалидна бюлетина. С нея, със сигурност, ясно ще изявиш неприемането си на всички политики, които явно, не харесваш, и подмяната на нещата. Така аз разбирам бунта с/у нещо, което ти НАЛАГАТ: Говориш СЕГА, или млъкваш завинаги. Ако си болен, повреден или във физическа невъзможност - друг въпрос.

Бъди здрав.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Дилетантов - да твърдиш, че вотът е политически, това означава да твърдиш, че около 60% от имащите право на глас са БСП-ари, верни последователи на СтаниШеф. Като го кажеш така, директно, сам виждаш колко е абсурдно.

Аз лично никога не съм подкрепял БСП, уважавам ного Костов, въпреки грешките му и го предпочитам пред СтаниШеф, но мисля че Костов за АЕЦ Белене дълбоко греши.
          Извинявай, но как определи тези 60%. Точно ти трябва да се сетиш, че мнозинството от тях са пенсионери, които нищо не разбират от енергетика и цигани, на които им е все едно откъде идва тока, нали не го плащат. За три кебапчета с бира последните ще гласуват и за Фидел Кастро и Ким Чен Ун заедно.
          Проблемът е в това, че мнозинството от нормалните си мислят, че гласуват за или против атома. А политическата печалба отива при Станишев.
          Но какво да се прави - вие сте решили за гласувате така. Няма да е за първи път, нито за последен. Но въпреки всичко аз съм оптимист.

Коментар

• Дилетантов - да твърдиш, че вотът е политически, това означава да твърдиш, че около 60% от имащите право на глас са БСП-ари, верни последователи на СтаниШеф. Като го кажеш така, директно, сам виждаш колко е абсурдно.

Аз лично никога не съм подкрепял БСП, уважавам ного Костов, въпреки грешките му и го предпочитам пред СтаниШеф, но мисля че Костов за АЕЦ Белене дълбоко греши.
            Last edited by Императорът; 26.01.2013, 19:33.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

...
              diletent, подмениха въпроса. Едните. Другите така го бяха планирали знаейки, че това ще се случи. И едните, и другите, не стават - ясно е. Да се откажем ли? Не. Нали се сещате?
              "- Ако животът ти предложи лимони, направи си лимонада."
              Мисля, че подценяваш политическия характер на този референдум. И огромната манипулация от страна на Станишев и неговите хора. Ако не спечели изборите през юли, той е политически труп. Затова е толкова изнервен, направо изпаднал в паника и се е вкопчил в ефимерната "победа" на референдума. Глътка въздух за него.
              Резюмирам отново - референдумът не е за ядрената енергия. Той е за политическото бъдеще на Станишев и БСП. Та помислете!

ПП Да добавя - в отчаяно търсене на гласове Станишев изпада в краен популизъм
              Соцлидерът се обяви срещу приватизацията на ВМЗ-Сопот
              http://www.segabg.com/article.php?id=634038
              Last edited by diletant; 26.01.2013, 19:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Пирамидов - а отде ще вземем торий? Къде се копа това? Ние имаме ли такова?

Ако не - по-добре да си караме на уранчец, мисля аз.
                Импи, тук намерих нещо. Но, засега, хората казват, все още, системите не са разработени. дано в близките 10-15 години разработят, щом така активно са се хванали. А уранчецът, че е опасен - така е. Разбирам притесненията на хората но, най-сигурният изход, ако ни е страх от живота, е да не живеем изобщо. Предпочитам да живея. Знам, няма да е вечно та, поне да е добре, колкото може.

diletent, подмениха въпроса. Едните. Другите така го бяха планирали знаейки, че това ще се случи. И едните, и другите, не стават - ясно е. Да се откажем ли? Не. Нали се сещате?
                "- Ако животът ти предложи лимони, направи си лимонада."

Коментар

Въпрос: Защо ТИ политизираш? Аз не гласувам за бсп. Аз гласувам за чист въздух. ...
                  Извинявай, ама ето за какво гласуваш!

