IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
"врачки"
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
    Западна Европа се чуди на друго - защо сте на първо място а не на последно, както сте свикнали
    .
    Държава Ваксинирани Умрели / 1М Население
    1 Bulgaria 28% 4724 6,866,691
    20 UK 72% 2273 68,443,208
    23 France 76% 1992 65,499,218
    24 Spain 81% 1987 46,783,079
    25 Portugal 89% 1953 10,150,243
    28 Austria 76% 1549 9,086,691
    29 Sweden 72% 1551 10,197,656
    33 Switzerland 69% 1460 8,753,506
    34 Germany 73% 1404 84,202,573
    35 Netherlands 71% 1237 17,194,118
    36 Ireland 78% 1221 5,023,940
    Щото сме на първо място и по "умници", що. Врачки, баячки, аспирин-супичкови доценти... А да обяснят че, нормално в пандемия, е да се пазиш - ниц. Скопена работа. Мангъров трябваше сто пъти досега, да е скочил да обяснява и на умни, и на прости че, все пак, вируси има и е редно ВСИЧКИ мерки да се спазват.
    ... Да, ама не. Ей затуй, сме на първо място: Щото си мерят егото и се докарват да ги харесват празните кратуни.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Мда, особено с Омикрона, никой не може да се скрие, дори и в гората да живееш. Както Господ е решил, това.
      На маминия не му говори за Господ.Той вярва на науката....и се е ваксинирал цели три пъти...Него врачки Бог и разни сектанти не го интересуват

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
        АБСОЛЮТНО!
        Подписвам се под всяка дума, все едно аз съм го казал.
        Не е изненадващо. И двамата сте на отчет при един и същ работодател.

Как бяха опорките - бай Ганьовци, балкански тарикати, врачки, баячки...

Коментар

• Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение

Далеч съм от мисълта че има лекарство или ваксина която е супер и няма странични ефекти.антибиотика да не би да е супер като ти раздънва стомах и черен дроб .. СЗО някой слуша ли ги всеки си прави каквото си иска.. като казаха да не се ползват антибиотици, затваряне на граници и тн някой ги слушаше все едно ..Аз лично ако мога да избягам медикамент с радост бих го избягъл. Съвсем различно е обаче да твърдиш че това е заговор и оръжие за изтребление от някакъв измислен елит и да шерваш deep fake клипчета... Нещо като водачката на протеста с каската и 6те години биология...

​​
          + 1
          на 90% от лекарствата като им прочетеш листовката за кофти усложнения може лошо да ти стане. Вярно е, че са за уж редки случаи, но направо ти се иска да го изхвърлиш съответния перпарат.

На мен ми омръзна да слушам за 'експерименталната течност' при положение, че толкова милиони/милиарди ваксини се удариха, че вероятно само аспирина,парацетамола и ибупрофена са препарати, които са приложени на повече хора в глобален мащаб.

И да странични ефекти има, но като цяло доста редовно използвани препарати дават значително по-голям % странични нежелани ефекти, но се ползват в лечението.

Продължавам да съм против задължителната ваксинация, но вярата във врачки дано не ни докара и нас до тази фаза.
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Еми дай да сравним Израел

2020 в пика отчитат по 5000-6000 заразени на ден и пиково средно около 40 починали на ден

Пак 2020-та България пиково отчита 3000-4000 с пиково около средно 140 починали на ден

По това време няма ваксини никъде

Айде направи ми анализ на тези данни щото искаш да се изявяваш анализатор

Мога да ти добавя и Сърбия от вълната им 2020-та

заразени пиково около 7000 - Починали пиково 60 човека средно дневно
            опитай се да мислиш
            тук просто се заразяваха,отричаха и затова отчитахме по-малко заразени...докато нe закъсат. после реваха,че извън статистиката на рзи и няма сертификат за пребуледуване

жертви на милион са правопропорционални на тарикатлък и вяра във врачки,ежк,фейса,форума
            Last edited by bertram; 14.01.2022, 22:31.

Коментар

• сравни екстрасмъртността с израел (онези са топ нащаракани с по 3-4 дози) и тогава пействай опорките...ама то май вие не четете, а директно флуудвате темата с шарения.
              по-зле сте и от барби

ако ваксините бяха толкова страшни Израел да са приключлили като нация, но ние мрем доста по-бързо от тях...ако, че вярваме на врачки, фейс , ежк и платени хибридни тролове тук ...

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
                Т.е. - да считаме ли, че преминаваш в другия лагер и потвърждаваш факта, че си антиваксър, щом нямаш 4 броя ваксини и 2 бустера?
                бъркаш
                считам, че ваксините помагат като намаляват боря хора стигащи до болница и реанимация с ковид, но също така считам, че не са толкова трайни и стабилно действащи във времето, че да ги забием в задължителния имунизационен календар като руснаците и някои западняци - особено пък за децата.

ОК нека станат задължителни ако след поставяне дават защита от вируса поне 5+години - тогава съм ок да ги включим и тук в имунизационния календар.

проблемът дойде една страна от бързането, а от друга от целенасоченото плашене на обществото с конспиративни теории как едва ли не чакат да дойде момента с ваксинациите, че да 'приключат' с цели народи кукловодите.

като се наплашиха хората и се сепнаха и стана зор за болниците и... айде започнаха да се прокрадват идеи за задължителна ваксинация, лека полека...мина се през сертификата, а сега някои направо го слагат като условие децата на ходят на учлилище, да се ходи на работа и тн.

монетата винаги има 2 страни от едната страна за властите, които искат контрол и ред, а от другата са тотално отричащите всичко и популистите, които ги подбутват напред и черпят дивиденти.... едните не могат без другите.

и двата лагера допуснаха много грешки, но се опитвам да правя оценка кое е добре и кое не за мен и близките ми хора.

на този етап не считам, че доброволната ваксинация от пълнолетни граждани е грешка, а даже напротив.

не бързам да си ваксинирам децата (при децата всичко трябва да е много по-внимателно) и искрено се надявам да достигнем заветния стаден имунитет преди да са го въвели и тук и презирам хора като копейкин, които искат да трупат точки като се заиграват със спекулации за здравето на хората.

както ме бъзикат в други теми съм хлъзгав и ' фурнаджийска лопата', а всъщност постоянно си правя оценка на база данните, които са що годе достоверни без да следвам безрезервно някаква идея - освен идеята, че трябва да се мисли и да не се вярва в месии, врачки, борци за свобода и всякаква паплач. гледайте общите данни, а не агенция ЕЖК, достоверен източник от ЦРУ, ГРУ, МОСАД изпуснал инфо и хоп във фейса и тн и тн...

хубава вечер

Last edited by bertram; 13.01.2022, 22:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

Аз отсега ще прогнозирам твоя случай. Не в необходимо да споделяш (според мен). Ще се оправите! Разбира се - защото сте между експериментиращите "ваксинирани".

Аз пък ви споделям, че имам много познати и колеги, които имат хрема и раздразнено гърло от седмици! Живи и здрави са, както се досещате! И НЕ са "ваксинирани" с последната нашумяла субстанция. (Другите ваксини си ги имат от години...)

А пък мога да споделя и по-важната информация: и в метрото доста често хора подсмърчат или покашлят, което също е признак на раздразнено гърло. Мога да предполагам, че тия хора са между голямата част от "неваксинираните", защото останалата (малка част) пазят бункерите и НЕ признават - от години придобиваният си имунитет.
                  дай боже омикрон да премине леко през обществото ни.
                  при едно масово срещане с вируса съм сигурен, че ще стигнем заветния стаден имунитет и няма да има нужда от задължителни ваксинации, въпреки, че вече има държави и на изток и на запад, който го правят.

как ще премине омикрона през нас (в България) не знам, но се изненадвам, че днес случаите бяха толкова малко при положение, че доста заразени има тази седмица...явно ще набере сила и ще избухне последната вълна мощно и надявам се без тежки последствия и задръстване на болниците.

искрено се надявам омикрона да ни избави по-бързичко (в добрият смисъл) от нуждата да се допитваме до врачки, фейс и форума и да се самолекуваме,а всякакви идиоти популисти политици да трупат точки лаейки по медии, а да и разни гладни за внимание лекари, доценти, професори и тн..

