IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение
    Реших да направя един бърз статистически анализ на ситуацията в Израел към този момент
    ...
    Ваксинацията е довела до спад в смъртността към този момент с 0,2 процентни пункта или около 26%(кой както му е по-удобно). Оставям изводите на вас.
    Благодаря ти за това, че боравиш с цифри. Обаче както споменах и на mathematician и на Матеев, така ще препоръчам и на теб да не сравняваш круши с ябълки.

Иначе виж какво се получава - подчертавам, че това е FAKE анализ и съм сравнил домати с краставици съвсем целенасочено, но пък данните са от официални източници:

Темп на ваксинирането у нас - https://www.google.com/search?q=bulg...inations+covid
    - Начало на масовата ваксинация започва в средата на февруари с под един процент ваксинирани
    - Краят на практика е през юни с няма и 14% ваксинирани за страната
    - Към края на юли само 15% са подписали декларация за отказ от отговорност към фармацевтичните концерни. Т.е. последните два месеца на практика няма ваксинация.

Обща смъртност в страната според данни на НСИ:
    - Към началото на февруари смъртността е съпоставима с тази от годините преди епидемията (дали пък не си изградихме колективен имунитет още по празниците)
    - Заедно с поставянето на експериментални ваксини започва ескалацията и на смъртността в страната с пик краят на март (това случайност ли е или закономерност)
    - В края на май и заедно със спирането на ваксинационният процес при само около 12% ваксинирани и смъртността в страната се връща на предпандемичните нива (що така нали ни плашеха от екрана че имунната ни система не става за нищо и само чичкото/лелята със спринцовка в ръка могат да ни спасят от апокалипсис).
    - Към края на юли сме все още в рамките на нормалната статистическа смъртност за страната.

За мен важният въпрос гледайки картинката на НСИ е кое умори през март и април нашите близки - вируса, експерименталните ваксини или малоумните локдауни които рефлектираха и върху психиката ни и върху плачевната ни обществена здравна система?

п.п. И за какъв чеп да се ваксинирам с неотговарящо на съвременните медицински стандарти вещество, което с него или без него няма да съм предпазен от нищо? За сметка на това пък единствените отговори които получаваш като попиташ производителите или техните ментори с неудобен въпрос е - липсват данни (или може би не искат да ги оповестят) и не може да ви отговорим на въпроса.

п.п.п. Аз пък ще заложа на традиционната българска трапеза и практичност и през тази есен. Който иска си е в правото да си избере друго решение, но да не се пробва подобно на последователите на Майкъл Капустин да ми налага мнението си за моите финанси - в случая моето здраве !!!
    Last edited by vgc; 13.08.2021, 17:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение
      Реших да направя един бърз статистически анализ на ситуацията в Израел към този момент. Като критерий за ефективност на борбата с вируса ще използвам един показател, който ми е лесно достъпен - смъртност. Естествено важни са и тежките случаи, но това би усложнило нещата. Предварително уточнение- анализа е на база седмична статистика и наблюдаван лаг регистриран положителен- фатален изход от около 10 дена(от предходната януарска вълна). За последните 7 дни има регистрирани 95 смъртни случая. Заразените на седмична база с 10 дена отстояниие са около 17000. Смъртност към момента от тази вълна(CFR) 0,56%.
      Януари през седмицата с пиково заразяване имаме около 57 хил. положителни проби и пик на смъртността от 432 на седмична база след лаг от около10 дена. Смъртност за този период 0,76%. Начало на ваксинацията 19 декември. Месец по-късно има около 2 мил. ваксинирани основно с първа доза-около 20% и около 1% с пълна ваксинация. Към сегашния момент- около 62% напълно ваксинирани.
      Ваксинацията е довела до спад в смъртността към този момент с 0,2 процентни пункта или около 26%(кой както му е по-удобно). Оставям изводите на вас.
      P.S. Мисля, че BONI беше постнала картинки с графики на смъртност от UK и там нещата бяха по-различни(макар да ставаше въпрос за намаление на смъртност на глава от населението), затова не претендирам за всеобхватност на анализа, тъй като е вероятно да пропускам оценката на важни детайли или параметри имащи отношение към отклонение от изчислените стойности. На месечна(или друг период) база нещата може и да са други. Може би и преди ваксината да са се справяли в пъти по-успешно с лечението на вируса.
      Според мен 10 дена отстояние е прекалено малко.

