IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

История

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • На 09.Май Европа няма какво да празнува, Европа родината на фашизма гледа в земята с наведена глава...

    Православните народи имат генетическа нетърпимост към фашизма, на тазгодишния парад Путин, Нетаняху, Вучич ръководители на народите пострадали в най-голяма степен от фашистката чума бяха рамо до рамо в Александровский сад

    https://cdn5.img.ria.ru/images/152021/15/1520211590.jpg


    Фашизма отново е надигнал глава.... В Европа храбрия сръбски народ първи подуши, първи възстана срещу новата фашистка чума, която не нарича останалите народи недочеловеки, а нарича себе си изключителни, което им дава право на всепозволеност...

    Живеем в изключителни времена, пред очите ни историческия процес се развива с бясна скорост... Господ Бог да дава здрави нерви на Владимир Владимирович, който казва, все едно в дългосрочен план победата ще бъде за нас!

    Фашисткия тумор трябва да бъде унищожен! Върви процес на унищожаване - първо репутационно, след това финансово, след това икономически, а след това и военно, когато престъпните кланове на изключителните се хванат за гушите...
    Last edited by Макс; 13.05.2018, 17:07.

    Коментар


    • Click image for larger version

Name:	2018-05-10_212108.jpg
Views:	1
Size:	74.1 КБ
ID:	3332526
      Socialism -- You Make It, They Take It.

      Коментар


      • На ден като днешния не е хубаво да се делим, та да обърнем внимание е на прогерберската медия и нейното отразяване на събитието:

        Отбелязваме Деня на Европа и Деня на Победата

        Коментар


        • "Денят на Европа е празник на Европейските общности, на единството и мира на стария континент. Тази година се навършват 68 години от декларацията на Робер Шуман. Русия празнува днес 73-та годишнина от победата във Великата отечествена война срещу хитлеристка Германия.

          Денят на Европа се отбелязва на датата, когато френският външен министър Робер Шуман прочита историческата декларация за обединение в Европа. На 9 май 1950 г., само 5 години след края на Втората световна война, той призовава за съюзяване на френските и западногерманските ресурси и промишленост за производство на въглища и стомана, за да се избегнат бъдещи военни конфликти.


          „Декларацията на Шуман“ е в основата на Европейската общност за въглища и стомана, предшественик на днешния ЕС.

          „Световният мир не може да бъде запазен без творчески усилия, съответстващи на опасностите, които го заплашват“. Днес тези думи на Шуман се считат за първата стъпка към обединяване на европейските усилия в инициатива, която сега е прераснала в Европейския съюз, а той е считан за бащата на нова Европа.

          Робер Шуман предлага да се създаде наднационална европейска институция, която да отговаря за управлението на отрасъла. Страните, към които апелира Шуман, доскоро са участвали в унищожителен военен конфликт помежду си.

          В този ден се поставя началото на обединение на държавите в Европа и поддържането на мирни отношения на Стария континент. Това предложение остава в историята като „Декларацията на Шуман“ и се счита за основополагащо на днешна Обединена Европа, за началото на поетия път към общност на споделени ценности и общи интереси.

          През 1985 г. ръководителите на страните от Европейския съюз, на свое заседание в Милано, решават 9 май да бъде честван като Ден на Европа. От тогава до днес 9 май символизира стремежа към единство, мир и просперитет в Европа.

          Денят на Европа е повод за празнични изяви в много европейски държави. Това е още един начин хората от различни нации да се чувстват обединени европейци. Тази дата става символ на Обединена Европа наред със синьото знаме със златни звезди, Одата на радостта от Деветата симфония на Бетовен по текст на Фридрих Шилер и единната валута .

          В България е обявен с Постановление 54 на Министерския съвет от 29 март 2005 г. за отбелязване на 9 май – Деня на Европа. По този начин се обединяват в сърцата на хората два знаменателни момента от историята на континента – победата над фашизма, родена в обединени усилия и дълбоко изстрадана и стремежа за просперитет и мир.

          Междувременно Русия празнува днес 73-та годишнина от победата във Великата отечествена война срещу хитлеристка Германия.

          На този ден през 1945 г. нацистка Германия капитулира. Документът за това е подписан късно вечерта на 8-ми май в училище в предградие на Берлин.

          „Ние долуподписаните, действайки от името на Германското Върховно Командване, се съгласяваме за безусловната капитулация на всички наши въоръжени сили на суша, на море и във въздуха, а също всички сили, намиращи се в настоящия момент под немско командване, предаваме на подчинение на Върховното Главно командване на Червената Армия и Върховното Командване на Съюзническите експедиционни сили“. Това гласи подписаният тогава акт за военна капитулация.

          Кулминация на честванията ще бъде военният парад на Червения площад в Москва."