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Само ти ли не разбра че тоя се прехранва от НПО измами?За пари продава децата си
                    Пламене,
                    това са пълни глупости. НПО което ми плаща, че съм против задължителното ваксиниране, против имперските интереси (разделяй и владей - за обществото ни) на Русия, САЩ , Германия, Франция и тн... против помпането на имотите или кражбата през продънена енергетика хрантутеща такива като теб, или против крадците от ГЕРБ,ДПС,БСП,СДС и тн..

много хубаво ако ми кажеш някое НПО дето плаща да си на такава позиция.

ПП не на последно място против съм хората да вярват на врачки,фейс,ежк, че даже и на форума... а после да ходят до аптеката за лекарства или до болницата по спешност...

ай сиктир

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                      тук се знаем кои за каква теза се застъпва
                      до месец-два ще стане ясно
                      дали едно общество вярващо на фейс и врачки ще даде по-малко жертви от общество вярващо на здравните си власти.
                      изберете няколко ЕС държави и ще се сравним с тях.

засега като вярващо на ЕЖК-фейс-врачки обществото даваме много много жертви. който не вярва да си сметне общо починали за (2016+2017+2018+2019)/4 и да сравни с (2020+2021)/2 (не знам нси дадоха ли данни за последните 2 седмици)

цифрите говорят много повече от ЕЖК-фейс-блиц-врачки-копейкин и тн и тн...

Виждам, че във врачки вярваш самият ти.

Да те попитам за пореден път: ти и твоето семейство - дали ли сте "много, много жертви"? НЕ, нали? Причината е ясна: вие сте ваксинирани.

Без да се правя на пророк като теб, ще ти кажа, че моето семейство има същата съдба. Причината ти е ясна, нали: не сме ваксинирани.

Следва въпроса към двете доволни от своята Съдба семейства: откога те са доволни?

Няма да те обидя, нали, ако кажа, че ти си доволен от вашият избор от една година?

Ние - от повече от една! С допълнението, че от две години слушаме твоите (и на други като теб) "пророчества" на хора, които се правят на врачки.

То, не бяха чували, не бяха "жертви"...

Моята майка - от ДВЕ години (след като се възстанови, в началото на 2020) - не може да повярва, че има толкова.слаби духом българи, с толкова лабилна психика...

Коментар

• тук се знаем кои за каква теза се застъпва
                        до месец-два ще стане ясно
                        дали едно общество вярващо на фейс и врачки ще даде по-малко жертви от общество вярващо на здравните си власти.
                        изберете няколко ЕС държави и ще се сравним с тях.

засега като вярващо на ЕЖК-фейс-врачки обществото даваме много много жертви. който не вярва да си сметне общо починали за (2016+2017+2018+2019)/4 и да сравни с (2020+2021)/2 (не знам нси дадоха ли данни за последните 2 седмици)

цифрите говорят много повече от ЕЖК-фейс-блиц-врачки-копейкин и тн и тн...

Last edited by bertram; 11.01.2022, 20:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                          Колеги, стига с това пораженческо мислене! Къде е вярата, самочувствието, оптимизма? Мрън, мрън, мачът бил свирен, то нищо не зависело от нас…
                          Пъпеш, не става с открита съпротива. Просто не става. И най-тъпото същество вече е наясно, че лъжата е чудовищна. Да не мислиш, че активните борци тука вярват във ваксините. Отдавна спряха да опитват да убеждават и минаха на "дразненето" (по Макрон). Виж, че въртят сучат и все до Русия го докарват, до Бай Ганьо, до врачки и баячки.

Трябва снишаване, пасивна съпротива и скъсване от бъзик, когато почнат с делтакрони или носене на две маски една върху друга. И не бива да забравяме кои са предателите, кои за една шепа стотинки са готови да ни затрият децата.

