Първоначално изпратено от Muller
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
Има ли надеждна статистика за разпределението по възрастови групи на ваксинираните?
Очакванията ми на база наблюдения за западни страни бяха, че в България младите ще се ваксинират в по-висок процент , но личните ми впечатления са различни. Много хора със свободни професии отказват да участват в експеримента.
А, твърдение, че неваксинирани са стари и болни е повече от силно преувеличено, бих казала директно манипулативно
Тоест 65% от ваксите са отишли при здрави и прави с малък шанс да починат от корона и после бият тупана че в интензивното нямало много ваксани
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Чернобил
През далечната............... та година писах докладна анализ за облака-
Невероятно обширна тематика-
Доста време и усилие ми коства тогава това-
Совите не са това което са- !!!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениетова как ще го коментирате
https://fakti.bg/bulgaria/644986-bal...halna-klasacia
тези вакснатите не трябваше ли да умират повече?
Ръждясалата линейка ми спести четенето
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
факт, но мислиш ли,че само тук е нарушена работата на здравната система.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение
...
На всичкото отгоре на прага на петата вълна неваксинираните са старите и болните, а младите и здравите са боцнати.
....
Очакванията ми на база наблюдения за западни страни бяха, че в България младите ще се ваксинират в по-висок процент , но личните ми впечатления са различни. Много хора със свободни професии отказват да участват в експеримента.
А, твърдение, че неваксинирани са стари и болни е повече от силно преувеличено, бих казала директно манипулативно
- 2 Харесвания
Коментар
-
Дали да не почнеме да правим залагания коя ще да е следващата държава въвела задължително ваксане
От западните май са готови в Португалия а от източните залагам на Литва
Сега се сещам за нашето Кире като стана въпрос за отмяната на сертификатите той вика - Аз докато съм премиер задължителна ваксинация няма да има
Ама само до като той е премиер за друго не гарантира човека
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Да не забравяме че възрастните поколения са били по 160000 180000 на година..Та колко да умират сега годишно.Все пак хората не сме безсмъртни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Към всичко това трябва да се добави и Чернобил който често се пропуска а вероятно е една от основните причини
Ако се погледне картата на Европа ясно се вижда че колкото си по близо бил до облака толкова е по къса средната продължителност
Това вероятно е и една от причините в Испания средната продължителност на живота да е по висока от тази в Германия
- 1 like
Коментар
-
Не, но реално Ковид ни смачка така заради микса от безумна здравна система и безумен начин на живот.
Ние по принцип сме стара, болна, пушеща и пиеща нация - нямаше много какво да очакваме от сблъсъка с Ковид.
На всичкото отгоре на прага на петата вълна неваксинираните са старите и болните, а младите и здравите са боцнати.
Ако Омикрон наистина е хрема - супер ... ама ако не е, можем И на ваксинационната си стратегия да благодарим.
Не съм подценявал и секунда Ковид-а като вирус и като протичане и никога не съм смятал, че е просто грип.
Но и реакцията ни срещу него си беше дебилна - затворихме като не трябваше, отворихме като не трябваше, лекувахме не както трябва ... сега като и ваксините не бачкат, само естественото отслабване на вируса ни е надеждата.
Ако се погледне картата на Европа ясно се вижда че колкото си по близо бил до облака толкова е по къса средната продължителност
Това вероятно е и една от причините в Испания средната продължителност на живота да е по висока от тази в Германия
- 2 Харесвания
Коментар
-
Това че ти и твоето семейство ползвате частни болници явно ти е изкривило представата за реалното състояние на здравната ни система
България беше на едно от челните места по смъртност и преди короната
Короната само го показа още по видно
Първата година от короната когато все още нямаше вакса смъртните случаи в БГ пак бяха много високи
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ние по принцип сме стара, болна, пушеща и пиеща нация - нямаше много какво да очакваме от сблъсъка с Ковид.
Ако Омикрон наистина е хрема - супер ... ама ако не е, можем И на ваксинационната си стратегия да благодарим.
Не съм подценявал и секунда Ковид-а като вирус и като протичане и никога не съм смятал, че е просто грип.
Но и реакцията ни срещу него си беше дебилна - затворихме като не трябваше, отворихме като не трябваше, лекувахме не както трябва ... сега като и ваксините не бачкат, само естественото отслабване на вируса ни е надеждата.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
тази е отпреди "ваксините"
изчакай 1-2 години да видиш новите числа на швабистанците зарязали родината си.
До сега изборът им беше по цяла европа и много малка част от тях дори са се сещали за БГ
Сега обаче когато БГ е като остров в океана щът не щът ще маат шопска салата
- 1 like
Коментар
-
Прекрасна комбинация от спрени планови операции, стрес, лекуване по телефона от ЛЛ и грешен протокол на лечение на Ковид.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениетова как ще го коментирате
https://fakti.bg/bulgaria/644986-bal...halna-klasacia
тези вакснатите не трябваше ли да умират повече?
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар