IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от vgc Разгледай мнение

    Матеев, ти поне обичаш да боравиш с числа и не се излагай с тези 92% ефективност. Да поясня, при 15% имунизирани в България, според официалните данни които ти цитира: 6.2% от случаите на Ковид са на напълно ваксинирани хора. Това означава че всеки втори ваксиниран се заразява с Ковид - т.е. ефективността на ваксината, пак подчертавам, според официалните данни, е по-зле и от ваксините срещу грип.
    Има ли нещо неясно с делта щама в случая - аз сметнах 59% ефективност срещу делтата у нас и то по данните на самият г-н Кунчев. Щеше да смешно, но си е направо тъжно - при досег с вируса,вероятността на ваксинирания срещу Ковид, да не се зарази от делта щама е точно "мога да не се заразя, но мога и да се заразя". Следователно това което са му инжектирали не е ваксина по общоприетите медицински норми.
    В моят постинг нямаше нито една моя думичка. Всичко го е казал ГЛАВНИЯТ ЗДРАВЕН ИНСПЕКТОР НА БЪЛГАРИЯ и ти се опитваш да оспорваш неговите думи. Нямаш нито образованието, нито статистиката, до която той има достъп, но въпреки това имаш наглостта да спориш. Няма да казвам, че това е Дънинг-Крюгер, но ти и сам си го знаеш.

    Ето такива хора като тебе са виновни за положението в България. Първо се насраха да крещят, че няма такъв вирус. После горяха маските по площадите и бойкотираха всяка една мярка, наложена от правителството. Започнаха да крещят, че сме им отнемали правата. После започнаха кампания против всички ваксини по света и се насраха да крещят по форумите. Правят го и до ден днешен.

    Та въпросът ми е това дали наистина са антиваксъри и борци за права, или са невежи злобари и борци за колкото се може повече смърт?

    Повтарям - борци за колкото се може повече смърт, пропагандирайки и демонстрирайки всичко, което може да увеличи смъртността !!!

    Разбирам някой да не иска да се ваксинира и да си трае, но съвсем друго е открито, нагло и всекидневно да пропагандира увеличаването на смъртността от КОВИД. Това вече не е невинно деяние - това си е чисто престъпление.
    Last edited by Mateev; 26.08.2021, 12:02.

    Коментар


    • Така, като стана въпрос за медии, най-накрая на републиканците зад океана почна да им просветва в какво са набутани, предполагам скоро и на редовите демократи ще им светне червената лампичка - https://www.foxnews.com/transcript/t...-rich-democrat

      Our formerly middle-class nation now has a serf class, and they are the
      ones wearing the masks. They are the ones being forced to take drugs they
      don't want, they are the ones being told not to communicate with one
      another except through the digital channels the party controls, social
      distance.

      We now have two groups of Americans, not a broad middle. We have the
      favored and the un-favored. We have the saved and the damned. We have the
      vaccinated and the unvaccinated. That is exactly how the architects of all
      of this see the country.
      п.п. Натиска за ваксиниране дойде зад океана и е логично самите американци първи да си потърсят правата от Пфайзер и сие.

      п.п.п. Скараните с математиката експирементал-ваксъри и техните злобни подмятания, няма да уважа с внимание.
      Last edited by vgc; 26.08.2021, 11:46.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
        Добро утро господа антиваксъри и конспиратори. Днес темата е много тиха, затова ще отворя дискусията с едно интервю на главния здравен инспектор доц. Кунчев:
        ...
        Ваксината срещу грип е ефективна в някои години между 60-70%. При COVID ваксината ефективността стига до 92%. И допълни, че за изтеклата седмица 93.8 % от всичките нови случаи са неимунизирани.
        Матеев, ти поне обичаш да боравиш с числа и не се излагай с тези 92% ефективност. Да поясня, при 15% имунизирани в България, според официалните данни които ти цитира: 6.2% от случаите на Ковид са на напълно ваксинирани хора. Това означава че всеки втори ваксиниран се заразява с Ковид - т.е. ефективността на ваксината, пак подчертавам, според официалните данни, е по-зле и от ваксините срещу грип.
        Има ли нещо неясно с делта щама в случая - аз сметнах 59% ефективност срещу делтата у нас и то по данните на самият г-н Кунчев. Щеше да смешно, но си е направо тъжно - при досег с вируса,вероятността на ваксинирания срещу Ковид, да не се зарази от делта щама е точно "мога да не се заразя, но мога и да се заразя". Следователно това което са му инжектирали не е ваксина по общоприетите медицински норми.
        Last edited by vgc; 26.08.2021, 10:52.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

