Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
НЛО, Извънземни, Световни конспирации, Необясними загадки в миналото и днес
Collapse
X
-
За тези от вас, които вярват че има истински НЛО, мога да предложа да изгледат сериалите със заглавие Hangar 1 The UFO FIles. Това са 2 сезона с около 20 серии, правени през 2014-та и 2015-та година. Всичките серии без изключение се базират на истински събития.
Интересното е, че нещо не мога да ги намеря из интернет. Защо ли? Иначе ги имам записани локално при мене, и бих могъл да съдействам да ги получи всеки един желаещ. Аз съм ги теглил преди 7-8 години от сайта kolibka com. Страхотен сайт с хиляди научно-популярни филми за какво ли не, преведени на Български език. Интересното е обаче, че към днешна дата сайта е със забранен достъп до него. Защо ли?
Коментар
-
Frosty, те си мислят че са изстреляли една единствена частица. Дори фотона е голяма, на високо ниво при размера на частиците. Има много малки частици за които не знаем нищо. Магнитното поле го разгледаме само като свойства и някакъв феномен. Фотона не преминава през разни материали, те го спират защото техните частици са големи и неговата също е голяма достатъчно за да не може да премине между тях, но частиците на магнитното поле си преминават и няма такива сблъсъци които да ги изтощават.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеХванах се на въдицата ти, но ти приятно ме изненада
Хареса ми ромката, затова веднага потърсих книгата на нейното бюро.
Не намерих последното издание на тази книга, но нещо още по-добро
https://kolegite.com/EE_library/book...nf-2695391.pdf
Подведе ме първото ти "доказателство", за "компютърната симулация".
Гледах го само 5 секунди и си казах: още една руска конспирация"
че учените решили да през определен период да изстрелват само по една, единствена частица през двата процепа.
И онемели като видели на екрана пак същата вълнова(интерферентна) картина от множество светли и тъмни ивици.
Все едно, че изстреляната частица по някакъв мистериозен начин се разцепва, минава и през двата процепа едновременно, и пак се сблъсква със самата себе си ?! В което няма никаква логика...
Тогава учените се изхитрили, и решили да разберат с точност през кой процеп преминава изстреляната частица, като сложили измерителен уред до процепите. И това, което видели ги потресло - когато включили измерителния уред - на екрана пак се появила обикновената проста картина с 2-те ивици..
Излиза, че материята от която е изграден целия свят се променя в зависимост от това, дали някой я наблюдава, или не.... Защо?!
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Бот-а в кънтърстрайка също се бори, стреля, оцелява, даже кръв му тече и си търси медицински неща,
50% от човеците, са по-слаби/умни в кънтърстрайка от тия ботове...
какво е открил за себе си тоя бот, можем само да гадаем.
Пък евентуалния опит на бот-а, да си общува с нас, неговите създатели, най-вероятно ще отчетем като бъг...
(щот просто не сме го програмирали така и нямаме такова очакване )Last edited by satz; 22.12.2024, 14:54.
- 1 like
Коментар
-
barbaron, на мен ми е ясно че си обучаваш - изграждаш някакъв ИИ, но това нещо е дразнещо нали разбираш.
Направи го толерантен, да може да води диалог с всеки независимо как се е зомбирал човека. Такъв ИИ липсва сега.Last edited by supertrader; 22.12.2024, 14:40.D.Y.F-091066
Коментар
-
--------------------------------------
Някои философи и учени твърдят, че хипотезата за симулацията е самоопровержима поради следните причини:- Хипотезата подкопава собствената си основа. Тя разчита на научни знания за компютрите, симулациите и мозъчните функции, но ако сме в симулация, не можем да се доверим на тези научни знания[1][5].
- Ако приемем хипотезата за симулацията, то получаваме поражение за всички наши емпирични убеждения, които са в основата на научното ни разбиране. Това създава парадокс: ако хипотезата е вярна, ние губим основанията да вярваме в нея[1][5].
- Хипотезата за симулацията изисква знание за базовата реалност, за да бъде мотивирана, но ако сме в симулация, това знание ни липсва. Тази кръгова логика прави невъзможно да се обоснове вярата в хипотезата[1].
- Пол Дейвис твърди, че ако съществуваше почти безкрайна мултивселена (каквато хипотезата за симулацията често приема), щяха да съществуват постчовешки цивилизации, които да провеждат симулации на предци. Това би довело до несъстоятелния извод, че живеем в симулация, който Дейвис смята за самоунищожителен[6].
- Хипотезата създава ситуация, при която, ако е вярна, става ирационално да се вярва в нея, поради ненадеждността на възприеманата от нас реалност и научното разбиране[5].