          Ползван е източник "Свободно слово" с коригирани годишнини.
          Честит Празник!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

            Татари ги наричат руснаците. До към 1920 г. самите те се наричат българи. Но ленинско-сталинската национална политика ги принуждава да се разделят на татари и чуваши, а българското се подтиска. Сега пък турските националисти и ислямисти теглят татарите далеч от българските им корени. А България е малка, бедна и нерешителна да ги подпомогне в ребългаризирането им. В Москва обаче се усетиха и не се опъват вече, защото формулата "разделяй и владей* си работи.
            Зашо се мъчиш да обясняваш на завършен продукт на комунистическата система - за този сърбите били братя, пък българите - не. Шизофрения на макс.
            Обясни му друго - обясни му за славянското "море" и за "дивашката прабългарска орда". Обясни как срещу тези "няколко десетки хиляди", Константин Погонат праща "всички теми и тегми"(цитирам) - невъобразимо усилие, което ще се повторено чак през 917 (оначе това не го пише нито в сръбските, нито в съвеЦките учебници), т.е. над 60 000 войска, цялата налична войска в момента, която тази "малка орда" от прабългари не само бие, ами размазва от бой. А "славянското море", ах, "славянското море" е толковао голямо, че се състои от 7 племена и северите, които не само са под данък, ами и са разместени из БЪЛГАРСКАТА държава, както е удобно на прабългарите, далеч от местообитанията им!

            Това му кажи, пък той пак да си говори за "славянски морета" и "шепата прабългари" - към 681 със сигурност българите са повече от славяните, те са подчинени, а бройката на българите е поне 300 000 - за да размаже 60 000 калена в бойни действия ромейска армия, нашият кан трябва да има поне 1,5 пъти по толкова, да не кажа повече, отделно жени, деца и старци! Ама това сАвеЦката наУка не го пише, за тях Кирил-Методий и брат му са руснаци, в краен случай македонци или прави сърби, а кирилициата е създадена от великия Ленин...

            И за утрешния празник го поздрави, че ако не беше героизма на дедите ми (неговите сигурно са били в Сибир тогава - убеден съм, че е руснак или сърбин) при Одрин, Калиманци, Дойран, Тутракан, Червената стена, Каймакчалан, завоят на Черна, сега щеше да е турчин, маляка или шумадиец, в краен случай - влах. Но то май точно това и иска.

            Да живее България и да пребъде! И ще пребъде, докато ни има нас, а да громим ватниците и краварите!
            Last edited by RUBLA; 05.05.2018, 13:49. Причина: Обидни изрази.
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
              Знаеш ли, имам много добър приятел от татарстан, доста познати.... да ти кажа право, тия са нашия джинс

              пп. наричат си се татари без комплекси
              Татари ги наричат руснаците. До към 1920 г. самите те се наричат българи. Но ленинско-сталинската национална политика ги принуждава да се разделят на татари и чуваши, а българското се подтиска. Сега пък турските националисти и ислямисти теглят татарите далеч от българските им корени. А България е малка, бедна и нерешителна да ги подпомогне в ребългаризирането им. В Москва обаче се усетиха и не се опъват вече, защото формулата "разделяй и владей* си работи.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                Знаеш ли, имам много добър приятел от татарстан, доста познати.... да ти кажа право, тия са нашия джинс

                пп. наричат си се татари без комплекси
                Ако си изясним какво е Идел и къде се е намирала тази държава ще разберем откъде тръгват българите.https://elephantram.blogspot.bg/2015...g-post_98.html

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

                  Те са от ранносредновековното разделяне на волжско-донските българи (кубратовата Велика България), които преди това са били из Кавказ и са имали държава и там. По-късно се омешват допълнително с тюрките, че и монголите.
                  Знаеш ли, имам много добър приятел от татарстан, доста познати.... да ти кажа право, тия са нашия джинс

                  пп. наричат си се татари без комплекси

                  Коментар


                  • създадения информационен праг не позволява да се чуе моето мнение, освен че информационното поле заглушава мнението ми, то, то ще бъде физически затрупано от груйчовците, да точно така груйчовците... това са хора, които поради изкривяване на обективната истина, а някой и платено, ненавиждат православието и славяните... това са хора, които ненавиждат собствения си народ, защото те не са от него, те не са православни.... те си живеят в някакви старобългарски легенди и митове, създават си образ на някакъв народ, който не е българския народ, но резонира с вътрешния им мир

                    българите на хан аспарух, които идват на бълканите говорят тюркски език и по различни сведения са няколко десетки хиляди... но нека да не си говорим за генетично предаваемата информация през вековете, защо? давам пример с кръвния данък, плащан от народа ни,давам пример с еничара, генетически българин... още, зверствата по време на априлското въстание, основно са извършвани от българи мюсюлмани

                    българския народ е православен, нашите духовни братя са сърбите, една вера, един език, ритуалите ни когато се раждаме и умираме са едни и същи... както казва другаря чърчил, историята е списък от престъпления, безумства и човешки страдания.... аз искам да подам топката на груйчовците, понеже сърбите обединяват в себе си православието и славянство, безспорно