          Това къде са намирам в момента,какво отношение има отностно въпроса ??? Изобщо каква е логиката ? Аз и да съм в Мозамбик,и да съм в Швейцария ,това изобщо какво ще промени???
          Питам те, защото ако живееш в България, много трудно би избягал от нещата, които си изброил. Дори по-някакъв начин примерно да избегнеш да ядеш 50-годишно месо, то няма гаранция с каква вода поиш животните си, които евентуално са източник на този продукт. Докато ваксината, която арогантно се опитваш да налагаш на хората, както САМИЯТ ТИ КАЗА Е ВРЕДНА, все още може хората да не я приемат.
          ПП. А как е в Мозамбик или Швейцария идея си нямам.

          Коментар


          • Добро утро господа антиваксъри и конспиратори. Днес темата е много тиха, затова ще отворя дискусията с едно интервю на главния здравен инспектор доц. Кунчев:

            https://nova.bg/news/view/2021/08/26...0%D0%BD%D0%B0/

            По думите му имаме само две оръжия срещу COVID-19 – ваксинацията и спазването на мерките. „Ако не можем да достигнем желаното ниво на имунизация, остава всеки от нас да пази собственото си здраве”, обясни Кунчев. Според него обществото не е готово да приеме реалността. „Каквото си надробим, това ще сърбаме", уточни Ангел Кунчев.

            Има два проблема. Казваме, че трябва да се ваксинираме. И обществото започва да говори как сме медицински фашисти, ваксините са страшни и няма да се ваксинират. Добре, тогава казваме на хората да спазват мерките. И те заявяват, че това е дискриминация. Съответно резултатът е ясен”, каза още Кунчев.

            „Първо, за да сме напълно наясно - няма в медицината 100% ефективен препарат, още по-малко при ваксините. Ваксината срещу грип е ефективна в някои години между 60-70%. При COVID ваксината ефективността стига до 92%", каза още доцентът. И допълни, че за изтеклата седмица 93.8 % от всичките нови случаи са неимунизирани.
            Last edited by Mateev; 26.08.2021, 10:04.

            Коментар


            • Интересно, американците ще вземат да ме изненадат приятно - има вече най-накрая почти обективни публикации на тема Ковид и в масовите медии, като тази в Блумбърг от преди няколко дни: https://www.bloomberg.com/news/artic...for-vaccinated
              Delta Variant The Vaccinated Are Worried and Scientists Don’t Have Answers

              Anecdotes tell us what the data can’t: Vaccinated people appear to be getting the coronavirus at a surprisingly high rate. But exactly how often isn’t clear, nor is it certain how likely they are to spread the virus to others.

              Though it is evident vaccination still provides powerful protection against the virus, there’s growing concern that vaccinated people may be more vulnerable to serious illness than previously thought
              ...
              Последното удебелено изречение е от мен - специално го пускам през Гугъл транслейт 1:1, за да не стават недоразумения с любителите на чужди езици:
              Въпреки че е очевидно, че ваксинацията все още осигурява мощна защита срещу вируса, нараства опасението, че ваксинираните хора могат да бъдат по-уязвими към сериозни заболявания, отколкото се смяташе досега.
              Една птичка пролет не прави, но пък като се престрашат и запеят всички ...