Извратени упражнения
                  В неделя всички ще платим едно партийно мероприятие

Георги Даскалов, ekipnews.com

Има една, макар и дребна, полза от референдума за ядрената енергетика: децата ще получат ваканция в петък (неофициално) и в понеделник (официално). Със събота и неделя това са си 4 дни почивка. Това е добре, тъй като тази година заради поредните експерименти с организацията на учебния процес първият срок свършва на 6 февруари в средата на седмицата и тогава трябва да стане обръщането на смените. Ваканция между двата срока обаче не е предвидена, та сега справедливостта отчасти ще бъде възстановена заради това, че повечето училища приютяват избирателни секции.
                  Оттам нататък референдумът е тотално безсмислено и даже извратено упражнение, в което ще вземат участие твърдите партийни електорати. За разлика от редовни избори, когато се плаща,
                  сега даже и за циганите няма да има далавера
                  понеже от това гласуване нищо не зависи.
                  А за нещо, от което нищо не зависи, политик пари не дава. Даваме ние, които не сме политици.
                  Отсега е ясно какво ще произлезе: ще гласуват около два и половина до три милиона избиратели, а може и малко по-малко, след което Станишев ще вика, че това е победа, Бойко Борисов ще вика, че е победа и двамата ще се зоват да си подадат оставките. Но всъщност каквото има да се решава, ще се решава след 6 месеца.
                  След 6 месеца ще се решат важните въпроси.
                  Най-важният - кой ще управлява
                  Който ще управлява, той ще може и да вземе окончателното решение за "Белене" - без значение как ще гласува суверенът - народът, в неделя.
                  Честната позиция за този референдум - и на партийните централи, и на редовите избиратели - е, че от него нищо не зависи. Той така и е организиран, нищо да не зависи. Иначе, разбира се, това е първият референдум в новата история, пряка демокрация и е наш граждански дълг.
                  А практически политиците си правят генерална репетиция за изборите и ние всички ще платим едно, както се казва, разузнаване с бой. Г-н Станишев ще си потегне редичките, г-н Борисов ще си потегне редичките, а сателитите ще се позиционират по-успешно.
                  Ако партиите успеят да направят малко дистанция и чуят какво наистина си казват хората в България за този референдум, ще разберат цялото безсмислие на упражнението.
                  Ама това в България никога не е било. Та баш сега ли?
                  http://paper.standartnews.com/bg/art...article=438919

Коментар

• Пирамидов - а отде ще вземем торий? Къде се копа това? Ние имаме ли такова?

Ако не - по-добре да си караме на уранчец, мисля аз.

Коментар

• Първоначално изпратено от Scrooge McDuck Разгледай мнение
                      Е как анкетата клони към "да"
                      Смятах ,че "матряла" е по умен.Освен ако не е поредната глупост на някои от индивидите тук.Най вероятно.

Айде сега гласувайте за Руските проекти, а да изоставим всичките алтернативни източници на енергия за сметка на този единствен проект.
                      Като сега мегаватите са излишни, а искате още колко излишни, на кого смятате да осребрите инвестицията от 20 млрд. лв? Тъпа Работа.
                      А така, това и заслужавате БСП винаги така правят.И са от 100 г. на гърба ви.
                      И да ви питам Защо излишно политизирате въпроса?
                      Въпрос: Защо ТИ политизираш? Аз не гласувам за бсп. Аз гласувам за чист въздух. Ако забраним изграждането на нови ядрени мощности, забраняваме и безопасните, ториеви реактори. "Не"-то НЕ ЗАБРАНЯВА нови реактори в Козлодуй но, след него, и ториеви не може да градим. А "да"-то не ни задължава да правим от старите но, разрешава ториеви. ТЕЦ ни тровят всеки ден, умни ми колега. Време е, както при хората, да стане и при технологиите: Старото да може да се пенсионира...ако ще, и да има още малко хляб в него, за да може, новото да разцъфти. ТЕЦ е старото. Трябва да си ходи. И не е проблем "руското" - доколкото знам, американците са най-напред в ториевите технологии и, види се, от там ще дойдат. Ама вашето "не", мотивирано с глупости, спира развитието на новото...ако ще, и да идва от Америка. Ама сте заблудени.

Коментар

• Е как анкетата клони към "да"
                        Смятах ,че "матряла" е по умен.Освен ако не е поредната глупост на някои от индивидите тук.Най вероятно.

Айде сега гласувайте за Руските проекти, а да изоставим всичките алтернативни източници на енергия за сметка на този единствен проект.
                        Като сега мегаватите са излишни, а искате още колко излишни, на кого смятате да осребрите инвестицията от 20 млрд. лв? Тъпа Работа.
                        А така, това и заслужавате БСП винаги така правят.И са от 100 г. на гърба ви.
                        И да ви питам Защо излишно политизирате въпроса?