                    не да си мерим списъците кой брат е причинил на другия по-големи страдания, но да посочиш поне един пример за сторено злодеяние от българите на сърбите, разбира се че не можеш. истината не съществува за теб, като понятие!... поради туй ти не си ми брат, а сърбина ми е брат

                    айде нещо за душата, нещо което е българско, сръбско, македонско, циганско
                    https://www.youtube.com/watch?v=EZf00ad3G6o

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      Ами военните ни победи са в миналото, а ние сме си траки- ядем и пием..Възможно е и да е вярна теорията , че българите са едно или няколко от тракийските племена.. В едно си права, че трябва да обичаме рода и Родината си въпреки всичко..За съжаление това не е на мода сега..На мода са продажност и предателство..Но и това се е случвало..По време на фанариотите , едва не сме се изгубили духовно..Дано има повече жени и майки като тебе за да се запази племето ни..
                      Кире, печелили сме битки и в по-ново време. Това, че не сме печелили войните, не се дължи на неорганизираността и недисциплинираността на българските войници и офицери, а на некадърните ни политици.
                      Last edited by tnm; 05.05.2018, 18:38.
                      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                      Мечо

                      Коментар


                      • Ами военните ни победи са в миналото, а ние сме си траки- ядем и пием..Възможно е и да е вярна теорията , че българите са едно или няколко от тракийските племена.. В едно си права, че трябва да обичаме рода и Родината си въпреки всичко..За съжаление това не е на мода сега..На мода са продажност и предателство..Но и това се е случвало..По време на фанариотите , едва не сме се изгубили духовно..Дано има повече жени и майки като тебе за да се запази племето ни..

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                          Много верни думи, но аз съм знаел че няма как да изчезнат и да се претопят такъв голям народ като траките..Имаме и доста техни черти на Балканите..Пиянството и лошата организация..Ти какви мислиш , че сме по- скоро..
                          Така като те чета, аз май на тракийка повече го докарвам А какво ще кажеш за битките, които сме водили в миналото и победите, които сме спечелили!? В този случай изглежда, преобладаващ е прабългарсия ген - организирани, дисциплинирани, смели...

                          Да, траките са били доста голям народ и е невъзможно да не са оставили своите генетични маркери в кръвта ни. Но аз смятам, че прабългарите съвсем не са били толкова малко, колкото пишат по дебелите книги колегите на Арахна. А и фенотипно, повече се приближаваме към тях - матова кожа, тъмна права коса, кафяви или пъстри очи ... Траките, ако се вярва на стенописите в гробниците, също са били тъмнокоси, но с къдрава коса и кожата им е била доста бяла. Макар че, ако професорът ми по генетика прочете последното изречение, веднага ще ме контрира с тезата за доминантните и рецесивните гени.

                          Като цяло в мт ДНК х преобладават средиземноморския и източноевропейския тип популации. Първите са характерни за траките, вторите за прабългарите. При Y хромозомните хаплоидни групи съотношението е в полза на местните популации, още от каменната ера. Доста сме далеч от средноазиатските популации, което е твърде добре






                          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                          Мечо

                          Коментар


                          • Много верни думи, но аз съм знаел че няма как да изчезнат и да се претопят такъв голям народ като траките..Имаме и доста техни черти на Балканите..Пиянството и лошата организация..Ти какви мислиш , че сме по- скоро..

                            Коментар


                            • Браво tnm..

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                Тракатрак, наистина не се знае, но аз съм по склонен да вярвам на генетиката ни..Около 40% гени на траки и румънците са така..Нали и даките са нещо такова..И цяла Северна Гърция е така..Въпроса е дали генетиката ще се вземе или езика..
                                Уффф, Кире!
                                Какво сме се захванали за тази пуста генетика /тя е един от кошмарите ми, когато сънувам, че отново се явявам на изпит/
                                Вярно е, че тази наука е относително точна, стига да имаш необходимия материал и база за сравнение. Съгласи се и ти, че взетите ДНК проби от 800 български мъже в никакъв случай не могат да бъдат чак такъв крайъгълен камък за произхода на българския етнос. Още повече, че не може да бъдат направени сравнения с гения материал на древните славяни. Те, както вероятно ти е известно, са драсвали клечката на покойниците си.
                                Казвала съм и ще се повторя - език се придобива, религия се налага, а гени се унаследяват.

                                И какво от това, какви гени циркулират из тялото ни !? За твоят дядо от Плевенската дивизия или за моят от Шипченския полк, това имало ли е значение, когато са тръгнали да я проливат същата тази кръв по бойните полета за чест и слава на България!? Гените са си гени, езика си е език - важно е съзнанието, важно е ти като какъв се възприемаш. И за какво си готов да положиш костите си в земята.
                                Ела сега да те черпя едно питие в Кръчмата.
                                Last edited by tnm; 04.05.2018, 16:56.
                                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                                Мечо

                                Коментар

                                Working...
                                X