              п.п. Ето и моят превод на чист български език:
              Не е много ясно от какво и как пази тая ваксина, ама като при всяка друга грипна пак не уцелихме правилният щам за тази година, за сметка на това май скапахме имунната система на ваксинираните.
              п.п.п. Е за да съм обективен има и друг превод на началото на статията в Блумбърг:
              Ваксинираните са точно толкова предразположени към тежко протичане на заболяването, колкото и неваксинираните.
              Last edited by vgc; 26.08.2021, 10:10.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от mitaka7 Разгледай мнение
                Батка, ти откъде пишеш? От Луната?
                Това къде са намирам в момента,какво отношение има отностно въпроса ??? Изобщо каква е логиката ? Аз и да съм в Мозамбик,и да съм в Швейцария ,това изобщо какво ще промени??? .Или ако живея в Мозамбик,по вашата логика, изведнъж въздуха в СФ ще стане като в Алпите ?

                Имате ли изобщо връзка с кораба майка ???


                В една друга тема ,един пише пиян ,изобщо нищо не му се разбира,сега и вие ? Нещо тоя форум почна да ме съмнява
                Last edited by petrg5s; 25.08.2021, 21:07.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

                  Чел съм изключително сходни разкази за живота в Сицилия през 50-те години на 20 век. Мафия, мафия, краде ни, убива ни, ама пак сме благодарни, че само при тях можем да отидем.

                  От написаното виждам, че си наясно, че става въпрос за Мафия в бяло, но понеже са ти помогнали, нека си взимат.

                  ===

                  В случая с Ковид-а обаче не е главната вина баш в Бялата мафия. Отначало даже бая загубиха и затова се реши да им се плаща все едно работят. Ама те не от работа изкарват пари и затова продължава да има бая недоволни.
                  Постът ми беше насочен към Бате Пешо....За теб, не бих се хабил да пиша толкова....Продължавай да си четеш разкази....Не ми пречиш...

                  Коментар


                  • Медицината - новата религия

                    Автор: Джорджо Агамбен
                    Тя не предлага перспектива за спасение


                    Другите две - на Христос и на парите, отстъпиха

                    Науката стана религията на нашето време, а хората вярват, че вярват в нея - това очевидно не от вчера. В модерния Запад съжителстваха и до известна степен продължават да съжителстват три големи верски системи: християнство, капитализъм и наука. В историята на Модерността пътищата на тези три „религии“ често са се кръстосвали по принуда, от време на време трите се оказваха в конфликт, след което по различни начини се помиряваха, докато в крайна сметка постигнаха един вид мирно, урегулирано съвместно съществуване, ако не дори и истинско сътрудничество в името на общи интереси. Сега ставаме свидетели на един нов факт: между науката и другите две религии се разрази - без дори да забележим - подмолен, неумолим конфликт и победоносният изход в полза на науката днес е очевиден за всички, защото той диктува по безпрецедентен начин всички аспекти на нашия живот.

                    Двете религии на Запада, религията на Христос и религията на парите, отстъпиха очевидно без бой своя примат на медицината и науката. Църквата чисто и просто изневери на своите принципи и забрави най-важното: светецът, чието име носи сегашният понтифекс (Франциск), е прегръщал болните от проказа; една от проявите на милосърдие се свежда до посещения на болните; причастието се отслужва само при непосредствено присъствие. От своя страна капитализмът, макар и с известно роптание, се примири с производствени загуби, каквито иначе никога не би приел, вероятно правейки си сметка, че по-късно ще съумее да се спогоди с новата религия, която изглежда готова на споразумение по тази точка.

                    Религията на име медицина иззе без никакви задръжки есхатологическата инстанция от християнството. Още капитализмът, който секуларизира теологическата парадигма на спасението, беше неутрализирал идеята за края на времената, подменяйки я с едно перманентно кризисно състояние без спасение или край.