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение

Гледам телевизия по малко, та да ви питам - къде трябва да гласувам, че не можах да разбера, но пък научих много за цифровизацията (за която в моя квартален кабелен оператор вече няма останал жив техник, от тези които са я въвели навремето, само не помня в рекламите дали за мощността на антените се спомена нещо) Та питам: имаше ли кампания (както обикновено) да гласуваме на всяка цена и къде и как да стане това? И още нещо: къде мога да премеря кое е по-близо в км. до София - Козлодуй, Белене, Черна вода (Румъния), Инеада (Турция)? И къде точно е ТЕЦ - Марица?
                          Може да провериш по ЕГН и име или по адрес на страницата на ГРАО
                          http://www.grao.bg/elections/#query
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• [QUOTE=Императорът;1059377710][B][U][COLOR="DarkRed"]Аз нямам намерение да ви зомбирам и утре, в денят за разсъждение, затова искам да река последните си думи по въпросът сега.
                            Пръво, ние трябва да гласуваме на всяка цена - просто за да покажем недвусмислено на политиците, че ние сме тия, дето вземат решения в тая държава - и че и за в бъдеще ще трябва да са готови за това и да се съобразяват с нас.
                            Второ - утре не се решава само въпросът дали ще се строи някаква атомна централа. Неделя се решава какви са държавните приоритети. Дали занапред в тази страна ще се развиват някакви технологии, индустрия - и оттам - дали младите, ......

За мен изборът е ясен. Аз ще гласувам за благото на моето Отечество. .....
                            Затова се събудете. Покажете, че сте граждани, за да не се обиждате утре, когато с право ви нарекат стадо.

Гледам телевизия по малко, та да ви питам - къде трябва да гласувам, че не можах да разбера, но пък научих много за цифровизацията (за която в моя квартален кабелен оператор вече няма останал жив техник, от тези които са я въвели навремето, само не помня в рекламите дали за мощността на антените се спомена нещо) Та питам: имаше ли кампания (както обикновено) да гласуваме на всяка цена и къде и как да стане това? И още нещо: къде мога да премеря кое е по-близо в км. до София - Козлодуй, Белене, Черна вода (Румъния), Инеада (Турция)? И къде точно е ТЕЦ - Марица?
                            Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Аз нямам намерение да ви зомбирам и утре, в денят за разсъждение, затова искам да река последните си думи по въпросът сега.
                              Пръво, ние трябва да гласуваме на всяка цена - просто за да покажем недвусмислено на политиците, че ние сме тия, дето вземат решения в тая държава - и че и за в бъдеще ще трябва да са готови за това и да се съобразяват с нас.
                              Второ - утре не се решава само въпросът дали ще се строи някаква атомна централа. Неделя се решава какви са държавните приоритети. Дали занапред в тази страна ще се развиват някакви технологии, индустрия - и оттам - дали младите, образованите ще имат бъдеще тук - и то не като овчари и компиропроизводители, както им предлага лицето, чийто череп прилича на картоф, - или обратното - дали все така парите ни ще бъдат пропилявани за мръсномургавият платен електорат и все повече ще се превръщаме в територия без бъдеще и закони, в хъхряшкото гето на Европа. Други ден се определя накъде ще върви тази държава - ще се опита ли да се върне по пътя към бъдещето, накъдето вярвахме че вървим дори през епохата на комунизъмът, или ще продължи да потъва към мрачните дори не средновековни времена (защото всички знаем какво сме правили НИЕ през Средновековието), а към неандерталските безисторически епохи, накъдето ни тласкат Тиквата и неговата любима сган... и това, за пръв път го определяме ние. Ние избираме какво да спонсорираме с данъците си - строежът на нещо - повече или по-малко икономически изгодно - или безконтролното развъждане на тези, които разрушават всичко, построено от родителите ни.
                              За мен изборът е ясен. Аз ще гласувам за благото на моето Отечество. Аз искам младите Българи да остават тук - да виждат смисъл да учат, да се развиват и създават деца в България. А това няма как да стане без икономика, технологии, производство, без енергия. Ние трябва да бъдем господари в своята страна, а не обслужващ персонал в територия без държава - и това също се решава в неделя.

Затова се събудете. Покажете, че сте граждани, за да не се обиждате утре, когато с право ви нарекат стадо.

Императорът.

Коментар

• http://snaiper-bg.net/2011/05/afp-ot...tor-v-kozloduy

Коментар

Working...
                                X