Първоначално изпратено от mitaka7
Разгледай мнение
Математиците, Мангъра, Чобанов за мен са двете страни на една монета. Гладни за внимание хора, които дават доста крайни прогнози (силно казано) и обикалят всяка медия, която ги покани.
Според мен просто трябва някой да ходи да им запълва ефирното време на телевизиите с уж научно обосновани прогнози и/или скандални изказвания.
Не е трудно човек да отвори урлдометъра или нещо от сорта и да разгледа как се развива броя заразени в някаква държава от региона,че да си направи някаква прогноза, но явно има хора,които не го правят и чакат да им кажат по битивито или по нова и тук идва мястото на математиците (хора без важна работа). Кога иначе ще ги дават 'по телевизора' толкова много време,а вероятно и по някой хонорар взимат за медийните си извяви.
Аз лично избягвам да гледам телевизия, но попадам в нета на техни изяви.. еми предвид на публиката толкова.
Омикронът засега си се държи както го представиха като по-мека версия на вируса и слава богу.
Като гледах как налази от Запад на Изток към нас имах опасения, че тук ще издишаме откъм болнична помощ, но се радвам, че засега съм в грешка и болничната помощ все още държи.
Относно задължителните ваксинации и сертификати - не очаквам в България да се случи или ако се случи няма да е с тези ваксини, които са си по-скоро някакво временно решение, но не и ваксина с траен ефект. Ако ги бяха кръстили имунна терапия съм сигурен, че много хора щяха да ги откажат та затова и им викат ваксини. Твърдо съм на мнение, че тези препарати спасиха милиони животи във ваксинираните общества, но всичко трябва да е на доброволен принцип.
Коментар