Вчера (май) пусках някакви данни от Израел от УК също пусках, но са доста назад.

Данните са за Израел и са за тежките случаи, не включват смъртността.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Е стига де,Бате Пешо...!Да не би да си крепостен селянин?!Можеш ли утре да си тръгнеш от работата ,която работиш?!Можеш!Никой не те е вързал с вериги....Можеш ли изобщо да спреш да работиш?!Можеш!Можеш ли да почнеш друга работа ?!Можеш!Можеш ли да почнеш бизнес?!Можеш!Можеш ли да идеш да живееш на друго място,кеф ти София,кеф ти Пловдив,кеф ти Париж,кеф ти Мадрид и тн?!Можеш!Можеш ли да тръгнеш да пътешестваш по света?!Можеш!
        Еми то това са основните права...Ама не можел всеки да дърдорясва....
        Някой да ни е спрял да плещим тука ,какви ли не глупости...То няма как всеки ,който му хрумне и да ходи в студията и да си изказва мнението....Ще стане мазало....
        Май вече в чужбина не можеш и на кафе да отидеш. У метрото има вагони за "пушачи" и неваксинирани ....
        След месец НЯМА ДА МОЖЕШ ДА РАБОТИШ.
        Я ходи да ги питаш ресторантьорите кога и как работят и от чия прищявка зависят?
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Реших да направя един бърз статистически анализ на ситуацията в Израел към този момент. Като критерий за ефективност на борбата с вируса ще използвам един показател, който ми е лесно достъпен - смъртност. Естествено важни са и тежките случаи, но това би усложнило нещата. Предварително уточнение- анализа е на база седмична статистика и наблюдаван лаг регистриран положителен- фатален изход от около 10 дена(от предходната януарска вълна). За последните 7 дни има регистрирани 95 смъртни случая. Заразените на седмична база с 10 дена отстояниие са около 17000. Смъртност към момента от тази вълна(CFR) 0,56%.
          Януари през седмицата с пиково заразяване имаме около 57 хил. положителни проби и пик на смъртността от 432 на седмична база след лаг от около10 дена. Смъртност за този период 0,76%. Начало на ваксинацията 19 декември. Месец по-късно има около 2 мил. ваксинирани основно с първа доза-около 20% и около 1% с пълна ваксинация. Към сегашния момент- около 62% напълно ваксинирани.
          P.S. Мисля, че BONI беше постнала картинки с графики на смъртност от UK и там нещата бяха по-различни(макар да ставаше въпрос за намаление на смъртност на глава от населението), затова не претендирам за всеобхватност на анализа, тъй като е вероятно да пропускам оценката на важни детайли или параметри имащи отношение към отклонение от изчислените стойности. На месечна(или друг период) база нещата може и да са други. Може би и преди ваксината да са се справяли в пъти по-успешно с лечението на вируса.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Не разбирам защо си мислиш че ми пука? Просто апострофирам безумния хленч що никой не му гарантира застраховка срещу последици от ваксина, а не сравнява алтернативата ковид без ваксина.
            Всъщност колегата беше достатъчно ясен - В Щатите има фонд за обезщетение при проблеми с ваксини, ама ковидските не са там....
            Темата относно кой за какво плаща - аз съм с 3 ръце за сам да плащам за близките / имам такива които са хронично болни и получаваме почти безплатни лекарства по касата/ т.е. вероятно разхода ще ми е по-голям/ и семейството ми ако не плащаме здравни вноски....
            Уви тва няма как да се случи у нас и в развитият свят....