Цитати:
[1] https://parknotes.substack.com/p/i-s...the-simulation
[2] https://philosophy.stackexchange.com...ion-hypothesis
[3] https://theapeiron.co.uk/the-simulat...i=91936537b09f
[4] https://testing521.com/2020/05/07/is...elf-defeating/
[5] https://thethink.institute/articles/...heory-debunked
[6] https://en.wikipedia.org/wiki/Simulation_hypothesis
[7] https://www.youtube.com/watch?v=6d2pgEbrXukLast edited by X_Y; 22.12.2024, 17:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеАз подкрепям Frosty. Вероятността да живеем в симулация е огромна, и има редица доказателства за това. Между другото Илон Мъск, който е гений, също си мисли, че живеем в симулация, и че вероятността за това надхвърля 99%. А какво си мисли заядливия дъртак с неговата си мания за величие - въобще не ме интересува.- Кой я прави тази симулация?
- А него кой го е направил? (рекурсивно повтарям същото)
- Защо?
Last edited by X_Y; 22.12.2024, 17:53.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнениеНе е задължително тази вероятност да е толкоз висока. Има много високо организиран ред във Вселената, който далеч надхвърля нашите представи. В основата на самоподдържането на този ред изглежда са торсионните полета, които създават квантовото поле и енерго-информационното поле. Затова всичко във Вселената се върти. Всяко въртящо се тяло създава торсионно поле. Галактиките имат огромни черни дупки в центъра си, които създават такова торсионно поле, което прави живота на галактиката възможен и самоподдържащ се. Затова черните дупки са неразгадаеми, защото са люпилните на галактиките. И тук вече идват различните форми на живот, което не задължава с нищо наличието на симулация. Симулацията е опит за обяснение на необяснимото, но така или иначе не води до нищо. Верно е, че нашите мозъци работят на квантово ниво като следствие на самия начин на формиране на видимия свят и ние се явяваме приемници на нещо извън нас. Съзнанието ни в този смисъл идва отнякъде отвън. Това естествено са разсъждения, защото няма как да бъде направена опитна постановка поради примитивния характер и на знанията, и на инструментариума, с който боравим към момента.
Би ли споделил с нас с какво се занимавате вие, дървените човечета,
в реалния живот?
И какво мислиш за "заядливите дъртаци", които не вярват на глупостите,
"че живеем в симулация, и че вероятността за това надхвърля 99%"
Всъщност ти си го казал - има закони на микро- и макро-космоса.
И вселена, която се подчинява на тези закони
Last edited by barbaron; 22.12.2024, 12:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеАз подкрепям Frosty. Вероятността да живеем в симулация е огромна, и има редица доказателства за това. Между другото Илон Мъск, който е гений, също си мисли, че живеем в симулация, и че вероятността за това надхвърля 99%. А какво си мисли заядливия дъртак с неговата си мания за величие - въобще не ме интересува.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеFrosty, опитай с една хартийка с две отворчета - прорези ако искаш, няма такова нещо, двата отвора се прожектират като два отвора.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеПипнах зад гърба ми - напипах децата и внучетата.
Пипнах пред мен - напипах жената.
Погледнах назад, напред - все там са. И се успокоих.
А ти си вярвай в каквото искаш
Милиарди човеци вярват даже и в детските приказки за разни богове, ангели и дяволи, от векове
Щом това ги прави по-добри, по-спокойни за бъдещето си след 100 години - така да е
Нищо чудно да вярват и в хилядите световни конспирации и псевдо-теории
А пък аз ще дочакам УЧЕНИТЕ да обяснят (до определена степен) още НЯКОИ необясними засега загадки.
После предавам щафетата и заминавам при червеите
П.П. Този текст трябва да се чете бавно, размишлявайки над всяка дума и фраза.
Изумен от ефектите на квантовия свят Айнщайн възкликва, че не може да повярва, че луната съществува само заради това, че някаква мишка на Земята я наблюдава. Това е механичен пренос на резултата с дифракционната решетка, който естествено едва ли е валиден в този случай с луната и мишката. Но така или иначе връзката на голямото с малкото остава и трябва да бъде открита един слънчев ден, ако дотогава Путин не е ударил Лондон.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Хареса ми ромката, затова веднага потърсих книгата на нейното бюро.
Не намерих последното издание на тази книга, но нещо още по-добро
https://kolegite.com/EE_library/book...nf-2695391.pdf
Подведе ме първото ти "доказателство", за "компютърната симулация".
Гледах го само 5 секунди и си казах: още една руска конспирация"
- 1 like
Коментар
-
Frosty, опитай с една хартийка с две отворчета - прорези ако искаш, няма такова нещо, двата отвора се прожектират като два отвора.D.Y.F-091066
Коментар
Коментар