Първоначално изпратено от bota156
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Топ професии и умения за бъдещето
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Благодаря. Аз не знам, кога и дали ИИ ще придобие съзидателност но, на базата на вече видяното, много се страхувам ние, хората, да не изгубим своята. ТОГАВА ВЕЧЕ, ЩЕ НИ СЕ ТАКОВА ТАКОВАТА.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dreamer Разгледай мнение
Съгласен, днес четох една статия за възприемането на новата играчка на Майкрософт - Бинг. ИИ прави един куп грешки и щуротии, но хората се забавляват :-) и си прав, трябва да се доверяваме на естествения интелект
Коментар
-
Като каза, та се сетих: Тази вечер, имах съмнителното "щастие" да "пообщувам" с изкуствения "интелект" на А1. Та, казвам ви: Няма по-голям майтап.
А сега, да се върнем към темата: От изключителна важност е - и от все по-висока ще става - умението да се мисли самостоятелно И ЯСНО, със собствения мозък И С ЕСТЕСТВЕНИЯ, ДАДЕН ОТ ПРИРОДАТА, ИНТЕЛЕКТ. Че прекалено взеха да го подменят.
Last edited by Dreamer; 16.02.2023, 02:14.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеАма за какво са ви професии за бъдещето!?
Нима няма да текат реки от мед и масло!?
Да вземе да дойде това бъдеще, пък после да го мислим
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dreamer Разгледай мнение
По-скоро са попитали чатбота, бях постна отговора от него “Кои професии ще бъдат заменени от ИИ?
Някои от професиите, които може да бъдат заменени от ИИ са:
Административни дейности: въвеждане на данни, обработка и анализ.
Технически работници: контрол и поддръжка на машини и оборудване.
Финансови анализатори: изчисление на рискове и печалби.
Обаче, трябва да се има предвид, че ИИ ще освободи време и ресурси, което ще доведе до създаване на нови професии и развитие на съществуващи.”
А сега, да се върнем към темата: От изключителна важност е - и от все по-висока ще става - умението да се мисли самостоятелно И ЯСНО, със собствения мозък И С ЕСТЕСТВЕНИЯ, ДАДЕН ОТ ПРИРОДАТА, ИНТЕЛЕКТ. Че прекалено взеха да го подменят.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Barbaron21 Разгледай мнениеСтавам робот и съм осигурен с работа и пари до края на живота ми
Коментар
-
Първоначално изпратено от Barbaron21 Разгледай мнениеСтавам робот и съм осигурен с работа и пари до края на живота ми
помислих си същото
Коментар
-
Изпълнителният директор на Google Сундар Пичай обяви алтернатива на нашумелия изкуствен интелект ChatGPT - тя ще се казва Bard и ще бъде достъпна за всички до няколко седмици. Bard е изграден върху технологията LaMDA на Google. Умният алгоритъм е представен като "експериментална услуга за разговори с изкуствен интелект". Bard ще може да води обикновени разговори с потребителите, да отговаря на въпроси от най-различно естество. Google дава за пример голям диапазон от възможности - от въпроси как да се организира кръщене, какви ястия могат да бъдат направени с определени съставки и др. Bard може да бъде източник на креативност и стартова площадка за любопитството, пише Пичай. "С него ще може да обясните откритията на космическия телескоп "Джеймс Уеб" на 9-годишно дете или да научите повече за най-добрите нападатели във футбола, или да
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеИмам подозрението, че журналистите мятат по едно око към форума за идеи, статии и съдържание...
(ама не им стиска сами да си линкват статиите, така че айде да им ударим 1 рамо, старали са се)
10 пpoфecии, ĸoитo изĸycтвeният интeлeĸт вepoятнo щe пpaĸтиĸyвa cъвceм cĸopo
По-скоро са попитали чатбота, бях постна отговора от него “Кои професии ще бъдат заменени от ИИ?
Някои от професиите, които може да бъдат заменени от ИИ са:
Административни дейности: въвеждане на данни, обработка и анализ.
Технически работници: контрол и поддръжка на машини и оборудване.
Финансови анализатори: изчисление на рискове и печалби.
Обаче, трябва да се има предвид, че ИИ ще освободи време и ресурси, което ще доведе до създаване на нови професии и развитие на съществуващи.”
Коментар
-
Имам подозрението, че журналистите мятат по едно око към форума за идеи, статии и съдържание...
(ама не им стиска сами да си линкват статиите, така че айде да им ударим 1 рамо, старали са се)
10 пpoфecии, ĸoитo изĸycтвeният интeлeĸт вepoятнo щe пpaĸтиĸyвa cъвceм cĸopo
- 2 Харесвания
Коментар
-
Друго иска да каже, май. А, че Камата се усети ...Може и да е простоват но, прост не е и има едно много точни чувство за пласиране, което, използва с добър успех. Не бих се засягал на твое място. Всичко е наред.
Коментар
Коментар