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Напълно съм съгласен...И съм твърдо против агресивността и безпардонността с която се налагат нещата...Задушава се инакомислието....Опонента не получава финансиране лишен е от поле за изява.От студиата на медиите се лее пропаганда....Човешки права никога и никъде не е имало.Има само приказки когато е в угода на Запада...
              Е стига де,Бате Пешо...!Да не би да си крепостен селянин?!Можеш ли утре да си тръгнеш от работата ,която работиш?!Можеш!Никой не те е вързал с вериги....Можеш ли изобщо да спреш да работиш?!Можеш!Можеш ли да почнеш друга работа ?!Можеш!Можеш ли да почнеш бизнес?!Можеш!Можеш ли да идеш да живееш на друго място,кеф ти София,кеф ти Пловдив,кеф ти Париж,кеф ти Мадрид и тн?!Можеш!Можеш ли да тръгнеш да пътешестваш по света?!Можеш!
              Еми то това са основните права...Ама не можел всеки да дърдорясва....
              Някой да ни е спрял да плещим тука ,какви ли не глупости...То няма как всеки ,който му хрумне и да ходи в студията и да си изказва мнението....Ще стане мазало....
              Last edited by retro_69; 13.08.2021, 15:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

А ако пукнеш ваксиниран кой ще плаща застраховка на близките ти? Не съм специалист но си мисля че по време на пандемия застраховки не се изплащат.

Не мога да разбера защо сте се загрижили за това кой колко щял да живее и как щели да се чувстват близките му. Какво ви влиза в работата?
                Не разбирам защо си мислиш че ми пука? Просто апострофирам безумния хленч що никой не му гарантира застраховка срещу последици от ваксина, а не сравнява алтернативата ковид без ваксина.

Коментар

Разбирам че искаш да прехвърлиш отговорността за собствения си живот на друг, ама ако пукнеш от КОВИД кой ще обезщети близките ти? Помисли ли за това, или чакаш някой да плаща застраховката ти живот?
                  А ако пукнеш ваксиниран кой ще плаща застраховка на близките ти? Не съм специалист но си мисля че по време на пандемия застраховки не се изплащат.

Не мога да разбера защо сте се загрижили за това кой колко щял да живее и как щели да се чувстват близките му. Какво ви влиза в работата?

Коментар

Разбирам че искаш да прехвърлиш отговорността за собствения си живот на друг, ама ако пукнеш от КОВИД кой ще обезщети близките ти? Помисли ли за това, или чакаш някой да плаща застраховката ти живот?
                    Данъци ПЛАЩАМ ли?
                    Закон има ли ако пукна да получат пари/пенсия близките ми?
                    И застраховка живот имам, 2 при това - една за 100к€ и една за 50к лв.
                    И не ми изплащат нищо щото телка не ми е пожизнен !?!?!?
                    И допълнително частно пенсионно осигуряване за 25к и от тях не ми дават и 1лв пак щото нямам "пожизнен" телк.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Много ми е интересно как ще противодействаш на човек който смята че няма вирус и категорично не желае да се ваксинира?Можеш ли да разбереш че част от тези хора възприемат ваксинацията като тежка заплаха за здравето а друга част като сигурна смърт..

А защо е необходимо да се "противодейства", при положение че вече е напълно ясно и потвърдено че "ваксините" не спират разпространението на болестта и няма да създадат никакъв "групов имунитет"? Който иска да се "ваксинира" и да се "предпази".

Коментар

Абе ако всеки си плаща от джоба всичко и лечение и ваксини и квото дойде - резултатите ще са други.

Ама с тая пуста социална система къде едни пари влизат и после излизат естествения подбор съвсем се обърка.

Коментар

• Първоначално изпратено от vgc Разгледай мнение

Мисля че е добре да насочиш противодействията си към Пфайзер, Бионтех и т.н. за да произведат ефективна и безопасна ваксина, а не към редовите данъкоплатци чиито данъци вместо да отиват за обучение и грижи към деца, пенсионерите или хора в неравностойно положение заминават в джобовете на новоизлюпените фармацевтични "гении".
                          Ще ти дам тема за размисъл - ако случайно си някой от онези "малкото" със странични въздействия от ваксините в следствие на което останеш я без крак я без ръка заради тромбозите, какъв е шанса ти да бъдеш компенсиран и да получиш поне безплатна инвалидна количка от "грижовната" държава? И защо например в САЩ фонда за компенсации по съдебни дела в следствие на стандартни нормално одобрени ваксини, не покрива случаите на подобни въздействия от Ковид-експерименталките?

