Много верни думи, но аз съм знаел че няма как да изчезнат и да се претопят такъв голям народ като траките..Имаме и доста техни черти на Балканите..Пиянството и лошата организация..Ти какви мислиш , че сме по- скоро..
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
История
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеТракатрак, наистина не се знае, но аз съм по склонен да вярвам на генетиката ни..Около 40% гени на траки и румънците са така..Нали и даките са нещо такова..И цяла Северна Гърция е така..Въпроса е дали генетиката ще се вземе или езика..
Какво сме се захванали за тази пуста генетика /тя е един от кошмарите ми, когато сънувам, че отново се явявам на изпит/
Вярно е, че тази наука е относително точна, стига да имаш необходимия материал и база за сравнение. Съгласи се и ти, че взетите ДНК проби от 800 български мъже в никакъв случай не могат да бъдат чак такъв крайъгълен камък за произхода на българския етнос. Още повече, че не може да бъдат направени сравнения с гения материал на древните славяни. Те, както вероятно ти е известно, са драсвали клечката на покойниците си.
Казвала съм и ще се повторя - език се придобива, религия се налага, а гени се унаследяват.
И какво от това, какви гени циркулират из тялото ни !? За твоят дядо от Плевенската дивизия или за моят от Шипченския полк, това имало ли е значение, когато са тръгнали да я проливат същата тази кръв по бойните полета за чест и слава на България!? Гените са си гени, езика си е език - важно е съзнанието, важно е ти като какъв се възприемаш. И за какво си готов да положиш костите си в земята.
Ела сега да те черпя едно питие в Кръчмата.
Last edited by tnm; 04.05.2018, 16:56.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
А с нашите братя мюсюлмани от Волжка България как седят нещата. Или е неудобна тема. Бяло, зелено и червено дали случайно присъства в гербовете и знамената на Волжка България , Татарстан, нашата България и Унгарците.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
А с нашите братя мюсюлмани от Волжка България как седят нещата. Или е неудобна тема. Бяло, зелено и червено дали случайно присъства в гербовете и знамената на Волжка България , Татарстан, нашата България и Унгарците.
А бяло, зелено ич ервено има и Италия Ма да не отплесваме - Булгари не случайно се наричат така...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Ми братчеди сме, макар че те са генетично към фините, нали затова се наричат угрофински племена. Будапеща е много красив град, а и Унгария е единствената друга страна в европа, която е заобиколена от собствения си народ - точно като нас То и печенегите са ни братчеди - пацинак-баджанак е връзката, изобщо много неща има неясни и неизказани (скрити) в миналото ни, дано някога го разбулим!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеТракатрак, наистина не се знае, но аз съм по склонен да вярвам на генетиката ни..Около 40% гени на траки и румънците са така..Нали и даките са нещо такова..И цяла Северна Гърция е така..Въпроса е дали генетиката ще се вземе или езика..Last edited by Trakatrak; 04.05.2018, 15:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеГруйче, къде са сега печенегите ..Те претопени ли са..Имало ги е през средните векове и са били добри войни..Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
За това си прав, така е, в техните вени има много българска кръв, Ама чак пък славянобългари, по-скоро българо-славяни, все пак ние сме държавнотворческия апарат в Първата българска империя, а не някакви си славяни, които са пушечно место и жените им го играят коврите на ханските вечеринки. Ние сме съюзници в Аварския хаганат, а там на славяните е гледано точно като на роби за разплод, то не случайно са и асоциациите слави-склави (демек роби) и серби-серви(т.е. пак роби).
За Румъния е друга бира, там те си принзват, че са българи, ама ни викат "културата Дриду" - де копнеш из Влашката долина, все Дриду излиза, пък и те самите унгарци в Гестата си го пишат, че там е имало българи и власи
Колкото до асмите маджари - аз ги уважавам, и то много ги уважавам - ние сме единствените 2 народа, които са се появили след доминацията на първия Рим в Европа, изобщо не на мястото си, и сме се задържали тук. Те трябва да са ни благодарни, че сме ги посмачкали при Етелкьоз, демек около Днепър, та им се е поналожило да емигрират на запад, иначе сега щяха да са украинци Но пък и те здраво са ни млатили и изобщо, доста войни е имало между нас и тях. Хубав народ - като им кажа, че Буда е била техният град, а Пеща - нашия и Дунав ни е бил граница и те ме гледат, пък проверят после и викнат "егершегерзее". Те са и единствените, които помнят чий е бил Бялград, и до днес си му викат Нандор фехервар (демек Белият град на българите), а не Београд и прочие сърбизми, които не малко българи позлват.
Голям народ са унгарците - онова при Мохач 1521 е било битка, а не чикиджийските истории на Косово поле, истинска битка. И досега в Будапеща можеш да видиш Унгарско-турския парк на приятелството, нищо че турците са ги владели век и половина. Друг манталитет, горе-долу като да сравниш наш Бай Хой и Орбан - различни планети просто
https://www.youtube.com/watch?v=0W3Tg6Jmq00
https://www.youtube.com/watch?v=mdIgp1davEY
https://www.youtube.com/watch?v=PhyD6osK9zQ
https://www.youtube.com/watch?v=iEAj4lwX00Q
https://www.youtube.com/watch?v=RXKbSDtHY5kLast edited by Trakatrak; 04.05.2018, 15:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеБраво Груйче , подкрепям за маджарите.. Не е случаен факта, че са градивен елемент на Австроунгарската империя...А някои казват , че сме били заедно- братовчеди при хуните на Атила..Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
Буда и сега е наш....
Ама съм се объркал в бързината - Буда е високата част, тя е унгарската, Пеща е нашата, долу в ниското АМа пък хубав каламбур - получи ти се!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
За това си прав, така е, в техните вени има много българска кръв, Ама чак пък славянобългари, по-скоро българо-славяни, все пак ние сме държавнотворческия апарат в Първата българска империя, а не някакви си славяни, които са пушечно место и жените им го играят коврите на ханските вечеринки. Ние сме съюзници в Аварския хаганат, а там на славяните е гледано точно като на роби за разплод, то не случайно са и асоциациите слави-склави (демек роби) и серби-серви(т.е. пак роби).
За Румъния е друга бира, там те си принзват, че са българи, ама ни викат "културата Дриду" - де копнеш из Влашката долина, все Дриду излиза, пък и те самите унгарци в Гестата си го пишат, че там е имало българи и власи
Колкото до асмите маджари - аз ги уважавам, и то много ги уважавам - ние сме единствените 2 народа, които са се появили след доминацията на първия Рим в Европа, изобщо не на мястото си, и сме се задържали тук. Те трябва да са ни благодарни, че сме ги посмачкали при Етелкьоз, демек около Днепър, та им се е поналожило да емигрират на запад, иначе сега щяха да са украинци Но пък и те здраво са ни млатили и изобщо, доста войни е имало между нас и тях. Хубав народ - като им кажа, че Буда е била техният град, а Пеща - нашия и Дунав ни е бил граница и те ме гледат, пък проверят после и викнат "егершегерзее". Те са и единствените, които помнят чий е бил Бялград, и до днес си му викат Нандор фехервар (демек Белият град на българите), а не Београд и прочие сърбизми, които не малко българи позлват.
Голям народ са унгарците - онова при Мохач 1521 е било битка, а не чикиджийските истории на Косово поле, истинска битка. И досега в Будапеща можеш да видиш Унгарско-турския парк на приятелството, нищо че турците са ги владели век и половина. Друг манталитет, горе-долу като да сравниш наш Бай Хой и Орбан - различни планети просто
- 1 like
Коментар
Коментар