                    Също като капитализма и противно на християнството, религията на име медицина не предлага перспектива за избавление и спасение. Напротив, желаното изцеление може да бъде само временно, тъй като злият бог, вирусът, не може да бъде окончателно победен; напротив, той се променя постоянно, приемайки нови, може би още по-коварни форми
                    Где нет вопросов - всегда есть ответ.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

                      На всичкото отгоре за единия имплантант се беше объркал доктора и ни беше взел със 100лв. по-малко...Как ли не се опитвах да му ги дам,не ги взе,всичко било фактурирано вече,не знам си какво...Торбата с уискито я прие с удоволствие...Ама аз и десет торби да му бях подарил ,все ми се струват малко,като знам с работата си какъв ефект постигна....И да ,сигурно си вземат и процент от цената на имплантантите...Колкото и да взимат ,на мен все ми се струва ,че е малко...
                      Защо ти ги пиша всички тия неща....Това е един простичък частен случай....Как, по дяволите да сложа всички под един знаменател??!!!
                      Чел съм изключително сходни разкази за живота в Сицилия през 50-те години на 20 век. Мафия, мафия, краде ни, убива ни, ама пак сме благодарни, че само при тях можем да отидем.

                      От написаното виждам, че си наясно, че става въпрос за Мафия в бяло, но понеже са ти помогнали, нека си взимат.

                      ===

                      В случая с Ковид-а обаче не е главната вина баш в Бялата мафия. Отначало даже бая загубиха и затова се реши да им се плаща все едно работят. Ама те не от работа изкарват пари и затова продължава да има бая недоволни.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

                        Айде, две думи по въпроса за бялата мафия...Първо - не съм чул досега ,някой насила да е закаран при доктор и насила да му бутат хапове в устата....Ако не вярва на съвременната медицина ,човек е свободен да ходи при шамани ,врачки и прочие,и да пие отвари ,или там ,каквото му се пие...Това първо....Второ...Да обобщава човек цялото лекарско съсловие,като "бяла мафия",е меко казано тъпо...Моята рода не обичаме да ходим много по лекари...Но все пак понякога се налага...С един малък пример ще ти обрисувам сблъсъка с разнообразието на медицинската гилдия от миналата година...
                        Моя близка с все по-засилващи се болки в краката,тя ги усещаше в мускулите....
                        Първо мнение - невролог - всичко е от кръста....Е да ,ама хапчета,мазилки ,терапии - не минава,а се усилва...
                        Отиваме при травматолог - футболна болест,дъра-бъра сто чадъра....
                        Скенер-докторката направила скенера твърди,че всичко идва от тазобедрените стави...Да,ама невроложката,добър невролог,продължава да настоява,че всичко е от кръста....
                        Отиваме на частна практка ,някакъв доктор,ама ползващ и нетрадиционна медицина.Още като спрях пред къщата,някакво вътрешно чувство ми подсказа,че или е голям специалист,или е дърт мошеник...Лепна две лепенки с някакви мазила,без много да се интересува от досегашни диагнози,досегашно лечение и т.н.Ако чувства още болки ,пак да дойдела....Естествено нищо не помогнаха,ама паричките си ги взе...Повече не стъпихме при него...Стана ясно,че пляска лепенки в несвяст и на който помогнат,на който не,голям праз Да го нарека мошеник?!Не знам!На много хора, с други болежки е помогнал и облекчил.Нещо като полу-мошеник...