И още една тема за това до колко са "малко" случаите на увреждания от недоносчетата на Пфайзер, Бионтех Модерна и сие. Интервюто е на водещ немски патолог и е на немски който иска ще си го преведе автоматично: https://www.swr.de/swraktuell/baden-...acher-100.html
                          С две думи в момента в Германия се правят аутопсии на починалите от Ковид, но не и на починалите хора, които наскоро са били ваксинирани - защо ли?. Професор Schirmacher все пак е решил да ги изследва и е понарязал четиридесет и кусур от тях. Над една трета са "гътнати" от "гениалният" продукт на този новоизлюпен гений и жена му:

п.п. На горната снимка това турско семейство ми прилича малко на монтирани целенасочено "бушони". А пък патолога професор Ширмахер иска единствено да има програма не само за изследване на починалите на Ковид, но и на починалите от ваксинационният експеримент.

п.п.п. Аз пък ще се ваксинирам чак когато спрат да ме карат да попълвам документ за отказ от отговорност на държавата, производителя на ваксината и сие. Да не би да имам висше по имунология и второ по фармацевтика, че да се нагърбя с отговорността да съм си сам виновен че са ме сдупчили, щото видиш ли било маловажно дали искам да ходя на ресторант или театър и имам правото доброволно да се занеса до центъра за потенциално отравяне ... опс ваксиниране иначе няма пица за мен.

Коментар

• Мерките в Китай са изключително строги. На практика влизането и излизането от страната са много трудни. Ако влезеш все пак не е сигурно, че ще те пуснат да излезеш. Изобщо безумие и произвол цари в тази държава. Много държави препоръчват на гражданите си да не ходят в Китай.

Та не знам антиваксърите, вирус-няма и радетели за "личните свободи" колко щяхте да сте щастливи ако живеехте там

China imposes massive travel restrictions to combat Delta outbreak

-- China has imposed massive travel restrictions to contain the spread of the Delta variant.

-- All 31 provincial-level regions in the Chinese mainland have urged citizens not to go to medium and high-risk areas for COVID-19 or leave the provinces where they live unless it is necessary.

-- Twenty-three railway stations have halted ticket sales for Beijing-bound passengers departing from these stations.

BEIJING, Aug. 3 (Xinhua) -- China has imposed massive travel restrictions, including temporary closure of airports and travel alerts for citizens to other places across the country, to contain the spread of the Delta variant.

All 31 provincial-level regions in the Chinese mainland have urged citizens not to go to medium and high-risk areas for COVID-19 or leave the provinces where they live unless it is necessary.

Twenty-three railway stations have halted ticket sales for Beijing-bound passengers departing from these stations, said Cui Wei, an official with China Railway Beijing Group Co. Ltd. on Tuesday.

The Chinese capital has suspended 13 pairs of trains to Nanjing and Yangzhou in Jiangsu Province, Zhengzhou in Henan Province and Zhangjiajie in Hunan Province.

Travel agencies online and offline should keep track of epidemic information of destinations and not send groups into or receive groups from areas with medium and high COVID-19 risks, said a circular issued Tuesday by the Ministry of Culture and Tourism.

All flights at the airports in Nanjing, capital of Jiangsu, and Yangzhou have been suspended. Nine long-distance bus stations in Nanjing and public bus services in Yangzhou were also suspended.

The Chinese mainland on Monday reported 61 new locally transmitted COVID-19 cases, the National Health Commission said in its daily report on Tuesday. Forty-five cases were reported in Jiangsu, six in Hunan, three in Hubei, two each in Henan and Yunnan, and one each in Beijing, Shanghai, and Fujian, according to the commission.

Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                            А удобно пропускаш че тестват МИЛИОНИ за да установят колко и дали е проникнал вируса. Ние ЧАКАМЕ, хубаво чакаме да отиде коня у ряката и после въвеждаме БЕЗСМИСЛЕНИ МЕРКИ - ака след дъжд качулка

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                              Лично за ваксините обаче мисля, че дезинформацията дето се случва от "противниците" им е твърде сериозна. Даже и по темата имаше доста дезинформация още как почна вируса. Че нямало вирус, че бил безобиден, бла, бла.

Така че трябва да им се противодейства.
                              Мисля че е добре да насочиш противодействията си към Пфайзер, Бионтех и т.н. за да произведат ефективна и безопасна ваксина, а не към редовите данъкоплатци чиито данъци вместо да отиват за обучение и грижи към деца, пенсионерите или хора в неравностойно положение заминават в джобовете на новоизлюпените фармацевтични "гении".
                              Ще ти дам тема за размисъл - ако случайно си някой от онези "малкото" със странични въздействия от ваксините в следствие на което останеш я без крак я без ръка заради тромбозите, какъв е шанса ти да бъдеш компенсиран и да получиш поне безплатна инвалидна количка от "грижовната" държава? И защо например в САЩ фонда за компенсации по съдебни дела в следствие на стандартни нормално одобрени ваксини, не покрива случаите на подобни въздействия от Ковид-експерименталките?

И още една тема за това до колко са "малко" случаите на увреждания от недоносчетата на Пфайзер, Бионтех Модерна и сие. Интервюто е на водещ немски патолог и е на немски който иска ще си го преведе автоматично: https://www.swr.de/swraktuell/baden-...acher-100.html
                              С две думи в момента в Германия се правят аутопсии на починалите от Ковид, но не и на починалите хора, които наскоро са били ваксинирани - защо ли?. Професор Schirmacher все пак е решил да ги изследва и е понарязал четиридесет и кусур от тях. Над една трета са "гътнати" от "гениалният" продукт на този новоизлюпен гений и жена му:

п.п. На горната снимка това турско семейство ми прилича малко на монтирани целенасочено "бушони". А пък патолога професор Ширмахер иска единствено да има програма не само за изследване на починалите на Ковид, но и на починалите от ваксинационният експеримент.

п.п.п. Аз пък ще се ваксинирам чак когато спрат да ме карат да попълвам документ за отказ от отговорност на държавата, производителя на ваксината и сие. Да не би да имам висше по имунология и второ по фармацевтика, че да се нагърбя с отговорността да съм си сам виновен че са ме сдупчили, щото видиш ли било маловажно дали искам да ходя на ресторант или театър и имам правото доброволно да се занеса до центъра за потенциално отравяне ... опс ваксиниране иначе няма пица за мен.
                              Last edited by vgc; 13.08.2021, 12:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                                Какво правят в Китай като се появи един случай на Ковид? Затварят цял пристанищен терминал...

Чудно ми е как у форумо горещите фенове на Китай са в същото време анти-ваксъри, нямало вирус и не бил опасет и т.н. Някак не се връзва съвсем

China’s zero-Covid policy is so strict that it shut down a whole shipping terminal after just one case
                                • Local officials said at a press briefing that all inbound and outbound services at the Meishan terminal at the Zhoushan port have been suspended till further notice. That’s a key terminal servicing shipments to Europe and North America.
                                • Nick Marro, lead of global trade at the Economist Intelligence Unit, said that China’s “zero Covid” approach suggests that this latest port disruption may not be the last.
                                • Dawn Tiura, CEO of Sourcing Industry Group, said that shippers will likely pass costs on to consumers, heating up global inflation further ahead of the key holiday season.

https://www.cnbc.com/2021/08/13/chin...rt-shuts-.html
                                А удобно пропускаш че тестват МИЛИОНИ за да установят колко и дали е проникнал вируса. Ние ЧАКАМЕ, хубаво чакаме да отиде коня у ряката и после въвеждаме БЕЗСМИСЛЕНИ МЕРКИ - ака след дъжд качулка

Коментар

Working...
                                X