Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
НЛО, Извънземни, Световни конспирации, Необясними загадки в миналото и днес
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
Нещо много размазан ми се чини. Кораб ли е, фризби ли е не става ясно.П.С. Не се заяждам с теб, обичам шегите.
Last edited by troika; 29.01.2025, 11:05.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеЕто го клипа, за който mirodes непрекъснато ни твърди в тази тема, че бил голата истина:
https://www.facebook.com/reel/1716173625893017Last edited by mirodes; 29.01.2025, 07:45.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеЕто го клипа, за който mirodes непрекъснато ни твърди в тази тема, че бил голата истина:
https://www.facebook.com/reel/1716173625893017
- 1 like
Коментар
-
Ето го клипа, за който mirodes непрекъснато ни твърди в тази тема, че бил голата истина:
https://www.facebook.com/reel/1716173625893017
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеMateev, какво направи с уредчетата, една идея - опитай да ги екранираш в посока нагоре и да стане ясно откъде идват импулсите и спед това какъв екран ги спира може да се направи извод електромагнитни импулси ли ги задействат или гама лъчи.
Електомагнитен импулс не е точно описание. Не че няма такъв термин, но той означава съвсем друго нещо.
Иначе гама лъчите са фотони. Да, така е - фотони с много висока честотаа, което означава много висока енергия. Ама те и всички видове електромагнитни вълни са фотони, дори и радиовълните. Невероятно, но факт това е голата истина. Фотонът е квант енергия, който се разпространява като вълна. В същото време понеже е квант, може да се разглежда като частица, но без маса. И двата термина са еднакви и означават едно и също нещо.
Та този квант енергия или електромагнитното излъчване си има честота. Двете са директно свързани едно с друго посредством формула. По-висока честота означава по-висока енергия, по-висока проникваща способност и по-висока йонизираща способност.
Тука обаче има един парадокс. Той не е парадокс, но за некомпетентните хора изглежда като такъв. Видимата светлина прониква през атмосферата и може да я видиш от километри разстояние. В същото време можеш да ги спреш фотоните само с лист черна хартия. При гама лъчите е точно обратното - въздуха ги спира и те затихват само след няколко стотин метраа, докато в същото време лист хартия не може да ги спре, не може да ги спре дори и дебел слой бетон, желязи или олово.
От тука човек може сам да се досети какво да прави при ядрен взрив - в никакъв случай да не гледа към него, защото от километри може да бъде ослепен във видимия спектър и опечен в инфрачервения спектър. В същотто време не трябва да се притеснява от гама лъчите - те не могат да се разпространят на километри.
Логиката на защита е следната:
1. Ако си наблизо до взрива, залягай ниско в някой окоп или падина. Това гарантирано ще те спаси от ослепяване и опичане, но няма да те спаси от гама лъчите, които лесно ще преминат през 1-2 метра почва или бетон. Това е обаче само няколко секунди след взрива (светлинния и инфрачервения удар).. След това скачай прав и хуквай да бягаш до най-близкото укритие, защото имаш 5-10 секунди преди да те достигне взривната вълна. Ако и нея а преживееш, въпреки огромната радиация, не се плаши, а скачай прав и на бегом се отдалечавай от епицентъра. И не се безпокой за радиацията, защто тя намалява експоненциално при преминаване през атмосферата и доста бързо пада десетки, стотици и дори хиляди пъти.
2. Ако си надалеко (няколко километра) просто си затвори очите и се обърни с гръб. Това ще те спаси от ослепяване. Най-много да ти загре гърба, но нищо повече. Бих казал да се прикриеш зад някаква стена или да легнеш по очи, но това вече е за следващия поразяващ фактор - взривната вълна. Като премине и тя, можеш спокойно да станеш прав и без да бързаш да започнеш да се движиш, но във вярната посока. За радиацията не се безпокой. Тя не може да пробие през километри атмосфера. А посоката на отдалечаване не е тази да си с гръб към взрива, а тази да се отдалечиш от следващия поразяващ фактор - радиоактивната прах, която ще довее вятъра. Затова си наплюнчи пръста и виж накъде духа вятъра, мислено си представи къде ще дове радиоактивната прах и пепел, и така планирай отдалечаването, щото да се отдалечаваш едновременно от епицентъра и от посоката, накъдето духа вятъра.Last edited by Mateev; 29.01.2025, 00:00.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнениеНещо много размазан ми се чини. Кораб ли е, фризби ли е не става ясно.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Ето ти арктуриански кораб, източник: https://rainboway.info/2024/07/arkturianskie-korabli-i-tehnologii
Аз не вярвам, че изглеждат точно така,доста по-различни са по принцип, но това наподобява твоя клип. Значи, тези извънземни са пазители и помощници на Земята, така, че всичко е наред, няма да се плашиш.
[ATTACH=CONFIG]n4242963[/ATTACH]
- 1 like
Коментар
-
...Но, да успокоим Вергилчо, че - което Е ценно - ще намери употреба: https://youtube.com/shorts/-hmjQMA_b...Jdk0_sUOQ2Y750
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
точно така, предполагам
са започнали нещата и с мирко
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Знаеш ли в каква беда изпаднах?
Покрай тази тема и вергилчо отварях стотици клипове за извънземни и НЛО и Гугъл изглежда реши, че съм запален маниак, и сега не мога да се оттърва от тях. Където да отида, каквото да отворя, и все ми предлагат да гледам извънземни и НЛО. Дори и рекламите, които ми предлагат, са за сайтове с извънземни и НЛО.
са започнали нещата и с мирко
препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Гама-лъчите СА електромагнитни импулси.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеMateev, какво направи с уредчетата, една идея - опитай да ги екранираш в посока нагоре и да стане ясно откъде идват импулсите и спед това какъв екран ги спира може да се направи извод електромагнитни импулси ли ги задействат или гама лъчи.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Знаеш ли в каква беда изпаднах?
Покрай тази тема и вергилчо отварях стотици клипове за извънземни и НЛО и Гугъл изглежда реши, че съм запален маниак, и сега не мога да се оттърва от тях. Където да отида, каквото да отворя, и все ми предлагат да гледам извънземни и НЛО. Дори и рекламите, които ми предлагат, са за сайтове с извънземни и НЛО.
Коментар
-
Mateev, какво направи с уредчетата, една идея - опитай да ги екранираш в посока нагоре и да стане ясно откъде идват импулсите и спед това какъв екран ги спира може да се направи извод електромагнитни импулси ли ги задействат или гама лъчи.D.Y.F-091066
Коментар
Коментар