добавка - това не е пораженческо. Вярвам, че цялата шашма ще се срути от тежестта на собствената си нелепост. Трябва и обаче още време.
                          Last edited by terziеv; 09.01.2022, 20:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Нямам и нищо против ТЕЗИ ваксини. Когато оправят проблемите с миокардити и автоимунни проблеми и т.н. / стандартните ваксини имат стотици и хиляди пъти по-малко странични реакции/ , после минат 10 години на тестове да докажат че нямат такива и се появи вирус с голям риск за живота ми или пък съм в състояние / възраст или болест/ на риск ще си сложа. За децата виж са нужни поне 20 години история. Под това трябва да е чума , за да се съглася. Стандартните ваксини я имат тази история, така че като цяло са ок, но отново трябва да са доброволни.
                            Много ви промиват мозъка.....Смъртността на децата и като цяло увеличаването на продължителността на живота се подобрява НЕ благодарение на ваксините, а на подобряване на хигиенните условия и качеството на живот след втората световна война и в някаква степен на антибиотиците.
                            Би ли споделил дали си ваксинира вече децата ако имаш такива под 11 години ?
                            Нямам деца под 11 г. И каква е разликата между 11 и 10 годишно дете? Твоите щото са малки са нещо специални ли? 20 години история над други деца, а твоите замразени в криокамера ли ще чакат резултати и статистика които да те удовлетворят? Ти въобще в реалния свят ли живееш или си си въобразил че можеш да си избираш като от меню?
                            Нека ти го обясня много просто - твоите деца са също смъртни като всички други, но на никой не му пука. Никой няма да ти направи тези ваксини задъ;жителни, дори задължителните можеш да си ги избегнеш, тука е достатъчно слободия, ще ти се размине без проблем. Можеш и да си ги водиш при билкари, хомеопати и врачки ако щеш, никой няма да те гони после. Колко още свобода искаш?
                            Какво си се разревал че някой щял да ти боде децата?

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Доброволец за него, за децата му не е много сигурно каквото и да напише / евентуално други деца да са доброволците/
                              Берти в това направление е честен и шапка му свалям за което...
                              считам, че масово ваксинират децата не защото вируса ги засяга, а защото стават приносители.
                              затова ви казвах, че ако 'дъртите' се ваксинираме и падне смъртността - никой няма да закача децата.

аз все още считам, че всичко трябва е по желание и всеки си плаща за вярата във врачки, фейс, извънземни и теория на конспирацията.
                              бил гейтс горкия колко го отнася денонощно във фейса - чак не ми се ще да съм на негово място ако ще милиардите да ми ги дадат

обществото ни е слабо и разделено и болно - затова младите ни са навън и работят бачекри за 'овцете от запада', мрем като мухи и сме просто едно поле на което да си построят хамбарите мега-веригите.

идеята,че сме прочели нещо във фейса, което е истината е покъртителна!

ПП песи това не към теб, а по принцип към темата.
                              Last edited by bertram; 04.01.2022, 19:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Как пък не ти омръзна да се излагаш, бе! Разходи се в някоя градинка, огледай се. Ако не те е срам, питай тумбите с деца, които играят, дали са ваксинирани. После си пусни ебкамера от центъра на някоя "небайганьовска" столица и сравни.
                                33 000 сухи съчки ще станат скоро и викаш се излагам, че правя разлика между болен човек и починал болен човек, че чел простотии из фейса. Тези 33 000 екстра(!) починали можеха да са много по-малко ако българинът не вярваше във врачки и хибридки от фейса.

Ти деца имаш ли? Аз имам две и не съм се залетял да ги ваксинирам даже напротив против съм задължителна ваксинация и на възрастни и на деца (в класа на голямата 6кл. вече има ваксинирани деца, но това не променя позицията ми).
                                Това дали има смисъл да се ваксинираме възрастните съм казал много пъти - сравявам екстра смърнтостта и си правя изводите. Омикронът е толкова бърз, че най-вероятно до средата на лятото ще отпаднат тези задължителни ваксини и на запад освен ако не го направят някаква форма на контрол на обществата в глобален мащаб.

ПП отчитам яростната ти защита на глупостите от фейса с относително по-тесния кръг с хора, с които контактуваш в реалният си живот. Естеството на работата ми е да говоря с доста хора ежедневно и да имам много познати покрай работата - затова ти казвам, когато си отидат хора с които си си говорил миналата седмица, при това не един или двама - си даваш сметка, че това 'вирусче' ако го нямаше тези хора кой с проблемите си щяха да са сред близките си и обществото още години. НЕ ти говоря за възрастни хора на 75+, а за хора, които са активни и си работят макар и носещи куп болежки... то кой ли няма. Дразня се на такива лъвчета, които по-далеч от компа и фейса не им стига светогледа.
                                Last edited by bertram; 03.01.2022, 17:12.

Коментар

Working...
                                X