                        Давай ,ще ходим на физиотерапевт...Влиза моята близка и след 7-8 минути излиза.Викам се- ей ,тоя за 7 минути,70 лева,на минута по 10 лв.Бива!
                        Обаче ,какво се оказа...Само от движенията-сядане,ставане, лягане,физиотерапевтът и казал - Ти не си за мен,не мога да ти помогна....Моята диагноза е - иди си смени ставите и след това ела да те раздвижвам....Взел и половин такса и е изпратил по живо,по здраво...
                        От там при специалист хирург,назначаване на две поредни операции,две успешни операции между двете вълни....
                        Нали ти споменах,че малко спартанци си падаме....Моята близка,която и без това си беше слаба,направо беше замясала на вейка....Лицето и беше почерняло от почти непрекъснати болки,безсъние и без мрънкане ходене и на работа...Е, след двете операции и самостоятелно от нея си проведена физиотерапия,само за 6 месеца си възвърна теглото,руменината по бузите,а бе, нов човек - пу,пу,пу - да не я урочасам....
                        Да обвинявам невроложката,че си настояваше на грешната си диагноза,незнайно защо - не искам,помогнала е на много хора...
                        Да обвинявам полу-мошеника,ами и той е помогнал на много хора,макар че за мен той е най-нечистоплътен
                        Какво да кажа за физиотерапевта- само суперлативи
                        Какво да кажа за колектива направил двете операции-суперлативи....На всичкото отгоре за единия имплантант се беше объркал доктора и ни беше взел със 100лв. по-малко...Как ли не се опитвах да му ги дам,не ги взе,всичко било фактурирано вече,не знам си какво...Торбата с уискито я прие с удоволствие...Ама аз и десет торби да му бях подарил ,все ми се струват малко,като знам с работата си какъв ефект постигна....И да ,сигурно си вземат и процент от цената на имплантантите...Колкото и да взимат ,на мен все ми се струва ,че е малко...
                        Защо ти ги пиша всички тия неща....Това е един простичък частен случай....Как, по дяволите да сложа всички под един знаменател??!!!
                        И как да ги нарека хирурзите,които оперираха близката ми -бели мафиози?!Та нали ако ги нямаше тия "бели мафиози", моята близка щеше да е обречена на обездвижване,брутални непрекъснати болки,агония- дори не искам и да си го представям....И нали не искаш да ми кажеш,че моята близка е единствената в света, на която докторите са помогнали,на всички други само са вредили?!Живота е много разнообразен,ама много....Не слагайте всичко в някакви измислени тесни рамки....
                        Са думата бяла мафия употреби ти а аз ти отговорих само.Да никой не закаран насила на доктор прав си.И не всички доктори са некадърни...Няма и такъв доктор дето никога да не правил грешки бъркал диагнози....проблема е когато това се прави умишлено с цел финансова изгода.Не лекува доктора а Бог.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                          Пророците казват 2025г, бай пеше 2022г. Ей го къде е
                          Пророците не са казвали 2025 нито пък аз 2022.Тва са твои измислици...Аз съм чел за до 2028 говоря за книгите на нанев а не за интенет бичкии...

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

                            Бялата мафия няма сметка да ни умори.Бялата мафия има сметка да сме живи по дълго време и да ни продава ненужни лекарства от раждането до смъртта.А ако не искаме да ни плаши и принуждава.Да наричаш конспиратори и параноици хора които отказват да си слагат неизпитани ваксини е меко казано глупост.А да се подпишеш че производителя на ваксината не носи отговорност и да се ваксинираш с нещо чиято полезност и ефективност е меко казано съмнително е връхтъ на разума.80% от населението и с ваксина и без ваксина никога няма да се разболеят.За тая група разбира се се отчита че ваксината си е свършила работата.Друга група и с ваксина и без ваксина ще се разболеят и ще бъдат излекувани...За тая група се отчита че благодарение на ваксината са изкарали ковида и са оживели.Третата група умират и разбира се тука се отчита че умрели от друго заболяване.
                            Айде, две думи по въпроса за бялата мафия...Първо - не съм чул досега ,някой насила да е закаран при доктор и насила да му бутат хапове в устата....Ако не вярва на съвременната медицина ,човек е свободен да ходи при шамани ,врачки и прочие,и да пие отвари ,или там ,каквото му се пие...Това първо....Второ...Да обобщава човек цялото лекарско съсловие,като "бяла мафия",е меко казано тъпо...Моята рода не обичаме да ходим много по лекари...Но все пак понякога се налага...С един малък пример ще ти обрисувам сблъсъка с разнообразието на медицинската гилдия от миналата година...
                            Моя близка с все по-засилващи се болки в краката,тя ги усещаше в мускулите....
                            Първо мнение - невролог - всичко е от кръста....Е да ,ама хапчета,мазилки ,терапии - не минава,а се усилва...
                            Отиваме при травматолог - футболна болест,дъра-бъра сто чадъра....
                            Скенер-докторката направила скенера твърди,че всичко идва от тазобедрените стави...Да,ама невроложката,добър невролог,продължава да настоява,че всичко е от кръста....
                            Отиваме на частна практка ,някакъв доктор,ама ползващ и нетрадиционна медицина.Още като спрях пред къщата,някакво вътрешно чувство ми подсказа,че или е голям специалист,или е дърт мошеник...Лепна две лепенки с някакви мазила,без много да се интересува от досегашни диагнози,досегашно лечение и т.н.Ако чувства още болки ,пак да дойдела....Естествено нищо не помогнаха,ама паричките си ги взе...Повече не стъпихме при него...Стана ясно,че пляска лепенки в несвяст и на който помогнат,на който не,голям праз Да го нарека мошеник?!Не знам!На много хора, с други болежки е помогнал и облекчил.Нещо като полу-мошеник...
                            Давай ,ще ходим на физиотерапевт...Влиза моята близка и след 7-8 минути излиза.Викам се- ей ,тоя за 7 минути,70 лева,на минута по 10 лв.Бива!
                            Обаче ,какво се оказа...Само от движенията-сядане,ставане, лягане,физиотерапевтът и казал - Ти не си за мен,не мога да ти помогна....Моята диагноза е - иди си смени ставите и след това ела да те раздвижвам....Взел и половин такса и е изпратил по живо,по здраво...
                            От там при специалист хирург,назначаване на две поредни операции,две успешни операции между двете вълни....
                            Нали ти споменах,че малко спартанци си падаме....Моята близка,която и без това си беше слаба,направо беше замясала на вейка....Лицето и беше почерняло от почти непрекъснати болки,безсъние и без мрънкане ходене и на работа...Е, след двете операции и самостоятелно от нея си проведена физиотерапия,само за 6 месеца си възвърна теглото,руменината по бузите,а бе, нов човек - пу,пу,пу - да не я урочасам....
                            Да обвинявам невроложката,че си настояваше на грешната си диагноза,незнайно защо - не искам,помогнала е на много хора...
                            Да обвинявам полу-мошеника,ами и той е помогнал на много хора,макар че за мен той е най-нечистоплътен
                            Какво да кажа за физиотерапевта- само суперлативи
                            Какво да кажа за колектива направил двете операции-суперлативи....На всичкото отгоре за единия имплантант се беше объркал доктора и ни беше взел със 100лв. по-малко...Как ли не се опитвах да му ги дам,не ги взе,всичко било фактурирано вече,не знам си какво...Торбата с уискито я прие с удоволствие...Ама аз и десет торби да му бях подарил ,все ми се струват малко,като знам с работата си какъв ефект постигна....И да ,сигурно си вземат и процент от цената на имплантантите...Колкото и да взимат ,на мен все ми се струва ,че е малко...
                            Защо ти ги пиша всички тия неща....Това е един простичък частен случай....Как, по дяволите да сложа всички под един знаменател??!!!
                            И как да ги нарека хирурзите,които оперираха близката ми -бели мафиози?!Та нали ако ги нямаше тия "бели мафиози", моята близка щеше да е обречена на обездвижване,брутални непрекъснати болки,агония- дори не искам и да си го представям....И нали не искаш да ми кажеш,че моята близка е единствената в света, на която докторите са помогнали,на всички други само са вредили?!Живота е много разнообразен,ама много....Не слагайте всичко в някакви измислени тесни рамки....

                            Коментар


                            • Едно много интересно видео:

                              https://m.youtube.com/watch?v=ihjNDf...ature=youtu.be

                              Коментар


                              • Коментар

                                Working...
                                X